Εργαλεία Χειρός

Να τη κάνεις τη σύγκριση Μιχάλη, έτσι από περιέργεια.
Προσωπικά ψηφίζω Knipex.

Attachments

• DE1ACF36-93DE-4932-8543-1AE5CF26C906.jpg
    DE1ACF36-93DE-4932-8543-1AE5CF26C906.jpg
    246.2 KB · Views: 187
Μιάς καί τό ξεκίνησε το θέμα ο Μιχάλης
Εψαξα καί βρήκα μιά παλιά φωτογραφία από τόν κόφτη τής Knipex 71 12 200 πού κόβει σάν βούτυρο καρφιά καί βίδες 4 mm διάμετρο,καί μέ "γλυκό κόψιμο" να πέφτει τό κομμένο μέρος επιτόπου κάτω,καί όχι να εκσφενδονίζει τό κομμένο μέρος 3 μέτρα μακρυά,καί δύσκολα μέ ζόρι στό χέρι η κοπή,όπως κάνουν οι φτηνοί κόφτες.

w110.jpg

Ειναι Cobolt αυτος????

Σε τεστ που είχα κάνει πριν 2-3 χρόνια (και νομίζω το είχα αναφέρει εδώ) μεταξύ Knipex TwinForce, Wiha και ενός Benman βαρέως τύπου με υπομόχλιο, μπροστά ήταν ο Knipex. και όπου κόλλησε ο TwinForce, ο Cobolt το ξεπέρασε έυκολα. Άρα και εγώ ψηφίζω Cobolt.

Βρηκα την Knipex Cobolt και ειναι λιγο διαφορετικο μοντελο απο του Δημητρη και του Μπαμπη αλλα τα χαρακτηριστικα κοπης oλης της σειρας ειναι σχεδον τα ιδια.

Εδω τα δυο γομαρια!!

49670826192_83a46267e4_b.jpg

Δεν ειναι ακριβως συγκρισιμοι οι δυο κοφτες καθως το συγκεκριμενο μοντελο της Κnipex εχει λιγο καλυτερες προδιαγραφες.
Η Κnipex Cobolt κοβει piano wire 3.6mm και ατσαλοσυρμα 4 ενω η wiha BiCut 3.0mm piano wire και 3,5mm ατσαλοσυρμα. Μικρη η διαφορα αλλα οταν οι πενσες δουλευουν κοντα στα ορια τους, σε χοντρο συρμα δηλαδη, γινεται πιο αισθητη η διαφορα.

Στο τεστακι τωρα, για την ραβδο της σχαρας των 2.5μμ δεν μπορω να πω οτι καταλαβα καμμια ουσιαστικη διαφορα. Και οι δυο κοφτες εκοψαν το ατσαλι πολυ ευκολα.

Στο καρφι ομως των 3.0μμ διαμετρου/παχους, η wiha αν και το εκοψε χωρις ιδιαιτερο προβλημα, δυσκολευτηκε λιγο περισσοτερο απο την Knipex.
Αυτο το μισο χιλοστο διαφορας στα specs παιζει ρολο στα μεγαλα παχη.

Σε ογκο ειναι λιγο πιο μεγαλη η Wiha αλλα η Knipex ειναι πιο βαρια καθως ζυγιζει 380γρ εναντι 360 της wiha. Θεωρω την Knipex λιγο πιο εργονομικη και πιο βολικη στο κρατημα.

Η Knipex εχει ενα ελατηριο το οποιο ειναι μεγαλη βοηθεια στις επαναλαμβανομενες κοπες καθως και ενα εξυπνο κουμπωμα οταν δεν χρησιμοποιειται.
H wiha εχει ενα ακομα πιο εξυπνο κουμπωμα που ενεργοποιειται οταν πατας το κουμπι μεχρι την μεση. Οταν το πατας ολο, ενεργοποιειται ο μηχανισμος της μοχλευσης.

Θεωρω τις δυο πενσες ισαξιες με την Knipex να κερδιζει στα σημεια. Οπως και να το κανουμε τα πενσοειδη Knipex κατεχουν επαξια ΚΑΙ το ονομα αλλα ΚΑΙ την χαρη.

Τα specs της Knipex Cobolt https://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=art_detail&parentID=&groupID=1473&artID=20523
Tα specs της Wiha ΒiCut (πιεστε το technical details) https://www.wiha.com/gb/en/tools/pl...ers-bicut-industrial-with-dynamicjoint?c=8580

Υπαρχει καποιος κοφτης Knipex ή αλλη μαρκα που να κοβει ακριβως την βιδα ή το συρμα που θα εξεχει προσωπο με την επιφανεια και να μπορω να το παραγγειλω απο Ελλαδα;; Και να μην κανει 40 ; γιατι τετοιο εργαλειο ξερω οτι υπαρχει σε αυτη την τιμη απο ιαπωνικη εταιρεια με εργαλεια οργανων. Για αυτη τη δουλεια το θελω.

hosco-fret-cutter-03-1000x1000.jpg

Τώρα που λέμε για Knipex (που της έχω και αδυναμία), πάω το πρωί να πάρω πριτσίνια και κάτι ταινίες που χρειαζόμουν και πέφτει το μάτι μου σε αυτήν την Cobra. Έρωτας με την πρώτη ματιά (δεν την είχα ξαναδεί) και έφυγα με 25 γιούρια εξτρά στον λογαριασμό...παλιοκατάσταση :behead:

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Υπαρχει καποιος κοφτης Knipex ή αλλη μαρκα που να κοβει ακριβως την βιδα ή το συρμα που θα εξεχει προσωπο με την επιφανεια και να μπορω να το παραγγειλω απο Ελλαδα;; Και να μην κανει 40 ; γιατι τετοιο εργαλειο ξερω οτι υπαρχει σε αυτη την τιμη απο ιαπωνικη εταιρεια με εργαλεια οργανων. Για αυτη τη δουλεια το θελω.

hosco-fret-cutter-03-1000x1000.jpg

Αυτό ή αυτό....αλλά δεν ξέρω τιμές...υπολογίζω στο 30αρι

Τώρα που λέμε για Knipex (που της έχω και αδυναμία), πάω το πρωί να πάρω πριτσίνια και κάτι ταινίες που χρειαζόμουν και πέφτει το μάτι μου σε αυτήν την Cobra. Έρωτας με την πρώτη ματιά (δεν την είχα ξαναδεί) και έφυγα με 25 γιούρια εξτρά στον λογαριασμό...παλιοκατάσταση :behead:

Aσ πάει καί τό παλιάμπελο ......... πού λέμε Νικόλα.
Τήν έχω δουλέψει καιρό,καί τα αξίζει τα λεφτά της μέχρι τό τελευταίο σέντζι,καλοδούλευτη !

co110.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Αυτό ή αυτό....αλλά δεν ξέρω τιμές...υπολογίζω στο 30αρι
Μια χαρα. Λιγο με τις δυνατοτητες. Θα εχω προβλημα να κοψω ταστο ; Η πρωτη αναφερει μαλακα υλικα αλλα λεει κοπη χωρις φαλτσο. Οποτε υποθετω ειναι αυτο που θελω.

Aσ πάει καί τό παλιάμπελο ......... πού λέμε Νικόλα.
Τήν έχω δουλέψει καιρό,καί τα αξίζει τα λεφτά της μέχρι τό τελευταίο σέντζι,καλοδούλευτη !

χαχαχααχα....ναι ρε Δημήτρη...το ήπια και αυτό το ποτήρι...:ADFADF1:

Μια χαρα. Λιγο με τις δυνατοτητες. Θα εχω προβλημα να κοψω ταστο ; Η πρωτη αναφερει μαλακα υλικα αλλα λεει κοπη χωρις φαλτσο. Οποτε υποθετω ειναι αυτο που θελω.

Δεν ξέρω την σκληρότητα του τάστου αλλά την πρώτη την είχα δώσει σε ένα φίλο για την ίδια δουλειά (για τάστα) και του έκανε τα μάλα. Η 2η βέβαια είναι και για πιο σκληρά μέταλλα...

Έχω και μία Cobolt για ισόπεδη κοπή. Νομίζω αυτήν που έδειξε ο Μιχάλης...

Ωραια αργαλεια (sic, εδω θελει α) και τα δυο αυτα, Μιχαλη.
Απο περιεργεια: Μετα απο αυτες τις ζορικες κοπες, επηρεαστηκε καθολου η κοψη τους;

Δεν ξέρω την σκληρότητα του τάστου αλλά την πρώτη την είχα δώσει σε ένα φίλο για την ίδια δουλειά (για τάστα) και του έκανε τα μάλα. Η 2η βέβαια είναι και για πιο σκληρά μέταλλα...

Έχω και μία Cobolt για ισόπεδη κοπή. Νομίζω αυτήν που έδειξε ο Μιχάλης...
Αν δεν κανω λαθος τον κωδικο...Ειναι ακριβη, Αν και θα εκανε σιγουρα τελεια την δουλεια... Οποτε την ξεχναμε...

https://www.pam.gr/72-62-200-Dynato...ia-malako-metallo-kai-synthetiko-yliko-KNIPEX

Με βλεπω να το δινω το 40 ...

Αν δεν κανω λαθος τον κωδικο...Ειναι ακριβη, Αν και θα εκανε σιγουρα τελεια την δουλεια... Οποτε την ξεχναμε...

https://www.pam.gr/72-62-200-Dynato...ia-malako-metallo-kai-synthetiko-yliko-KNIPEX

Με βλεπω να το δινω το 40 ...

πήγαινε στις 2 άλλες...θα κάνεις δουλείες...και ο ισοπεδος cobolt πρέπει να παίζει και φτηνότερα

Ωραια αργαλεια (sic, εδω θελει α) και τα δυο αυτα, Μιχαλη.
Απο περιεργεια: Μετα απο αυτες τις ζορικες κοπες, επηρεαστηκε καθολου η κοψη τους;

Ναι, ωραια ειναι, τοσο ωραια που σε κανει να θελεις να μαζεψεις ολα τα μοντελα για συλλογη:)

Οι κοπες αυτες τωρα δεν ειναι και πολυ ζορικες καθως ειναι κατω απο τα ορια των εργαλειων.
Τις ζορικες τις εκανα οταν τα πρωτοαγορασα που τα δοκιμασα στα ορια που αναγραφουν οι κατασκευαστες.
Και οι δυο κοφτες λοιπον δεν εχουν την παραμικρη παραμορφωση, ειναι οντως πολυ εντυπωσιακο αυτο και δειχνει την ποιοτητα του ατσαλιου που χρησιμοποιουν.