Εργαλεία Χειρός

PH2 οι πιο κοινές σε κατασκευές από μέταλλο γιατί από ξύλο όλες είναι pz

Επειδή δεν το έχω δει να αναφερθεί έγω από την εποχή που είχα σαν χόμπι το μοντελισμο όλες αυτές τις βίδες τις έβγαζα βγάζω χαρασωντας τες με το dremel ώστε να μπαίνει ίσιο κατσαβίδι, βέβαια χαλάς λίγο το κομμάτι στο οποίο είναι βιδωμενη η βίδα, εκτός και αν δεν είναι φρεζατη και είναι ψωμάκι ή εξαγωνη.

πολυ χρησιμο αυτο
το βρισκουμε ελλαδα αυτο?

Δυστυχως ολα τα καλα τα προιοντα αυτης της γιαπωνεζικης μαρκας τα βρισκεις μονο στο amazon η στο ebay. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01BTMUHM8/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή δεν το έχω δει να αναφερθεί έγω από την εποχή που είχα σαν χόμπι το μοντελισμο όλες αυτές τις βίδες τις έβγαζα βγάζω χαρασωντας τες με το dremel ώστε να μπαίνει ίσιο κατσαβίδι, βέβαια χαλάς λίγο το κομμάτι στο οποίο είναι βιδωμενη η βίδα, εκτός και αν δεν είναι φρεζατη και είναι ψωμάκι ή εξαγωνη.

Ναι σωστα, το κολπακι με το dremel ισχυει και το εχουμε αναφερει στο παρελθον.
Για χαλασμενες βιδες που εξεχουν γενικοτερα, εως και μολις 1 χιλιοστο, κανει εξαιρετικη δουλεια η ειδικη πενσα της engineer. https://www.amazon.co.uk/function-n...coding=UTF8&psc=1&refRID=AA6BNS7RCVYNM1ZKZZCN

Αντιμετωπίζω, αν και όχι τόσο συχνά, αυτό το πρόβλημα με βίδες αλουμινίου οι οποίες είναι βιδωμενες σε πλαστικά αντικείμενα. Οι βίδες χαλάνε για πλάκα αν δεν προσέξεις και φυσικά μετά δεν μπορείς να ψρησιμοποιησεις ούτε σφυρί αλλά ούτε και dremel, διότι το κομμάτι πλαστικό είναι ευαίσθητο και σχεδόν πάντα πανάκριβο σαν ανταλλακτικό. Εκεί τι κάνουμε;

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Με τρυπανάκι και κολαούζο η δουλειά σε βίδες αλουμινίου είναι παιχνιδάκι. Γιατι δεν το κάνεις;

Κατά περίπτωση γίνεται αυτό Μπάμπη, αλλά είναι φορές που δεν χωράει δράπανο γιατί είναι πολύ μέσα η βίδα. Έψαχνα στην τοπική αγορά τρυπανακι 1.5mm με μεγάλο μήκος κάποτε και δεν έβρισκα τίποτα να με βολεύει.

Κατά περίπτωση γίνεται αυτό Μπάμπη, αλλά είναι φορές που δεν χωράει δράπανο γιατί είναι πολύ μέσα η βίδα. Έψαχνα στην τοπική αγορά τρυπανακι 1.5mm με μεγάλο μήκος κάποτε και δεν έβρισκα τίποτα να με βολεύει.

Υπαρχουν κολαουζα που να χωρανε σε τρυπα 1.5μμ?? I dont think so!
To μικροτερο (αναποδο) κολαουζο που εχω εγω ειναι 3μμ.

Νόμιζα οτι μιλάμε για συνηθισμέμες βίδες ρε παιδιά, όχι 1,5 χιλιοστό.
Τι δικό σου εργαλείο Μιχάλη δουλεύει σε βίδα 1,5 χιλιοστό;

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Νόμιζα οτι μιλάμε για συνηθισμέμες βίδες ρε παιδιά, όχι 1,5 χιλιοστό.
Τι δικό σου εργαλείο Μιχάλη δουλεύει σε βίδα 1,5 χιλιοστό;

Oχι, το συγκεκριμενο εργαλειο με τον λεβιε ειναι μονο για βιδες που βιδωνουν με κατσαβιδι philips #2. Βιδες δηλαδη Μ3 εως Μ5.
screw01.jpg

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι για τόσο μικρές βίδες.
Εγώ έχω πάρει αυτό το σετ της wolfcraft που το SR 2 έχει φάρδος 2 mm. Βέβαια το βιντεάκι είναι ψιλομούφα, τη βιλδα αυτή που ξεβιδώνει το "ειδικό" εργαλείο την βγάζει για πλάκα οποιοδήποτε ίσιο κατσαβίδι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιχάλη, άστα αυτά τώρα και κοιλτα που θα βρούμε να πάρουμε κανένα σοβαρό εργαλείο! :grandpa:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μα κι εμένα ρε Κυρ δε μου λείπουν τα σφυριά... Σαν γκατζετάκι το κοιτάζω.

Το σταματάω όμως εδώ, μη μας πάρει χαμπάρι κι ο Νίκος (Osatosa) και μας πει:
"-Αν θέλετε να κοπανάτε γιατί δεν παίρνεται καμιά πέτρα;" :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Μα κι εμένα ρε Κυρ δε μου λείπουν τα σφυριά... Σαν γκατζετάκι το κοιτάζω.

Το σταματάω όμως εδώ, μη μας πάρει χαμπάρι κι ο Νίκος (Osatosa) και μας πει:
"-Αν θέλετε να κοπανάτε γιατί δεν παίρνεται καμιά πέτρα;" :grinning-smiley-043

Σαν γκατζετακι να κοιταξουμε το 12βολτο σφυρακι παλαμης της Μilwaukee!
Milwaukee-2458-21-M12-Cordless-Palm-Nailer-application-1-587x650.jpg

Το κρατας, οπως θα κρατουσες μια πετρα για να καρφωσεις. Ο Νικος θα υποκλιθει μπροστα σε αυτη την καινοτομια.

Πολύ σωστά Μπάμπη & Πάνο :flipout::flipout:

Θα δείξω όμως ενα άλλο εργαλειάκι που έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα χρόνια τώρα...είναι χειροκίνητο και κάνει φοβερή δουλειά ...αν το συναντήσετε πουθενά ...χτυπήστε το

6Amq0US.jpg

aseRWrH.jpg

oXwmQp3.jpg

Last edited: