Εργαλεία Μπαταρίας

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Μιχάλη φίλοι γνωστοί και άγνωστοι έχουν πάθει πλάκα με το μπουλονόκλειδο! Που να ήταν και brushless! H πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι ακόμη και στα συνεργεία δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Όταν το βλέπουν αυτά δεν κάνουν τίποτε, θέλουν πολύ ώρα κτλ ...Κ μόλις βλέπουν τι κάνει μένουν με το στόμα ανοικτό! Σειρά έχει το inflator!!
Έτσι κορόιδευε ένας τον γαμπρό μου για τα μπαταρίας και πήρε το μπουλονοκλειδο της hilti και του ξεβιδωσε ένα μπουλόνι από την ροδα του φορτηγού του και τον άφησε χαζό..

Eδω και καμια εβδομαδα ενδιαφερομαι να παρω ενα σωμα παλμικο της Stanley..συγκριμενα ειχα βρει αυτο....Ψαχνοντας ειδα οτι υπαρχει και σε Brushless αλλα η Ελληνικη αντιπρωσοποια σε χθεσινη ερωτηση μου στο καταστημα της στην Δαφνη ο υπαλληλος μου ειπε οτι δεν υπαρχει εδω και ενδεχομενος στο αμεσο μελλον να το εισαγει...μου ειπε να περιμενω καποιο διαστημα εαν δεν το βιαζομαι για να δουμε και σε τι τιμη θα το βγαλει...το απλο βγαινει στα 80 ευρω περιπου....
Σε ebay και amazon βλεπω οτι ολο και κατι υπαρχει αλλα δεν ειμαι υπερ της αγορα απο εξωτερικο γενικοτερα....το αποφευγω...και υποστηριζω τοπικη αγορα...

Το θεμα μου ειναι το εξης:...η διαφορα του ενος εργαλειου απο το αλλο ειναι μεγαλη οταν το χρησιμοποιεις συνεχεια....βαρος,αυτονομοια μπαταριας και δουλεμα εργαλειου ειναι τα κυριοτερα....ομως εγω δεν θα το εχω για καθημερινη χρηση αλλα για δουλειες που τυχαινουν ανα τακτικα διαστηματα... Απο την μια η επιλογη του απλου ενδεχομενος να με καλυψει....απο την αλλη δουλευοντας ηδη το αντιστοιχο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο σε Brushless βλεπω οτι το εργαλειο εχει αλλον αερα....

Οποτε να περιμενω ποτε θα ερθει η οχι...;

Ωραιο το brushless εναντι του brushed αλλα ενας ερασιτεχνης δεν θα παρει καν πρεφα την διαφορα. O δε επαγγελματιας θα δει οτι το εργαλειο διαρκει περισσοτερο απο το συνηθες :)

Aν μιλαγαμε για ενα brusheless αλυσοπριονο, φυσητηρα η καποιο αλλο ενεργοβορο εργαλειο θα ελεγα οτι ισως αξιζει την διαφορα.
Για ενα κρουστικο η παλμικο δεν νομιζω οτι αξιζει για μας. Ουτε παραπανω ροπη εχει ουτε λιγοτερο βαρος, μονο περισσοτερο θορυβο αλλα φυσικα και μεγαλυτερη διαρκεια με μια μπαταρια! Αν βεβαια εχεις δυο μπαταριες με το παλμικο εισαι αρχοντας, καθως μετα βιας θα εξαντλησεις την μια μπαταρια σε μια χρηση.

Το κυριο πλεονεκτημα τωρα ειναι ακριβως αυτη η σημαντικα καλυτερη διαχειριση ενεργειας του brushless moter που συνεπαγεται μεγαλυτερος χρονος λειτουργιας με την μπαταρια.

Το οτι θα ζησει περισσοτερο το εργαλειο/το μοτερ στα χερια μου, δηλαδη αντι για 10-15 θα ζησει 15-20 χρονια, δεν με πολυαπασχολει..:))

Καταλαβα....
Οποτε θα κατευθυνθω σε brushed....εξαλλου την δουλεια μου θελω να κανω...συγουρα ομως θες να σου κρατησει καποια χρονια....τα 15-20 ειναι πολλα αλλα 5-10 θες συγουρα....
Οι δυο μπαταριες υπαρχουν ηδη αλλα ισως θα πρεπει να παρω και μια ακομη ωστε να μη ξεμενω καθολου....
Ευχαριστω για την απαντηση Μιχαλη....

Ανακοινωσε η Μilwaukee ενα τερας παλμικο/μπουλονοκλειδο μιας ιντσας!!

M18 Fuel 1″ cordless impact wrench

Milwaukee-M18-Fuel-1-inch-One-Key-Impact-Wrench.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καλησπέρα παιδιά ερώτηση κρίσεως ανάμεσα σε αυτα τα 2 μπουλονοκλειδα ποιο θα αγοράζατε; ειναι στα ίδια χρηματα και τα 2 για γενική χρήση
98dfa1fe6ecb0646f194e0df282d702b.jpg
e1c982c16d9191b2ccdde374516ec8a8.jpg

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να . ξέραμε και μοδέλα , θα ήταν πιο εύκολη η απάντηση. Ίδια πρέπει να είναι , απλά αλλάζει η κεφαλή τους ?

Να . ξέραμε και μοδέλα , θα ήταν πιο εύκολη η απάντηση. Ίδια πρέπει να είναι , απλά αλλάζει η κεφαλή τους ?
dcf899 το μεγαλο και dcf894 το Πιο μικρό εγω κλείνω προς το δεύτερο που ειναι και Πιο compact βέβαια το μεγάλο δεν κολλάει πουθενά μέχρι και μπουλονι νταλίκας ξεβιδωνει

Για γενικη χρηση το μεγαλο ειναι επικινδυνα δυνατο...μιλαμε για ασυλληπτη ροπη και αχρειαστη θα ελεγα.

Το αλλο ειναι μια χαρα και brushless.

Για γενικη χρηση το μεγαλο ειναι επικινδυνα δυνατο...μιλαμε για ασυλληπτη ροπη και αχρειαστη θα ελεγα.

Το αλλο ειναι μια χαρα και brushless.
και εγω για το μικρό λεω να παω απλώς λόγο τιμής έθεσα το ερώτημα αλλα μιλάμε για διπλάσια ροπή σε σχέση με το μικρό Ευχαριστώ

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν ανάλογα με τις εργασίες που σκεφτεσαι να κάνεις...
Καμία φορά τίποτα δεν είναι αρκετό αλλά και από την άλλη το υπερβολικό μπορεί να κάνει ζημιά..
Τα ζυγιζεις και βλέπεις..
Εάν αφορά πάντως ήπιες εργασίες το μικρό με 334Ν μια χαρά είναι..

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Για δωσουμε τωρα μια πιο τεχνικη εξηγηση στους ταχυφορτιστες με τα πολλα Αμπερ:
Eιναι γνωστο στους ειδικους οτι η μεγιστη ιδανικη ενταση φορτισης για μια μπαταρια λιθιου ειναι η χωρητητοτητα της. Το λεγομενο 1C.
Δηλαδη μια 2Ah μπαταρια φορτιζεται στο μεγιστο ιδανικο με φορτιστη που δινει 2Α, δηλαδη 1C. Mια μπαταρια 5Αh φορτιζει στο μεγιστο ιδανικο με φορτιστη στα 5Α, δηλαδη παλι 1C.

Ομως το 1C ειναι το μεγιστο ιδανικο. Οι μπαταριες θα ζησουν περισσοτερο εαν φορτιζονται κατω απο την ονομαστικη τους αξια σε Αh.
Δηλαδη μια 2Αh μπαταρια πρεπει ιδανικα να φορτιζει με .5C δηλαδη με φορτιστη που δινει 1Α ενταση.

Επειδη ομως οι μπαταριες εχουν φτασει πολυ ψηλα σε χωρητικοτητα, για να φορτισεις μια 9αρα μπαταρια με ενα κοινο φορτιστη των 2Α θελεις 5-6 ωρες. Οποτε οι εταιρειες βγαζουν σιγα σιγα φορτιστες των 9Α οι οποιοι θα φορτιζουν τις 9αρες μπαταριες σε 1 ωρα και κατι (νορμαλ μαξιμουμ φορτιση 1C). Οταν ομως προκειται να φορτισουν μια μπαταρια των 2Αh τα 9Α ειναι παρα πολλα και αντιστοιχουν σε ~ 4.5C δηλαδη σε ultra fast charging που θα ψησει την μπαταρια.
Διαβάζοντας το παραπάνω ποστ μπαίνω σε κάποιες σκέψεις...

Eχοντας αγορασει προ ημερων το Bosch 12v-15 λεω να προβω σε αγορα μεγαλυτερης μπαταριας καθως επονται και αλλες αναγκες σε χρησιμοτητα εργαλειων(μαλλον σεγα) στο μελλον ....Αυτο που με βαζει σε σκεψεις ειναι ο φορτιστης....
Ο φορτιστης απο το ανωθεν πακετο ειναι 1.5Α(AL 1115 CV) και δεν ξερω εαν μπορει να το φορτισει καθως στα specs αναφερει ως 2.5AH μπαταρια...η ερωτηση μου ειναι αν ανεικνυεται για 4Ah μπαταρια η να προβω σε αλλον οπως αυτος εδω( Gal 1230 CV)....;

H σωστοτερη κινηση ειναι αυτη φανταζομαι καθως περικλειει ολο το πακετο....Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα εφόσον ο φορτιστής δεν κάνει..

Θα ηθελα λοιπόν την γνωμη σας πριν προχωρησω....οπως επεισης εαν καποιος με τετοιο η παρομοιο φορτιστη φορτιζει μεγαλυτερη μπαταρια...στην ουσια ο φορτιστης θα κανονισει τις αναλογες αγορες.....αλλα και να μην δωσω τσαμπα χρηματα....

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν ανάλογα με τις εργασίες που σκεφτεσαι να κάνεις...
Καμία φορά τίποτα δεν είναι αρκετό αλλά και από την άλλη το υπερβολικό μπορεί να κάνει ζημιά..
Τα ζυγιζεις και βλέπεις..
Εάν αφορά πάντως ήπιες εργασίες το μικρό με 334Ν μια χαρά είναι..
βάση dewalt εχει 447 NM ροπής και ροπής απεγκλωβισμού 813 NM νομίζω θα με καλύψει στο 90% των εργασιών για σπίτι και μηχανάκι αυτοκίνητο

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Διαβάζοντας το παραπάνω ποστ μπαίνω σε κάποιες σκέψεις...

Eχοντας αγορασει προ ημερων το Bosch 12v-15 λεω να προβω σε αγορα μεγαλυτερης μπαταριας καθως επονται και αλλες αναγκες σε χρησιμοτητα εργαλειων(μαλλον σεγα) στο μελλον ....Αυτο που με βαζει σε σκεψεις ειναι ο φορτιστης....
Ο φορτιστης απο το ανωθεν πακετο ειναι 1.5Α(AL 1115 CV) και δεν ξερω εαν μπορει να το φορτισει καθως στα specs αναφερει ως 2.5AH μπαταρια...η ερωτηση μου ειναι αν ανεικνυεται για 4Ah μπαταρια η να προβω σε αλλον οπως αυτος εδω( Gal 1230 CV)....;

H σωστοτερη κινηση ειναι αυτη φανταζομαι καθως περικλειει ολο το πακετο....Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα εφόσον ο φορτιστής δεν κάνει..

Θα ηθελα λοιπόν την γνωμη σας πριν προχωρησω....οπως επεισης εαν καποιος με τετοιο η παρομοιο φορτιστη φορτιζει μεγαλυτερη μπαταρια...στην ουσια ο φορτιστης θα κανονισει τις αναλογες αγορες.....αλλα και να μην δωσω τσαμπα χρηματα....

Kωστή καί ο πρώτος φορτιστής AL 1115 CV θά σού φορτίσει 4 Ah μπαταρία αλλά θά πάρει περισσότερο χρόνο,λόγο πού δίνει τά μισά Αμπέρ από τόν δεύτερο Gal 1230 CV

Mια χαρα θα μπορει να φορτισει ολες τις 12βολτες μπαταριες συμπεριλαμβανομενης και αυτης των 4Αω ο βασικος φορτιστης AL 1115 CV.
Απλα φορτιζει πιο αργα (με ενταση 1.5Α) απο τον ταχυφορτιστη GAL 1230CV που φορτιζει με μεγαλυτερη ενταση 3Α.

Για το πακετο που εχεις στο λινκ πρεπει να αξιολογησεις εαν σε συμφερει η προσφορα των 2 μπαταριων εναντι του σολο εργαλειου συν μια μπαταρια των 4Αω που σκεφτεσαι.
Εαν η τιμη ειναι παρομοια, σιγουρα θα προτιμουσα τις 2 μπαταριες των 3Αω του πακετου.

Οποτε φορτιζεται και αυτη με τα 4ah με αυτόν τον φορτιστη..μαλιστα...φανταζομαι και η 6αρα που βγάζει αλλά θα θέλει 3ωρες το λιγότερο...

Μιχάλη είναι σχεδόν παρομοιες (διαφορά περίπου 17ευρω περισσότερο το πακετο) δηλ 163 ευρω σεγα-l boxx-μπαταρια και 180 το πακετο...Στην ουσία ισως με συμφέρει...και εχεις έναν έξτρα φορτιστή και περισσότερα ah.....

Απο την άλλη ομως μαζεύονται 4 μπαταρίες και 2 φορτιστές καθώς ήθελα να τα βάλω όλα μαζί σε L-Boxx(προσωπικα η τακτοποιηση σε ενα συνολο με βολευει παρότι διαφορετικό εργαλεία αλλά ίδια συνδεσιμοτητα)αλλά δεν βλέπω να χωρανε...Για αυτό και έλεγα μια 4αρα ακόμη...

Βέβαια μπορεί να γίνεται αναδιανομή με το βαλιτσάκι του Gsr κάθε φορά που θα χρειάζομαι τα ανάλογα...
Θα το δω....πέρα του οικονομικού είναι και το πρακτικό κομμάτι...

Ευχαριστώ για τις απαντησεις Δημητρη και Μιχάλη..

Χτες συναρμολογουσα μια βιβλιοθηκουλα με το μικρο 4βολτο κατσαβιδι μπαταριας Bosch Go και σε μια στιγμη που το ζορισα ειδα οτι με κοιτουσε περιεργα :))

32902885217_7a6870991d_z.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV