Εργαλεία Χειρός

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Και το grit δεν αλλαζει, φανταζομαι ε;
Οταν (αν) ξαναπαρεις, Μιχαλη, θα ηθελα κι εγω 2. Και μοιραζομαστε τα μεταφορικα :)

Δεν φαινεται να αλλαζει καθολου το grit Αγγελε. To διαμαντοεργαλειο εχει grit 20, ενω η πετρα που τροχισα εμφανως πολλαπλασιο.

Δεν υπαρχουν μεταφορικα στην παραγγελια αυτη απο αμαζον αν προσεξες. Ερχεται απο Κινα και αργει παρα πολυ να ερθει, αλλα ερχεται.
Αν δεν εχεις λογαριασμο στο αμαζον ομως, μπορω να στο παραγγειλω οποτε βαλω παραγγελια.

Μιχαλη βαλε και εμενα οποτε την κανεις...εχω και εγω ενα διδυμο και θελει επιδιωρθωση...

Όχι και πολύ κολακευτική φωτογραφία νομίζω για εργαλείο 40 και ελάχιστης χρήσης...

d246900c732b788a1bf15a49f27a9885.jpg

Απορώ αν είναι συνηθισμένο, πως έγινε και πως διορθώνεται.

Όχι και πολύ κολακευτική φωτογραφία νομίζω για εργαλείο 40 και ελάχιστης χρήσης...

Συνηθισμένο είναι.
Ρίξε λίγο λαδάκι (wd 40 η λάδι μηχανής) καί τρίφτα μέ σύρμα λεπτό κουζίνας,καί θά γίνουν σάν καινούργια.

Καί εμένα άν δέν τά λάδωνα κάθε φθινόπωρο,έτσι θά γινόντουσαν μέ τίς υγρασίες τού χειμώνα στό εργαστήριο,μάλιστα ένα είχε αρχίσει ελαφρός νά σκουριάζει καί τό καθάρισα μέ λεπτό σύρμα κουζίνας καί λαδάκι,καί έτσι κάθε τέλη Οκτώβρη,πιάνω καί τά λαδώνω όλα,καί όταν λέω όλα,όλα γιά όλα τα εργαλεία χειρός,καί τήν βγάζουν "καθαρή" τόν χειμώνα καί είναι πάντα σάν καινούργια.

Μάλλον κάτι σου έπεσε πάνω, δεν νομίζω να είναι από απλό νερό αυτό.
Νομίζω μ´ένα απλό τρίψιμο, WD40 κι ένα scotch brite και θα φύγει.

Μονο η χρωμιωμενη σειρα της Κνιπεξ δεν αντιμετωπιζει αυτο το θεμα. Ειναι βεβαια και ακριβοτερη λογω πιο ακριβου κραματος ατσαλιου.
Και γενικως αυτος ειναι ο λογος που καποια επωνυμα εργαλεια εχουν στο κραμα του ατσαλιου τους και χρωμιο για να ειναι ανοξειδωτα.

Δεν με ενόχλησε και πολύ και ναι όντως δείχνει ότι με ένα απλό καθάρισμα θα φύγει.

Απλώς δεν το περίμενα τόσο νωρίς.

Νερό δεν έχει ακουμπήσει. Ιδρωμένο χέρι ίσως και υγρασία σίγουρα.

Μονο η χρωμιωμενη σειρα της Κνιπεξ δεν αντιμετωπιζει αυτο το θεμα. Ειναι βεβαια και ακριβοτερη λογω πιο ακριβου κραματος ατσαλιου.
Και γενικως αυτος ειναι ο λογος που καποια επωνυμα εργαλεια εχουν στο κραμα του ατσαλιου τους και χρωμιο για να ειναι ανοξειδωτα.

Έτσι ακριβώς είναι Μιχάλη.
Έχω την ίδια πένσα ηλεκτρολόγου χρωμιωμένη. σαν καινούργια είναι. βέβαια δεν μου έχει πέσει τίποτα επάνω για να γινόταν ζημιά.
Από την άλλη μια cobolt κόφτης knipex που έχω μαύρη, με τα πρώτα κοψίματα έφυγε το χρώμα στο σημείο εκείνο. Δουλειά γίνεται αλλά όταν το κοιτάς κάτι σου κάθετε άσχημα.

Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες

Σε αυτο το εργαλειο, λογω της λεπτοτητας του και τις πιεσεις που θα ασκουνται, ισως η εταιρεια επελεξε κραμα με περισσοτερο σιδηρο. Ομως σε συνδυασμο με την "κακη" εξωτερικη καταργασια, μπορει να υπηρξε ενα παρα πολυ μικρο κενο, οπου εμεινε η υγρασια και εκδηλωθηκε με επιφανειακη σκουρια.

Ειναι αρκετα χρησιμο και πολυ βολικο σε καποιες περιπτωσεις μια μετροταινια να εχει διαβαθμισεις και απο τις δυο πλευρες.
Συνηθως αυτο ειναι το προνομιο των ταινιων πανω απο 5 μετρα. Ομως υπαρχουν και καποιες 2 και 3μετρες ταινιες που εχουν διαβαθμιση διπλης οψης

Εδω ειναι οι νεες σχετικα σειρες Grip και ABS της Facom που ειναι double sided printed tape απο την 2 μετρη εως την 8 μετρη.
Δεξια η σειρα ΑΒS και αριστερα η σειρα Grip.
897A_893A.jpg

Eδω η πισω πλευρα της ABS σειρας.
893A.519_PH05.png

Η παραπανω σειρα υπαρχει και στην Ελλαδα και η διμετρη κοστιζει απο 6 ευρω.https://www.karaiskostools.gr/893b_213pb-facom.html?search=FACOM+2+ΜΕΤΡΟ&description=true

Επισης υπαρχει και μια μετροταινια της Μακιτα 3.5 μετρων με διαβαθμιση δυο οψεων.https://toolplus.gr/makita-makita-metro-3-5m.html

3-5mx16mm-thuoc-cuon-thep-makita-b-57130-22571-3.jpg

Ευχαριστω Γιωργο.

Εψαξα λιγο το θεμα αφου με εντυπωσιασε η ποιοτητα κατασκευης της 5μετρης Bosch και ηθελα να δω αν υπαρχουν μικρες ταινιες με τα ιδια χαρακτηριστικα, οσο ειναι δυνατον δηλαδη.

Για τις παραπανω μικρες Μακιτα και Φακομ ταινες ετσι φανταζομαι και εγω αναφορικα με την ποιοτητα, αλλα οταν τις παραλαβω θα σου πω με σιγουρια :)

Μια εταιρεία πρωτοπόρος στα μέτρα είναι η Ιαπωνική Tajima.
Πολύ καλά και τα Kds.Ιαπωνικά και αυτά τα έχω δουλέψει και τα δύο.
Τέλος έχω δει ότι η fisco είναι τοπ στα μέτρα της.Εγγλεζικη αυτή.

Μετά την πατατια που φάγαμε στη δουλειά με μέτρο würth δε θα εμπιστευόμουν ένα οποιοδήποτε μέτρο μιας επώνυμης εταιρείας.
Όχι περισσότερο από ένα απλό μιας μέτριας ασιατικής εταιρείας.

Φίλε Χιώτη πες λίγο τις κατηγορίες μέτρων.
Αυτό το würth έχει κάτι κινέζικα και το I και πιο κάτω το II.
Είναι τύπου δύο σωστά?
Τι διαφορές παίζουνε?

Ευχαριστω Γιωργο.

Εψαξα λιγο το θεμα αφου με εντυπωσιασε η ποιοτητα κατασκευης της 5μετρης Bosch και ηθελα να δω αν υπαρχουν μικρες ταινιες με τα ιδια χαρακτηριστικα, οσο ειναι δυνατον δηλαδη.

Για τις παραπανω μικρες Μακιτα και Φακομ ταινες ετσι φανταζομαι και εγω αναφορικα με την ποιοτητα, αλλα οταν τις παραλαβω θα σου πω με σιγουρια :)

:flipout:

:grinning-smiley-043

Δεν ξερω πολλα απο μετροταινιες παρα μονο οτι κατηγοριουποιουνται σε κλασεις, Ι, ΙΙ και ΙΙΙ (1,2 και 3).

Οι διαφορες μεταξυ τους ειναι οι παρακατω. Οι ανοχες στις μετροταινιες κλασης Ι ειναι οι μικροτερες, δηλαδη οι ταινιες τυπου/κλασης 1 ειναι οι πιο ακριβεις.
cha_prd_rm_measurement_tolerance_en.png

Δεν εχω δει ποτε ταινια τυπου 1, τουλαχιστον δεν το εχω προσεξει.
Φανταζομαι οτι οι περισσοτερες επωνυμες (stanley,etc) ειναι τυπου 2. Τυπου 3 ειναι οι πολυ τσιπικες αλλα φυσικα δεν το αναφερουν.

Να υποθέσω αυτη η απόκλιση οφείλετε σε συστολές/διαστολές του υλικού λόγω διακύμανσης της θερμοκρασίας;