Εργαλεία Χειρός

Δεν υπαρχει Νικο και δεν νομιζω να προκειται για παραλειψη, ιδιως απο μια εταιρεια σαν την Κnipex.
Με πενσα το κοψιμο της λαμας ειναι σαφως πιο σωστο, ελεγχομενο και ασφαλες.

Προσωπικα, σχεδον ποτε δεν κοβω μια λαμα με το πλαστικο καπακι των κοπιδιων, παντα με πενσα.

Πολυ σπανια εχω χρησιμοποιησει το πλαστικο καπακι για κοψιμο....συνηθως το κανω με πενσα οπως λεει ο Μιχαλης αλλα οταν δεν μου κοβεται/σπαει αρχικα απο την πιεση....!!!

Σε εμένα βρε παιδιά πολλές φορές που κόβω με πένσα, κόβεται στραβά. 😕 Θα έπρεπε η πένσα να έχει το πλάτος της λάμας για να μην σπάει στραβά.

Άλλες φορές πιέζω τη λάμα πάνω στον πάγκο. Εκεί κόβεται ίσια, αλλά το κομματάκι εκσφενδονίζεται προς τυχαία κατεύθυνση. ....

μωρέ όλα γίνονται, απλώς αναρωτιέμαι γιατί να μη βάλουν μια σχισμή στο πίσω καπάκι της Knipex.
Προφανώς, ο σχεδιαστής έκρινε πως δεν είναι ασφαλές, αν και ουδέποτε είχα πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο

Άλλες φορές πιέζω τη λάμα πάνω στον πάγκο. Εκεί κόβεται ίσια, αλλά το κομματάκι εκσφενδονίζεται προς τυχαία κατεύθυνση. ....

Aν εχεις τον αντιχειρα απο πανω, δεν παει πουθενα το κομματακι :)

Μυτοτσιμπιδο μακρυ θελει το σπασιμο λαμας, με ευθυγραμμιση του κατα μηκος της χαραξης και αποσταση 1mm. Σφιγγεις και λυγιζεις. Με πενσα ειναι εσφαλμενος τροπος.

• Like
Reactions: nickolas and nikfor
αρχισαν οι αντιγραφες..... γενιακ η harbor freight εχει φθηνα εως οικονομικα ειδηη, αλλα προσφατα εβγαλαν ολοκληρη νεα σειρα (icon) καλης ποιοτητας

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παρα που ενδιαφερον βιντεο, μπραβο Κωστα (y)

Μιλαμε για πανομοιοτυπο εργαλειο και μαλλον η πατεντα της Knipex εχει ληξει η δεν υπαρχει εξ'αρχης.
Προφανως θα υπαρχει διαφορα στο κραμα ατσαλιου, αλλα πιθανως ο μεσος χρηστης δεν θα καταλαβει διαφορα.

ετσι,,,στα 30 θα το αγοραζα για το σπιτι...αλλα οχι σε τιμη knipex

τωρα τον νου σας για το επομενο αντιγραφο που θα ειναι διαθεσιμο και Ελλαδα

Kαπου προσφατα σε μια αναρτηση θυμαμαι οτι εγινε μια αναφορα σε αυτο το εργαλειο που χρησιμοποιειται για μεγαλωμα τρυπων σε ξυλο και πλαστικο.

Το εργαλειακι ειναι πολυ περιποιημενο, παναλαφρο και φτιαγμενο απο αλουμινιο. Ειναι καλοφτιαγμενο και καλο φινιρισμενο. Το καπακι ειναι βιδωτο.
Vx9VPyah.jpg

Σημερα ηθελα να μεγαλωσω την τρυπα στο χερουλι ενος πινελου απο 8μμ σε 10μμ για να χωραει να μπει σε μια βιδα στον τοιχο.
2UvOiqDh.jpg

Σε λιγα δευτερολεπτα η τρυπα ειχε ανοιξει ομαλα και χωρις κανενα σημαδι που πιθανως να αφηνε καποια λιμα.
ANOYM1Gh.jpg

Η μυτη θελει μεγαλη προσοχη γιατι ειναι τοσο μυτερη σαν μυτη καρφιτσας. Την εχω ηδη στρογγυλεψει λιγακι.
c48lisKh.jpg

To εχω αρκετα χρονια αλλα το εχω χρησιμοποιησει 3-4 φορες ολες κι ολες γιατι το ξεχναω οτι το εχω. Για ελαχιστα ευρω ισως αξιζει τον κοπο να υπαρχει τριγυρω.

Μιχάλη, εμένα με έχει βολέψει και για σημάδεμα ξύλου και μαλακών μετάλλων, σαν πόντα δηλαδή αλλά δουλεύοντας με την δύναμη του χεριού (όχι με σφυρί). Επειδή έχει πολύ μυτερή μύτη, βλέπω καλύτερα που κάνω το σημάδι. Στα ξύλα, η μικρή τρύπα που κάνει είναι αρκετή για να κεντράρει ένα τρυπάνι ακίδας (bradpoint). Στα μαλακά μέταλα, μεγαλώνω λίγο την τρύπα με κανονική πόντα ή μικρό τρυπανάκι.
Κωστή, θα το βρεις και Ελλάδα - κάνε μια αναζήτηση για "reamer". Δεν νομίζω όμως να το βρεις στην τιμή που λέει ο Μιχάλης.

• Like
Reactions: nikfor
A, μπράβο Δημήτρη, γιατί αναρωτιόμουν πως να το αναζητήσω.

Υπάρχει και εδώ λοιπόν, και σε καλή τιμή.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Ωραίος. Με το μαλακό όταν το πάρεις. Δεν είναι για πολλά ζόρια αλλιώς η μύτη στραβώνει.

Xρησιμοτατο εργαλειακι χειρος, ακονιστηρι πετρας διδυμων τροχων (aka diamond dressing wheel), επαναφερει και γιατρευει τις πετρες τροχισματος απο τις κακουχιες! Eιχαμε την κουβεντα του τις προαλλες. Ειχα παρει 2-3 απο banggood αλλα τα επομενα θα τα παρω απο Αμαζον.

Ο διδυμος τροχος της Proxxon ειναι στα τοπ 10 εργαλεια που χρησιμοποιω πιο συχνα. Οποτε θελει μια μικρη περιποιηση που και που.
Το ακονιστηρι δουλεψε για αλλη μια φορα οπως επρεπε.
3zDBweah.jpg

Η πετρα πριν την περιποιηση (dressing)....
5DfnCJwh.jpg

....και μετα!
iPiJElzh.jpg

Πολλη σκονη, οπως βλεπουμε και στη βαση. Χρειαζεται μασκα που ξεχασα να φορεσω και την ηπια... δεν εφτανε η γυρη απο τα πευκα..:)

Πώς ένας χαρακας άκριβειας γίνεται και μετρητής βάθους...!!!
Handmade κατασκευή του πατέρα μου που την βρίσκω πολύ έξυπνη...!!!
20220427_153557.jpg 20220427_153611.jpg
Δεν έχω λεπτομέριες κατασκευης αλλά εν συντομία αποτελείται από 2 μικρά μασιφ ξύλα οξιάς με ενδιάμεσα ένα πλαστικό κομμάτι ακριβώς στα ίδια μέτρα..Έχει δημιουργηθεί εσοχή για να "συρταρωνει" ο χαρακας ακριβειας και ένα πόμολο με ενσωματωμένη σταθερή βίδα που τον σφιγγει και ξεσφιγγει στο επιθυμητό μήκος...

Mπραβο του, να του μεταφερεις τα συγχαρητηρια μου! (y)

Δεν μπορεις να το ξεβιδωσεις να δουμε τις λεπτομερεις της εσωτερικη κατασκευης απο μονοι μας? :)

• Like
Reactions: KOSSTV