Εργαλεία Μπαταρίας

Με μια πιο προσεκτική ματιά στο εσωτερικό, αντελήφθην πως αυτό που αρχικά υπέθεσα πως είναι υγρά από τον πυκνωτή ήταν τελικά κόλλα. Φταίχτης ήταν η γυάλινη ασφάλεια. Το κακό είναι ότι πήγα σε ένα μαγαζί για να αγοράσω ασφάλειες (και τον πυκνωτή just in case), και ο κανίβαλος τεχνικός έβαλε κατσαβίδι και έβγαλε την ασφάλεια βίαια από τη θέση της, τραυματίζοντας τα πάντα. Μετά από αυτό, το θεώρησα @Σωφρον να το αφήσω στα χέρια του expert μέλους μας! 😁

Ιδού το πριν:

20230329_125744.jpg

20230329_125752.jpg

Το μετά δεν το έβγαλα φωτό, ενθουσιάστηκα που ο φορτιστής δουλεύει ξανά!

Θανάση μου σε ευχαριστώ και πάλι! 😍

Δεν τον πρόλαβα... Ήθελε να δει πόσα Α ήταν η ασφάλεια για να μου δώσει τη σωστή. Η βάση της ήταν ουσιαστικά 2 πρεσαριστά καπάκια, ενωμένα με σύρμα απευθείας στην πλακέτα (φαίνεται στις φωτογραφίες της προηγούμενης σελίδας).

Η εναλλακτική λύση (να κόψει με κοφτάκι τα δύο συρματάκια για να μη πληγώσει την πλακέτα) θα ήταν πολύ καλύτερη, αλλά πού μυαλό... Κι εγώ εκείνη την ώρα είχα γυρίσει το βλέμμα μου σε ένα retro ηχοσύστημα που είχε στο κατάστημα. 🫣

Εδώ οφείλω να αναφέρω την τσιπιά της Bosch που θα μπορούσε να έχει βάλει μια κανονική ασφαλειοθήκη.

• Haha
Reactions: enduras1
Νικολα μου εγω σ' ευχαριστω για τα φανταστικα μουστοκουλουρα (τα καλα ;))

Ολα καλα ... εαν ο βανδαλος (μη πω τιποτ' αλλο) δεν ειχε επεμβει θα ειχαμε ξεμπερδεψει πιο γρηγορα!
Θελει "τεχνη" για να καταφερεις αυτο που εκανε :LOL:

Α...ρε Μάστορα... όλα τα φτιάχνεις ....τα βλέπεις Μπάμπη ?? :love:

Δε τα βλέπω ακόμα αλλά θα τα δώ σε λίγες μέρες, ελπίζω δηλαδή.
Έχω φέρει μια σακκούλα γεμάτη πρός επισκευή, Π.Ε. που λέγαμε και στο στρατό.
Αν τα φτιάξει καλώς, αν δεν τα φτιάξει εκεί να δείς «μουστοκούλουρα» που θα φάει.🤪

εγω τα ξερω λιγο διαφορετικα
Περαν επιτοπιας Ε
κ
Περαν οιασδηποτε Ε

Ναι, δυστυχώς δεν μπαίνει.
Γιατί, εκεί που είναι το κίτρινο βύσμα στης original Makita, στις μαϊμούδες, είναι αυτό το τουβλάκι που μπαίνει το στρογγυλό βύσμα και αυτό το τουβλάκι, δεν αφήνει τη μπαταρία να συρταρώσει στον αυθεντικό φορτιστή και να κάνουν επαφή τα ελάσματα.

View attachment 212349

μια ερωτηση ακομα. μπορουν οι αυθεντικες μπαταριες της μακιτα να φορτιστουν με ενα μαιμου φορτιστη σαν και αυτον?
https://www.aliexpress.com/item/1005004242362991.html?spm=a2g0o.cart.0.0.21c938daaXyVKy&mp=1

εναν παρομοιο, λιγο διαφορετικο εχει και η τοπσακ ως φορτιστη για την καλη της μπαταρια μαιμουδομακιτα που εχει στο μεγαλο της μπουλονοκλειδο
αυτος λοιπον ο φορτιστης της τοπσακ φορτιζει ολες τις μαιμουδες μπαταριες που εχουν μαζι τα εργαλεια του μπανγκουντ και φαινεται σε τουτο το βιντεο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
το ερωτημα ειναι, θα φορτιζει σωστα και με ασφαλεια και τις αυθεντικες?

ή μηπως η ελλειψη τριτου "ποδιου"/ελασματος , ή του κιτρινου βυσματος , δεν επιτρεπει στις γνησιες να φορτισουν?

Ναι τις φορτιζει, αλλά ειναι "ψευτικος" φορτιστης 1Α και εχει μεσα εναν κοντρολερ της πλακας που μπορει να την ακουσει απο την πολυωρη χρηση.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas