Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

Μπάμπη δες το παρακάτω.

Μιχάλη δεν είναι αυτό. Kάτι άλλο παίζει...
icon8.gif

Attachments

• Picture 1.jpg
    Picture 1.jpg
    110.5 KB · Views: 13
Η λυση Μπαμπη ειναι να πας στα Firefox- Preferrences - Για προχωρημενους κι εκει να απενεργοποιησεις την επιλογη Οι σελιδες να χρησιμοποιουν τις δικες τους γραμματοσειρες!

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

Η λυση Μπαμπη ειναι να πας στα Firefox- Preferrences - Για προχωρημενους κι εκει να απενεργοποιησεις την επιλογη Οι σελιδες να χρησιμοποιουν τις δικες τους γραμματοσειρες!

Γιάννη αυτό έκανα αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο.
Μόλις τικάρω το "Οι ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν τις δικές τους γραμματοσειρές" γίνεται κόλαση.
Μόλις το ξετικάρω και επιλέξω μια Ελληνική γραμματοσειρά τότε τα πράγματα διορθώνονται αλλά είναι σωστό αυτό;
Τελικά τι θα βλέπω; Τη γραμματοσειρά που επέλεξα εγώ ή τη γραμματοσειρά του κάθε site όπως είναι και το σωστό.

Δεν ξέρω ποιά γραμματοσειρά έχει το Avclub.
Τα παρατάω όμως τώρα, πονάνε τα μάτια μου μ' αυτές τις βλακείες... Πάω για ύπνο.
Δές πως βλέπω το Safari και πως βλέπω το Firefox... Στο οποίο όπως είπα δουλεύουν μόνο κάποιες συγκεκριμένες Ελληνικές γραμματοσειρές που κατέβασα από το internet. Ούτε Vernada ούτε Arial ούτε τίποτε άλλο. Όλα Κινέζικα τα βγάζει.

Attachments

• Picture 2.jpg
    Picture 2.jpg
    102.9 KB · Views: 19
Μπάμπη, ποια έκδοση του firefox έχεις κατεβάσει, την Ελληνική ή την Αγγλική; Εγώ πάντως με την Ελληνική έκδοση χωρίς να έχω κάνει καμμία ρύθμιση πουθενά, έχω το παρακάτω αποτέλεσμα. Σου παραθέτω και τις default ρυθμίσεις.

Αν έχεις βάλει το GR Update τότε βράστα. Δεν σας είπα ότι το GR Update είναι μαυρο χάλι και κάνει τον Mac άνω κάτω;:slapface:

Attachments

• firefox preferences.jpg
    firefox preferences.jpg
    99 KB · Views: 6
  • firefox preferences advanced.jpg
    firefox preferences advanced.jpg
    80.1 KB · Views: 10
  • firefox avclub.jpg
    firefox avclub.jpg
    104.4 KB · Views: 9
Μπάμπη, ποια έκδοση του firefox έχεις κατεβάσει, την Ελληνική ή την Αγγλική; Εγώ πάντως με την Ελληνική έκδοση χωρίς να έχω κάνει καμμία ρύθμιση πουθενά, έχω το παρακάτω αποτέλεσμα. Σου παραθέτω και τις default ρυθμίσεις.

Αν έχεις βάλει το GR Update τότε βράστα. Δεν σας είπα ότι το GR Update είναι μαυρο χάλι και κάνει τον Mac άνω κάτω;:slapface:

Μιχάλη πρώτα δοκίμασα την Αγγλική. Αφού είδα οτι δεν γινεται τίποτε την απεγκατέστησα κι έβαλα την Ελληνική. Τα ίδια.
Το GR Update δεν μπορώ να το απεγκαταστήσω;

Μπάμπη απ' ότι γνωρίζω δυστηχώς όχι. Θα πρέπει να ξαναφορτώσεις το Μac OS X από την αρχή για να απαλαγείς από δαυτο. Με τις ρυθμίσεις που σου έδειξα παραπάνω στην Ελληνική έκδοση του Firefox, εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα;

Παιδιά, δεν μου απαντάτε εάν έχετε τις ρυθμίσεις όπως δείχνω παραπάνω, ώστε να ξέρω που να αναζητήσω το πρόβλημα. Γιάννη μπορεί να έχεις μέν το ίδιο πρόβλημα με τον Μπαμπη αλλά στην δική σου περίπτωση να οφείλετε κάπου αλλού. Για να λύσουμε ένα πρόβλημα αυτής της μορφής χρειάζονται αναλυτικά στοιχεία και ρυθμίσεις που έχετε κάνει στον mac σας.

Μπάμπη απ' ότι γνωρίζω δυστηχώς όχι. Θα πρέπει να ξαναφορτώσεις το Μac OS X από την αρχή για να απαλαγείς από δαυτο. ..........

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

σορυ, δεν κρατηθηκα.....( -bye- Μπαμπινο )

Παιδιά, δεν μου απαντάτε εάν έχετε τις ρυθμίσεις όπως δείχνω παραπάνω, ώστε να ξέρω που να αναζητήσω το πρόβλημα. Γιάννη μπορεί να έχεις μέν το ίδιο πρόβλημα με τον Μπαμπη αλλά στην δική σου περίπτωση να οφείλετε κάπου αλλού. Για να λύσουμε ένα πρόβλημα αυτής της μορφής χρειάζονται αναλυτικά στοιχεία και ρυθμίσεις που έχετε κάνει στον mac σας.

Μιχαλιο, μην σε πιανει αγχος βρε παιδι μου.

( ... σε περιμενουν πολλα ακομα ....-bye-:flipout:)

Ok, Μιχάλη πάμε με τη σειρά.
Αν GR Update είναι ό εξελληνισμός που δίνει η Rainbow δέν το έχω περάσει. Το μόνο που έχω περάσει είναι κάποιο άλλο πρόγραμμα Χκάτι δεν θυμάμαι τώρα που έχει φτιάξει κάποιος χρήστης και μου το συστήσατε κάπου εδώ μέσα.
Οι ρυθμίσεις που δίνεις είναι ίδιες με τιε δικές μου αλλά σ´εμένα δεν δουλεύουν.
Η μόνη περίπτωση να δώ Ελληνικά στο Avclub είναι να ξετικάρω το "Οι ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν τις δικές τους γραμματοσειρές" και να επιλέξω σαν γραμματοσειρά μιά συγκεκριμένη Ελληνική που κατέβασα απο το internet (κι αυτή εδώ μέσα τη βρήκα απο κάποιο link που δώσατε).
Σ´αυτή τη περίπτωση όμως όποιο site Ελληνικό και να ανοίξω η γραμματοσειρά είναι αυτή η συγκεκριμένη, λογικό αυτό, αλλά εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.
Το περίεργο είναι οτι αυτή την ιστορία μου την κάνει μόνο στο site του Avclub. Το in.gr πχ μου το δείχνει μια χαρά.
Τι το ιδιαίτερο έχει η γραμματοσειρά του Avclub και τη βλέπει σαν Κινέζικα;
Επιπλέον, λίγο άσχετο αλλά εξακολουθώ να παίρνω e-mails που αν έχουν word document πάλι βγάζει Κινέζικα. Θα πρέπει να επιλέξω όλο το κείμενο και να του ορίσω Ελληνική γραμματοσειρά για να το δώ.
Τι είναι πάλι αυτό; Πολύ μπλέξιμο ρε παιδιά...

Εγώ βρε παιδιά διαβάζω τα προβληματά σας κ πραγματικά δεν ξέρω τι να πω....
Από την 1η ημέρα που έχω πάρει το mac mini δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δλδ, είχα το macosx international, το σέταρα όταν τον πρωτοάνοιξα τον υπολογιστή, δεν έχω περάσει καμία ελληνική έκδοση για το περιβάλλον αλλά έχω βάλει ελληνικές γραμματοσειρές που μου έδωσαν στην systemgraph κ όλα παίζουν μια χαρά. Τι να πω .... Αχχχ αυτή η rainbow....

Μιχαλιο, μην σε πιανει αγχος βρε παιδι μου.

( ... σε περιμενουν πολλα ακομα ....-bye-:flipout:)

Καλέ μου Browser, άγχος με πιάνει μόνο όταν τρώω φασόλια :flipout: :flipout:! Οπότε δεν ανησυχώ!

Ok, Μιχάλη πάμε με τη σειρά.
Αν GR Update είναι ό εξελληνισμός που δίνει η Rainbow δέν το έχω περάσει.

Εντάξει. Δεν το έχεις περάσει οπότε το πρόβλημα δεν προέρχεται από εκεί.
Το μόνο που έχω περάσει είναι κάποιο άλλο πρόγραμμα Χκάτι δεν θυμάμαι τώρα που έχει φτιάξει κάποιος χρήστης και μου το συστήσατε κάπου εδώ μέσα.

Προφανώς το πρόβλημα προέρχεται από αυτό δηλ. το GR-X το οποίο να σου υπενθυμίσω δεν είναι συμβατό με την έκδοση 10.4.8 αν αυτή την έκδοση έχεις επάνω. Για κάθε αναβάθμιση του OS X χρειάζεσαι και μία αναβαθμισμένη έκδοση του GR-X (Τώρα πλέον Hello Mac OS) και μην ξεχνάς επίσης ότι ο συγκριμένος εξελληνισμός δεν είναι επίσημος από την Apple ούτε στην μία περίπτωση αλλά ούτε και στην άλλη.
Οι ρυθμίσεις που δίνεις είναι ίδιες με τιε δικές μου αλλά σ?εμένα δεν δουλεύουν.
Η μόνη περίπτωση να δώ Ελληνικά στο Avclub είναι να ξετικάρω το "Οι ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν τις δικές τους γραμματοσειρές" και να επιλέξω σαν γραμματοσειρά μιά συγκεκριμένη Ελληνική που κατέβασα απο το internet (κι αυτή εδώ μέσα τη βρήκα απο κάποιο link που δώσατε).
Σ?αυτή τη περίπτωση όμως όποιο site Ελληνικό και να ανοίξω η γραμματοσειρά είναι αυτή η συγκεκριμένη, λογικό αυτό, αλλά εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.
Το περίεργο είναι οτι αυτή την ιστορία μου την κάνει μόνο στο site του Avclub. Το in.gr πχ μου το δείχνει μια χαρά.
Τι το ιδιαίτερο έχει η γραμματοσειρά του Avclub και τη βλέπει σαν Κινέζικα;
Επιπλέον, λίγο άσχετο αλλά εξακολουθώ να παίρνω e-mails που αν έχουν word document πάλι βγάζει Κινέζικα. Θα πρέπει να επιλέξω όλο το κείμενο και να του ορίσω Ελληνική γραμματοσειρά για να το δώ.
Τι είναι πάλι αυτό; Πολύ μπλέξιμο ρε παιδιά...

Δεν ξέρω από που προέρχεται το πρόβλημα μόνο στην ιστοσελίδα του AVClub αλλά δεν είναι απλό το θέμα όσον αφορά συμβατότητες, browsers και ιστοσελίδες. Εγώ ας πούμε με τον Safari διαβάζω σχεδόν όλα τα Ελληνικά sites μια χαρά και μερικά (πχ. sport.gr) μου βγαίνει κινέζικα. Εξαρτάται και τι κωδικοποίηση έχει επιλέξει ο δημιουργός της ιστοσελίδας κατά την δημιουργία της. Προφανώς επειδή το AVClub είναι βασισμένο σε php να έχει κάποια ιδιαιτερότητα. Πάντως με το OS X χωρίς να είναι πειραγμένο, είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπως λέει και ο Μιχάλης αλλά κι εγώ, και στους 4 mac που έχω, το AVClub στον Firefox φαίνεται κανονικότατα. Μπάμπη προσπάθησε να βγάλεις το GR-X. Αν θέλεις συμβουλές πως να το κάνεις νομίζω μπορεί να σε βοηθήσει αν θέλει ο Μιχάλης Κορ. που μπαίνει στην ιστοσελίδα των δημιουργών του.:aktion033:

Εγώ πάντως ηρέμησα και καταλήγω στο εξής:
Εχω το pc για τις βασικές δουλειές (περίεργα προγράμματα για downloading, ιντερνετ, εμαιλ) και το macmini για να παίζω με το τηλεκοντρόλ τα τραγούδια (itunes) , τις φωτογραφίες (iphoto) τα movie trailers και τα minidv από βιντεοκάμερα. Γενικά να το χρησιμοποιώ σαν media μηχανάκι για οπτικοακουστικές δουλειές.

Υ.Γ. Οσο για τα errors που μου πέταγε το pc , εξαφανίστηκαν με το που απεγκατάστησα το setpoint το software του Logitech dinovo. Μια εβδομάδα συνεχόμενα ανοικτό, κανένα error, καρατσεκαρισμένο.
Αυτή η Logitech πάντως μου έχει κάνει περίεργα και σε άλλα pcιά παλιότερα γι ' αυτό και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω το software και όντως αυτό ήταν η λύση!

Last edited: