Εργαλεία Μπαταρίας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια Μπαταριας

Πόσο κοστίζει μια μπαταρία ?

Δυστυχώς είναι ακριβές. 130 ευρώ στα 2.0Ah
http://www.stereotiki.gr/store4/dewalt-de9180-18v-2.0ah.html

Οι μπαταρίες της bosch/makita έχουν χαμηλότερο κόστος ανά Ah.

Ετσι ειναι δυστυχως, ακομη και με την επιστροφη της χαλασμενης για μια εκπτωση 10-15% που εφαρμοζε η B&D δλδ η εδω αντιπροσωπια ειναι πανακριβες.
Ευτυχως προλαβα να φερω ενα ζευγαρι απο Αυστραλια οσο ακομη η ισοτιμιες ηταν υπερ μας στα 155 ευρω.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια Μπαταριας

Όχι οτι έχει καμιά σημασία, πιο πολύ για την πλάκα το αναφέρω.
Στο link λέει...
"Οι μπαταρίες λιθιου Νανοφοσφωρικών ιόντων έχουν καλύτερη απόδοση απο 3.0Αh απλής λιθίου! αν και είναι 2.0Ah
To παρακάτω πραγματικό τέστ το αποδεικνύει:"
Για μετρήστε λίγο τις τρύπες... Τι αποδεικνύει το τεστ;
(Εκτός αν μέτρησα εγώ λάθος) 😛

εγω δεν καταλαβαινω. Απο τηνσ τιγμη που η Μπος δεν παραγει στοιχεια μπαταριων πως διαφημιζει τεχνολογια που δεν την διαθετει κανενας κατασκευαστης στοιχειων?

Re: Εργαλεια Μπαταριας

με την τεχνολογια των μπαατριων να αλλαζει καθε εξαμηνο τοτε ειναι παλια τεχνολογια!

το σηαμντικο ειναι αυτο που γραφει ΔΙΠΛΑ απο το ΝΑΝΟ
http://toolmonger.com/wp-content/uploads/2009/06/nano-technology1.jpg
Εδω ειναι η διαφορα....ειναι η ανερχομενη τεχνολογια...

βασικα αν δεν το καταλαβατε αυτο που μου την σπαει ειναι το ανουσιο μαρκετιγκ

Εχω το πρωτο κατσαβιδι της bosch 10,8v απο τοτε που πρωτοβγηκε. Με δυο μπαταριες και εχει βγαλει απειρη δουλεια. Πτωση σε διαρκεια της μπαταριας πρεπει να υπαρχει αλλα δεν μου ειναι αισθητη.
Επισης εχω και ενα σετ makita 18v/3A σχεδον απο το 2009 αν θυμαμαι καλα. Σε αυτα παρατηρησα μια πτωση στη διαρκεια, ειδικα απο τοτε που πηρα και το πνευματικο μπαταριας.
Κατα τα αλλα τα εργαλεια ειναι σκυλια!

Να και το μικροτερο επαγγελματικο δραπανακι που υπαρχει. 3.6βολτ, 2 ταχυτητων, μoλις 500 γρ. βαρος και μαξ. ροπη 10 Νm!!!

Το Bosch GSR Mx2Drive
61AKxZU3I6L._SL1500_.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτο στο τσακ ημουν να το παρω. Αλλα ειπα να συνεχισω στη πεπατημενη. Παρα ειναι για μικροδουλειες, κατα τη γνωμη μου, αυτο. Αν και για καποιο πολυ ερασιτεχνη που πιανει κατσαβιδη μια φορα το εξαμηνο, ειναι καλη επιλογη εναντι αλλων φθηνων σε τιμη και ποιοτητα.

Δεν νομιζω να ειναι επιλογη ενος ερασιτεχνη αυτο το δραπανακι :))
Για το μεγεθος και το βολταζ του ειναι ισχυροτατο. Οταν τα υπολοιπα 3.6βολτα εχουν ροπη 3 και 4 Νm, αυτο εχει 10Νm.

Yπαρχουν επαγγελματιες που οι 'μικροδουλειες' ειναι η καθημερινοτητα τους καθως δεν βιδωνουν απαραιτητα ολοι 8αρες+ βιδες.
Αυτοι θελουν απλα ενα αξιοπιστο εργαλειο, το οποιο παρεμπιπτοντως παιρνει εξωτερικα επαναφορτιζομενες μπαταριες. Δεν φορτιζεται με καλωδιο οπως τα υπολοιπα της σειρας του.
Αρα με δυο φορτισμενες μπαταριες στο χερι, κανεις τη δουλεια της ημερας ανετα.

Καταπληκτικό εργαλείο, μικρό, ελαφρύ αλλά και δυνατό, πράγμα πολύ σημαντικό για αρκετές δουλειές. Ψήνομαι...

GSR ειναι και αυτο, αλλα το πιο μικρο μοντελο. Υπαρχει αυτο που ειναι το 3.6βολτο, το 10βολτο και το 18βολτο GSR.
Δεν ειναι μονο για ηλεκτρονικους. Φαντασου καποιον που συναρμολογει επιπλα ολη μερα, ποση διαφορα μπορει να κανει το βαρος του δραπανου που ειναι τουλαχιστον το μισο απο το ουτως η αλλως παναλαφρο 10βολτο GSR.

Οπως και να'χει, θα γραψω εντυπωσεις εν καιρω αφου το εχω παραλαβει αλλα δεν εχω προλαβει να το δοκιμασω και να το αξιολογησω...

3165140575553.jpg

Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

ναι ενα 3.6 v ειναι ιδανικο για συναρμολογηση επιπλων εχω το B&D GYRO 3.6v με λιγοτερη δυναμη και για συναρμολογηση επιπλων ειναι φοβερο.
χωραει παντου και με τον μηχανισμο gyro δεν θες επιλογη δεξια αριστερα με κουμπι.

Και το lidl βγάζει ένα 7.2 βολτο με ροπή 10 nm (με ρυθμίσεις). Το φέρνει σπάνια βέβαια αλλά με μόνο 25 ευρώ που το έχει κομπλέ με τις μύτες και πλαστικό βαλιτσάκι νομίζω αξίζει.

Βέβαια το μπλε bosch είναι άλλο πράγμα καθώς μόνο που παίρνει εξωτερική μπαταρία φτάνει...

Και το lidl βγάζει ένα 7.2 βολτο με ροπή 10 nm (με ρυθμίσεις). Το φέρνει σπάνια βέβαια αλλά με μόνο 25 ευρώ που το έχει κομπλέ με τις μύτες και πλαστικό βαλιτσάκι νομίζω αξίζει.

Βέβαια το μπλε bosch είναι άλλο πράγμα καθώς μόνο που παίρνει εξωτερική μπαταρία φτάνει...

Οπως ακριβως τα λες, η εξωτερικη μπαταρια του bosch (αλλα και οι διαστασεις/βαρος + η αξιοπιστια της μαρκας) κανει σημαντικη διαφορα.

Το 7βολτο της parkside απο την αλλη ειναι οκ, το εχω και ειναι μια χαρα ροπατο.

GSR ειναι και αυτο, αλλα το πιο μικρο μοντελο. Υπαρχει αυτο που ειναι το 3.6βολτο, το 10βολτο και το 18βολτο GSR.
Δεν ειναι μονο για ηλεκτρονικους. Φαντασου καποιον που συναρμολογει επιπλα ολη μερα, ποση διαφορα μπορει να κανει το βαρος του δραπανου που ειναι τουλαχιστον το μισο απο το ουτως η αλλως παναλαφρο 10βολτο GSR.

Οπως και να'χει, θα γραψω εντυπωσεις εν καιρω αφου το εχω παραλαβει αλλα δεν εχω προλαβει να το δοκιμασω και να το αξιολογησω...

3165140575553.jpg

Εάν χρειάζεσαι ένα για βίδωμα μάλλον καλύτερα να πάρεις το GSR 10.8-li Professional αντί του GSR Mx2Drive Professional

300 γραμμάρια πιο βαρύ, 800 vs 300
Τριπλάσια δύναμη, 30Nm vs 10Nm
Λίγο μικρότερο σε μήκος, 143mm vs 158mm
Πιο γρήγορο Βίδωμα, 1300στροφές/λεπτό vs 580 στροφές/λεπτό
Μεγαλύτερος χρόνος λειτουργίας λόγο μπαταριών 2 Ah (ή 4Αη κλπ)

Κόστος περίπου 115 ευρώ με μια μπαταρία 10,8V 2Ah + ταχυφορτιστή AL1130cv vs 80 ευρώ

και επιπλέων έχει την υποδομή για να πάρεις και άλλα μπλε εργαλεία Solo στο μέλλον αφού θα έχεις μπαταρία και φορτιστή.

GSR 10.8-LI.jpgGSR 10,8-LI_plan.png

Θέλω να κάνω μια ερώτηση για μια ανάγνωση που έκανα στο εγχειρίδιο του πνευματικού κρουστικού μπαταριάς που αγόρασα πρόσφατα από τα Lidl λέει ότι αν η μπαταρία έχει να χρησιμοποιηθεί πάνω από 8 μήνες αν θυμάμαι καλά είναι επικίνδυνο να φορτιστεί ; Επίσης εγώ το εργαλείο το χρειάζομαι μια φορά η δυο το χρόνο δεν θα έχει συχνές φορτίσεις, αποφορτίσεις, πια ήταν η συμβουλή σας για να κρατήσω την μπαταρία ζωντανή και για να έχει ζωή. Πρέπει ανά κάποια χρονικά διαστήματα να φορτίζετε άσχετα της χρήσης;

Last edited:

Θέλω να κάνω μια ερώτηση για μια ανάγνωση που έκανα στο εγχειρίδιο του πνευματικού κρουστικού μπαταριάς που αγόρασα πρόσφατα από τα Lidl λέει ότι αν η μπαταρία έχει να χρησιμοποιηθεί πάνω από 8 μήνες αν θυμάμαι καλά είναι επικίνδυνο να φορτιστεί ; Επίσης εγώ το εργαλείο το χρειάζομαι μια φορά η δυο το χρόνο δεν θα έχει συχνές φορτίσεις, αποφορτίσεις, πια ήταν η συμβουλή σας για να κρατήσω την μπαταρία ζωντανή και για να έχει ζωή. Πρέπει ανά κάποια χρονικά διαστήματα να φορτίζετε άσχετα της χρήσης;

Εαν χρησιμοποιεις το εργαλειο 1-2 φορες το χρονο, που σημαινει οτι θα φορτιζεις την μπαταρια τουλαχιστον δυο φορες το χρονο, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Αυτο που πρεπει να σιγουρευτεις οταν τελειωνεις με τη χρηση του εργαλειου και ετοιμαζεσαι να το αποθηκευσεις, ειναι να μην εχει αδειασει η μπαταρια. Εαν η σταθμη της ειναι χαμηλη (ενα λεντ αναμμενο απο τα τρια) φορτισε την για μιση ωρα να παει τουλαχιστον στα δυο λεντ φορτιση. Το πιο σημαντικο απ'ολα για τη ζωη της μπαταριας ειναι να αποθηκευεται σε δροσερο μερος.

Το προβλημα που διαβασες στο μανουαλ αναφερεται σε περιπτωσεις οπου το εργαλειο αποθηκευεται για μεγαλο χρονικο διαστημα (περαν του ετους) με αφορτιστη μπαταρια.
Δηλαδη, δουλευεις σημερα πχ. το δραπανο, εξαντλεις ολη τη μπαταρια και το αποθηκευεις για πανω απο ενα χρονο.

Οταν αποφορτιστει πληρως μια μπαταρια λιθιου, αχρηστευεται και η επαναφορτιση της ειναι επικινδυνη.

Προσοχη:
Η πληρης αποφορτιση ΔΕΝ ειναι η στιγμη που το εργαλειο σταματα να δουλευει.
Oταν το εργαλειο σταματα να δουλευει η μπαταρια εχει αρκετο φορτιο μεσα της, αλλα το κυκλωμα προστασιας της μπαταριας κοβει την παροχη ρευματος γιατι κατω απο ενα συγκεκριμενο βολταζ το εργαλειο δεν μπορει να δουλεψει κανονικα.

Για να εισαι σιγουρος, φορτιζε την μπαταρια πληρως, 1 φορα το χρονο αν δεν χρησιμοποιεις καθολου το εργαλειο.