Εργαλεία Χειρός

Δεν θυμαμαι αν εχω ξαναγραψει για τα σφιγκτηρακια ακρων της wolfcraft αλλα ειναι χρησιμο να υπαρχουν καθως καλυπτουν ενα αρκετα μεγαλο κενο που υπαρχει για συσφιξη στις ακμες/σοκορο των ξυλων αλλά και σε άλλα σημεια οπου δεν μπορει να μπει κοινος σφιγκτηρας.

Aυτα ειναι τα σφιγκτηρακια https://www.vardakas-tools.gr/ergaleia-Laminate/Wolfcraft-3037000-2-sfiktires-sokoron-kai-akron
49848938408_9b361c1293_z.jpg

και εδω με μια ματια πως λειτουργουν, παντα με την βοηθεια κανονικων σφιγκτηρων καθως στηριζονται στον βραχιονα τους για να σφιξουν.
wolfcraft_ks_24_3037000_2.jpg
η

Εδω μια περιπτωση που ειχα χτες, οπου τα σφιγκτηρακια φανηκαν πολυ χρησιμα.
Ειχε ξεκολλησει σε καποια σημεια η πλαστικη μετροταινια στον παγκο και δεν ηθελα να βαλω κολλας στιγμης αλλα βενζινοκολλα (που δεν στεγνωνει αμεσως).
49847362141_0d223fb3c6_c.jpg

Επισης ειναι πολυ χρησιμα για να κολλησεις πραγματα σε σημεια οπου δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις σφιγκτηρα, οπως εδω το τεμαχι ξυλου πανω στην ακμη.
49847362891_9e947cb62f_c.jpg

η εδω, αν θες να κολλησεις ενα κομματι ξυλου στη μεση μιας επιφανειας οπου δεν φτανουν οι σφιγκτηρες και μπορεις να βαλεις μονο βαρος απο επανω.
49846832553_048ed3a03d_c.jpg

και εδω ενα βιντεακι
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν θυμαμαι αν εχω ξαναγραψει για τα σφιγκτηρακια ακρων της wolfcraft αλλα ειναι χρησιμο να υπαρχουν καθως καλυπτουν ενα αρκετα μεγαλο κενο που υπαρχει για συσφιξη στις ακμες/σοκορο των ξυλων αλλά και σε άλλα σημεια οπου δεν μπορει να μπει κοινος σφιγκτηρας.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα και ειδικά στην τελευταία περίπτωση με την συσφιξη στο μέσον. Αλλά 2 δεν είναι ποτέ αρκετά... :BDGBGDB55:

Μιχαλη σαν εσωτερικο υποβοηθημα συγκράτησης μοιάζει...
Έχει χρειαστεί πολλές φορές να κολλήσω η να κεντραρω 2 κομμάτια και κάτι λείπει από ενδιάμεσα να το συγκρατει/συσφιγγει...
Αρκετά χρήσιμα αλλά ακριβά τα άτιμα.

Nαι σωστα Νικο, δυο σφιγκτηρακια δεν ειναι αρκετα, αλλα μπορεις να παρεμβαλλεις μια επιφανεια (σαν τον χαρακα που εβαλα στην παραπανω φωτο για να σφιξω την μετροταινια) για να αυξησεις την επιφανεια πιεσης.

Ειναι ακριβα Κωστη γιατι ειναι εξειδικευμενα σφιγκτηρακια και δεν υπαρχει εναλλακτικη, αλλα απο την αλλη δεν ειναι και καποιο ειδος πρωτης αναγκης. Ευτυχως τα ειχα αγορασει οταν μου περισσευαν τα φραγκα :))

Εδω μια γκαζοταναλια της Knipex 300μμ που παρελαβα προσφατα διπλα σε μια αλλη μικροτερη των 250μμ που ειχα απο παλια.

49882482802_91256e6edd_b.jpg

Και τα δυο εργαλεια ειναι της σειρας Cobra η οποια σειρα εχει το κουμπακι που κλειδωνει σε πολλα σημεια γυρω απο τον σωληνα/σιφωνι/κλπ.
Yπαρχει και η αντιστοιχη σειρα aligator, με τον κλασσικο τροπο κλειδωματος της ταναλιας και αρκετα πιο φτηνη σε τιμη.

Αυτα τα εργαλεια βγαινουν με ψιλη επενδυση/μονωση, οπως η πρωτη στη φωτο και με πιο παχεια επενδυση οπως η δευτερη με τις διχρωμες λαβες. Δεν υπαρχει ιδιαιτερη διαφορα μεταξυ των δυο (μιλαω για την ευκολια σφιξιματος) για αυτο αγορασα την απλη αυτη την φορα, με την ψιλη μονωση.

Πιστευω οτι το μοντελο των 250μμ ειναι το ιδανικο εργαλειο για τα υδραυλικα ενος νοικοκυριου. Το βαρος του ειναι ελαχιστο και το ανοιγμα σιαγονων περιπου 55μμ.
Επειδη σε ενα μαστορεμα το ξεβιδωμα ενος σιφωνιου ηταν λιγο οριακο σε διαμετρο για την ταναλια, αποφασισα να παρω και το μεγαλυτερο μεγεθος, αυτο των 300μμ.

Eδω βλεπουμε την διαφορα μεγεθους η οποια ερχεται με τιμημα το μεγαλυτερο βαρος κατα 50%, καθως η μεγαλυτερη γκαζοταναλια ξεπερνα το μισο κιλο.
49880173626_87846b3b97_b.jpg

Η ποιοτητα των συγκεκριμενων εργαλειων Κνιπεξ ειναι αριστη, οπως αλλωστε και ολων σχεδον των εργαλειων της. Οι διαφορες γκαζοταναλιες της εταιρειας, μαζι με τους κοφτες ειναι απο τα καλυτερα εργαλεια που κυκλοφορουν ανεξαρτητως μαρκας.

Εδω μια λεπτομερεια με το εσωτερικο των σιαγωνων τους. Αριστερα, η γκαζοταναλια των 250μμ εχει δουλευτει παρα πολυ και η φθορα σχεδον μηδενικη.
49880173121_389d18ff36_b.jpg

Εργονομια, ποιοτητα κατασκευης ευχρηστια, λειτουργικοτητα, ολα ειναι κορυφαια κατα τη γνωμη μου. Η τιμη τους δικαιολογειται πληρως απο την αξια τους.

Έχω όλα τα νούμερα από 180 και πάνω σε επαγγελματική χρήση. Δεν έχει αντίπαλο η συγκεκριμένη σειρά.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίο συγκριτικό Μιχάλη...
Ευχαριστούμε....
Μου αρέσουν και οι επισημάνσεις στις φωτο που και οπτικά φαινονται οι όποιες διαφορές....

Μια και το έφερε η κουβέντα σε κάποιο άλλο νήμα, αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο εξαρτηματάκι για κατσαβίδια αλλά και μακρυές μύτες. Περνάς το κατσαβίδι/μύτη από μέσα του και βιδώνεις/ξεβιδώνεις με αυτό περασμένο. Ο μαγνήτης είναι αρκετά δυνατός για να σου συγκρατήσει όποια βίδα αλλά ακόμα και να σηκώσεις μία βίδα από ένα δυσπρόσιτο σημείο (πχ, σου έπεσε η βίδα μέσα από μία σχαρίτσα). Με το εξαρτηματάκι αυτό δεν χρειάζεται να μαγνητίζεις/απομαγνητίζεις το κατσαβίδι. Το βάζεις, κάνεις την δουλειά, και το βγάζεις. Το έχω βολευτεί πολύ.

Υπάρχουν 2 εκδόσεις (7 και 14.5mm εσωτερική διάμετρο). Δεν το έχω δει να κυκλοφορει σε άλλη μάρκα εκτός από Benman. Υπάρχουν και κάποια κινέζικα (πχ στο banggood) αλλά ο μαγνήτης τους δεν έχει την μισή δύναμη από όσο αυτά τα κόκκινα. Τα έχω δοκιμάσει αλλά τελικά τα χάρισα (τα κινέζικα).

xlarge_20191007165503_benman_magnitistis_apomagnitistis_katsavidion_7mm_70867.jpeg

η ιδια δουλεια μπορει να γινει και τοποθετωντας εναν μικρο μαγνητη πανω στο κατσαβιδι, ακομα καλυτερα εαν αυτος ειναι νεοδυμιου

Το καλυτερο βεβαια για μικρομεσαιες βιδες ειναι το εξαρτημα που μαγνητιζει και απομαγνητιζει τα κατσαβιδια και τις τσιμπιδες.
pic_ps_6416500.png

γενικα ολα αυτα τα γκατζετακια, οταν τα θες δεν τα βρισκεις
επιπλεον τους νεοδυμιου τους μοιραζεις δεξια και αριστερα, με εναν σηκωνεις αλλο ενα κατσαβιδι

Μπορεί να ακούγεται γελοίο αλλά το φαλτσοκουτι Dexter των 9,00 και ο μινι πάγκος με έχουν ανεβάσει επίπεδο. Τέτοιες επαναλαμβανόμενες κοπές πιο πριν με τα ταλαιπωρουσαν πολύ.
eee2c862d2f185b85e344b8045236193.jpg

Τον πάγκο τον έφτιαξες τέλειο.
Το «ταπεινό» φαλτσοκούτι είναι εργαλειάρα!!!!!
Μαζί με την πλάνη και τα σκαρπέλα πιστεύω πως είναι τα εργαλεία που δίνουν νόημα στη φράση «το έφτιαξα με τα χέρια μου».

wwdiy Απέφευγε δια ροπάλου τους ρόζους σε τέτοια "λεπτά" σημεία όπως στην φωτογραφία σου.
Θα σου κάνει κρακ αμέσως με το παραμικρό ζόρι.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Τον πάγκο τον έφτιαξες τέλειο.
Το «ταπεινό» φαλτσοκούτι είναι εργαλειάρα!!!!!
Μαζί με την πλάνη και τα σκαρπέλα πιστεύω πως είναι τα εργαλεία που δίνουν νόημα στη φράση «το έφτιαξα με τα χέρια μου».
Σε αυτά να σημειώσω ότι το πριόνι που δινει μαζί με το φαλτσοκουτι ή δε το χρησιμοποιώ σωστά ή είναι χάλια. Χρησιμοποιώ το powerfix ιαπωνικό made in China και κόβω 2φορες πιο γρήγορα.

wwdiy Απέφευγε δια ροπάλου τους ρόζους σε τέτοια "λεπτά" σημεία όπως στην φωτογραφία σου.
Θα σου κάνει κρακ αμέσως με το παραμικρό ζόρι.

Ευχαριστώ, δε το γνώριζα. Εκ των υστέρων ψιλομετανιωνω που δε πήρα σκληρή ξυλεία για τα πόδια και χρησιμοποίησα τις παλέτες... Με τόση δουλειά που "έπεσε" άξιζε πιστεύω μια μικρή επένδυση στην αγορά ξυλείας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

.....
Με τόση δουλειά που "έπεσε" άξιζε πιστεύω μια μικρή επένδυση στην αγορά ξυλείας.

Ακριβώς... Κρίμα είναι Νίκο.
Δεν πειράζει όμως, τώρα με τα παλετόξυλα έκανες το αγροτικό σου. Την επόμενη κατασκευή θα την κάνεις πολύ πιο εύκολα και με καλύτερο ξύλο.

Hθελα να ανοιξω μια τρυπα σε μια ζωνη και πραγματικα συχτιρισα με τη σαβουρα που εχω παρει απο τα λιντλ. 2 τρυπητηρια λουριων/ζωνης αχρηστα, δουλεια δεν εκανα, στραβωναν οι σιαγωνες.

Ακομα δεν εμαθα το μαθημα που το λεω χρονια στο εαυτο μου, που λεει οτι ακομα και εαν ενα εργαλειο το χρησιμοποιεις σπανια, θα πρεπει να ειναι αξιοπιστο καθως θα ερθει η στιγμη που θα το χρειαστεις και θα θελεις να κανεις δουλεια...

Αμεσα εγινε παραγγελια για το τρυπητηρι της Κnipex
KN9070220.png

17 ευρουδακια μαζι με τα μεταφορικα, πληρωμη με paypal απο το toolmarket https://www.tool-market.gr/gr/product/8453/εργαλεία-χειρός/πενσοειδή/knipex-τρυπητήρι-λουριών-220mm

E μα δεν γινοταν αλλιως..
Αν κατσω και μετρησω ποσα λεφτα εχω δωσει σε εργαλειοσαβουρα (διοτι η φτηνεια τρωει τον παρα) και κατοπιν αγοραζω αυτο που επρεπε να ειχα αγορασει εξ'αρχης, θα πικραθω παααρα πολυ βραδιατικα... :)

Μιχάλη δεν είσαι ο μόνος. ειδικά με αυτά τα τρυπητήρια την έχω πάθει κι εγώ. τώρα έχω ένα Creator (Made in Belgium) αν δεν κάνω λάθος και είναι πολύ καλό. καμία σχέση με τις φτηνές παπα*ιές που στραβώνουν οι σιαγόνες στην πρώτη πίεση.
Το είχα πάρει γύρω στα 10 αν θυμάμαι καλά.