Εργαλεία Χειρός

τελικά ,ό,τι μηχανήματα και να έχεις καλά και άγια είναι , αλλά τα εργαλεία χειρός είναι πάντα στην πρώτη γραμμή .Αν δεν βάλεις χέρι δεν γίνεται δουλειά ...Όπως στην ταινία , που τον ρωτάει "τη χούφτωσες? " …..χούφτωστην χούφτωστην !!!!!!
Btw ίδια ανοιχτή τσάντα μεταφοράς με του τύπου στο video (πρέπει να είναι κιαυτός πάντως αρκετά βαρεμένος με τα εργαλεία ..) , που είναι πολύ χρήσιμη βγάζει και η facom με αντίστοιχη τιμή φυσικά .

Εχει τελειωσει η πρωτη φαση της μινι 9" ξυλινης εργαλειοθηκης (23εκ μηκος χ10εκ πλατος χ 7εκ. υψος).
Μου πηρε περιπου δυο μερες να σκεφτω το ιδανικο σχεδιο για τις αναγκες μου και περιπου δυο ωρες να το φτιαξω. Απομενουν καποιες διακοσμητικες και λειτουργικες προσθηκες.

Βαριομουν αφανταστα να κοψω φιλετακια 8μμ πευκο απο τις παλετοσανιδες και ετσι εγινε κανιβαλλισμος απο ενα ετοιμο ξυλινο κουτι που ειχε κρασι.
Εδω το κουτακι και το σημαδι για το που ακριβως θα κοπει στην πριονοκορδελα.
49450392381_7875161b8f_c.jpg

Και εδω πως κατεληξε το κουτι αφου κοπηκε, σβηστηκαν οι πυρογραφιες, εγινε η εργαλειοθηκη και δημιουργηθηκε ενα χρησιμο κουτακι στα αριστερα αφου του εβαλα κουμπωμα.
49450391871_eb128d1094_b.jpg

Επειδη δεν με ικανοποιουσε καμμια κατασκευη στο ιντερνετ, εκανα κατι διαφορετικο κυριως ως προς το χερουλι που πεφτει για να μην ενοχλει.
Επισης εφτιαξα και μια συρομενη θηκη (αυτη με τους σφιγκτηρες) αποσπωμενη, για βιδες και μικρα αντικειμενα.

Σκεφτομαι επισης να φτιαξω στην μπροστινη πλευρα μια υφασματινη θηκη. Αν ταιριαζει θα την αφησω αλλιως θα κολλησω καμμια επιγραφη με laser η κανενα ξυλογλυπτο :)

Οταν τελειωσει με το καλο, θα αναρτηθουν οι λεπτομερειες και ολη η διαδικασια της κατασκευης.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Θυμαμαι πριν αρκετα χρονια ειχα αναλωθει ωστε να φτιαξω την απολυτη εργαλειοθηκη, με ολα τα εργαλεια και συναφη που θα χρειαζομουν για τις δικες μου αναγκες μαστορεματων.

Επειτα απο αρκετο καιρο διαπιστωσα οτι απλα δεν μπορει να υπαρξει η απολυτη εργαλειοθηκη και ΠΑΝΤΑ καποιο εργαλειο/εξαρτημα/αναλωσιμο θα μου ελειπε...
Απο τοτε οι εργαλειοθηκες ειτε μικρες ειτε μεγαλες, ειτε κλειστες ειτε ανοικτες, ειτε υφασματινες, ειτε πλαστικες απλα γεμιζουν εργαλεια επι τοπου, αναλογα το μαστορεμα.

Αυτο συνεβη απλα επειδη δεν υπηρχε ενα συγκεκριμενο αντικειμενο εργασιας, οποτε λιγο πολυ ειναι γνωστα τι εργαλεια χρειαζονται. Οταν ομως τα μαστορεματα καλυπτουν σχεδον ολους τους τομεις, το πληρες toolbox ειναι μια ουτοπια! :)

Σιγουρα τσαντα να τα χωραει ολα δεν υπαρχει(εχτος απο αυτην του Sport Billy Kkkkk) αλλα μια με τα χειρος και τα πρωτης αναγκης τα παιρνει μια χαρα,μετα τα υπολοιπα εργαλεια το καθενα στην τσαντα του και αναλογα με την δουλεια παιρνεις!

Ακομα και τα πρωτης αναγκης εργαλεια θελουν σαφως μεγαλυτερο χωρο απο αυτον στην παραπανω εργαλειοθηκη/μινιατουρα.

Την μικρη εργαλειοθηκη αυτη την εκανα για να βαζω συγκεκριμενα λιγα εργαλεια και αναλωσιμα (βιδες/κολλες/κλπ) για εντελως συγκεκριμενο μαστορεμα.
Συνηθως τοσο λιγα εργαλεια/αναλωσιμα τα παιρνεις στο χερι η τα βαζεις στην τσεπη καθως και οι πιο μικρες εργαλειοθηκες που κυκλοφορουν στην αγορα ειναι μεγαλες για τον σκοπο που τις θελω.

Δεν θα την κουρασω αλλο, ουτε βαψιμο ουτε βερνικωμα, μεχρις εδω καλα ειναι.

Μπηκαν και τα διακοσμητικα στα πλαγια καθως και το τιμονακι να θυμηζει την ναυτικη μας παραδοση και ειναι more than οκ :)
49451382633_742afc5037_c.jpg

Και το συρωμενο/αποσπωμενο συρταρακι που νομιζω οτι θα ειναι πολυ χρησιμο.
49451863481_ab42f0518b_c.jpg

Η κατασκευη θα παρουσιαστει αναλυτικα το νημα με τις ξυλοκατασκευες.

Πολύ ωραία Μιχάλη. Μια ερώτηση. Γιατί έκανες μόνο στη μία μεριά finger joint ;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραία Μιχάλη. Μια ερώτηση. Γιατί έκανες μόνο στη μία μεριά finger joint ;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιατι δεν εκανε finger joint :p Νομιζω οτι ετσι ηταν το κουτι και απο την αλλη που δεν εχει τα finger το εκοψε και το εκανε μικροτερο. Αν δεις και τα νερα του πλαινου ξυλου ειναι καθετα στο κομμενο κομματι.
Αισθητικη παραφωνια που ισως δεν της εδωσε σημασια ο Χιωτης. :)

Eυχαριστω Νικο!

Προυπηρχε αυτη η συνδεση απο το αρχικο ξυλινο κουτι που εκοψα για να φτιαχτει αυτη η εργαλειοθηκη και ενα δευτερο μικρο κουτακι.
49450392381_7875161b8f_c.jpg

Μιχάλη για βίδες και συναφή μια χαρά είναι..Πολύ καλή και έξυπνη η ιδέα τροποποιήσεις της ξύλινης θήκης για μπουκάλια κρασιού...
Προσωπικα θα έκανα και εσωτερικό τεμαχισμό σε 4 η 6 μικρά κουτάκια με ύψος 3-4 πόντους το πολυ ώστε να μην γλιστράνε από εδώ και από εκεί αλλά ούτε και να ανακατεύονται αναμεταξύ τους τα όσα διαφορά μικρά θα βάζεις κατά την μεταφορά..

Eιχα ξεχασει την δυναμη του κοφτη της Wiha BiCut https://www.wiha.com/int/en/tools/p...ers-bicut-industrial-with-dynamicjoint?c=8580

Hθελα να κοψω λιγες ατσαλινες inox βεργες απο μια σχαρα, οπου κανονικα θα χρησιμοποιουσα τον μινι γωνιακο τροχο.

Επειδη ηταν λεπτες (2.5μμ), ειπα να δοκιμασω τον κοφτη της wiha με το κουμπακι.
49669499956_c973f97f3f_b.jpg

Οι βεργες κοπηκαν χωρις υπερβολη λες και εκοβες καλωδιακι ρευματος! 2.5μμ χιλιοστα ηταν το παχος. Το οριο του κοφτη ειναι 3.5μμ σκληρο συρμα και 3μμ piano wire.

Το κουμπι που εχει η πενσα αυξανει την μοχλευση του εργαλειου και ετσι χρειαζεσαι ακριβως την μιση δυναμη που θες κανονικα για να κοψεις κατι.

Eιχα ξεχασει την δυναμη του κοφτη της Wiha BiCut https://www.wiha.com/int/en/tools/p...ers-bicut-industrial-with-dynamicjoint?c=8580

Hθελα να κοψω λιγες ατσαλινες inox βεργες απο μια σχαρα, οπου κανονικα θα χρησιμοποιουσα τον μινι γωνιακο τροχο.

Επειδη ηταν λεπτες (2.5μμ), ειπα να δοκιμασω τον κοφτη της wiha με το κουμπακι.

Οι βεργες κοπηκαν χωρις υπερβολη λες και εκοβες καλωδιακι ρευματος! 2.5μμ χιλιοστα ηταν το παχος. Το οριο του κοφτη ειναι 3.5μμ σκληρο συρμα και 3μμ piano wire.

Το κουμπι που εχει η πενσα αυξανει την μοχλευση του εργαλειου και ετσι χρειαζεσαι ακριβως την μιση δυναμη που θες κανονικα για να κοψεις κατι.

Ωραίος ο αρχοντομάστορας !!
Μόνο πού η σύζυγος θα διαμαρτύρεται εντόνως πού τίς χάλασες τήν σχάρα γιά τίς δοκιμές,πού θα ακουμπάει τώρα το ταψί στόν φούρνο ? :flipout:-bye-

Μπράβο δύναμη ο κοφτης....!!!
Έχω φάει τα χέρια μου με ταναλια και κοφτη να κόψω τέτοιου είδους πράγματα...
Το κουμπί σφηγκει στο σημείο που χρειάζεται και η έξτρα δύναμη που άσκηται κοβει το υλικό.. ;
Έτσι δουλεύει Μιχαλη....;
Γιατί εαν ειναι ετσι μιλάμε για μεγάλη ευκολία όταν δεν έχεις μέσα ρεύματος η μπαταρίας..
Η τιμή "τσουζει" βέβαια...

Για εναν αρχοντομαστορα που λες, τα πειραματα και οι δοκιμες εχουν μεγαλυτερη αξια απο τα υλικα αγαθα. Τα παντα για την γνωση και την ερευνα! :)

Για εναν αρχοντομαστορα που λες, τα πειραματα και οι δοκιμες εχουν μεγαλυτερη αξια απο τα υλικα αγαθα. Τα παντα για την γνωση και την ερευνα! :)

Ολα γιά τό στάδιο έρευνας καί τήν ανάπτυξης δηλαδή !!

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Μπράβο δύναμη ο κοφτης....!!!
Έχω φάει τα χέρια μου με τανιαλια να κόψω τέτοιου είδους πράγματα...
Το κουμπί σφηγκει στο σημείο που χρειάζεται και η έξτρα δύναμη που άσκηται κοβει το υλικό.. ;
Έτσι δουλεύει Μιχαλη....;
Γιατί εαν ειναι ετσι μιλάμε για μεγάλη ευκολία όταν δεν έχεις μέσα ρεύματος η μπαταρίας..
Η τιμή "τσουζει" βέβαια...

Το κουμπακι δεν σφιγγει τιποτα, απλως αλλαζει την διαταξη/θεση των λαβων. Κατι σαν τα ποδηλατα οταν κατεβαζεις ταχυτητα και βαζεις 1η για ευκολια σε μια μεγαλη ανηφορα.

Μιάς καί τό ξεκίνησε το θέμα ο Μιχάλης
Εψαξα καί βρήκα μιά παλιά φωτογραφία από τόν κόφτη τής Knipex 71 12 200 πού κόβει σάν βούτυρο καρφιά καί βίδες 4 mm διάμετρο,καί μέ "γλυκό κόψιμο" να πέφτει τό κομμένο μέρος επιτόπου κάτω,καί όχι να εκσφενδονίζει τό κομμένο μέρος 3 μέτρα μακρυά,καί δύσκολα μέ ζόρι στό χέρι η κοπή,όπως κάνουν οι φτηνοί κόφτες.

w110.jpg

Kαλος κοφτης ο Cobolt της Κnipex.

Μιας και ειμαστε στη Σαρακοστη προτεινω να λεμε οτι κοβει τα καρφια και τα συρματα σαν χαλβα και οχι σαν βουτυρο.

Τωρα φταιω εγω αν κοψω το υπολοιπο σχαρακι για να συγκρινω τους δυο κοφτες?