Εργαλεία Χειρός

Eιναι η τριτη φορα που παραγγελω για φιλους, τον φτωχο πλην τιμιο συλλεκτη σκονης απο το Τεμου.
nIHD3R3m.jpg

Η 2η παρτιδα ομως ηταν ελαττωματικη, δηλαδη το ανοιγμα/σπειρωμα ηταν μεγαλο και ΔΕΝ βιδωνε στα μπουκαλια σοδας.
Βεβαια αυτο δεν ηταν λογος για να πεταχτει, καθως βρισκονται τροποι για να παραμεινει λειτουργικο.

Ενας απο αυτους ειναι η προσθηκη ενος κουτιου βιταμινων (Λιντλ) που σφηνωνει και μπαινει/βγαινει απλα τελεια στο εξαρτημα.
9jbWXlQl.jpg

Να πω οτι παιρνω πια μαζι μου αυτο και οχι το κανονικο εξαρτημα με το μπουκαλι, καθως ειναι μικρο, πολυ βολικοτερο και με καλυτερο κρατημα!!
Εχω εξτρα μπουκαλακια αν χρειαστει καποιος... :)

• Like
Reactions: newbie
Παιδιά θέλω ένα γερμανικό κλειδί 13αρι το οποίο να έχει μήκος 40-50 πόντους. Επίσης σημαντικό δεν θέλω να ξεπερνάει το κλασσικό πάχος του κλειδιού. Τι κάνουμε;
Μέχρι τώρα έδενα στο υπάρχον κλειδί με μονωτική ταινία έναν μεταλλικό χάρακα 😁
Αλλά έλεγα αν υπάρχει έτοιμο μακρύ κλειδί.

Παιδιά θέλω ένα γερμανικό κλειδί 13αρι το οποίο να έχει μήκος 40-50 πόντους. Επίσης σημαντικό δεν θέλω να ξεπερνάει το κλασσικό πάχος του κλειδιού. Τι κάνουμε;
Μέχρι τώρα έδενα στο υπάρχον κλειδί με μονωτική ταινία έναν μεταλλικό χάρακα 😁
Αλλά έλεγα αν υπάρχει έτοιμο μακρύ κλειδί.

Αν πιάνει η ηλεκτροκόλληση στο κράμα του κλειδιού, την Δευτέρα μπορώ να στο φτιάξω.

• Like
Reactions: cyclades
Κάτι τέτοιο με αντίστοιχο καρυδάκι δεν σου κάνει; Περνάς το χερούλι μέσα σε μία σιδερένια σωλήνα και έχεις ότι μήκος θες.
Οχι με τίποτα. Οπως έγραψα θέλω max. το πάχος του κλειδιού.
Και μάλιστα θέλω κόψιμο το πολύγωνο κι εκεί να κοληθεί μια λάμα με πάχος max. όσο το πάχος του εργαλείου. Με άλλα λόγια θέλω ένα flat μακρύ γερμανικό 13mm.

Attachments

• 20250927_182124.jpg
    20250927_182124.jpg
    181.8 KB · Views: 30
Αν πιάνει η ηλεκτροκόλληση στο κράμα του κλειδιού, την Δευτέρα μπορώ να στο φτιάξω.

Σ' ευχαριστώ. Δεν ξέρω αν κολλάει η ηλεκτροκόλληση σ αυτό το κράμα των κλειδιών. Εχεις κανά πρόχειρο να δοκιμάσεις; Αν κολλάει έρχομαι και σου φέρνω το κλειδί να το κόψουμε και να το κολλήσουμε.

Σ' ευχαριστώ. Δεν ξέρω αν κολλάει η ηλεκτροκόλληση σ αυτό το κράμα των κλειδιών. Εχεις κανά πρόχειρο να δοκιμάσεις; Αν κολλάει έρχομαι και σου φέρνω το κλειδί να το κόψουμε και να το κολλήσουμε.
Θα το δοκιμάσω την Δευτέρα αν δεν βρέχει. Να θεωρήσω ότι μιλάμε για κλασσικό γερμανικό και όχι κάποιο εξειδικευμένο.

Υπαρχουν σε μεγαλυτερα μεγεθη οπου η μοχλευση ειναι απαραιτητη.
Στο μικρο 13αράκι ομως πανω απο 20εκ. δεν βρισκεις για εμπορικες εφαρμογες και ειναι λογικο. Αντ'αυτου υπαρχουν οι εκπεκτασεις.

Aν βεβαια μπορεσει ο Στελιος να κανει ηλεκτροσυγκολληση στο κραμα ατσαλιου του κλειδιου (μαλλον χρωμιο-βαναδιο) τοτε μια χαρα.

Τάσο @ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ, αν είναι εύκολο ποιές διαστάσεις λάμας θα ήταν οι κατάλληλες; Συγκεκριμένα, αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο W. Το μήκος το έχουμε και το S όσο το δυνατόν πιο κοντα στο πάχος του κλειδιού.
1758995466807.jpeg

Με γυρίσατε στα "πέτρινα χρόνια" που φτιάχναμε προεκτάσεις από σωλήνα, αντιγράφοντας προέκταση από κλειδί πίσω τροχού μηχανής.
20250927_200954.jpg 20250927_201106.jpg

Οι τυχεροί είχαν πρόσβαση σε πρέσσα και όλα ηταν εύκολα. Εμείς οι πληβειοι παιδευόμασταν. Ζεσταίναμε τον σωλήνα όσο περισσότερο μπορούσαμε και μετά στην μέγγενη γιατί η βαριοπούλα τον αγρίευε πολύ. Το ζητούμενο ήταν να γίνει όσο πιο λεπτό μπορούσε, εκτός από το σημείο που έμπαινε το κλειδί.
Πιό πολύ θέμα ανταγωνισμού ήταν, παρά χρησιμότητας.