Εργαλεία Χειρός

Εκανα μια μικροκατασκευη τις προαλλες (ενα κουτι) και εκανα χρηση των μικρων σφιγκτηρων που εχω.

Απο την μια το κορυφαιο σφιγκτηρακι της Dremel και απο την αλλη ολα τα κινεζικα φασον.

JT5AXBVh.jpg

Δυστυχως για καποιο λογο που αδυνατω να καταλαβω η Dremel διεκοψε την παραγωγη του. Η κατασκευη του ηταν φοβερη και η αντοχη του αλλο πραμα.
Η δυνατοτητα που σου δινει να το χρησιμοποιεις με το ενα χερι εναι ανεκτιμητη. Καθως επισης και διπλασια δυναμη συσφιξης σε σχεση με τα κινεζικα.

H wolfcrat μονο εχει αντιγραψει αυτο το σφιγκτηρακι με τις δυο σκανδαλες (η μια σφιγγει και η αλλη ξεσφιγγει σταδιακα).

Δεν τα εχω δοκιμασει αλλα ισως το κανω συντομα καθως η ευχρηστια και η λειτουργικοτητα αυτου του τυπου σφιγκτηρων αξιζει την διαφορα τιμης απο τα σφιγκτηρακια του σωρου.

Μιχαλη στη συσφιξη καταλαβαινεις την διαφορα και στην πιεση...το ξερεις...
Δυστυχως οι parkside κρινονται "λιγοι" ορισμενες φορες..το βλεπω οταν απο την πιεση ορισμενες φορες απασφαλιζει...και ξανα παλι απο την αρχη...
Ισως αξιζει η δοκιμη και για τους wolfcraft...

• Like
Reactions: mastroxalastis
Σωστα το λες Κωστα.
Αν ομως γνωριζεις τα ορια τους και αν μπορεις να αποδεχτεις τις αδυναμιες τους ειναι παρα πολυ χρησιμοι και σχεδον τσαμπα.
Εχω 4-5 ζευγαρια mini σφιγκτηρες και δεν σκεφτομαι να τους αλλαξω ολους φυσικα.

Υπαρχει ενα ζευγαρι απο τους καλους (dremel) -που οντως χρειαζονται- και σκεφτομαι απλα ενα δευτερο (wolfcraft) που μαλλον μου ειναι περιττο..:)

Οι σφιγκτήρες δεν φτάνουν ποτέ!! Και οι μικροί της Wοlfcraft είναι εφάμιλλοι των Dremel Μιχάλη. Μην το σκέφτεσαι το λοιπόν...🤯

οι parkside όντως δεν τραβάνε σε ζόρι !! Σε σύγκριση με τους FF που έχω είναι η μέρα με τη νύκτα !!

• Like
Σωστα το λες Κωστα.
Αν ομως γνωριζεις τα ορια τους και αν μπορεις να αποδεχτεις τις αδυναμιες τους ειναι παρα πολυ χρησιμοι και σχεδον τσαμπα.
Εχω 4-5 ζευγαρια mini σφιγκτηρες και δεν σκεφτομαι να τους αλλαξω ολους φυσικα.

Υπαρχει ενα ζευγαρι απο τους καλους (dremel) -που οντως χρειαζονται- και σκεφτομαι απλα ενα δευτερο (wolfcraft) που μαλλον μου ειναι περιττο..:)
Νομιζω ο σωστος σφηκτηρας πότε δεν ειναι περιττος....ερχεται ως απομηχανης θεος οταν αρχιζεις και συχτηριζεις τους αλλους..!!!

Εκανα μια μικροκατασκευη τις προαλλες (ενα κουτι) και εκανα χρηση των μικρων σφιγκτηρων που εχω.

Απο την μια το κορυφαιο σφιγκτηρακι της Dremel και απο την αλλη ολα τα κινεζικα φασον.

JT5AXBVh.jpg

Δυστυχως για καποιο λογο που αδυνατω να καταλαβω η Dremel διεκοψε την παραγωγη του. Η κατασκευη του ηταν φοβερη και η αντοχη του αλλο πραμα.
Η δυνατοτητα που σου δινει να το χρησιμοποιεις με το ενα χερι εναι ανεκτιμητη. Καθως επισης και διπλασια δυναμη συσφιξης σε σχεση με τα κινεζικα.

H wolfcrat μονο εχει αντιγραψει αυτο το σφιγκτηρακι με τις δυο σκανδαλες (η μια σφιγγει και η αλλη ξεσφιγγει σταδιακα).

Δεν τα εχω δοκιμασει αλλα ισως το κανω συντομα καθως η ευχρηστια και η λειτουργικοτητα αυτου του τυπου σφιγκτηρων αξιζει την διαφορα τιμης απο τα σφιγκτηρακια του σωρου.
Μην εκπλαγείς αν η wolfcraft παρήγαγε για την dremel σφικτηρες....

Nαι θα μπορουσε, αν και τα περισσοτερα εργαλεια χειρος -και οχι μονο- τα εφτιαχνε στο Mexico. Eκει δεν εχει εργοστασιο η wolfcraft.
O oποιοσδηποτε βεβαια μπορει να παραγει ενα προιον για λογαριασμο καποιου αλλου αν μπορει να εκπληρωσει τις προδιαγραφες που τιθενται.

Σημερα ελυνα μια πριονοκορδελα για να την πακεταρω και χρειαστηκα ενα κοντο κατσαβιδακι (stubby) για να ξεβιδωσω μια βιδα στο τραπεζακι.

Δεν τα χρειαζομαι πολυ συχνα, αλλα ειπα να κανω μια μικρη παρουσιαση 4 κοντων κατσαβιδιων που εχω, με εξαγωνο τσοκ που παιρνουν τα αντιστοιχα HEX bits.

Κατα σειρα μεγεθους, Stanley (USA/Kινα), Wiha (Γερμανια), Εngineer stubby (Japan), Engineer καστανια (Japan).
jz9e4a6h.jpg

H καστανια της Engineer εχει συνολικη αποσταση μολις 2 εκατοστα απο την κεφαλη μεχρι την ακρη της μυτης!! Μιλαμε για 20 χιλιοστα ακριβως!!
Ακριβως την διπλη αποσταση, 4 εκατοστα εχει το μινι κατσαβιδακι της Εngineer που περα απο τον μαγνητη εχει και μια μπιλια μεσα στο τσοκ κανοντας το κρατημα της μυτης παρα πολυ σταθερο. Γενικα ολα τα κατσαβιδακια εχουν πολυ καλο μαγνητη.

Η ποιοτητα κατασκευης του Wiha ειναι αριστη. Και τα πλαστικα του και οι μυτες και η εργονομια του. Δεν εχει καστανια ομως.
Το ιδιο καλα ποιοτικα ειναι και τα εργαλεια της Engineer. Ξεχωριζω το εργαλειο καστανια λογω...καστανιας και του ελαχιστου υψους λειτουργιας των 2 εκατοστων.
Το Stanley και φαινεται και ειναι λιγο τσιπικο, στην οψη και στην αισθηση. Ειναι ομως βολικο λογω μεγαλυτερου ογκου αλλα κυριως λογω καστανιας.

Και εδω βλεπουμε με τι μυτες ερχεται το καθε κατσαβιδακι.
GcxUcllh.jpg

Εννοειται οτι μπορουμε να βαλουμε οτι μυτη θελουμε (αρκει να εχει εξαγωνο στελεχος) πανω σε καθε κατσαβιδακι.

Just for the record, οταν χρειαζομαι κοντο κατσαβιδακι, τις πιο πολλες φορες χρησιμοποιω το Stanley, μετα εξ'ισου πολυ χρησιμοποιω την καστανια της Engineer, επειτα το κατσαβιδακι της wiha oταν πραγματικα ο χωρος ειναι πολυ στενος και τελος το κατσαβιδακι της Εngineer που δεν το εχω χρησιμοποιησει ΟΥΤΕ μια φορα.
Eιναι ομως ενα γκατζετακι :)

Χειρολαβικα το Stanley μοιαζει πιο "βατο" στο χερι καθοτι πιο ογκωδες φανταζομαι...
Απο εκει και περα με βαση το μεγεθος και της Wiha φαινεται πιο ολοκληρωμενο..με τα δικα μου ματια και τα μεγεθη τους.......και τα υπολοιπα βαση της εργασιας που εχεις να κανεις....

Eυχαριστω και εγω συναδελφοι!

Kωστη σωστα, ειναι πιο εργονομικο, βολευει στο χερι λογω ογκου, αλλα τα 12 εκατοστα υψος ειναι πολλα για να θεωρηθει ''κοντο" κατσαβιδι.

Σε ευχαριστω πολυ Βασιλη!

Η αληθεια ειναι οτι και εγω το απολαμβανω πολυ καθως συνδυαζονται ιδανικα δυο απο τα πιο αγαπημενα μου χομπυ, τα εργαλεια και η φωτογραφια!!

• Like
Να σε βλεπουμε ομως και στα νηματα της φωτογραφιας !!!😉
Λες να το χαρουν οι εκει συναδελφοι εαν ανοιξω ενα νημα που θα ονομαζεται " Φωτογραφιες Εργαλειων και μαστορεματων"?

Εχω ετοιμες στα κιταπια μου να ανεβασω αρκετες χιλιαδες τετοιες φωτογραφιες :)

Γιατι οχι, η φωτογραφια ειναι φωτογραφια οτι και να ειναι

Iσως να ανοιξουμε εδω ενα νηματακι με καλλιτεχνικες φωτο εργαλειων και συναφων :)

Εδω μια φωτο απο το κατσαβιδακι που παρουσιασα χθες. Αυτη ομως, και η επομενη, ειναι τραβηγμενη πριν 8-9 χρονια, με αλλη καμερα.

15556430019_74470e0d44_b.jpg

15393378003_0ef434e43b_h.jpg

Η δευτερη, ειδικα, πολυ μ' αρεσει. Δινει μια αισθηση περιπετειας. Μολις εγινε χαμος... 🙂