Εργαλεία Χειρός

Έτσι ακριβώς... Δεν ξέρω αν τα καινούρια εξακολουθούν να έχουν την ποιότητα των παλιών αλλά αυτή είναι συλλογή αγορασμένη το 1982 από τη Facom που υπήρχε στη γωνία επι της Συγγρού, όπως κατεβαίνουμε αριστερά.
Στην ίδια και καλύτερη ακόμα κατάσταση είναι και η δεύτερη συλλογή που είχα πάρει μαζί, με τα μικρά νούμερα. Πραγματικά αθάνατα εργαλεία, ο ορισμός της "εγγύησης εφ´ όρου ζωής" :music-smiley-005:
Κάποιος ίςως πει οτι δεν έχε δουλευτεί αλλά θα είναι λάθος.

Σαν αχρισημοποιητη είναι Μπάμπη. Μου θυμίζει τα πενσοειδη που έχει ο πατέρας μου και φαίνονται σαν αδουλευτα αλλά έχουν αντιμετωπίσει απίστευτες "περιπέτειες" τις τελευταίες 4 δεκαετίες.

Καλή Χρονια

ΟΙ καστάνιες είναι made in Italy, τα υπόλοιπα taiwan με εξαίρεση τη κατσαβιδολαβή που είναι france. Λίγη σημασία έχει όμως μιας και απλά τα σπάνε!

Και ξαναφτανουμε στην διαπίστωση πως όπου και να φτιάχνεται κάτι αν οι προδιαγραφές είναι σωστές θα βγει καλό.
Εκτός αν κάτι είναι MADE IN JAPAN όπου θέλει δε θέλει θα είναι καλό!
Χεχεχε

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Σαν αχρισημοποιητη είναι Μπάμπη. Μου θυμίζει τα πενσοειδη που έχει ο πατέρας μου και φαίνονται σαν αδουλευτα αλλά έχουν αντιμετωπίσει απίστευτες "περιπέτειες" τις τελευταίες 4 δεκαετίες.

Καλή Χρονια

Στο να φαίνονται σαν αδούλευτα έχω παιξει ρόλο κι εγώ, έτσι; Μετά από κάθε χρήση τα εργαλεία μου τα καθαρίζω σχολαστικά, ακόμα κι αν θα ξαναχρησιμοποιηθούν την επόμενη μέρα. Έχω ψώνιο.
Προχθές στο χωριό που κούρεψα ένα παρτέρι μου έφαγε μισή ώρα το κούρεμα και άλλη μισή ώρα ο καθαρισμός και η συντήρηση του μπορντουροψάλιδου. Αλλιώς δεν γίνεται, ό,τι ποιότητα κατασκευής κι αν έχουν τα κακόμοιρα..

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Στο να φαίνονται σαν αδούλευτα έχω παιξει ρόλο κι εγώ, έτσι; Μετά από κάθε χρήση τα εργαλεία μου τα καθαρίζω σχολαστικά, ακόμα κι αν θα ξαναχρησιμοποιηθούν την επόμενη μέρα. Έχω ψώνιο.
Προχθές στο χωριό που κούρεψα ένα παρτέρι μου έφαγε μισή ώρα το κούρεμα και άλλη μισή ώρα ο καθαρισμός και η συντήρηση του μπορντουροψάλιδου. Αλλιώς δεν γίνεται, ό,τι ποιότητα κατασκευής κι αν έχουν τα κακόμοιρα..

Πολύ σωστά κάνεις Μπάμπη,μιά από τά ίδια κάνω καί εγώ πάντα,μετα τήν εργασία καθαρίζω σχολαστικά ότι εργαλειο χρησιμοποίησα.

Παρά το ότι η facom εξαγοράστηκε από την Stanley και ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής δεν είναι πλέον στη Γαλλία, η ποιότητα των εργαλείων αυτών είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ.

H σειρα Facom 440 εχω διαβασει παλαιοτερα οτι φτιαχνεται στην ταιβαν. Ενω αυτη που εχει ο Μπαμπης (σειρα 40) φτιαχνοταν στη Γαλλια.
Δεν εχω καποιο θεμα με εργαλεια φτιαγμενα στην Κινα η αλλου αρκει οι προδιαγραφες της κατασκευης και του χαλυβα να ειναι οι ιδιες.

Ειναι ετσι ομως στην περιπτωση της Stanley/Facom? Ο subcontractor που εχει αναλαβει την κατασκευη εχει τα αντιστοιχα ποιοτικα στανταρ και πιστοποιησεις που ειχαν τα γαλλικα εργαστηρια κατασκευης των Facom?

Το ιδια ερωτηματα ισχυουν για την dremel που φτιαχνει στο μεξικο, την bosch που φτιαχνει στη Κινα, κλπ.
Ειναι αραγε ιδια η ποιοτητα με αυτα που φτιαχνονταν καποτε στις αρχικες χωρες κατασκευης τους? Προσωπικα, δεν το νομιζω.

Ετσι πρεπει, αλλα ελαχιστη το κανουν. Ειδικα σε εργαλεια που τραβανε ζορια και συνθηκες βρωμικες θελουν καθαρισμα γιατι αν τα αφησεις σε αφηνουν και αυτα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H σειρα Facom 440 εχω διαβασει παλαιοτερα οτι φτιαχνεται στην ταιβαν. Ενω αυτη που εχει ο Μπαμπης (σειρα 40) φτιαχνοταν στη Γαλλια.
Δεν εχω καποιο θεμα με εργαλεια φτιαγμενα στην Κινα η αλλου αρκει οι προδιαγραφες της κατασκευης και του χαλυβα να ειναι οι ιδιες.

Ειναι ετσι ομως στην περιπτωση της Stanley/Facom? Ο subcontractor που εχει αναλαβει την κατασκευη εχει τα αντιστοιχα ποιοτικα στανταρ και πιστοποιησεις που ειχαν τα γαλλικα εργαστηρια κατασκευης των Facom?

Το ιδια ερωτηματα ισχυουν για την dremel που φτιαχνει στο μεξικο, την bosch που φτιαχνει στη Κινα, κλπ.
Ειναι αραγε ιδια η ποιοτητα με αυτα που φτιαχνονταν καποτε στις αρχικες χωρες κατασκευης τους? Προσωπικα, δεν το νομιζω.

+1.
Και γω αν και θελω να τους πιστεψω δυσκολα παραμενει η ποιοτητα ιδια.

Σε καταλαβαίνω...έτσι είμαι και εγώ. Σχολαστικό καθάρισμα μετά από κάθε χρηση

Eτυχε σημερα να χρησιμοποιησω ενα κατσαβιδακι Proxxon το οποιο ηταν μεσα στη συσκευασια σε καποιο απο τα εργαλεια proxxon που εχω.

Αν και θεωρουσα μεχρι στιγμης τις wiha, wera και Facom σαν τις μαρκες κατσαβιδιων με την πιο εργονομικη λαβη (ξεχωριζω την wera), σημερα αναθεωρησα!!!

Δεν θυμαμαι να εχω πιασει καλυτερη λαβη απο αυτη της proxxon απο αποψη εργονομιας και σταθεροτητας στο πιασιμο. Δεν γλιστραει με τιποτα.
Βασικο ρολο παιζουν τα μπιμπικακια που ειναι και λιγο πιο μαλακα απο την υπολοιπη λαβη. Η τρυπα στην λαβη εξυπηρετει επισης για εξτρα μοχλευση, αν χρειαστει, με βοηθεια δευτερου κατσαβιδιου.

23663711763_93dbf3c40c_b.jpg

23663711153_b226dc5e5f_b.jpg

Eτυχε σημερα να χρησιμοποιησω ενα κατσαβιδακι Proxxon το οποιο ηταν μεσα στη συσκευασια σε καποιο απο τα εργαλεια proxxon που εχω.

Αν και θεωρουσα μεχρι στιγμης τις wiha, wera και Facom σαν τις μαρκες κατσαβιδιων με την πιο εργονομικη λαβη (ξεχωριζω την wera), σημερα αναθεωρησα!!!

Δεν θυμαμαι να εχω πιασει καλυτερη λαβη απο αυτη της proxxon απο αποψη εργονομιας και σταθεροτητας στο πιασιμο. Δεν γλιστραει με τιποτα.
Βασικο ρολο παιζουν τα μπιμπικακια που ειναι και λιγο πιο μαλακα απο την υπολοιπη λαβη. Η τρυπα στην λαβη εξυπηρετει επισης για εξτρα μοχλευση, αν χρειαστει, με βοηθεια δευτερου κατσαβιδιου.

Τελείως ακατάλληλη λαβή αν δουλεύεις σε περιβάλλον με λάδια και γράσα. Δε καθαρίζει με τίποτα. Την ίδια λαβή έχουν πολλά κατσαβίδια από την Ασία, ανάμεσά τους και η Koken.

Τελείως ακατάλληλη λαβή αν δουλεύεις σε περιβάλλον με λάδια και γράσα. Δε καθαρίζει με τίποτα. Την ίδια λαβή έχουν πολλά κατσαβίδια από την Ασία, ανάμεσά τους και η Koken.

Iδανικη λαβη ιδιως εαν δουλευεις σε περιβαλλον με λαδια και γρασσα!!

Η ευκολια στο καθαρισμα παιζει τριτευοντα ρολο μπροστα στην ευκολια να κανεις τη δουλεια σου ανετα και σιγουρα.

Επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε τέτοιο περιβάλλον, μακροχρόνια δε βολεύει. Δεν έχει καμιά τρελή διαφορά από τη λαβή της Facom ή της Toptul σε άσκηση ροπής, ενώ η επικάθηση βρώμας ανάμεσα στα "βυζάκια" είναι πονοκέφαλος. Προσωπικά δε τα προτιμώ, γούστα είναι αυτά!

Το ζητούμενο είναι πόσο θα κρατήσουν αυτά τα μπιμπίκια. Σε κάτη no name που έχω στο χωριό, μεταλ από κάποια χρήση, έχουν αρχίσει και μαδάνε τελείως.

Παντως, ανεξαρτητα απο το γουστο του καθενος που ειναι απολυτα σεβαστο, η συγκεκριμενη σειρα ειναι προφανως φτιαγμενη για εργασιες και περιβαλλοντα που εχουν λαδια και συναφη.
Eιναι μερος της Industrial σειρας της Proxxon.

http://www.proxxon.com/en/industrial/22010.php

Παντως, ανεξαρτητα απο το γουστο του καθενος που ειναι απολυτα σεβαστο, η συγκεκριμενη σειρα ειναι προφανως φτιαγμενη για εργασιες και περιβαλλοντα που εχουν λαδια και συναφη.
Eιναι μερος της Industrial σειρας της Proxxon.

http://www.proxxon.com/en/industrial/22010.php

Ιδανικά για μαστόρους, εφιάλτης για τους βοηθούς!!! :ernaehrung004:

Ιδανικά για μαστόρους, εφιάλτης για τους βοηθούς!!! :ernaehrung004:

Ωραιος!!! :ernaehrung004: :))))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ζητούμενο είναι πόσο θα κρατήσουν αυτά τα μπιμπίκια. Σε κάτη no name που έχω στο χωριό, μεταλ από κάποια χρήση, έχουν αρχίσει και μαδάνε τελείως.

E καλα Μπαμπη, αμα ειναι τωρα να συγκρινεις τα μπιμπικια της proxxon με τα μπιμπικια του κινεζου, σωθηκαμε..:chinese:

Μη μου πειτε οτι δεν ειναι ενα απο τα πληρεστερα σετακια τριγυρω?
Καρυδακια 1/4 και 1/2, διαφοροι ανταπτορες ακομα και για μπουζι ΚΑΙ διαφορες κατσαβιδομυτες ολων των ειδων (στο κατω μερος της φωτο)!!

614RPKwO0CL._SL1024_.jpg

http://www.amazon.de/Proxxon-23286-..._UL160_SR160,160_&refRID=117FEZK0WQYDHR3RAKY3

ειναι και πολυ ωραια! ανετα θα ταιριαζε με τα υπολοιπα εργαλεια παρεα. Αλλα προσωπικα ειμαι καλλυμενος απο συλλογες. Ισως μια ακομη του lidl απο τις τελευταιες μικρες να παρω για το αμαξι.

ΥΣ.αντε μεγεια!

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

ειναι και πολυ ωραια! ανετα θα ταιριαζε με τα υπολοιπα εργαλεια παρεα. Αλλα προσωπικα ειμαι καλλυμενος απο συλλογες. Ισως μια ακομη του lidl απο τις τελευταιες μικρες να παρω για το αμαξι.

ΥΣ.αντε μεγεια!

Δυστυχως και γω ειμαι υπερ καλλυμενος απο παντος ειδους καρυδακια και παρομοιες συλλογες... :))

ΥΓ. not this time!