Εχεις δικιο και σωστα τα λες.Οταν όμως ξυλευεις στο δασος για θερμανση κανα 5αρη κυβικα κάθε χρονο,τοτε δεν εχεις πολλες δυνατότητες επιλογων.Τις γωνιές τις διαλέγεις εσύ, πρέπει να ξέρεις που θα κόψεις το ξύλο, δεν κόβεις όπου σε βολεύει.
Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά.
Στην περίπτωση των stand δεν κόβεις ποτέ ανάμεσα, θα μπλοκάρει η λάμα, κόβεις το κομμάτι που είναι απ´ την έξω πλευρά ώστε να κοπεί και να πέσει στο έδαφος.
Η λάμα Μιχάλη προλαβαίνει να μαγκώσει, αν δεν ήταν μικρό μέγεθος των ξύλων, άρα και πολύ λίγο βάρος, θα είχες πρόβλημα.
Ακόμα κι ελτσι όμως, εγώ πιστεύω οτι, είναι επικίνδυνο.
Επικινδυνα εργαλεία,που χρηζουν σεβασμου!![]()
Δύσκολα κόβονται με το αλυσοπρίονο τα μικρά κομμάτια, η αλυσσίδα ελχει την τάση να τα πετάξει.
Χίλιες φορές όμως είναι προτιμότερο να το ακουμπίσεις σ´ ένα άλλο ξύλο, κάποιο τάκο πχ.
Δυστυχως εχω ζησει και αρκετα τετοια(με αποκορύφωμα το να σβηνω φλεγομενο ανθρωπο με πυροσβεστηρα!)Σχετικά πρόσφατα αποκεφαλίστηκε, κυριολεκτικά όμως, συμμαθητής μου με τροχό.
Προσπαθούσε να κόψει, ακριβώς όπως έχει τοποθετήσει τα ξύλα ο Μιχάλης, αγωγό νερού. Όταν έφτανε προς το τέλος, ο σωλήνας τσάκισε πρός τα κάτω απ´ το βάρος και μάγκωσε τον τροχό.
Τα υπόλοιπα τα φαντάζεσαι νομίζω.
Ο τροχος είναι χειρότερος,για μενα.
Σιγουρα,αλλα πολλες φορες,πανω στο μεροκαματο,πολλο μαστορες κανουν τα ιδια.Λαθος μεν,πραγματικοτητα δε...Δεν το συζητάω... Πολύ χειρότερος, για μένα το πιο επικίνδυνο εργαλείο.
Όταν μάλιστα βλέπω μάστορες, κυρίως μαρμαράδες, να τον κρατάνε ανάποδα, με τη λαβή πρός τα πίσω, ανατριχιάζω. Έτσι και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και λασκάρει ο δίσκος θα φύγει πρός το μέρος του και θα τον σκίσει σα γαλέο.
Σωτηρη,νομιζω σωστα τα λεει,αρκει να εχεις την δυνατοτητα και το χωρο...ο καλύτερος τρόπος κοπής ξύλων με αλυσοπρίονο, είναι το κομμάτι που θα κοπεί να πέσει στο έδαφος ελεύθερο...έχουμε ένα κορμό/κλαδί πχ 1μ και το θέλουμε 30εκ να χωράει στην σόμπα...μαγκώνουμε κάπου σταθερά την μία άκρη και κάνουμε 2 κοπές από την άλλη άκρη κάθε 30 εκ, κόβουμε από πάνω προς τα κάτω....αυτά τα λέει ο ξυλάς όχι εγώ...
ο καλύτερος τρόπος κοπής ξύλων με αλυσοπρίονο, είναι το κομμάτι που θα κοπεί να πέσει στο έδαφος ελεύθερο...έχουμε ένα κορμό/κλαδί πχ 1μ και το θέλουμε 30εκ να χωράει στην σόμπα...μαγκώνουμε κάπου σταθερά την μία άκρη και κάνουμε 2 κοπές από την άλλη άκρη κάθε 30 εκ, κόβουμε από πάνω προς τα κάτω....αυτά τα λέει ο ξυλάς όχι εγώ...
Πάνο άμα δεν έχεις 1-2τμ ελεύθερα τριγύρω σου δεν ξεκινάς να κόψεις τίποτα....κινδυνεύεις...Σωτηρη,νομιζω σωστα τα λεει,αρκει να εχεις την δυνατοτητα και το χωρο...
Το ξύλο που κόβεται πάνω σε αυτές τις δαγκάνες,έχει το απαιτούμενο βάρος για να φρακαρει τη λάμα;;;
To ειχα παρουσιασει πριν αρκετα χρονια αλλα νομιζω οτι ειναι επικαιρο αυτη την εποχη!
Δαγκανες που προσαρμοζονται σε παγκους εργασιας για κοπη ξυλων και κορμων.
Υπαρχει στα amazon και σε ebay https://www.amazon.co.uk/Forest-Mas...=UTF8&qid=1505314037&sr=8-1&keywords=log+jaws
![]()
Απλα βιδωνονται με μια πεταλουδα το καθενα στον παγκο, σε οποια αποσταση θες αναλογα με τους κορμους.
Κανουν το κοψιμο παιχνιδακι. Δεν χρειαζεται να το ρυθμιζεις καθε φορα, το κουτσουρο μαγκωνει μια χαρα.
![]()
Στην βαση εχω σφιξει ενα κουτσουρακι για να προστατευεται ο παγκος εργασιας.
Εκτός από τό θέμα τεχνικής κοπής.
Εμένα μιχάλη δέν μέ βολεύει αυτή η βάση πού χρησιμοποιείς θά προτιμούσα αυτήν γιάτί είναι κουραστικό νά έχεις τόν νού σου όταν κατεβάζεις τό αλυσοπρίονο 10-20 cm κάτω από το ξύλο να σταματάς μήν κόψεις τό προστατευτικό ξύλο και τόν πάγκο,ενώ μέ αυτό πού σού δείχνω είναι πιό ξεκούραστο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.