Εργαλεία Μπαταρίας

θενκς κωστη!

κουφαλα bosch! :)
κλεβει τον εαυτο της για να πουλαει με αντιστροφη λογικη!
αντι να εντυπωσιαζει τον υποψηφιο πελατη με φουσκωμενα χαρακτηριστικα στα χαρτια οπως οι αλλοι, παρασυροντας τον ετσι σε αγορα, θελει ο πελατης να πει: "πηρα το bosch και τα πατησε ολα τα αλλα 300 αρια- 400 αρια"

δεν ειναι τυχαια η πιο αγαπημενη μαρκα στα μηχανουργεια...
αλλά ειπαμε, η bosch ειναι bosch!

πιστευω ομως οτι δεν κλεβει ακριβως τον εαυτο της, αλλά τι κανει?
αν προσεξεις στο βιντεο ο τυπος το δουλευει με 8αρα μπαταρια και παει μεχρι εκει που παει
πιθανα η μπος επειδη δεν θελει να βγει ανακριβης, δινει τιμη ροπων με την μικροτερη δυνατη μπαταρια, την δυαρα που εχει μεγαλη πτωση τασης (οσο πιο μικρη τοσο μεγαλυτερη η πτωση τασης).
αν μετα ο πελατης βαλει μεγαλυτερη μπαταρια, η πτωση τασης ειναι μικροτερη αρα το εργαλειο δυναμωνει περα απο το ελαχιστο που ανακοινωνει.
περαν αυτου, κλεβει και λιγο τον εαυτο της και ολα καλα :)

Last edited:
Αυτο ακριβως....μου αρέσει κυρίως που είναι προσγειωμενη σε νούμερα και τελικά πάει παραπάνω ...
Δηλ λες με 2αρα η 4αρα δεν θα φτάσει εως εκεί...;

νομιζω πως οχι . κανενα εργαλειο μπαταριας δεν εχει την ιδια δυναμη με 2αρα σε σχεση με το να φορεσει 4αρα, ποσο μαλλον 8αρα
για αυτο μπορει καμια φορα να διαβασεις καποιο σχόλιο για καποιο εργαλειο που να λεει: του εβαλα την μεγαλη μπαταρια πανω και ειναι αλλο εργαλειο!
οι μεγαλες διαφορες προκυπτουν σε καποια εργαλεια που λογω κατασκευης τους μετραει περισσοτερο απο άλλα, η πτωση τασης.
σε καποια άλλα δεν εχει τοση μεγαλη διαφορα, ομως ολα επηρεαζονται απο αυτο.

υγ
εχω παρατηρησει οτι αυτο συμβαινει συνηθως σε σχόλια που αναφερονται σε καλα εργαλεια.
πιθανα σε εργαλεια που οι εσωτερικες τριβες ειναι μικρες σχετικα. δεν ειμαι ομως σιγουρος, μπορει να λεω βλακεια

παιδια υπαρχει κανενα αναλογο παλμικο κατσαβιδι, τοσο καλη περιπτωση οσο αυτο?

μα ειναι και παλμικο κατσαβιδι αφου εχει και εξαγωνη υποδοχη και ασχετα αν δεν εχει κατα μηκος κρουση, βγαινει γρηγοροτερο απο το παρκσαιντ. τι παραπανω να εχει ενα παλμικο κατσαβιδι απο το συγκεκριμενο μπουλονοκλειδο?

• Like
Reactions: KOSSTV
Νομιζω οτι η αγορα 2 σε 1 (παλμικο-μπουλονοκλειδο) ειναι ισως ειναι οτι καλυτερο απο πλευρα βολικοτητας και εργονομιας.....
Για αυτο και δεν προχωρησα στην αγορα του lild μπουλονοκλειδου....

• Like
Reactions: nickolas
παιδια υπαρχει κανενα αναλογο παλμικο κατσαβιδι, τοσο καλη περιπτωση οσο αυτο?

Υπάρχει ένα παρόμοιο σε μηχανισμό και δυνατότητες αλλά χωρίς μπαταρία που είχε μπει στις προσφορές και έχει επίσης υποδοχή hex 1/4" καθώς και άλλο ένα drill pro με μπαταρία που όμως ήταν χωρίς υποδοχή hex 1/4". Οι κινέζοι συχνά βάζουν στην ίδια σειρά εργαλείων και την περιγραφή impact driver και μάλιστα σε κάποια από αυτά η υποδοχή έχει και τον δακτύλιο για την απεμπλοκή του bit. Το αρνητικό είναι πως σε test που είδα ο κινέζικος μηχανισμός αυτός είναι περισσότερο διακοσμητικός παρά λειτουργικός, ενώ στο εσωτερικό το εργαλείο παραμένει παρόμοιο. Άρα το sweetspot σε αυτή τη σειρά είναι μάλλον το impact wrench που δέχεται και hex 1/4".
Έβγαλαν και τη solo έκδοση του brushless impact wrench σε προσφορά με κουπόνι. Με τον κωδικό BGd6dd54 η τελική τιμή με τα μεταφορικά από την τσέχικη αποθήκη βγήκε γύρω στα 17,5 ευρώ.

Σκεφτόμουν αν αξίζει γιατί η χρήση του εργαλείου που περιμένω να κάνω θα είναι περιστασιακή (και κυρίως ως παλμικό μια και έχει ¼” hex υποδοχή), αλλά η τιμή είναι πολύ χαμηλή και περιμένω μια παραγγελία με μπαταρία συμβατή με Makita, οπότε πήρα την απόφαση να το παραγγείλω.

Βρήκα και κάποια video reviews με το συγκεκριμένο εργαλείο. Στα περισσότερα σοβαρά reviews η εντύπωση είναι πως δεν μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχα Makita αλλά είναι μια καλή λύση για κάποιον που δε θα κάνει συστηματική χρήση για να χρειάζεται κάτι καλύτερο. Ή όπως περίπου αναφέρει στο review που παραθέτω "It's a very good value for 30$, and it's very hard to find a brushless motor, a brushless tool for that type of price."
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Μολις τελειωσε ενα μινι συγκριτικο μεταξυ 5 μικρων κατσαβιδιων μπαταριας (δυο 4βολτα και τρια 7βολτα).

Το υλικο ειναι πευκο και η βιδα 5x50mm.
SnWSNSe.jpg

Τρια κατσαβιδια βιδωσαν μεχρι τερμα τις βιδες αλλα ομως υπαρχει νικητης: Aυτος που εκανε τον συντομοτερο χρονο.
Μπορειτε να μαντεψετε την νικητηρια σειρα βασει χρονου? ...I don't think so :)

Επειδη ειναι λιγο αργα τωρα, θα αφησω για αυριο το βαρετο γραψιμο με τις λεπτομερεις εντυπωσεις, παρατηρησεις και φωτογραφιες.

Μολις τελειωσε ενα μινι συγκριτικο μεταξυ 5 μικρων κατσαβιδιων μπαταριας (δυο 4βολτα και τρια 7βολτα).

Το υλικο ειναι πευκο και η βιδα 5x50mm.

Τρια κατσαβιδια βιδωσαν μεχρι τερμα τις βιδες αλλα ομως υπαρχει νικητης: Aυτος που εκανε τον συντομοτερο χρονο.
Μπορειτε να μαντεψετε την νικητηρια σειρα βασει χρονου? ...I don't think so :)

Επειδη ειναι λιγο αργα τωρα, θα αφησω για αυριο το βαρετο γραψιμο με τις λεπτομερεις εντυπωσεις, παρατηρησεις και φωτογραφιες.
μμμμ
  1. Makita 7V 22Nm
  2. Bosch GSR Mx2Drive
  3. Makita 7V 8Nm
Λέω εγώ τώρα...

• Like
Reactions: Χιωτης
Είσαι σαδιστής...... 😝 Σου αρέσει να μας κρατάς σε αγωνία..... :) Η ποινή σου είναι: εξτρά φωτογραφικό ρεπορτάζ....... 😀😀😀. Καλημέρα Μιχάλη, τους χαιρετισμούς μου και καλή συνέχεια..... 👍

χαχαχαχα, γεια σου βρε Κωστα! 🥂
Ηταν αργα χτες και βαριομουν αφανταστα να καθομουν να εγραφα και σχολια. Σκεφτομαι αν ειναι δυνατον να μπορω να βαζω ενα μικρο αρχειακι ηχου κατω απο καθε φωτο :)

Γιαννη ειναι αδυνατον να μαντεψει σωστα κανεις πιο βιδωσε πιο γρηγορα στο ξυλο, και εμενα μου εκανε εντυπωση!! Παντως καλη και λογικοτατη η προσπαθεια(y)

Πατριωτακι, οντως ισως να ειχε νοημα η δοκιμη σε σκληρο ξυλο των τριων πρωτων. Oμως λυπαμαι να χαλασω πολυτιμη οξια χωρις ουσιαστικο οφελος :)

Ιδου λοιπον η τελικη καταταξη των κατσαβιδιων!

SNQ60PT.jpg

Ειναι δυσκολο να πιστεψει κανεις οτι το 4βολτο Βosch GSR εκανε γρηγοροτερο χρονο απο τα δυο 7βολτα Makita και κυριως απο το παλμικο των 22 Νm!
Kαι ομως ετσι εγινε και προς δικη μου εκπληξη.

Η δευτερη εκπληξη ηταν οτι το 7βολτο παλμικο εκανε περισσοτερη ωρα απο το 7βολτο κατσαβιδι της Μακιτα. Σιγουρα η ροπη ειναι πιο μεγαλη στο παλμικο ομως η ταχυτητα βιδωματος ειναι πολυ αργη. Σε δοκιμη ομως που εκανα αργοτερα το παλμικο ξεβιδωσε ανετα μεγαλες βιδες που τα υπολοιπα κατσαβιδακια δεν μπορουσαν να κουνησουν ουτε χιλιοστο.

Μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση η αποδοση του μικρου Bosch Push & Go. Παρα πολυ ισχυρο για 4βολτο, νομιζω οτι ειναι το ισχυροτερο απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει σε αυτο το επιπεδο βολταζ εκτος του Bosch και πιθανως τουν νεου Parkiside Μe.

Για το Dewalt να πω οτι ειναι γυροσκοπικο κατσαβιδι (ανεβαζει στροφες οταν αισθανεται οτι γυριζει το χερι σου) και ειναι παρα πολυ βολικο, χρησιμο και αξιοπιστο κατσαβιδακι.

Εδω ενα close up του αποτελεσματος.
ZzIZQ4h.jpg

Και μια bonus φωτογραφια -για τον φιλο μου τον Κωστα ΚΤΜ- απο το 4βολτο Bosch GSR 2xDrive το οποιο πηγε τα specs του κατασκευαστη ενα βημα παραπανω!!

Ενω η Bosch δινει μαξ. οριο βιδας τα 5mm, το μικρο Βοsch βιδωσε ξεκαθαρα και μεχρι τελους και μια βιδα 6mm!!!
Z4fn9GRh.jpg

Μπορει να ζοριστηκε λιγο προς το τελος, αλλα δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι η βιδα των 6μμ βιδωθηκ πληρως και σωστα.
Για ακομα μια φορα η Βosch αποδεικνυεται οτι ειναι εξαιρετικα αξιοπιστη -και συναμα συντηρητικη- στα ορια που δινει στα specs των εργαλειων της!! Respect for this (y)

Eδω η βιδα 6χ60 που βιδωσε το Bosch GSR Mx2D
DvVk58Yh.jpg

Nα πω οτι την ιδια βιδα, βιδωσε επιτυχως και το 7βολτο κατσαβιδακι της Makita με ροπη 8Nm. Αλλωστα τα specs της Μακιτα δινουν μαξ. οριο στο ξυλο τα 6μμ διατρησης/βιδας.
Δεν δοκιμασα το 7βολτο παλμικο της Makita μονο και μονο γιατι θα αργουσε πολυ να ολοκληρωσει το βιδωμα. Ειμαι σιγουρος βεβαια οτι θα τα καταφερνε.

ΥΓ.
Με βαση τα παραπανω στοιχεια και λαμβανοντας υπ'οψη το βιντεο που ανεβασε ο Νικος για το 4βολτο Μωβ Parkside των 10Νm, υπολογιζω οτι η πραγματικη ροπη του Parkside βρισκεται καπου μεταξυ 7 και 8Νm. Προυποθεση το ξυλο της δοκιμης του Parkside να ειναι πευκο/ελατο (οπως της δικης μου δοκιμης) και η εκτιμηση ροπης του Μακιτα να ειναι ακριβης και οχι συντηρητικη οπως της Bosch.

Μιχαλη πολυ καλο το συγκριτικο....!!!
Το Bosch GSR Mx2D το ειχα στα υποψιν στην αρχη αλλα αγοραστηκε αντι αυτου το 12V GSR που εχει περιπου ιδιες διαστασεις αλλα περισσοτερη δυναμη......

Για το push&go μονο τα καλυτερα εχω να πω....προς ωρας δεν εχει κολλησει πουθενα αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει σε τοσο μεγαλη βιδα...που σημαινει οτι μπορει περισσοτερα...!!!

Τhanks (y)

To μικρο 4βολτο GSR Mx2D εχει πραγματι σχεδον τις ιδιες διαστασεις με το 12βολτο GSR (με το εξαγωνο τσοκ) αλλα εχει το μισο βαρος !!
Το 12βολτο GSR ειναι μεν τριπλασιας ροπης αλλα εχει ομως και το τριπλασιο βολταζ απο το 4βολτο GSR.

Σε καθε περιπτωση προκειται για αριστα εργαλεια απο καθε αποψη μαζι με το Push&Go που ειναι απιστευτα βολικο -ιδιως στο ξεβιδωμα πολλων βιδων- καθως το μονο που εχεις να κανεις ειναι να το πατας πανω στην βιδα!! Στο βιδωμα η ρυθμιση ροπης που εχει ειναι σουπερ.

Το Bosch GSR Mx2D το έχουμε στην δουλειά και παρότι το έχω δουλέψει αλλά και επεξεργαστεί εκτενώς -και σαφώς πρόκειται για ένα καλαίσθητο καλοσχεδιασμένο και μελετημένο επώνυμο εργαλείο, με ποιοτικά υλικά όπως και τα άλλα άλλωστε,- σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα τα αποτελέσματα της σύγκρισης....

Υ.Γ. Δεν ξέρω κατά πόσο η ..... κατάχρηση του εργαλείου που έχει max όριο βίδας τα 5mm, και κλήθηκε και κατάφερε να βιδώσει μια βίδα 6mm, επενεργούν αρνητικά ζορίζοντας την περιέλιξη του και μειώνοντας δραματικά την διάρκεια ζωής του. 'Ίσως η τελευταία πρόταση να είναι και έκφραση των δικών μου απόψεων και φόβων αφού πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω την μόνιμη σκέψη-φόβο :unsure: ότι όλα τα μικρά αυτών των κατηγοριών όσων εύχρηστα και βολικά και εάν είναι, δεν είναι για πολλά ζόρια.

Μιχάλη παρέληψα να σε ευχαριστήσω για την φωτογραφία αφιέρωση προς το πρόσωπό μου και φυσικά για την εξαίρετη παρουσίαση για μια ακόμα φα του crash test, των ........ μικρών γιγάντων.... ;)

• Like
Reactions: Χιωτης
Συμπληρωσα τον αερα στα λαστιχα ενος αυτοκινητου που το αφεντικο του λειπει καποιους μηνες.

Ωρα για παιχνιδι δηλαδη με τα εργαλειακια μπαταριας και ειδικα με το μικρο κομπρεσσερακι της Ryobi που συνηθως το χρησιμοποιω για ολα τα αλλα εκτος απο αυτοκινητα, επειδη δεν εχει αυτοματη ρυθμιση για να σταματαει στα PSI/Βar που θα του ορισεις.

Εδω το μικρο Ryobi R18PI. Διαστασεις ~20εκ. υψος και ~16εκ. πλατος
chRV9Qqh.jpg

Διαπιστωσα οτι φουσκωνει με σχεδον την ιδια δυναμη και ταχυτητα που φουσκωνει το μεγαλυτερο και πληρεστερο κομπρεσερ της Ryobi (Ryobi R18I)
Eδω το μεγαλο κομπρεσερ που ρυθμιζεις ηλεκτρονικα την πιεση (πχ. στα 30psi) και σταματαει αυτοματα.
AWpkPuzh.jpg

Το αναλογικο ρολογακι του μικρου κομπρεσερ.
7zxhpmJh.jpg

H ετικετα με τα βασικα specs
QWPjMDYh.jpg

και ο βολικοτατος αποθηκευτικος χωρος στη βαση του οπου υπαρχουν 3 ειδη υποδοχων για διαφορους τυπους βαλβιδων.
4rN8tXdh.jpg

Παρέλαβα σήμερα κι εγώ το ηλεκτρικό μπουλονόκλειδο Drillpro της προσφοράς του banggood. Πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλές μπορώ να πω. Αρκετά καλά πλαστικά, δεν έχει κάποιο εμφανές θέμα φινιρίσματος, καλή αίσθηση διακοπτών, σωστό κούμπωμα της μπαταρίας στο σώμα του εργαλείου.
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση και δεν ξέρω αν είναι θέμα ελαττώματος ή φυσιολογική κατάσταση για το συγκεκριμένο εργαλείο, είναι το ότι ενώ έχει 3 λεντάκια για τη "δύναμη" (με ενδείξεις small για το χαμηλό, χωρίς ένδειξη για το μεσαίο και large για το μεγάλο) εν τούτοις στο δικό μου είναι ενεργές μόνο οι 2 ακραίες ρυθμίσεις μέσω του σχετικού διακόπτη αφής (η small και η large) και αυτό μόνο στο σφίξιμο (δεξιόστροφη λειτουργία) γιατί στο λύσιμο (αριστερόστροφη λειτουργία) είναι ενεργό μόνο το small και δεν αλλάζει όσες φορές κι αν πατήσω το διακόπτη αφής.
Σε εσάς έτσι λειτουργεί παιδιά;
Από μειονεκτήματα που εντόπισα στο πακέτο (όχι τόσο σοβαρά αλλά τα αναφέρω χάριν πληρότητας): Η μπαταρία θα μπορούσε να έχει λαστιχένιο περίβλημα/κάλυμμα. Ναι μεν φαίνεται στιβαρή ωστόσο σε περίπτωση πτώσης του εργαλείου θεωρώ αρκετά πιθανό να σπάσει/ραγίσει το πλαστικό κέλυφός της χωρίς ελαστικό περίβλημα. Επίσης η εσωτερική υποδοχή 1/4 ίντσας για bits στο δικό μου εργαλείο είχε ένα υποτυπώδες μαγνητάκι για συγκράτηση των bits το οποίο με την πρώτη μύτη που έβαλα έφυγε από τη θέση του...
Τέλος όταν δοκίμασα να προσαρμόσω το καρυδάκι 22 χιλ. που περιλαμβανόταν στη συσκευασία στο εργαλείο και δούλεψα λίγο το εργαλείο χωρίς φορτίο, διαπίστωσα ότι γδάρθηκε η αλουμινένια επιφάνεια που υπάρχει περιμετρικά της υποδοχής 1/2 ίντσας του εργαλείου, λογικά επειδή οριακά ακουμπάει το καρυδάκι σε αυτήν και με τη λειτουργία κρούσης κοπανιέται πάνω της κατά την περιστροφή του.
Σε πραγματικές συνθήκες δεν το δοκίμασα πάντως.
Αυτά τα ολίγα σαν πρώτες εντυπώσεις από μένα.

• Like
Reactions: nickolas
Κινέζοι μηχανικοί φιλε μου, μην τα ξαναγραφω γιατι τα ζω συνεχεια. Εκτος απο ανικανοι ειναι και ως εμποροι λαxxxx. Μην τους εξισωνετε με ευρωπαιους ή αμερικανους μηχανικους/ σχεδιαστες.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: lazarefa
.....Σε εσάς έτσι λειτουργεί παιδιά; .....

Στο δικό μου, δεξιόστροφα, αλλάζουν όλες οι ταχύτητες.
Αριστερόστροφα, μπαίνει μόνο η μικρή, ή, αν πατήσεις τον διακόπτη, σβήνει το small και δεν ανάβει τίποτα.

• Like
Από μειονεκτήματα που εντόπισα στο πακέτο (όχι τόσο σοβαρά αλλά τα αναφέρω χάριν πληρότητας): Η μπαταρία θα μπορούσε να έχει λαστιχένιο περίβλημα/κάλυμμα. Ναι μεν φαίνεται στιβαρή ωστόσο σε περίπτωση πτώσης του εργαλείου θεωρώ αρκετά πιθανό να σπάσει/ραγίσει το πλαστικό κέλυφός της χωρίς ελαστικό περίβλημα.
Και οι original μπαταριες Makita (οπως και τοσες αλλες επωνυμες) πλαστικο περιβλημα εχουν ... δεν εχουν λαστιχο

Επίσης η εσωτερική υποδοχή 1/4 ίντσας για bits στο δικό μου εργαλείο είχε ένα υποτυπώδες μαγνητάκι για συγκράτηση των bits το οποίο με την πρώτη μύτη που έβαλα έφυγε από τη θέση του...
Ευκαιρια να βαλεις ενα μαγνητακι νεοδυμιου

• Like