Εργαλεία γραφής

Πράγματι ωραίο θέμα. Είχα κάποτε μια πένα Parker. Έχω μια Waterman που είχε κάνει ένας Άραβας δώρο στον καπετάνιο πατέρα μου κάποτε. Κυρίως έχω πάρα πολλά παλιά συλλεκτικά μοντέλα σε μολύβια και στυλό αλλά και μαρκαδόρους.

• Like
Reactions: Tzimisce
Έχω διαβάσει ότι οι παλιές waterman είναι ότι καλύτερο σε flexible nib υπήρξε ποτέ.
Πέρα από τα φρουφρού κάποιων Ινδών που κάνουν μύτες τόσο ελαστικές που δεν μπορείς να γράψεις κανονικά.

• Like
Reactions: rhtoras
Έχω διαβάσει ότι οι παλιές waterman είναι ότι καλύτερο σε flexible nib υπήρξε ποτέ.
Πέρα από τα φρουφρού κάποιων Ινδών που κάνουν μύτες τόσο ελαστικές που δεν μπορείς να γράψεις κανονικά.

Attachments

• IMG_20240514_094636.jpg
    IMG_20240514_094636.jpg
    621.7 KB · Views: 23
  • Like
Reactions: Tzimisce
Οι μαρκαδόροι πιάνονται για εργαλεία γραφής;;
Πήγα στον Δαμίγο για κάτι γκρόβερ ευτελούς αξίας και έφυγα με λογαριασμό πάλι...
Πάνω από 4€ ο μαρκαδόρος

IMG_20240514_124203.jpg

Μετά είδα το "made in japan" στα ψιλά γράμματα

Bεβαιως και πιανονται οι μαρκαδοροι, oπως και πασης φυσεως εργαλεια γραφης και σημαδεματος που χρησιμοποιουνται στο εργαστηριο και αλλου.

Να πω οτι ακομα πρεπει να εχουμε ανεξιτηλους μαρκαδορους που ειχε φερει απο την Ιαπωνια ο πατερας μου την δεκαετια του 70 και το μελανι/μυτη οχι μονο δεν εχουν ξεραθει αλλα δουλευαν μεχρι πριν καμμια πενταετια που ειχα ξαναθιξει το θεμα σε καποιο αλλο νημα γιατι μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση. Θα παω να τους βρω αργοτερα να δω τι γινεται απο περιεργεια. Ακουγεται απιστευτο αλλα ετσι ειναι!

Μπορεις να κανεις μια δοκιμη σε καποιο ρεταλι απο πλαστικο σωληνα, πλακακι, τζαμι, και δες εαν φευγει ευκολα το μελανι, καμμια 10αρια δευτερολεπτα απο την στιγμη που γραψεις κατι.

• Like
Reactions: vlad66
Μεταλλικα μαρκαδορακια -που να ειναι οντως μεταλλικα- και να μην σβηνουν ευκολα, δεν βρισκεις και ευκολα. Συνηθως τα φτηνα κινεζικα ειναι μονο φτηνα και οχι καλα.

Εδω ομως βρηκα στο Τεμου καποια που ειναι καλα και το μελανι τους πολυ δυσκολα φευγει πχ. απο μελαμινη, ή πλαστικη επιφανεια!
96krL28h.jpg

Εχουν πολυ ομορφη και εντονη αποχρωση.
w2PKS17h.jpg

Τα συγκεκριμενα χρωματα τα χρησιμοποιω και για να βαφω καποια σημεια των μικροξυλοκατασκευων απο οξια και κερασια που εχουν επιφανεια με ελαχιστους πορους και βαφονται ευκολα.