Εργαλεία Χειρός

Τα τελευταία χρόνια δουλεύω μ´αυτό το σετάκι της Wera.
Επειδή, λόγω τρέλας, έχω επίσης τα Facom τα Wiha και τα Wurth σαν τα καλύτερά μου θεωρώ τα Wurth.
Ίσως να είναι και υποκειμενικό, το κατσαβίδι για να το εκτιμήσεις θα πρέπει να το πιάσεις στα χέρια σου, να το νοιώσεις. Έχω δουλέψει κατά καιρούς εξαιρετικά κατσαβίδια που σαν μάρκα δεν μου έλεγαν τίποτε, δεν τα είχα ξαναακούσει και με τιμή κλάσμα των επωνύμων.
Μην ψωνίζεται πανάκριβα κατσαβίδια για την ομορφιά τους, δοκιμάστε τα πρώτα... Κι αν δεν μπορείτε τουλάχιστον πιάστε τα και σφίξτε τα στα χέρια σας.
Άποψή μου είναι αυτή βέβαια...

Attachments

• 6494BD42-004A-43EB-B607-8F741B9F7833.jpg
    6494BD42-004A-43EB-B607-8F741B9F7833.jpg
    156.2 KB · Views: 326
Τα τελευταία χρόνια ..
Μην ψωνίζεται πανάκριβα κατσαβίδια για την ομορφιά τους, δοκιμάστε τα πρώτα... Κι αν δεν μπορείτε τουλάχιστον πιάστε τα και σφίξτε τα στα χέρια σας.
Άποψή μου είναι αυτή βέβαια...

Πολύ σωστά!!!

Η benman ειναι ουσιαστικα μεταπωλητης, δεν κατασκευαζει δικα της εργαλεια. Γενικα παντως η ποιοτητα των οσων διανεμει κυμαινεται απο αξιοπρεπης για ερασιτεχνικη χρηση μεχρι κι εξαιρετικη με απολυτα κριτηρια (πχ φερνει πενσικα της NWS).
Οποτε καταλαβαινεις οτι γενικα δεν ειναι κακη επιλογη. Στα συν οτι αυτη τη φιρμα την βρισκεις σε παρα πολλα συνοικιακα μαγαζια με εργαλεια ανα την Ελλαδα. Ειναι στον ιδιο ομιλο με την ffgroup, η οποια ουσιαστικα λανσαρεται ως η πιο οικονομικη σειρα εργαλειων του ομιλου (σε σχεση με την Benman).

Και τα πενσικά της και τα κατσαβιδικά της είναι καλά της Benman. Ιδιαίτερα αξιόλογα και έχω αρκετά στο εξοχικό χρόνια τώρα. Γενικά πάντως δεν βγαίνουν και πολύ φτηνα...

Τα κατσαβίδια βγαίνουν αρκετά φθηνά ..

Μια υποσημείωση τα bahco που συζητούσαμε είναι made of Spain..

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Τα κατσαβίδια βγαίνουν αρκετά φθηνά ..

Μια υποσημείωση τα bahco που συζητούσαμε είναι made of Spain..

μπορεί να έχει και η Benman ποιότητες. Δεν το γνωρίζω. Αυτά που είχα πάρει εγώ ήταν πάνω από δεκάρικο τότε. Τα πενσικά νομίζω πάνω από 20αρι

Τα περισσότερα Bahco φτιάχνονται σε εργοστάσια Ευρώπης και κάποια θυγατρική της ή αδερφή εταιρία νομίζω ότι είναι Ισπανικη...

Αν θυμάμαι καλά στον όμιλο της Snap On εκτός από την Bahco ανήκει και η Ισπανική Irega (ίσως τα καλύτερα γαλλικά κλειδιά).

Ενα μινι review για το νεο εργαλειακι της Knipex, τον μικρο κοφτη Cobolt S μοντελο 71 31 160

Για την ακριβεια η σειρα Cobolt ειναι μπουλονοκοφτες (bolt cutters), εξ'ου και το ονομα της σειρας, Cobolt.

Eιναι ο μικροτερος κοφτης (160mm μηκος) της εξαιρετικης σειρας Cobolt απο την Κnipex.
50433047102_41cc43b851_b.jpg

Εδω οι δυο εκδοσεις Cobolt S https://www.knipex.com/index.php?id...detail&parentID=1367&groupID=2598&artID=35624
H μια εκδοση (7131160) εχει ενα μικρο κενο (recess) στις σιαγωνες και επιτρεπει ευκολοτερες και μεγαλυτερες κοπες σε στρογγυλα συρματα.
Η αλλη εκδοση (7101160) δεν εχει κενο στις σιαγωνες και ειναι πιο καταλληλη για κοπες σε επιπεδα ελασματα, οχι βεβαια οτι δεν μπορει να κοψει συρμα.

Ενα βιντεο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδω ενα εικονικο συγκριτικο με το μεγαλυτερο αδερφακι της.
50432264501_7b56455c2f_b.jpg

Οι κοφτες ειναι απο τα λιγα εργαλεια χειρος που πρεπει να τα θες 'επωνυμα', δηλαδη καλα και ποιοτικα, για να κανεις την δουλεια σου ευκολα και σωστα.
Η Κnipex ειναι απο τις κορυφαιες εταιρειες, αν οχι η κορυφαια σε αυτον τον τομεα, με διαφορους ποιοτικους κοφτες ολων των μεγεθων απο 110μμ μηκος και πανω.

Η σειρα Cobolt παρεχει μεγαλες δυνατοτες κοπης συρματων διαφορων διαμετρων. Ειναι κοφτες απο ποιοτικο μεταλλο με μεγαλη αντοχη στην καταπονηση.

Οι δυο παραπανω εικονιζομενοι κοφτες ειναι μοντελα που εχουν ενα μικρο κενο αναμεσα στις δαγκανες που κανουν την κοπη του συρματος σημαντικα ευκολοτερη με ελαχιστη καταπονηση των δαγκανων. Μια πανεξυπνη πατεντα απο την κορυφαια εταιρεια κατασκευης πενσοειδων.

Εδω ενα κοντινο πλανο στην εκδοση της Cobolt με το 'μαγικο' κενο στις σιαγωνες.
50432164323_d16cdc8cab_b.jpg

Αυτο που βλεπεις Κωστη στο λινκ που εβαλες, ειναι το μοντελο των 20εκ μηκους, χωρις την εγκοπη/κενο, το μοντελο Cobolt 7101200.

Το μοντελο με την εγκοπη (7131200 )κοστιζει το ιδιο https://www.toolstore.gr/knipex-713...s-typoy-cobolt-200mm-p-8717.html#.X38fmCBS_IU

Η εγκοπη κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ σπουδαια διαφοροποιηση καθως δεν σου παρεχει μονο ευκολοτερο κοψιμο, αλλα προστατευει τις λαμες διαχρονικα απο την φθορα.

Αρα αυτη που εβαλα ειναι χωρις κενο...
Εγω ελεγα για αυτην που εβαλες συγκριτικο στην φωτο σου με το νεο σου μοντελο..την Cobolt 7132200 που ειναι ποιο ακριβη...αυτην εννουσα περι οικονομικης διαφορας...
https://www.toolstore.gr/knipex-713...bolt-varia-monwsi-elatirio-200mm-p-10594.html..που απο οτι βλεπω εχει το κενο...

Οποτε η σωστη αγορα ειναι εφοσον μιλαμε μαζι με το κενο η η Cobolt 7131200 η Cobolt 7132200 που εαν καταλαβαινω σωστα εχουν διαφορα στον βραχιονα πιασιματος..

Η διαφορα με την δικη μου των 200μμ και με αυτη που εβαλες στο λινκ σου ειναι πρωτον η ελλειψη κενου και δευτερον η ελλειψη επενδυσης στα χερουλια.

Η ελλειψη επενδυσης χερουλια δεν ειναι σημαντικη, για την ακριβεια προτιμω τα κοκκινα λεπτα χερουλια σε ολες τις πενσες και κοπτικα. Η ελλειψη ομως κενου ειναι σημαντικη.

Η σωστη και οικονομικη αγορα κατα τη γνωμη μου για Cobolt των 200μμ μηκους ειναι η 7131200.
https://www.toolstore.gr/knipex-713...s-typoy-cobolt-200mm-p-8717.html#.X38q1SBS_IU

Πρωτη επισημη χρηση του μινι παραλληλου σφιγκτηρα των 2 ιντσων, που κατασκευαστηκε προσφατα :)

Περαιτερω κοντημα του μηκους των ξυλινων ταπων που θα φραξουν τις τρυπες στον πατο μιας πλαστικης γλαστρας για τοποθετηση βασιλικου.
6hiI4HRh.jpg

Επειδη υπηρξε ενδιαφερον (:smile:), βαζω και μια φωτο απο την ταπωμενη γλαστρα που θα δεχτει τον βασιλικο (του γειτονα).

9enirClh.jpg

Κολλα δυο συστατικων εχει μπει πανω στις ταπες (απο ξυλινες καβιλιες οξιας).

pesto κι εγινε εισαι !!!

τι ψαρακια ειπαμε θα βαλει ο γειτονας?
νομιζω ηθελε και ενα σφραγιστικο ... καλου κακου!