Εργαλεία Μπαταρίας

Αν κατάλαβα καλά κατέληξες στο Bosch GDR 10.8V; Αν ναι, για τη κατασκευή που θες να φτιάξεις θα σε ικανοποιήσει η δύναμη και το μικρό μέγεθος και βάρος. Όμως κάπου πήρε το μάτι μου ότι θες να το χρησιμοποιήσεις και στις βίδες της μηχανής σου.
Εκεί θα απογοητευτείς. Το GDR θα λύσει το 24άρι παξιμάδι του τροχού μου, που σφίγγει με 100 Nm, ή το 26άρι παξιμάδι της καμπάνας που σφίγγει με 60 Νm, αλλά τη βίδα την 14άρα (μιλάω πάντα για μέγεθος εξάγωνου, όχι σπείρωμα βίδας) που σφίγγει με 40 Nm δε θα τη κουνήσει. Αυτό μάλλον συμβαίνει
1) επειδή το μεγάλο εξάγωνο δίνει καλύτερο "χέρι" στο εργαλείο, δηλαδή εφαρμόζει καλύτερα τη ροπή του
2) επειδή τα παξιμάδια λύνουν ευκολότερα από τις βίδες
οπότε αν θες να λύνεις τις βίδες στο μηχανάκι και δεν έχεις αέρα πήγαινε σε κάτι μεγαλύτερο.
Εφόσον θες να πάρεις ένα και καλό πάρε ένα 18V να τελειώνεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλύτερα δανείσου ένα 18V να δεις αν λύνει ας πούμε τις βίδες της δαγκάνας φρένων, κάνε μια δοκιμή και μετά αγόρασε.

Ούτε που φαντάστηκα να λύσω ή να σφιξω τροχό με ηλεκτρικό. Κυρίως για ευκολία το θέλω κ για κέρδος σε χρόνο από το να βιδωνω με το χέρι.
Πάντως αυτό που λες ότι λυνει τον τροχό με εκπλήσσει ευχάριστα!

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ούτε που φαντάστηκα να λύσω ή να σφιξω τροχό με ηλεκτρικό. Κυρίως για ευκολία το θέλω κ για κέρδος σε χρόνο από το να βιδωνω με το χέρι.
Πάντως αυτό που λες ότι λυνει τον τροχό με εκπλήσσει ευχάριστα!

Ναι τα μεγάλα παξιμάδια τα λύνει, το έχω δοκιμάσει και σε άλλο μηχανάκι που ο κατασκευαστής έδινε 120 Nm ροπή σύσφιξης στο τροχό και παρόλα αυτά το έλυσε. Όμως άλλα μικρότερα παξιμάδια, όπως αυτά του μοχλικού δε κατάφερε να τα λύσει (τα έχω σφίξει εγώ στη προβλεπόμενη ροπή) ίσως επειδή τα σπειρώματα με μικρό βήμα λύνουν δυσκολότερα με τέτοια εργαλεία. Θέλω να πω ότι πέρα από το τροχό άλλη βίδα δύσκολα θα λύσεις.

Επίσης είχα διαβάσει κάποτε ότι ο λόγος κυρίως που δεν λύνουμε βίδες με ροπόκλειδο είναι γιατί αν αναγράφει πχ 10 NM η βίδα που θέλουμε να λύσουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ροπόκλειδο των 10 ΝΜ είναι κατάλληλο γιατί η ροπή λυσίματος είναι έως και 40 % μεγαλύτερη απο την ροπή σύσφιξης!

Ιωάννη για κακό το αναφέρει ο φίλος!

Έτσι ακριβώς.....

Ως κάτοχος έχω παρατήρηση αυτή την μικρή καθυστέρηση η οποία συμβαίνει και στο GSR 18V-EC που μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα και λοιπά ηλεκτρονικά αλλά δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω προβληματικά ή οτιδήποτε άλλο.

Όσον αφορά αυτό που συμβαίνει με το συγκεκριμένο τσοκ αυτό είναι προβληματικό. Δεν του το αντικαταστήσανε στα πλαίσια της Εγγύησης ?

Καλησπέρα παίδες
Σας παρακολουθώ ανελλιπώς άσχετα αν δεν συμετέχω στις συζητήσεις σας (κακώς βέβαια) αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο.

Χρειάζομαι τα φώτα σας.

Έχω αυτό : http://www.kounelis.com.gr/products...-kroustiko-drapanokatsabido-10mm-10,8v1,3-ah-
και ψήνομαι γι αυτό : https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=1303#sxetizomena για να συμπληρώσω το σετ.

Το θέμα βέβαια είναι ότι θέλω μόνο το σώμα χωρίς μπαταρίες και φορτιστή μιας και τα έχω, αλλά δεν μπορώ να τα βρω πουθενά.
Αν μπορείτε να με βοηθήσετε εσείς που είστε και ψαγμένοι θα σας ευγνωμωνώ.

Δεν βλέπω να υπάρχει Ελλάδα σκέτο και μου κάνει εντύπωση.
Από εξωτερικό ίσως να υπάρχει αλλά δεν ξέρω αν έχεις την δυνατότητα να το παραγγείλεις.

Παρε τηλεφωνο το κεντρο βιδας, ζητα τον Παναγιωτη, πες του οτι τα παιδια απο το φορουμ των εργαλειων μου ειπαν να σας ζητησω αν μπορειτε να μου δωσετε το εργαλειο solo.

Καλησπέρα παίδες
Σας παρακολουθώ ανελλιπώς άσχετα αν δεν συμετέχω στις συζητήσεις σας (κακώς βέβαια) αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο.

Χρειάζομαι τα φώτα σας.

Έχω αυτό : http://www.kounelis.com.gr/products...-kroustiko-drapanokatsabido-10mm-10,8v1,3-ah-
και ψήνομαι γι αυτό : https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=1303#sxetizomena για να συμπληρώσω το σετ.

Το θέμα βέβαια είναι ότι θέλω μόνο το σώμα χωρίς μπαταρίες και φορτιστή μιας και τα έχω, αλλά δεν μπορώ να τα βρω πουθενά.
Αν μπορείτε να με βοηθήσετε εσείς που είστε και ψαγμένοι θα σας ευγνωμωνώ.

Θες και το βαλιτσάκι?

Παρε τηλεφωνο το κεντρο βιδας, ζητα τον Παναγιωτη, πες του οτι τα παιδια απο το φορουμ των εργαλειων μου ειπαν να σας ζητησω αν μπορειτε να μου δωσετε το εργαλειο solo.

Δυστυχώς Μιχάλη όπως μου εξήγησε ο Παναγιώτης δεν το φέρνει η Μakita HELLAS σε έκδοση solo,οπότε αν έχεις κάποια άλλη ιδέα, ή κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει έχει καλώς.