Εργαλεία Χειρός

Καλησπέρα, μιας και ο κόσμος των εργαλείων είναι χαοτικός και δεν έχω τόσο καλή ενημέρωση, ψάχνω κάποιο καλό σετ καστάνιας με καρυδάκια. Μέχρι στιγμής έχω ένα σετ powerfix από το lidl γράφει cr-v επάνω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εμπιστεύσιμο. είναι του 1/4 και έχει μέχρι no.14. Θα ήθελα να έχει και μεγαλύτερα νούμερα, δεν με ενδιαφέρουν τα πολύ μικρά τόσο. Φυσικά υπάρχουν οι λύσεις των facom, gedore που από τη μία είναι λίγο ακριβές από την άλλη είναι εγγύηση. Γι αυτό λοιπόν όποια εναλλακτική έχει κάποιος είναι συζητήσιμη καθώς και δρόμοι με εργαλειομάγαζα συγκεντρωμένα (μιας και ονόματα δεν επιτρέπονται λόγω διαφήμισης) στο κέντρο για να δώ απο κοντά αφού ειμαι στην Πάτρα φοιτητής και δεν πάω συχνά στο κέντρο.

Για κέντρο Αθήνας εννοούσα αφού στην πάτρα ειναι περιορισμένη η αγορά . Αλλα αφού υπάρχει και στην Πάτρα μια χαρά!! ευχαριστώ! Τώρα βρισκομαι αθήνα βέβαια.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Για κέντρο Αθήνας εννοούσα αφού στην πάτρα ειναι περιορισμένη η αγορά . Αλλα αφού υπάρχει και στην Πάτρα μια χαρά!! ευχαριστώ! Τώρα βρισκομαι αθήνα βέβαια.
Ψάξε τις αντίστοιχες σειρές της Carolus (είναι η φτηνή εταιρεία της Gedore). Δες και την περίπτωση να πάρεις μεμονωμένα τα καρυδακια και την καστανιά που σου χρειάζεται ( έτσι θα ξεκινήσεις με τα βασικά νούμερα, δίνοντας λίγα χρήματα κάθε φορα, και θα συμπηρωσεις την συλλογή σου σιγα-σιγά , με ποιοτικά εργαλεία). Ανάλογα με το τι μέγεθος θέλεις να φτάσεις, θα πρέπει αρχικά να επιλέξεις τη διάσταση της συλλογής σου (3/8 ή 1/2, μάλλον το 1/2).

Επισης ποιά η διαφορά στα 6γωνα απο τα 12γωνα? εκτος απο το πληθος των εσωτερικων γωνιων. Δηλαδή χρησιμοποιουνται σε αλλου ειδους βιδες;

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Επισης ποιά η διαφορά στα 6γωνα απο τα 12γωνα? εκτος απο το πληθος των εσωτερικων γωνιων. Δηλαδή χρησιμοποιουνται σε αλλου ειδους βιδες;

Το 12αγωνο σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τη γωνια που μπορείς να πιάσεις τη βίδα σε σχέση με το 6αγωνο.

Καλησπέρα, μιας και ο κόσμος των εργαλείων είναι χαοτικός και δεν έχω τόσο καλή ενημέρωση, ψάχνω κάποιο καλό σετ καστάνιας με καρυδάκια. Μέχρι στιγμής έχω ένα σετ powerfix από το lidl γράφει cr-v επάνω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εμπιστεύσιμο. είναι του 1/4 και έχει μέχρι no.14. Θα ήθελα να έχει και μεγαλύτερα νούμερα, δεν με ενδιαφέρουν τα πολύ μικρά τόσο. Φυσικά υπάρχουν οι λύσεις των facom, gedore που από τη μία είναι λίγο ακριβές από την άλλη είναι εγγύηση. Γι αυτό λοιπόν όποια εναλλακτική έχει κάποιος είναι συζητήσιμη καθώς και δρόμοι με εργαλειομάγαζα συγκεντρωμένα (μιας και ονόματα δεν επιτρέπονται λόγω διαφήμισης) στο κέντρο για να δώ απο κοντά αφού ειμαι στην Πάτρα φοιτητής και δεν πάω συχνά στο κέντρο.

Αν το έχεις με τις διαδικτυακές αγορές πάρε τη παρακάτω συλλογή. Η τιμή της είναι πολύ καλή για τη ποιότητά της και τα τεμάχια που έχει.

http://www.tbs-aachen.de/SALE/Facom_RS440E_Socket-Set_1/4_und_1/2_i863_55980.htm

Α οκ ευχαριστω... Το facom απο γερμανια φαινεται πολυ καλη περιπτωση!

Είναι ξεστοκάρισμα από γερμανό αντιπρόσωπο. Καλύτερη δε γίνεται. Στην Ελλάδα θα τη βρεις στα διπλάσια τουλάχιστον.

Εχει ενα σετ κλειδια facom ο πατερας μου απο το 1957!! Απο τα πρωτα επωνυμα εργαλεια που αγορασε οταν ξεκινησε να ταξιδευει.
Ειναι εντυπωσιακη η αντοχη τους και στον χρονο και στην φθορα. Το ειδος ατσαλιου που χρησιμοποιουσαν πρεπει να αγγιζε το τελειο.
Καποτε ειχα ανεβασει μια φωτογραφια τους στο νημα με τα εργαλεια.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Εχει ενα σετ κλειδια facom ο πατερας μου απο το 1957!! Απο τα πρωτα επωνυμα εργαλεια που αγορασε οταν ξεκινησε να ταξιδευει.
Ειναι εντυπωσιακη η αντοχη τους και στον χρονο και στην φθορα. Το ειδος ατσαλιου που χρησιμοποιουσαν πρεπει να αγγιζε το τελειο.
Καποτε ειχα ανεβασει μια φωτογραφια τους στο νημα με τα εργαλεια.

Έτσι ακριβώς... Δεν ξέρω αν τα καινούρια εξακολουθούν να έχουν την ποιότητα των παλιών αλλά αυτή είναι συλλογή αγορασμένη το 1982 από τη Facom που υπήρχε στη γωνία επι της Συγγρού, όπως κατεβαίνουμε αριστερά.
Στην ίδια και καλύτερη ακόμα κατάσταση είναι και η δεύτερη συλλογή που είχα πάρει μαζί, με τα μικρά νούμερα. Πραγματικά αθάνατα εργαλεία, ο ορισμός της "εγγύησης εφ´ όρου ζωής" :music-smiley-005:
Κάποιος ίςως πει οτι δεν έχε δουλευτεί αλλά θα είναι λάθος.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    161.2 KB · Views: 201
  • image.jpg
    image.jpg
    217.1 KB · Views: 204
  • Like
Reactions: full speed
Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Έτσι ακριβώς... Δεν ξέρω αν τα καινούρια εξακολουθούν να έχουν την ποιότητα των παλιών αλλά αυτή είναι συλλογή αγορασμένη το 1982 από τη Facom που υπήρχε στη γωνία επι της Συγγρού, όπως κατεβαίνουμε αριστερά.
Στην ίδια και καλύτερη ακόμα κατάσταση είναι και η δεύτερη συλλογή που είχα πάρει μαζί, με τα μικρά νούμερα. Πραγματικά αθάνατα εργαλεία, ο ορισμός της "εγγύησης εφ´ όριυ ζωής" :music-smiley-005:
Παρά το ότι η facom εξαγοράστηκε από την Stanley και ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής δεν είναι πλέον στη Γαλλία, η ποιότητα των εργαλείων αυτών είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Στην ίδια και καλύτερη ακόμα κατάσταση είναι και η δεύτερη συλλογή που είχα πάρει μαζί, με τα μικρά νούμερα. Πραγματικά αθάνατα εργαλεία, ο ορισμός της "εγγύησης εφ´ όρου ζωής" :music-smiley-005:
Και απο οτι βλεπω η κατασκευη της καστανιας πρεπει να συνεχιζεται στα ιδια καλουπια μεχρι τωρα! Μοιαζουν πολυ.
Σημερα πηρα κατσαβιδια stanley μιας και διαβασα θερικα σχολια. Επισης ειχα στα υποψην την αγορα της facom απο αυτη. Οποτε μπορω να πω οτι αγορασα facom κατσαβιδια, με τη ποιοτητα και κατασκευη της facom, στη γαλλια, 50% φθηνοτερα.
η τσαντα της facom ομως ειναι κινεζικης κατασκευης οπως μαλλον η παλια της stanley που εχω. Ελπιζω να ειναι το λιγοτερο ιδιας αντοχης.