Εργαλεία Χειρός

Χρησιμοποιω καποιες φορες πολυ (μιλαμε για πολυ) μικρα καρφακια, ειναι πολυ δυσκολο να τα καρφωσεις σωστα, ακομα και κρατωντας τα με τσιμπιδακι.

Εδω καποια τυχαια μεγεθη..
XBOV5apl.jpg

Καποια δεν μπορεις καν να τα πιασεις με το χερι, ειναι τοσο λεπτα και μικρα!

Υπαρχει λοιπον ενα ειδικο εργαλειο για τετοιες περιπτωσεις. Δεν ειναι ακριβως σφυρι, αλλα ενα εργαλειο που τα τοποθετει σωστα στη θεση τους πιεζοντας τα.
RUGG0iml.jpg

Το μπροστινο μερος ειναι κουφιο και μπαινει το καρφακι. Εσωτερικα υπαρχει ενα εμβολακι που οταν πιεζεις το εργαλειο το καρφι πιεζεται πανω στην επιφανεια.

Αν ειναι σκληρη η επιφανεια, συνεχιζεις το καρφωμα με ενα σφυρι. Αν ειναι μαλακη η επιφανεια (πευκο, μπαλσα κλπ) απλα πιεζεις περισσοτερο.
mUnpZoOl.jpg

Εδω καρφωσα ενα ξυλακι σε μια ξυλοκατασκευη, η οποια μπαινει σε χωμα, Λογω υγρασιας η κολλα δεν κρατουσε.
Δεν θυμαμαι τι κολλα ειχα βαλει, μαλλον κολλα στιγμης. Τωρα εβαλα ξυλοκολλα και δυο καρφακια.

Αυτη ειναι η ξυλοκατασκευη στη θεση της :)
psFIFPkl.jpg

Δυστυχως δεν εχω λινκ αυτου του εργαλειου το οποιο μαλλον το ειχα αγορασει απο φυσικο μαγαζι μοντελισμου. Hταν για ship modelling. Δεν ηταν φτηνο.
Εδω κατι παρομοιο στο Temu.

Aκριβες αντιγραφο της μικρης γκαζοταναλιας Knipex, απο τα temu, με λιγοτερο απο το 1/4 της τιμης!! 5.95 ευρω αντι 25 ευρω!!
ef0c2dc0-15f5-4339-92e9-33d1c01a67aa.jpg

Ειμαι πολυ περιεργος για την ποιοτητα του κινεζου!!
Έτσι για την χαρά κι αυτό ε; :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Χιωτης
Eδω ειναι τα τρια μινι αλφαδακια που εχω, μετα την χθεσινη προσθηκη του μεσαιου αλφαδιου Parkside, απο το λιντλ.

Τα δυο παραθυρα του Parkside ειναι ολα τα λεφτα, παρα πολυ βολικα και ευχρηστα. Πολυ προσεγμενη και περιποιμενη κατασκευη γενικοτερα.
Μαζι με την τιμη των 1.49 ευρω και τους μαγνητες στη βαση, το καθιστουν τελειο VFM! Μειονεκτημα, η χαμηλη ορατοτητα της ενδειξης σε σχεση με τα αλλα δυο.
vV7zjIy.jpg

Σαν ποιοτητα κατασκευης και σαν γενικοτερη αισθηση, το Bosch της πρασινης/DIY σειρας ξεχωριζει.
Εχει καουτσουκ για προστασια απο πτωσεις, η ενδειξη ειναι φωτεινη και η βαση του πολυ καλυτερη.
ΕΙναι και το μεγαλυτερο σε ογκο που για μινι εργαλειο ειναι λιγο too much. Θα το προτιμουσα στους 10 ποντους οπως τα αλλα.

Η βαση του Milwaukee ειναι ανυπαρκτη και επιρρεπης σε χτυπηματα/γδαρσιματα/φθορες, σε αντιθεση με το Βosch αλλα και με το Parkside το οποιο διαθετει ενισχυμενη βαση ΚΑΙ με μαγνητες, πραγμα που το βρισκω εξαιρετικα χρησιμο, τουλαχιστον για τα δικα μου μαστορικα γουστα. Οι μαγνητες ειναι παρα πολυ ισχυροι, εξαιρετικοι!
RoVNDv1.jpg

Σαν εικονα, το κοκκινο Milwaukee δειχνει πιο ελκυστικο και μαζεμενο. Εχει καλη ποιοτητα κατασκευης, με εξαιρεση τη βαση. Το μηκος του ΔΕΝ ειναι 10 εκατοστα οπως γραφουν πολλα sites, αλλα λιγο μεγαλυτερο, οσο δηλαδη αντιστοιχουν οι 4 ιντσες. Λεπτομερεια θα μου πεις, αλλα θα προτιμουσα ακριβως ακεραιο αριθμο, οπως τα αλλα 2.

Παρολο που η βαση του Parkside ειναι 2εκ. πλατος, οσο του Milwaukee (το Βοsch εχει βαση πλατους 2.5 εκ.), το πανω μερος ειναι μικροτερο πραγμα που το κανει να δειχνει ακομα μικροτερο σε ογκο. Εχει και ενα αλυσιδακι στο πλαι με το οποιο μπορεις να το κρεμασεις ευκολα καπου.
esaY7TB.jpg

Μου αρεσει παρα πολυ το μικρο μεγεθος του Parkside, εαν μιλαμε για μινι αλφαδακια (και λειτουργικα βεβαια) αυτο ειναι το καταληλλο μεγεθος/ογκος.
Το παραθυρο, η ενδειξη της φυσσαλιδας. του Milwaukee ειναι αριστη, ελαχιστα φωτεινοτερη του Bosch ενω του Parkside ειναι πτωχη και ταπεινη.

Οι τιμες του Bosch & Milwaukee ειναι περιπου 8 και 6 ευρω αντιστοιχα. Του Parkiside ειναι 1.49...
Εχοντας και τα τρια, αν σημερα επρεπε να επιλεξω καποιο για την φορητη εργαλειοθηκη μου, νομιζω οτι θα επελεγα το Parkside επειδη:
ειναι οντως μικρο, εχει δυο παραθυρα (για οριζοντια και καθετη μετρηση) και εχει ισχυρους μαγνητες, χαρακτηριστικα που εκλειπουν εντελως απο τα αλλα δυο!!!

Δεν πιστευα ποτε οτι θα ερθει η στιγμη που θα επελεγα ενα Parkside εναντι ενος αντιστοιχου Bosch ή ενος Milwaukee!!! 😬

• Like
Reactions: dk31 and newbie