Εργαλεία Μπαταρίας

Eνδιαφερον αρθρο με πολλες φωτογραφιες απο την διαδικασια παραγωγης ενος 18βολτου brushless DeWalt στην Αμερικη.

http://toolguyd.com/dewalt-brushless-drill-building-and-factory-tour/

Dewalt-20V-Max-Brushless-Premium-Drill-USA-Assembly-Finished-Product.jpg

Eνδιαφερον αρθρο με πολλες φωτογραφιες απο την διαδικασια παραγωγης ενος 18βολτου brushless DeWalt στην Αμερικη.

http://toolguyd.com/dewalt-brushless-drill-building-and-factory-tour/

Dewalt-20V-Max-Brushless-Premium-Drill-USA-Assembly-Finished-Product.jpg

Ενδιαφέρον.

Αυτό που μου την δίνει είναι το εξής:

Δηλώνουν "Κατασκευασμένα στην Αμερική με τα καλύτερα υλικά του κόσμου". Αυτό για έναν χρήστη σημαίνει ότι το εργαλείο είναι Αμερικάνικο.
Για εμάς όμως δεν πάει να πει κάτι. Μπορεί όλα τα εξαρτήματα να φτιάχνονται στην Κίνα και η συναρμολόγηση να γίνεται στην Αμερική, που για μένα αυτό δεν διαφοροποιεί την προέλευση του προϊόντος.
Αυτό το marketing στο τέλος στο κεφάλι θα τους έρθει...

Σου λέει ο άλλος το μπλε Bosch είναι στην Μαλαισία ενώ το Dewalt είναι Αμερικάνικο οπότε το καλύτερο είναι το δεύτερο...

Σημασία δεν έχει που φτιάχνονται αλλά πώς ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Σημασία δεν έχει που φτιάχνονται αλλά πώς ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εννοείται αυτό Γιάννη, απλά μην μας λένε ότι είναι Αμερικάνικα αλλά είναι Κινέζικα.
Φυσικά το δεύτερο πολλές φορές αποδεικνύεται και πιο αξιόπιστο αλλά αυτό δεν πάει να πει κάτι.
Δεν μου αρέσει κάτι να έχει αμερικάνικο περιτύλιγμα και από μέσα να είναι κινέζικο...

Tι εγινε ρε παιδια, το κεντρο βιδας βγαζει το εργαλειο φτηνοτερα απο το amazon.de?? 30% φτηνοτερα???!!!!

Τα'λεγα εγώ, δεν τα'λεγα?

Δε θυμάμαι τι ακριβώς έλεγα αλλά τα'λεγα! -bye-

Ο Ντέτσικας κάνει το μεγαλύτερο πανελλαδικά τζίρο στη bosch....οπότε έχει καλές τιμές αγοράς από την εταιρία....αν και..... για τόσο μεγάλη διαφορά στη τιμή το βλέπω περισσότερο σαν επιθετική διαφήμιση...

Bosch GWS 10,8-76 V-EC Professional Γωνιακος τροχος

Εδω εχουμε τον μικροτερο επαγγελματικο γωνιακο τροχο (μπαταριας) που προσφατα κυκλοφορησε η Bosch!
Aπο τις νεωτερες προσθηκες στην γκαμα των 10βολτων μπλε εργαλειων της εταιρειας.
http://www.bosch-professional.com/gb/en/gws-10-8-76-v-ec-38697-ocs-p/

Πρεπει να ειναι το μικροτερο σε διαστασεις μπλε δεκαβολτο, με 20 εκ. μηκος, με εξαιρεση ισως τον φακο της bosch!

Το εργαλειακι ειναι απλα καταπληκτικο. Ισχυρο, ελαφρυ, αθορυβο και πρακτικοτατο.
Μπορει το τροχακι να εχει διαμετρο μονο ~8εκ, αλλα οι χρησεις του εργαλειου ειναι πολλες. Κοβει ξυλα, μεταλλα, πλαστικα, καρφια και κεραμικα/πλακακια.

Υπαρχουν 3 ειδη τροχων που βγαζει η bosch, ο μαυρος καρβιδιου που κοβει σχεδον τα παντα, ο δισκος Ιnox για μεταλλα και ο δισκος για κεραμικα/πλακακια. Στην αγορα υπαρχουν δισκοι σε αυτο το μεγεθος, οποτε δεν υπαρχει θεμα αναλωσιμων.

Παρολο το μικρο μεγεθος η εργονομια ειναι καλη και η ροπη μπολικη, την αισθανεσαι με το που πατας την σκανδαλη.
Ο δισκος αλλαζει ευκολα σηκωνοντας τον κοκκινο πλαστικο δακτυλιο ο οποιος μπλοκαρει τον αξονα για να αλλαξει ο δισκος.
Σημειωτεον οτι οταν ο δακτυλιος ειναι σηκωμενος, το εργαλειο δεν λειτουργει αν πατηθει κατα λαθος η σκανδαλη.

Ο ασημι προφυλακτηρας μετακινειται χωρις βιδα και το μαυρο του καπακι που κουμπωνει και γλυστραει πανω του, επεκτεινοντας την προστασια απο τις σπιθες. Αριστη κατασκευη γενικοτερα.

Παρακατω βλεπουμε τον γωνιακο τροχο και μια ξυλοβιδα τορξ 8μμ (6μμ λαιμος) η οποια κοπηκε στα 6 δευτερολεπτα, ανετα..

24534674923_a257527e71_c.jpg

Προσφατα ειδαμε το εργαλειο χωρις μπαταρια στα 99 ευρω(!!) απο το κεντρο βιδας.
Το δικο μου το ειχα παραγγειλει κανα μηνα πριν, απο το amazon.de (δεν το ειχε solo δυστυχως) μαζι με L-Boxx και 2 δισκακια, ~130Ε.

25152801395_89cb0257de_c.jpg

Καλορίζικο και καλοδούλευτο Μιχάλη.

Όπως έχω ξαναπεί έχω περίεργεια να δω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δίσκους λείανσης. Έχεις κανέναν να δοκιμάσεις?

Νικο η bosch δεν βγαζει δισκους λειανσης για το εργαλειο.
Επισης ολα τα δισκακια αυτου του μεγεθους που κυκλοφορουν ειναι μονο κοπης.
Εαν βρεθει δισκακι λειανσης βεβαια με αυτες τις διαστασεις και τρυπα 10μμ, φυσικα και θα δουλεψει.

+++++++++

Coming up next, συγκριση παλμικων Ryobi 18v vs Bosch GDR 10.8v :))

25135154986_cc9a3a2bbc_c.jpg

Την δουλεια την εκανα χθες βραδυ που ηρθα και το αποτελεσμα ειναι ετοιμο, μενει να γραψω εντυπωσεις:)
Aπλα ηρθα εκτακτως για μια μερα στην Αθηνα και δε προλαβαινω σημερα καθως ειναι γεματη η μερα.
Απο βδομαδα!

Ετσι ειναι, απαραιτητο δεν το λες, gadget oμως ειναι σιγουρα. Και βαρβατο, professional and brushless gadget :))

Tην ιδια δουλεια που κανει αυτο το τροχακι μπορεις να την κανεις με αρκετα εργαλεια, απο σεγες μεχρι και ...dremel.

Ξερει κανεις, Μιχαλη, το gas 10,8 σκουπακι ποση ωρα κραταει η μπαταρια του, ας πουμε 2Ah?
Το σκεφτομαι για οικιακο σκουπακι, οποτε θα ηθελα να εχει μια ικανη αυτονομια να μην φορτωσω τη νοικοκυρα καινμε φορτιστη.

Επισης, υπαρχει προβλημα αν οι φορτιστες ειναι σε καθετη θεση? βασικα αναρωτιεμαι για το φορτιστη της bosch για τα 10,8V αλλα και της makita Lxt 1830.
Επειδη θα ηταν βολικα να μπουν στο παγκο, αλλα στη πλΑτη πισω και για μειωση ογκου η καθετη θεση φανταζει ιδανικη!

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Ξερει κανεις, Μιχαλη, το gas 10,8 σκουπακι ποση ωρα κραταει η μπαταρια του, ας πουμε 2Ah?
Το σκεφτομαι για οικιακο σκουπακι, οποτε θα ηθελα να εχει μια ικανη αυτονομια να μην φορτωσω τη νοικοκυρα καινμε φορτιστη.

Επισης, υπαρχει προβλημα αν οι φορτιστες ειναι σε καθετη θεση? βασικα αναρωτιεμαι για το φορτιστη της bosch για τα 10,8V αλλα και της makita Lxt 1830.
Επειδη θα ηταν βολικα να μπουν στο παγκο, αλλα στη πλΑτη πισω και για μειωση ογκου η καθετη θεση φανταζει ιδανικη!

Πρέπει να έχει κρεματαστάρια από πίσω ο φορτιστής για τοποθέτηση σε κάθετη θέση.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμα και ανάποδα να είναι, αρκεί να μην καλύπτονται οι γρίλιες εξαερισμού του.

Δεν υπαρχει προβλημα για καθετη φορτιση. Ο bosch δεν εχει υποδοχη για γατζο. Ομως μπορεις να τον κρεμασεις απο το καλωδιο, δεν σηκωνει και κανα βαρος.

Για την διαρκεια δεν το εχω τσεκαρει. Δεν το πολυχρησιμοποιω απο τοτε που πηρα το 18v σκουπακι της Ryobi (που ο φορτιστης εχει υποδοχη για τοιχο:))

Δεν υπαρχει προβλημα για καθετη φορτιση. Ο bosch δεν εχει υποδοχη για γατζο. Ομως μπορεις να τον κρεμασεις απο το καλωδιο, δεν σηκωνει και κανα βαρος.

Για την διαρκεια δεν το εχω τσεκαρει. Δεν το πολυχρησιμοποιω απο τοτε που πηρα το 18v σκουπακι της Ryobi (που ο φορτιστης εχει υποδοχη για τοιχο:))

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει? Θα το τσεκάρω και το απόγευμα αλλά νομίζω ότι έχει όπως και οι υπόλοιποι...