Εργαλεία Μπαταρίας

Επαναφορτιζόμενο αυτό;
Αν ναι για δώσε μου πληροφορίες.
Αντέχει η μπαταρία;

Ναι, ειναι εργαλειο μπαταριας οπου η μπαταρια βγαινει απο το εργαλειο και φορτιζεται σε ξεχωριστο φορτιστη.
Αντεχει η μπαταρια, αν και παντα σε τετοια εργαλεια πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον 2 μπαταριες.

Επειδη ομως το συγκεκριμενο ειναι μερος μιας 18βολτης σειρας, προυποθετει να εχεις και φορτιστη και μπαταριες Ryobi.
Eιναι δηλαδη εντελως ασυμφορο να δωσει καποιος κοντα στα 150+ευρω για να προμηθευτει εναν φορτιστη, μια μπαταρια που χρειαζεται το εργαλειο για να δουλεψει.

Εαν ομως εχεις αλλα εργαλεια Ryobi, αξιζει να το κοιταξεις. Εδω τα δυο μοντελα, το μικρο και το μεγαλο απο το Amazon.de.

Παράλληλα απο μια γρήγορη ερευνα στο ΝΕΤ αλλά και στην τοπική αγορά του Πύργου που βρίσκομαι τώρα δεν βρήκα τέτοιο βαρελάκι με βίδες για μια γρήγορη κι εύκολη δοκιμή.
Το συγκεκριμμένο εξάρτημα ούτε ξέρω καν πως να το ψάξω .
αν υπαρχει ακομα γιατι ηταν να βγει στη συνταξη, πεταξου μεχρι τον λυμπερη στην πατρων, στα φαναρια στο κτελ κοντα, και πες του: "μαστορα περνα το ενα πασο να το κατεβασεις στο 10 αρι να το πιανει το δραπανοκατσαβιδακι μου."
2 λεπτα υποθεση ειναι. γιατι να χανεις χρονο και φαια ουσια ψαχνοντας?

Last edited:
  • Like
Reactions: rafm
αν υπαρχει ακομα γιατι ηταν να βγει στη συνταξη, πεταξου μεχρι τον λυμπερη στην πατρων, στα φαναρια στο κτελ κοντα, και πες του: "μαστορα περνα το ενα πασο να το κατεβασεις στο 10 αρι να το πιανει το δραπανοκατσαβιδακι μου."
2 λεπτα υποθεση ειναι. γιατι να χανεις χρονο και φαια ουσια ψαχνοντας?
Αχά Νικόλα, πέσαμε σε συντοπίτη λοιπόν....
Είσαι εδώ κοντά ;

Η λύση σου είναι η καταλληλότερη, αλλά θέλω να δοκιμάσω το απλό τρόπο με το βαρελάκι πρώτα γιατί έχω τα εξής δεδομένα :
Από την εμπειρία θυμάμαι ότι η σούβλα όταν φορτώνεται με το βάρος των κρεάτων κάνει κοιλιά, επομένως αρχίζουν οι ταλαντώσεις στην περιστροφή κι αυτό γιατί το μήκος της σούβλας 1.10μ είναι δυσανάλογο σε σχέση με την διατομή των 10mm του καρέ.
Και τέλος η θέση που μπαίνει η μυτερή άκρη της σούβλας στην λάμα της ψησταριάς είναι μεγάλη γύρω στα 20mm και δεν "κουμπώνει" σωστά , οπότε κι από εκεί θα παλαντζάρει επιπλέον.

αμαλιαδαιος ειμαι και δουλευα στο πυργο καμια δωδεκαετια.
παντως δεν νομιζω οτι εχεις δικιο για τις ταλαντωσεις σε σχεση με το μικρο καρε.
ελπιζω να βρεις λυση ;)

• Like
Reactions: rafm
Τελικά, ψάχνοντας όλα αυτά περί σούβλας, θυμήθηκα ότι είχε αγοραστεί κι ένα έξτρα κλασσικό μοτέρ σε περίπτωση βλάβης του βασικού μοτέρ της ψησταριάς. :unsure:

Ήμουν τυχερός γιατί είχε μέσα αυτό το βαρελάκι, και προχώρησα στην πράξη.

Κλειδώνει σωστά ,αλλά υπάρχουν όντως ταλαντώσεις κι από το μη έκκεντρο αλλά και από την άκρη της σούβλας που έχει πολύ τζόγο στην φωλιά της λάμας.
Βέβαια στην μικρή σκάλα γυρίζει τέλεια για το πλέξιμο των εντέρων και με reverse λειτουργία ;)...
Μην παραπονιέμαι, γίνεται η δουλειά κι ας μην είναι τέλειο αισθητικά προς το παρόν.
Απομένει λοιπόν η δοκιμή.

ΥΓ. Διευκρίνηση για την φωτογραφία : Το κομμάτι του γραναζιού με το άκρο ήταν γαλβανισμένο, αλλά με τον καιρό οξείδωσε όπως φαίνεται.
Οι σούβλες και τα υπόλοιπα μέταλλα της ψησταριάς είναι ανοξείδωτα και καλής ποιότητας εάν κρίνω από την διατηρησιμότητά τους στα 30 χρόνια ζωής τους .

IMG_1286.jpeg

αμαλιαδαιος ειμαι και δουλευα στο πυργο καμια δωδεκαετια.
παντως δεν νομιζω οτι εχεις δικιο για τις ταλαντωσεις σε σχεση με το μικρο καρε.
ελπιζω να βρεις λυση ;)
Νικόλα να είσαι καλά κι εσύ !
Προς το παρόν βρήκαμε λύση.
Ίδωμεν

και οτι θα ελεγα να δοκιμασεις αν σε κανενα καρυδακι (μετρικο ή σε ιντσες) σφηνωνει το καρε της σουβλας.
Ακομα καλυτερα, τυλιγεις το καρε με μεμβρανη, περνας το καρυδακι και γεμιζεις τα κενα με JB WELD. Οταν στεγνωσει το βγαζεις, και εχεις φτιαξει τον δικο σου ανταπτορα.

• Like
Reactions: Χιωτης
Προς το παρόν θα γίνει πρώτα η δοκιμή με το βαρελάκι...εξάλλου το καρέ πηγαίνει σε τυφλό σημείο και δεν γίνεται να μπει από την πλευρά αυτή το δράπανο
@kospap Ωραία κι έξυπνη η ιδέα για κατασκευή αντάπτορα.....το κρατώ στο μυαλό ;)

• Like
Reactions: kospap
Nα και τα πρωτα βιντεο Μιχαλη...!!!!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Love
Reactions: Χιωτης
Eργο τεχνης το ατιμο το 12βολτο!! Ενα μικρο εργο τεχνης!!

gex_12v-25.png

Κυριάκο νομίζω ότι μια 4αμπερη και αναλογως την χρηση θα έχει γύρω στο μισαωρο...Που το θεωρώ ικανοποιητικό...αλλα με βλεπω να πρεπει να κανω/ουμε καβα μπαταριες..
Προσωπικά θα με βολέψει απίστευτα σε σημεία όπου το τριψιμο είναι δύσκολο η σου βγαίνει το λαδι με το χερι(πέργκολες,παντζουρια κ.τ.λ) και το συμαντικοτερο οτι λόγω μικρού βάρους θα μπορείς να το δουλέψει ώρα...
Επισεις το φίλτρο σκόνης δείχνει αρκετά ικανοποιητικό...
Θα του κάνω μεγάλη χρήση εαν το πάρω πάντως...

Last edited:
Kαπου πρεπει να υπαρχει η πληροφορηση για λεπτα λειτουργιας ανα καθε Αh χωρητικοτητος της μπαταριας.

Αν με την 12βολτη 4αρα μπαταρια βγαζει τουλαχιστον 20 λεπτα εργασιας, εγω θα ειμαι ευχαριστημενος. Θα στεκεται και ορθιο το εργαλειο :)
gex12v125n-8.jpg

Καλο και άγιο,αλλά δεν νομίζω να βγάζει μεροκάματα...
Ετσι ειναι....
Δεν περιμενεις να βγαλει ολη την δουλεια αλλα τουλαχιστον σε καποια σημεια θα πηγαινει πιο ξεκουραστα..κοινως να γινει πιο ευκολη η ζωη σου........π.χ αλλο να τριβεις με γωνιακο τροχο η παλμικο ξυλινα δοκαρια απο περγολες και αλλο με αυτο....
Επισης ειναι πολυ βολικο σε παλια φυλλα απο ξυλινες ντουλαπες που ειναι αδυνατον να κατεβουν..και πολλα αλλα....

Η bosch αρχιζει να βγαζει "γουρουνια" κρουστικα δραπανοκατσαβιδα με νέες πρόσθετες καινοτομίες...

• Like
Reactions: nickolas
ΤΕΡΑΣ!
αλλά και 2.2 κιλα χωρις μπαταρια, πραγματι το λες και γουρουνι :LOL:
δεν ξερω σε τι θα διαφερει σε καθημερινη χρηση απο το 110 που εχει το λογικο βαρος του 1.5 κιλου
και απορω οταν εχει τσοκ 13αρι, τι να την κανει την δυνατοτητα για 16αρι τρυπανι σε μεταλλο

και στην ουσια το προτεινει (αλλά και θα το πουλαει) με 8αρα μπαταρια που ειναι βαρια!
τι ανεμο? τους μποντιμπιλντεραδες εχει σαν ταργκετ γκρουπ?

αυτο το "Precise Electronic Angle Detection" τι ειναι?

150Nm ροπης σε δραπανοκατσαβιδο (μη παλμικο) ειναι επικινδυνο, οσα χερουλια και να βαλεις στο δραπανο!

Για μενα, τοσο μεγαλη -υπερβολικη θα ελεγα- ροπη σε κοινο κρουστικο δεν με συγκινει και δεν με ενδιαφερει καθολου.

• Like
Reactions: enduras1
ενταξει εχει KickBack Control, οπότε δεν ειναι τοσο επικινδυνο
αλλά αυτο με μπαταρια μεγαλη που το προτεινει , θα κοντευει στα 3 κιλα! με το ενα χερι πρεπει να εισαι μασιστας για να το κουμανταρεις
αναγκαστικά θα δουλευεται με τα δυο χερια

προφανως η μπος δεν το προοριζει σαν κυριο δραπανοκατσαβιδο ενος μαστορα αλλά για κατι εξτριμ . ας πουμε εν ειδη πιστολετου στο μπετο
αλλά θα επρεπε να του βαλει 16αρι τσοκ και ας γινοταν λιγο βαρυτερο
αφου εχει τις δυνατοτητες

Μαλλον για extreme εργασιες σε ξυλο το εβγαλαν. Τετοια ροπη σε κοινο δραπανο ειναι χρησιμη κυριως σε ξυλο.

Δεν νομιζω οτι κανενας επαγγελματιας θα χρησιμοποιουσε κοινο κρουστικο εστω και με τετοια ροπη για απαιτητικες εργασιες σε μπετον.
Εκει ειναι τα χωραφια των SDS - plus&max- και παιζουν χωρις αντιπαλο.