Εργαλεία Μπαταρίας

Νίκο όταν το έβαλες έριξα μια ματιά στο ράφι με τα φυσίγγια ... εκτός από ένα με μεταλλικό περίβλημα που ποτέ δεν χρησιμοποίησα κανένα άλλο πλαστικό φυσίγγιο δεν είχε δόντι στο κάτω μέρος για να πιάσει αυτό το πιστόλι. Εσύ με μεταλλικά το χρησιμοποιείς ??

Νίκο όταν το έβαλες έριξα μια ματιά στο ράφι με τα φυσίγγια ... εκτός από ένα με μεταλλικό περίβλημα που ποτέ δεν χρησιμοποίησα κανένα άλλο πλαστικό φυσίγγιο δεν είχε δόντι στο κάτω μέρος για να πιάσει αυτό το πιστόλι. Εσύ με μεταλλικά το χρησιμοποιείς ??

Καλημέρα Νικ!!! Το χρησιμοποιώ και σε μεταλλικά και σε πλαστικά. Μάλλον εγώ έκανα λάθος τοποθέτηση. Δουλεύει/Κουμπώνει με ΟΛΑ και με το δόντι και με χωρίς (και τα πλαστικά έχουν μια "πατουρίτσα" εσωτερικά). Λοιπόν σε 2 περιπτώσεις δεν μου δούλεψε, σε μεταλικά φυσίγγια (είμαι σίγουρος για αυτό) αλλά δεν θυμάμαι τι τύπου/μάρκας ήταν. Θυμάμαι όμως ότι τους έκανα μία πατέντα (κάποιου είδους δόντι με την πένσα) και τα πήρε.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ενας ερασιτεχνης που χρησιμοποιει καποια λιγα φυσιγγια σιλικονης το χρονο, οπως εγω πχ., δε νομιζω οτι αντιμετωπιζει τοσο μεγαλο προβλημα φθορας του πιστολιου.

Λες η Alchimica να αντεγραψε την Powerfix? Mοιαζουν τα δυο πιστολακια :)

Καλα συγουρα αμα δεν το χρησιμοποιεις και συνεχεια δυσκολα να σπασει να χαλασει...

Δεν ειναι ιδια κατασκευαστικα σε καμια περιπτωση....
Εκτος οτι της Αlhimica ειναι πολυ μεγαλυτερο,αφου περνει σαλαμι 600ml,η ποιοτητα κατασκευης ειναι εμφανος διαφορετικη....το νιωθω στο τροπο λειτουριας σε σχεση με τα αλλα που δουλευω...
Το powerfix ειναι μαλλον ιδιο με της Bellota και της FFGroup...

https://i.postimg.cc/jqn9BMhJ/20191028-094038.jpg

https://i.postimg.cc/HLRwD9p6/20191028-094135.jpg

Ενα πολυ συματικο σημειο ειναι η ασφαλεια απεμπλοκης που συζυτησαμε και πιο πριν και ενδεχομενος κανει την διαφορα..
Στην παρακατω φωτο φενεται ποσο πιο παχυτερη ειναι του πιστολιου της Αlhimica...αυτο βοηθαει τοσο στην προωθηση οσο και στη συγκρατηση(εννοωντας το στοπ της ασφαλειας)..

https://i.postimg.cc/7LTY53kG/20191028-094014.jpg

Το powerfix που λέει ο Μιχάλης δεν είναι ανοιχτού τύπου ...είναι κλειστό όπως της alchimica γι αυτό και έκανε την ερώτηση .... ξεβιδώνει μπροστά πίσω και έχει διάφορα εξαρτήματα που βάζεις μπροστά ανάλογα με το τι βάζεις μέσα....σαλάμι δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχω δοκιμάσει χύμα μείγμα τσιμέντο μέσα σε ναύλον σακούλα με το ανάλογο επιστόμιο για μια βαθιά τρύπα που ήθελα και έκανε δουλειά του μια χαρά ...μετά καλό πλύσιμο με νερό .

Επειδη καθε μερα πλεον ειναι σαν Κυριακη, ειπα να ψησουμε λιγα καλαμακια στα καρβουνα.

Καρβουνα, κουκουναρες και πευκοβελονες για προσαναμα και μινι 18βολτος φυσητηρας Ryobi!!

Παναλαφρο (320γρ χωρις μπαταρια), μικροσωμο (16εκ υψος), παρα πολυ βολικο και οσο υψος του λειπει τοσο θορυβωδες ειναι :))
49719710393_0acbe094dd_c.jpg

https://www.ryobitools.com/power-tools/products/details/one-18v-high-volume-power-inflator

Ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειακι με αρκετη πιεση αερα για να φυσας η/και να καθαριζεις ο,τιδηποτε μικρης εκτασης και επιφανειας.
Η κυρια του ομως δουλεια ειναι να φουσκωνει απο στρωματα μεχρι παιχνιδια θαλασσης. Διαθετει δυο ακροφυσια.
Επισης μπορει να ξεφουσκωσει (να αφαιρεσει δηλαδη τον αερα απο) πραματα βαζοντας το ακροφυσιο στο πανω μερος οπου βρισκεται η εισαγωγη αερα! Not bad!!
Ο ογκος αερα που βγαζει ειναι υψηλος ομως η πιεση ειναι χαμηλη για καποιες εργασιες, oπως φουσκωμα ελαστικων κλπ.

Δεν μπορεσα να βρω καπου αναφορα για τον θορυβο που κανει, ετσι λοιπον τον μετρησα και τον βρηκα 86.5 db στην αποσταση που βλεπετε.
49719925063_eb11f7d4be_b.jpg

Mπορει να το βρει κανεις στο amazon.co.uk κατα καιρους απο 25 εως 30 λιριτσες solo https://www.amazon.co.uk/Ryobi-R18V...dchild=1&keywords=r18vi&qid=1585664817&sr=8-1
Eτσι για την ιστορια..
49719709998_73111116cc_z.jpg

Το powerfix που λέει ο Μιχάλης δεν είναι ανοιχτού τύπου ...είναι κλειστό όπως της alchimica γι αυτό και έκανε την ερώτηση .... ξεβιδώνει μπροστά πίσω και έχει διάφορα εξαρτήματα που βάζεις μπροστά ανάλογα με το τι βάζεις μέσα....σαλάμι δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχω δοκιμάσει χύμα μείγμα τσιμέντο μέσα σε ναύλον σακούλα με το ανάλογο επιστόμιο για μια βαθιά τρύπα που ήθελα και έκανε δουλειά του μια χαρά ...μετά καλό πλύσιμο με νερό .

Δεν ανέφερα για άλλο εγώ...Έτσι κι αλλιώς από 2010 που περνώ και από το lidl πιστολι σιλικονης μόνο κλειστού τυπου φερνει...
Περίπου ίδια λογικής έχουν και τα σαλαμια μόνο που θέλει μικρό κόψιμο με φαλτσετα στη άκρη ώστε βάζοντας το ρουξούνι να μην χύνεται από έξω...

Μιχάλη ωραίος...τα πάντα με μπαταρία...!!!

Κατά πόσο δε όταν έχουμε να κάνουμε με υποβοήθηση στο φαγητό...!!

Σημερα ειχε σειρα το 18βολτο μπουλονοκλειδο της Ryobi που εκανε την αλλαγη ελαστικου...παιχνιδακι.

Μια φωτο μετα το περας της αλλαγης νυχτιατικα.
49724799171_ac5c902fab_b.jpg

To μπουλονοκλειδο ειναι αρκετα βαρυ (~1.6κιλα χωρις μπαταρια), εχει 3 ταχυτητες και φτανει τα 400Nm ροπης συμφωνα με τον κατασκευαστη. Οταν ειχε πρωτοβγει ηταν απο τα ισχυροτερα μπουλονοκλειδα της αγορας στην 18βολτη κατηγορια. Τωρα βλεπεις 18βολτα που ξεπερνανε (εστω στιγμιαια) τα 1500Νm. Παντως τις δικες μου αναγκες τις καλυπτει με το παραπανω.https://uk.ryobitools.eu/power-tools/drilling-and-screwdriving/impact-wrenches/r18iw3/r18iw3-1/

Το 18βολτο αυτο φωτιστικο ειναι απο τα πιο ευχρηστα και βολικα που εχω, ανεξαρτητου μαρκας και βολταζ, για αυτο και το προτιμω απο ολα τα υπολοιπα.
Ειναι το νεοτερο μοντελο της 18βολτης σειρας της Ryobi. Εχει τρεις πολυ καλα μελετημενες σκαλες φωτισμου με μαξ. τα 900 λουμενς. Το φωτιστικο κρεμεται, στεκεται,στριβει και γενικως ειναι παρα πολυ εργονομικο. https://uk.ryobitools.eu/power-tools/lighting/r18alp/r18alp-1/

Το καρυδακι ειναι 17αρι της Proxxon και ειναι impact rated εως 500Nm.
Eρχεται σε ενα σετακι μαζι με αλλα δυο καρυδακια των 19 και 21μμ. https://www.proxxon.com/en/industrial/23938.php

χαχαχα λαχανιδες!!!

Ευχαριστω παιδια, ειναι ωραιο να εχεις εργαλειακια και να εισαι χρησιμος στους συνανθρωπους σου :))

Μπράβο Μιχάλη...ολα ειναι χρησιμα τελικα...!!!
Όμορφο το μπουλονοκλειδο....τα 400Ν δεν τα λες και λίγα...!!!

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Μπράβο Μιχάλη...ολα ειναι χρησιμα τελικα...!!!
Όμορφο το μπουλονοκλειδο....τα 400Ν δεν τα λες και λίγα...!!!

Κι εδώ εν δράση!!

Δυο εργαλεια που προχθες εκαναν την ζωη μου πιο ευκολη στην αλλαγη ενος ραφιου στο έπιπλο του μπανιου.

Το Worx Xtd και μια λαμπα λιθιου Cob led.

20200403-192921.jpg

Το κατσαβιδι εξαιρετικο με offset στην κεφαλη βιδωσε εξαιρετικα κοντα στο πλαινο εκει που ηθελα την βιδα.
Με τον προεκτεινομενο αξονα δεν ψάχνεις ποτε να βρεις προεκταση και απο δυναμη φυτεψε ανετα μια 3,5 επι 5 χωρις προτρυπημα.

20200403-192942.jpg

Οσο για την λαμπα???

Εξαιρετικη!!!! Με ρυθμιση φωτεινοτητας και περιστροφικη κεφαλή αξιζει με χιλις τα δεκα ευρω που κοστιζει!!!! Δεν θά αγοραζα λαμπα να χαλάώ τις μπαταριες των εργαλειων μου προσωπικα.
Με δυο τετοιες που εχω φωτιζει ενα ολολληρο δωματιο και διαρκει ωρες.

20200403-193004.jpg

Xρησιμα εργαλειακια ιδιως τα φωτιστικα μπαταριας που δεν τα συναντας και συχνα ενω ειναι πολυτιμος βοηθος οταν το φως δεν επαρκει.

Αν μπορεις βαζε και κανα λινκ για να τσεκαρουμε και τα specs γενικοτερα στα ενδιαφεροντα εργαλεια.

Επειδη θελω να παρω 2-3 λαμπιτσες φθηνες , μπαταριας για τις εργαλειοθηκες μου, και επειδη κυκλοφοραει πολυ σαβουριτσα, Κυριακο πες ποιο ειναι να τα δω

Η χαρά που σου δίνει ένα εργαλείο όταν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εργασίας σου είναι απερίγραπτη. Μπράβο για την επιλογή σου Κυριάκο.

Κυριάκο η λάμπα είναι ίδια με αυτή του lidl που είδε πριν λίγες μέρες.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα έλεγα να κοιτάγατε και τους φακούς της NEBO. Μεγάλη ποικιλία, καλή κατασκευή, καλό φωτισμό, με αρκετά έξτρα/ευκολίες (ανάλογα τον φακό), αντοχής σε πεσίματα και σχετικά οικονομικοί για την ποιότητά τους. Δεν είμαι ειδικός στους φακούς αν και έχω πάνω από 50, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Αλλά τα τελευταία 2 χρόνια, μόνο με ΝΕΒΟ ασχολούμαι πλέον.....α και με SAS αλλά βγαίνουν αρκετά "τσουχτεροί".