Εργαλεία Μπαταρίας

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες.

2 σκάλες και flexibility μετράνε.

Αν κι είναι ο πιο άσχημος από τους 3...

Ξέρουμε μήπως και τη χρονολογική τους σειρά ;

Πιο νέος ο DeciLED υποθέτω.

O πιο νεος ειναι ο Βοsch Gli-300, μολις πριν ενα χρονο περιπου -και λιγοτερο- κυκλοφορησε.

Σαν ενταση, ο πιο παλιος ο Gli Deciled 330 εχει 330 lumen ενω ο παραπανω ο καινουριος εχει 300 lumens. Οι αριθμοι δηλαδη διπλα στο ονομα τους δηλωνουν τα lumens.

Eιχε βγαλει πριν απο αρκετα χρονια ενα συλλεκτικο ρολογακι η Bosch σε μια ωραια ανοξειδωτη κασετινα και το πηρα θυμαμαι σε προσφορα γυρω στα 25 ευρω!

Ηρθε λοιπον η ωρα να αλλαξει η μπαταρια του που εζησε τουλαχιστον 5 χρονια στα χερια μου και δεν ξερω ποσο στο ραφι πριν το αγορασω.

Ηταν η πρωτη φορα που το ανοιξα και προς μεγαλη μου εκπληξη ο μηχανισμος του ηταν χειροτερος απο κινεζικος, παρ'ολο που δεν εχανε στην ωρα!

47986771257_11bae35469_c.jpg

Κατα τα αλλα το ρολογακι φαινεται μια χαρα και το λουρακι του απο καουτσουκ αντεχει στον χρονο και την φθορα.
47986771042_a99c49abb4_c.jpg

Βλεπωντας πως ειναι ο μηχανισμος και πως κλεινει η κασα, δεν πιστευω με τιποτα οτι το ρολοι ειναι water resistant. Δεν θα το φοραω καν καλοκαιρι μηπως εισχωρησει ιδρωτας :))

Θα προτεινα δε στην Bosch να μην βγαζει τετοια τσιπικα προιοντα, ουτε επετειακα, ουτε συλλεκτικα ουτε καν διαφημιστικα. Ειναι μαλλον δυσφημιση κατα την γνωμη μου.

Μιχάλη,

Μιλώντας σαν ρολογόφιλος, με 25 , δεν περιμένεις να αγοράσεις σοβαρό ρολόι, ακόμη και αν φέρει το μεγάλο όνομα της Bosch !!!
Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις μπαταρία και να έχεις είτε στον καρπό σου, σε κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις ..., είτε στο ράφι, για να το βλέπεις και να το χαίρεσαι ..., αλλά μακριά από νερά ακόμη και όταν πλένεις τα χέρια σου ...

Ετσι ακριβως Μακη!

Το ρολογακι θα το κρεμασω καπου στο εργαστηριο σε περιοπτη θεση και θα το φοραω στις μαστοροσυναξεις μας για να εντυπωσιαζω :)

Με 25 δεν αγοράζεις ούτε λουράκι για σοβαρό ρολόι, συνεπώς μια χαρά είναι το Boschάκι.

Επίσης, τι γκρινιάζεις, αφού α) δεν έχει πάθει τίποτα και β) δείχνει σωστά την ώρα. :firstprize:

Με 25 δεν αγοράζεις ούτε λουράκι για σοβαρό ρολόι, συνεπώς μια χαρά είναι το Boschάκι.

Επίσης, τι γκρινιάζεις, αφού α) δεν έχει πάθει τίποτα και β) δείχνει σωστά την ώρα. :firstprize:

μμμ..ετσι ειναι, δερματινο λουρακι γνωστης κυριλε μαρκας -απο αγριωπο αλιγατορα- κοστιζε κοντα στα 100 ευρω. Και ηθελε αλλαγη καθε 3-4 χρονια γιατι ο ιδρωτας το τσακιζε.

Δεν παραπονιεμαι, απλα δυσκολευομαι να πιστεψω οτι η Bosch εβγαλε τετοιο τσιπικο ρολοϊ. Τα 25 ευρω σκεφτηκα τοτε οτι μπορει να ηταν επιδοτουμενα, για να βγει το συλλεκτικο φτηνο για τους πελατες της Βosch, κατι σαν προωθητικη ενεργεια. Και το ρολοι ειναι βαρυ οποτε δεν μου πηγε το μυαλο οτι ειναι τοσο τσιπικο μεσα!!

Το καλο ειναι οτι δεν υπαρχει πλεον αυτο το ρολοι, δεν πουλιεται δηλαδη, και σε 100 χρονια θα εχει οντως συλλεκτικη αξια :flipout:

Ναι αυτες ηταν σαν μαρκα αλλα ο συγκεκριμενος πωλητης δεν στελλει Ελλαδα. Θα βρω αυτον που στελλει, ευχαριστω Κυριακο!!

Σημερα χρησιμοποιησα για αλλη μια φορα αυτα τα πολυ χρησιμα εργαλεια μπαταριας, τις σπαθοσεγες. Ιδανικες και για ξυλα και για μεταλλα.

12βολτη Bosch GSA και 18βολτη Ryobi. Η μικρη μολις 1.2 κιλα με την μπαταρια, η αλλη 2.2 κιλα με την μικρη μπαταρια.
48258795481_57733a4cd9_b.jpg

Σημερα εκοψα καποιες παλιες ξυλινες σκαλες 40 και πλεον ετων. Ταυτοχρονα επιβεβαιωσα ακομα μια φορα οτι η 18βολτη σεγα κοβει τρεις φορες πιο γρηγορα απο την 12βολτη.
Σε καποιες κοπες που χρονομετρησα, η Ryobi εκανε περιπου 4 δευτερολεπτα και η Βosch περιπου 12 δευτερολεπτα για να κοψουν το ιδιο ξυλο, χαλαρα ομως χωρις ζορι στα εργαλεια.

Το vibration reduction που εχει η Ryobi ειναι χρησιμο τις φορες που η σεγα συγχρονιζεται η δεν παταει καλα στην επιφανεια. Η Βosch ειναι μικρη για να εχει τετοιο συστημα.
Επισης οταν χρησιμοποιεις λαμα γρηγορης κοπης, οπως η κοντη στην φωτο με λιγα δοντια ανα ιντσα (Bosch basic for wood 3TPI) οι κραδασμοι ειναι περισσοτεροι.

Ο μοχλος αλλαγης λαμας της Ryobi ειναι πολυ πιο βολικος απο το δακτυλιδι που εχει η σεγα της Βosch. Κατα τα αλλα, ο διακοπτης ασφαλειας της Bosch ειναι πιο ευχρηστος καθως δεν χρειαζεται να τον πατας καθε φορα που κοβεις. Απλα τον πατας και μενει ανοικτος μεχρι να τον κλεισεις εσυ, μεχρι να τελειωσεις την δουλεια δηλαδη. Δεν ειναι και πολυ 'ασφαλειας' ετσι αλλα βολευει στην δουλεια. Αντιθετα στη Ryobi καθε φορα που πατας την σκανδαλη πρεπει να πατας και τον διακοπτη ασφαλειας.

Εδω οι δυο σπαθοσεγες στο περας της δουλειας. Οι λαμες ειναι και οι δυο της Bosch. H κοντη basic for wood με 3 TPI και η αλλη Top for wood 5TPI.
48258864242_e90b52ca17_c.jpg

Αυτο που πρεπει να σημειωσω ειναι οτι με μια 2Α μπαταρια θα κανεις τις τριπλασιες κοπες με την 18βολτη σεγα απο οτι με την 12βολτη σεγα με μπαταρια της ιδιας χωρητικοτητας.
Ετσι νομιζω τουλαχιστον αφου η 18βολτη σεγα κοβει τρεις φορες πιο γρηγορα απο την 12βολτη. Μπορει να κανω και λαθος στο συλλογισμο μου ομως.

Σε καθε περιπτωση δεν μπορω να επιλεξω καποιο εργαλειο σαν καλυτερο αναμεσα στα δυο. Περαν απο το οτι ειναι διαφορετικης κατηγοριας, και τα δυο ειναι πολυ καλα εχουν τα πλεονεκτηματα τους εναντι του αλλου αναλογα με την εργασια που τους ανατιθεται. Βεβαια η ποιοτητα κατασκευης της Βοsch αλλα και η λειτουργικοτητα της, λογω ελαχιστου βαρους, μεγεθους και αξιοπιστιας, της δινουν αλλο αερα.

Μιχάλη πέρα από το χρόνο που είναι βασικό στοιχείο παρατηρησες να υπάρχει κάποια άλλη σημαντική διαφορά κατά το κοψιμο στο 12v Bosch έναντι του 18v Ryobi...;
Για να γίνω πιο σαφής... Ένα καδρόνι π.χ. 7Χ7 θα ζοριστει να το κόψει η ο χρόνος είναι το μόνο του ελλατωμα...;

Το λέω γιατί τις προάλλες ανέφερα ότι με ενδιαφέρει το 12v της Bosch επειδή στα δικα μου τα ματια μου φενεται πολύ βολικο ανετο και ελαφρυ......

Κωστη, ειναι παρα πολυ βολικο, ανετο και ελαφρυ στην πραξη, οχι μονο στην οψη. Θα πρόσθετα επισης οτι ειναι και πολυ αξιοπιστο σαν μπλε bosch.
To 18βολτο, οπως και καθε αντιστοιχο 18βολτο, ειναι μεν ισχυροτερο αλλα ειναι και βαρυτερο και λιγοτερο βολικο. Ειναι λογικο.

Eαν εκοβα ξυλινες σκαλες καθε μερα/βδομαδα/η μηνα -με καμμια 30 κοπες αρκετων εκατοστων την φορα- σιγουρα θα προτιμουσα ενα 18βολτο εργαλειο για την ταχυτητα.

Στην ερωτηση σου αν παρατηρησα καμμια σημαντικη διαφορα περαν της ταχυτητας, θα ελεγα οτι η μικρη σεγα ειναι πιο επιρρεπης στους κραδασμους απο οτι μια 18βολτη η οποια βεβαια διαθετει anti vibration συστημα, οπως η Ryobi.

Απο την αλλη, ομως, λογικα η μεγαλη θα χρησιμοποιει περισσοτερη "δυναμη" (ενεργεια) για να κοψει πιο γρηγορα. Οποτε, ισως, δεν κραταει περισσοτερο η μπαταρια.
Στην πραξη, θα πρεπει απλως να βρουμε ΚΑΠΟΙΟΝ (😁) να το τεσταρει :)

Nαι, αυτο τεσταρεται ευκολα εχοντας ομως καινουριες μπαταριες ιδιας χωρητικοτητας σε καθε εργαλειο και να κοβεις συνεχως μεχρι να αδειασουν.
Βαρετο μεν αλλα η επιστημονικη ερευνα και η εξειδικευμενη γνωση απαιτουν θυσιες :)

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Eαν εκοβα ξυλινες σκαλες καθε μερα/βδομαδα/η μηνα -με καμμια 30 κοπες αρκετων εκατοστων την φορα- σιγουρα θα προτιμουσα ενα 18βολτο εργαλειο για την ταχυτητα.

Αυτό είναι το ζητούμενο ότι τέτοιο όγκο εργασιών δεν πρόκειται να έχω και η χρήση θα είναι περιστασιακή των 5 άντε 10 κόπων τι φορά και αν..... Εάν αγοραστεί θα παρθεί και μια 4αρα η 6αρα μπαταρία για να μην υπάρχει περιορισμός..

Η 4αρα μπαταρια ειναι καλη. Η 6αρα ειναι ογκωδης και αναιρει το μικρο βαρος της σεγας και την ευχρηστια των 12βολτων εργαλειων γενικοτερα.
Η 3αρα ειναι ομως η ιδανικη κατα τη γνωμη μου καθως εχει μικρο βαρος και διαστασεις που δεν εξεχουν απο το εργαλειο αλλα ειναι η αρμονικη του συνεχεια.

Μπαταρία 3ah έχω πάρει,αλλά με μια 6αρα όπου το βάρος της σε σχέση με την 2ah είναι 200gr( 16 gr παραπανω σε σχεση με την 4ah)αραπάνω και δεν το θεωρώ πολύ για το σύνολο του εργαλείο,δεν θα έχεις απόλυτος κανένα θέμα να σκεφτεσαι για το πόσο θα σου κρατήσει η μπαταρία...Ίσως είναι υπερβολή αλλά τελειώνεις με το ζήτημα μπαταρία..

https://www.bosch-professional.com/gr/el/products/gba-12v-6-0ah-1600A00X7H