Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

Δεν τη παλεύω μου φαίνεται.... 4 ώρες έφαγα χωρίς αποτέλεσμα...:twoguns:
Ρε παιδιά, γιατί δεν μου βλέπει την Canon EOS 30D; Τι σκατά γίνεται;
Μόλις συνδέσω την φωτ.μηχανή ανοίγει αμέσως το iPhoto πρ'αγμα που σημαίνει οτι την είδε.
Εγώ όμως δεν γουστάρω το iPhoto γιατί δεν μου δίνει επιλογή να τραβήξω 10 φωτογραφίες που θέλω κι όχι όλες όπως θέλει αυτό.
Ανοίγω το image browser... τζίφος, δεν τη βλέπει. Ανοίγω το File Viewer Utility μία από τα ίδια...
Τι να κάνω;
Το περίεργο είναι οτι όταν μπουτάρω σε ΧΡ πάλι το ZoomBrowser δεν βρίσκει την κάμερα ενώ το ίδιο πρόγραμμα στο Laptop τη βρίσκει μια χαρά.
Τουλάχιστον στα ΧΡ, μπορεί να μην το βλέπει ο ZoomBrowser αλλά με το που συνδέω την 30D μου γράφει αμμέσως "EOS Digital" και μου την εμφανίζει κανονικά στο My Computer σαν δίσκο και μπορώ να τραβήξω ότι θέλω.
Στο Mac όμως τι κάνω;
Κατέβασα όλα τα καινούρια προγράμματα της Canon, έκανα όλες τις αναβαθμίσεις, μέχρι και αναβάθμιση Firmware της μηχανής έκανα αλλά τίποτε.
Τι κάνω λάθος μου λέτε;
icon9.gif

Λοιπόν, το βρήκα.... Είχα περάσει το software της 20D το οποίο ήταν διαφορετικό. 'Ελειπε το EOS UTILITY...
Τώρα είμαι οκ αλλά εξακολουθώ να έχω την απορία, το Mac δεν μπορεί να δεί την κάμερα σαν ξεχωριστό δίσκο;

Μπάμπη και η δικιά μου Canon PowerShot G7 δεν παρουσιάζεται σαν ξεχωριστός δίσκος αλλά ούτε και η προηγούμενη Nikon που είχα. Κι εγώ όταν θέλω να πάρω συγκεκριμένες φωτογραφίες χρησιμοποιώ το λογισμικό της Canon. Εϊμαι σίγουρος ότι σου εμφανίζει το εικονίδιο της μηχανής μέσα στο iPhoto αλλά δεν θυμάμαι αν μπορείς να την δείς από εκεί. Θα το κοιτάξω το βράδυ και θα σου πω.

Το είχα ξεχάσει τελείως πως η λύση λέγεται Image Capture. Είδες τι κάνει η πολλή χρήση του iPhoto; Από εκεί μπορείς να διαχειριστείς τις φωτογραφίες σου σαν να έχεις την κάμερα σε σκληρό. Review το βραδυ και θα σας πω.

Μιας και σας έχω εδώ πείτε μου και κάτι άλλο...
Όταν βάζω ένα μουσικό CD για να ακούσω ανοίγει το iTunes. Για να ακούσω τα τραγούδια τα περνάει μέσα στο Library.
Όταν βγάζω το δίσκο τα τραγούδια παραμένουν στο Library; Βλακεία μου αλλά δεν το έχω προσέξει.
Επειδή χθές ήθελα να ακούσω ένα CD αλλά δεν ήθελα να ανοίξω το iTunes έκανα δεξί κλίκ πάνω στα τραγούδια (12) και επέλεξα "Open with Quick Time". Μου άνοιξε 12 διαφορετικά QT, ένα για το κάθε τραγούδι.
Αυτό πως το αλλάζω; Δεν τα φορτώνει όλα σε μια play-list για να τα παίζει με τη σειρά;

Για να παίξεις ένα cd το πιο απλό πρόγραμμα είναι το cog.
Ένας απλός player.
Δες το link στα "χρήσιμα προγράμματα" που έχω βάλει στην κατηγορία software.

Μιας και σας έχω εδώ πείτε μου και κάτι άλλο...
Όταν βάζω ένα μουσικό CD για να ακούσω ανοίγει το iTunes. Για να ακούσω τα τραγούδια τα περνάει μέσα στο Library.
Όταν βγάζω το δίσκο τα τραγούδια παραμένουν στο Library; Βλακεία μου αλλά δεν το έχω προσέξει.
Επειδή χθές ήθελα να ακούσω ένα CD αλλά δεν ήθελα να ανοίξω το iTunes έκανα δεξί κλίκ πάνω στα τραγούδια (12) και επέλεξα "Open with Quick Time". Μου άνοιξε 12 διαφορετικά QT, ένα για το κάθε τραγούδι.
Αυτό πως το αλλάζω; Δεν τα φορτώνει όλα σε μια play-list για να τα παίζει με τη σειρά;

Όταν μπαίνει το CD αυτό εμφανήζεται by default στο iTunes..Δεν περνάνε τα τραγούδια στο Library εκτός αν μετά επιλέξεις το Import.
Για άλλα players μπορείς να κοιτάξεις αυτά που προτείνει ο Μιχάλης Κορ. και επιλέγεις εκείνο σαν default player όταν βάζεις το cd.

Ερώτηση ξανά...
Όταν σώζω κάτι και θα πρέπει να εμφανιστεί στο Desktop αυτό δεν εμφανίζεται πουθενά...
Αν ξέρω το όνομά του και το αναζητήσω με το spotlight τότε για να μου εμφανιστεί στο Desktop θα πρέπει να επιλέξω "Reveal in Finder"
Τότε ανοίγει ένα παράθυρο Documents όπου εφανίζεται και ταυτόχρονα εμφανίζεται και στο Desktop.
Τι συμβαίνει; Ξέρετε τι έχω κάνει;

Ερώτηση ξανά...
Όταν σώζω κάτι και θα πρέπει να εμφανιστεί στο Desktop αυτό δεν εμφανίζεται πουθενά...
Αν ξέρω το όνομά του και το αναζητήσω με το spotlight τότε για να μου εμφανιστεί στο Desktop θα πρέπει να επιλέξω "Reveal in Finder"
Τότε ανοίγει ένα παράθυρο Documents όπου εφανίζεται και ταυτόχρονα εμφανίζεται και στο Desktop.
Τι συμβαίνει; Ξέρετε τι έχω κάνει;
Τι κουφό είναι αυτό ?????? :flipout::flipout::flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Και εγώ έχω μερικές «παιδικές» απορίες

1) Με ποιο shortcut αλλάζουμε γλώσσα στο πληκτρολόγιο ?
2) Πως κάνουμε full screen ένα πρόγραμμα (το safari για παράδειγμα)
3) Υπάρχει πρόγραμμα που να βάζει όρια στο upload και download ?

:rolleyes:

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

Και εγώ έχω μερικές «παιδικές» απορίες

1) Με ποιο shortcut αλλάζουμε γλώσσα στο πληκτρολόγιο ?
2) Πως κάνουμε full screen ένα πρόγραμμα (το safari για παράδειγμα)
3) Υπάρχει πρόγραμμα που να βάζει όρια στο upload και download ?

:rolleyes:
Λοιπόν:
1. με command + space αλλάζεις η γλώσσα. αν δεν δουλεύει τότε κάνει conflict με το spotlight οπότε αλλάζεις τα πλήκτρα από τα system preferences.
2. δεν θυμάμαι, θα δω το βράδυ κ θα σου πω.
3. με το Azureus που παίζω με torrents κ κάνε limit up & down.
:music-smiley-005:

Βρε Μπάμπη... αμα δεν βγάλεις τον ακατονόμαστο από μέσα δεν θα ησυχάσεις!!:flipout: Δεν στο είπα;

Πέρα από την πλάκα, εξακολουθείς και έχεις το ίδιο πρόβλημα με όλα τα αρχεία σου;

Μιχάλη χθές το βράδυ συγκεκριμένα άνοιξα 5 φωτογραφίες κι αφού τις έκαν resize με το Photoshop του είπα να τις σώσει στο Desktop.
Ενώ περίμενα να δώ τη φωτογραφία αυτή δεν εμφανιζόταν πουθενά.
Επειδή το περίμενα, ήξερα το όνομα της φωτογραφίας και ψάχνοντάς την με το spotlight τη βρήκα, πάτησα δεξί κλίκ πάνω της και επέλεξα Reveal in Finder.
Αμέσως μου άνοιξε ένα παράθυρο Documents όπου εμφανίστηκε η φωτογραφία μου και ταυτόχρονα εμφανίστηκε και στο Desktop.
Αν κατάλαβες κάτι πές το και σ' εμένα....

Μιχάλη χθές το βράδυ συγκεκριμένα άνοιξα 5 φωτογραφίες κι αφού τις έκαν resize με το Photoshop του είπα να τις σώσει στο Desktop.
Ενώ περίμενα να δώ τη φωτογραφία αυτή δεν εμφανιζόταν πουθενά.
Επειδή το περίμενα, ήξερα το όνομα της φωτογραφίας και ψάχνοντάς την με το spotlight τη βρήκα, πάτησα δεξί κλίκ πάνω της και επέλεξα Reveal in Finder.
Αμέσως μου άνοιξε ένα παράθυρο Documents όπου εμφανίστηκε η φωτογραφία μου και ταυτόχρονα εμφανίστηκε και στο Desktop.
Αν κατάλαβες κάτι πές το και σ' εμένα....

Βρε συ θα μας κουφάνεις! Κάτι έχεις κάνει ή κάτι κάνεις που δεν μπορώ να το φανταστώ εξ αποστάσεως. Αστο μήπως το δούμε αυριο.

Ανοιξε Disk Utility και κάνε Repair Permitions..
To Documents είναι μέσα στο Ηome σου όπου αποθηκεύονται by default από πολλά προγράμματα.

Ήτανε στραβό το κλίμα, τόφαγε κι ο γάϊδαρος....
Μα καλά, όλα σ´εμένα συμβαίνουνε ρε γαμ..............
c021.gif

http://www.cheesebuerger.de/images/more/bigs/c021.gif

Οχι ρε Μπάμπη...γιατί το λες αυτό?

intro3a.gif

Last edited:
btw repair permissions πρέπει να γίνεται από cd εγκατάστασης ή από τον σκληρό;
Μου φαίνεται λογικότερο από το cd εγκατάστασης γιατί μόνο έτσι μπορεί να επέμβει σε αρχεία του λειτουργικού αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Καμιά άποψη;