Εργαλεία Χειρός

Καλημέρα.
Για κατσαβίδια ηλεκτρονικού τι προτείνεται; Θέλω να φτιάξω ένα οσο το δυνατόν πλήρες και ποιοτικό σετ, στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν επαγγελματικά.

Καλημέρα.
Για κατσαβίδια ηλεκτρονικού τι προτείνεται; Θέλω να φτιάξω ένα οσο το δυνατόν πλήρες και ποιοτικό σετ, στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν επαγγελματικά.

Πολύ καλή ποιότητα έχουν τα PB Swiss. Θα τα βρεις αν γκουγκλάρεις "werk10". Δε μπορώ να βάλω σύνδεσμο από το κινητό.

Πολύ καλή ποιότητα έχουν τα PB Swiss. Θα τα βρεις αν γκουγκλάρεις "werk10". Δε μπορώ να βάλω σύνδεσμο από το κινητό.

Δεν είναι λίγο δυσεύρετα πέραν από ακριβά ?

Η ποιότητα τους δικαιολογεί τη τιμή τους κατά τη γνώμη μου. Δυσεύρετα σίγουρα είναι στην Ελλάδα και ο σύνδεσμος που έβαλα δεν έχει όλη τη γκάμα τους. Έξω τα βρίσκεις πιο εύκολα.

Αγορασα ενα ειδος μεγγενης η οποια βοηθαει στην συγκρατηση μικρων η/και λεπτων αντικειμενων (μεχρι 1 εκατοστο παχος) προς επεξεργασια. Κυριως επεξεργασια σε σταθερα τριβεια οπου τα μικρα αντικειμενα σου φευγουν απο το χερι.

28009472320_eb682f1037_b.jpg

Απλο συστημα μοχλου που στην μια ακρη μπαινει το αντικειμενο και στην αλλη μια σφηνα η οποια πιεζει την αλλη ακρη. Το κρατημα ειναι κατι παραπανω απο δυνατο!!

Η σφηνα μπαινει και απο τις δυο πλευρες. Η μια πλευρα ειναι οβαλ και η αλλη ισια. Στα ακρα η μεγγενη ειναι επενδεδυμενη με δερμα για να μην πληγωνει τα ευαισθητα μικρα τεμαχια ξυλου.

28186978772_c2e8d45607_b.jpg

Η μεγγενη αγοραστηκε απο την ντοπια αγορα περιπου 5 ευρω και εχει μηκος 15 εκατοστα. Eχει και στο αμαζον

Kαπου ειχε αναρτηθει και παλαιοτερα αυτο το χρησιμο βοηθημα για απολυτα καθετο τρυπημα. Παρομοιο εχει βγαλει και η wolfcraft αλλα πολυ πιο ογκωδες και περιορισμενα διαμετρηματα (μονο 4).

7984d1392485747-how-drill-straight-holes-bigmdg1000np.png

Ειναι ακριβο αλλα φαινεται οτι αξιζει. Oι κριτικες ειναι αριστες.
https://www.amazon.co.uk/Big-Gator-...rillGuide+Metric+Size+Portable+Drilling+Guide

Μιχάλη έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχεις βάλει κάμερα στο γραφείο μου :p

http://i.imgur.com/GAxIcW9.png

χαχα, μεσ´το μυαλο σου ειμαι :))

Αναφορικα με το καινουριο σου παιχνιδακι:
Θα ψαξω να βρω καποια σχεδιακια που ειχα κανει για μια μινι βαση για το dremel για να εφαρμοζει το εργαλειο με τον τροχο και να σχηματιζεται το μικροτερο δισκοπριονο παγκου του κοσμου :))
Τους ειχα στειλει φωτο με το ξυλινο πρωτοτυπο αλλα μου την απορριψανε εγγραφως την πατεντα μου! Αν το φτιαξεις εσυ, σου δινω ολα τα δικαιωματα εκμεταλλευσης :))

Με PLA κυρ και όταν χαλάσει και αν το θέλω πιο στιβαρό με ABS.
Μέχρι να φτάσω το κόστος του απο πάνω μπορώ να τυπώσω ~60 κομμάτια. Τη δουλειά θα τη κάνω πάντως και θα έχω όσα νουμερα θέλω και σε ότι ύψος θέλω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χαχα, μεσ´το μυαλο σου ειμαι :))

Αναφορικα με το καινουριο σου παιχνιδακι:
Θα ψαξω να βρω καποια σχεδιακια που ειχα κανει για μια μινι βαση για το dremel για να εφαρμοζει το εργαλειο με τον τροχο και να σχηματιζεται το μικροτερο δισκοπριονο παγκου του κοσμου :))
Τους ειχα στειλει φωτο με το ξυλινο πρωτοτυπο αλλα μου την απορριψανε εγγραφως την πατεντα μου! Αν το φτιαξεις εσυ, σου δινω ολα τα δικαιωματα εκμεταλλευσης :))

Υπάρχει έτοιμο νομίζω. Το έχω κατεβάσει κιολας. Θα το ψάξω και σου λέω

Μέχρι να φτάσω το κόστος του απο πάνω μπορώ να τυπώσω ~60 κομμάτια. Τη δουλειά θα τη κάνω πάντως και θα έχω όσα νουμερα θέλω και σε ότι ύψος θέλω.

Πολυ καλο αυτο. Δηλαδη το οτι μπορεις να το φτιαξεις σε οτι υψος θελεις και σε οτι διαμετρημα θελεις.
Τα περισσοτερα, ολα δηλαδη, σε περιοριζουν και στις δυο παραμετρους.

Υπάρχει έτοιμο νομίζω. Το έχω κατεβάσει κιολας. Θα το ψάξω και σου λέω

Οταν ειχα ψαξει δεν υπηρχε τιποτα ετοιμο (πριν 3-4 χρονια). Η dremel δεχοταν μονο σχεδια/πατεντες/DIY που δεν ειχαν κυκλοφορησει σε καμμια μορφη.
Παντως αν εχεις βρει στην αγορα κατι ετοιμο με ενδιαφερει παρα πολυ.

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλημέρες και μεγειές σε όλους! :)
Να προσθέσω ένα κατασκευαστή λιμών και ρασπών, που όσοι ασχολούνται με μικροκατασκευές (και όχι μόνον) καλό είναι να τον πάρουν υπόψη, καθώς τα προϊόντα του είναι κορυφαίας ποιότητας :

http://www.vallorbe.com/en-ch/company/about-us

Είναι οι γνωστές σε πολλούς, λίμες με το "ψαράκι" !

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εχω την τυχη να εχω καποιες επωνυμες μαρκες λιμων απο τον πατερα μου που ηταν ναυτικος.
Η διαφορα ακομα και στην οψη με τις κοινες λιμες ειναι εμφανης. Ασε το ποσο περισσοτερο υλικο αφαιρουν με ενα-δυο περασματα.

Εχω επισης ενα σετακι τετοιο 'needle files' απο το οποιο εχουν χαθει 1-2 λιμες. Τα σετακια απο τις καλες μαρκες κοστιζουν πανω απο 100 ευρω αν θυμαμαι καλα οταν κοιταγα. Το αφησα..