Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

daskalakis marios said:
Παιδιά επειδή και εγώ ψιλοτρώγομαι τελευταία με τον iMAC 20,(ο 24άρης δε χωράει στο γραφείο του φαρμακείου), και επειδή είμαι και ψιλοάσχετος, αν τοποθετήσω και τα windows xp πάνω του θα έχω συμβατότητα με όλα τα προγράμματα; Ρωτάω κυρίως γιατί θα ήθελα να τρέχει το πρόγραμμα του φαρμακείου που είναι σε DOS.

Θα δουλεύει όπως και οποιοδήποτε PC με WinXP με το boot camp.
Αλήθεια, έχεις τεστάρει ότι το πρόγραμμα σου δουλεύει σε XP?
Σε ρωτάω γιατί ένα πρόγραμμα σε DOS για μισθοδοσία που χρησιμοποιούσα, δεν ήθελε με τίποτα να δουλέψει σε XP.

Ναι τώρα σε ΧΡ δουλεύει.
Μπάμπη είδα μόνο το 17 και το 20, και το 20 μου φαίνεται μεγάλο αλλά χάζεψα με την οθόνη.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

daskalakis marios said:
Ναι τώρα σε ΧΡ δουλεύει.
Μπάμπη είδα μόνο το 17 και το 20, και το 20 μου φαίνεται μεγάλο αλλά χάζεψα με την οθόνη.

Κι εγώ... Πήγα να τα δώ και μόλις είδα την 20άρα λέω..
-Ούου...μια χαρά είναι, για να μην πώ οτι είναι και μεγάλη...
Δυστυχώς, αντί να καθήσω στ' αυγά μου, πήγα να δώ και την 24"...:bang:

Για το φαρμακείο πάντως η 20άρα είναι super!!!

Βρε ιερόσυλε! Θα πάρεις Mac και θα τρέχεις Windows;;; τσ τσ τσ...:violent-smiley-030:

Πέρα από την πλάκα πάντως, τα XP τρέχουν σχεδόν σωστά όλες τις εφαρμογές. Να μην ξεχνάμε ότι το bootcamp βρίσκεται σε beta οπότε προς το παρόν δεν προτείνεται για επαγγελματική χρήση. Εγώ θα έλεγα να περιμένεις λιγάκι μέχρι την ελεύση της επόμενης "γάτας" Leopard που όπως όλα δείχνουν θα έρθει στις αρχές του νέου έτους, και θα το έχει σωστό και ενσωματωμένο. Εγώ δεν είμαι σίγουρος πάντως αν τρέχει καθαρά DOS εφαρμογές και στην παρούσα φάση. Καλύτερα να κάνεις μια ερώτηση στο macephemera.gr που τα παιδιά εκεί παίζουν με όλα αυτά συνέχεια. Εγώ προσωπικά δεν το έτρεξα ποτέ μου και γι'αυτό δεν γνωρίζω!

Θανος Κ. said:
Θα δουλεύει όπως και οποιοδήποτε PC με WinXP με το boot camp.

Να σας πω και ένα "μυστικό" ???

Άιντε ας το πάρει το ποτάμι....

Το Mac-Intel όταν bootάρει Windows και δουλεύει σαν PC....είναι πολύ καλύτερο PC από τα PCιά.... :grinning-smiley-043

MHTΣ said:
Γιατί να βάλετε xp στο mac βρε παιδιά? Tο OSX δεν σας κάνει? Eγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό...
Προσωπικά θα το δοκιμάσω για 1 κ μόνο λόγο. Παιχνίδια

Μιχάλης Κορ. said:
Ναι μεν χρησιμοποίησα χασαπομάχαιρο αλλά ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός.
Όλα πήγαν καλά, στράβωσαν πολύ λίγο 1-2 σιδερένια δοντάκια τα οποία κ ξαναίσιωσα κ όλα καλά.

Υπάρχουν ειδικές σπάτουλες για το άνοιγμα του mini...Ναι μεν γίνεται όπως το έκανες, αλλά είναι επικίνδυνο και θέλει πολλή προσοχή...
Αφού όμως όλα πήγαν καλά, ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Μιχάλης Κορ. said:
Σιγά μην έδινα 200+ ευρώ για 1gb μνήμη εδώ στο Ελλάντα βρε παιδιά....
Έδωσα 88.80 για αγορά από Γερμανικό Ιντερνετικό μαγαζί μαζί με τα μεταφορικά σπίτι μου. Αγορά από ebay.de κ πληρωμή με Paypal. Κ γράφει κ 'made in germany'. Συν ότι παίζει μια χαρά.

Πίστεψέ με δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τις μνήμες των Mac, ούτε το ότι είναι "made in germany" κάνει κάποια διαφορά ή σε εξασφαλίζει...
Να σου δώσω χούφτες από μνήμες που ενώ έπρεπε να παίξουν τελικά δεν συνέβη, ή ίδιες μνήμες από διαφορετικές παρτίδες που κάποιες είχαν πρόβλημα και κάποιες όχι...
Σε γενικές γραμμές είναι λίγες οι μνήμες στην αγορά που ΣΙΓΟΥΡΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ παίζουν στα Mac και γιαυτό οι εισαγωγείς προτιμούν να φέρνουν μόνο αυτές για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και ας κοστίζουν αρκετά παραπάνω...

ΘΕΟΘΑΝ said:
Υπάρχουν ειδικές σπάτουλες για το άνοιγμα του mini...Ναι μεν γίνεται όπως το έκανες, αλλά είναι επικίνδυνο και θέλει πολλή προσοχή...
Αφού όμως όλα πήγαν καλά, ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Εννοείται ότι έγινε με την απαραίτητη προσοχή κ αφού είχα κάνει προσευχή.

Πίστεψέ με δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τις μνήμες των Mac, ούτε το ότι είναι "made in germany" κάνει κάποια διαφορά ή σε εξασφαλίζει...
Να σου δώσω χούφτες από μνήμες που ενώ έπρεπε να παίξουν τελικά δεν συνέβη, ή ίδιες μνήμες από διαφορετικές παρτίδες που κάποιες είχαν πρόβλημα και κάποιες όχι...
Σε γενικές γραμμές είναι λίγες οι μνήμες στην αγορά που ΣΙΓΟΥΡΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ παίζουν στα Mac και γιαυτό οι εισαγωγείς προτιμούν να φέρνουν μόνο αυτές για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και ας κοστίζουν αρκετά παραπάνω...

Επειδή είναι η δουλειά μου αυτή των υπολογιστών εδώ κ αρκετά χρόνια, γνωρίζω αυτά που αναφέρεις για ασυμβατότητα μνημών από παλιότερα, ψάχνοντας όμως προσεκτικά στο internet βρήκα τον κατάλληλο τύπο κ τον αγόρασα χωρίς κανένα φόβο. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε 100%. :award:

Το αν βέβαια αποφασίζουν οι εισαγωγείς κάτι τέτοιο ή αν είναι άλλα τα παιχνίδια από πίσω είναι άλλο θέμα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι εισαγωγείς 'πασάρουν' αυτές τις μνήμες ως κ καλά ειδικές για τα mac, όμως τώρα που είναι intel motherboard/cpu κτλ, τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά κ σαφώς πιο εύκολα για όλους εμάς να τα αντιμετωπίζουμε. Οπότε οποιαδήποτε μνήμη με τα παρακάτω χαρακτηριστικά κάνουν σε οποιοδήποτε intel mac mini :
sodimm
200 pinn
DDR2 667Mhz
PC5300
cl = 5

:music-smiley-005:

Μιχάλης Κορ. said:
Το αν βέβαια αποφασίζουν οι εισαγωγείς κάτι τέτοιο ή αν είναι άλλα τα παιχνίδια από πίσω είναι άλλο θέμα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι εισαγωγείς 'πασάρουν' αυτές τις μνήμες ως κ καλά ειδικές για τα mac, όμως τώρα που είναι intel motherboard/cpu κτλ, τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά κ σαφώς πιο εύκολα για όλους εμάς να τα αντιμετωπίζουμε.

Η προμήθεια των μνημών γίνεται ΚΑΙ εκτός "επίσημου καναλιού" και από ανοικτή αγορά...Δεν κρύβονται λοιπόν από πίσω ούτε "παιχνίδια" ούτε "μαγειρέματα"...
Οι εισαγωγείς (που δεν είναι ένας για να μονοπωλεί την αγορά...) φέρνουνε μνήμες που 1. έχουν ζήτηση από τους τεχνικούς και την αγορά γενικότερα και 2. που η εμπειρία έχει δείξει ότι λειτουργούν σωστά και κυρίως αξιόπιστα...
Να ξέρεις ότι η φασαρία και οι χαμένες (και ακριβοπληρωμένες...) εργατοώρες τεχνικών για να αντικαταστήσουν μια "ελλατωματική" ή "μη συμβατή" μνήμη κοστίζουν ΠΟΛΥ περισσότερο από την διαφορά της αρχικής τιμής των μνημών, οπότε κανένας επαγγελματίας δεν ρισκάρει να αντιμετωπίσει προβλήματα σε σοβαρό βαθμό...

Και φυσικά μην ξεχνάς ότι η αγορά μνημών για Mac στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη συγκριτικά με αυτή των PC οπότε λογικό είναι οι εισαγωγείς να ακολουθούν και μια ελαφρά διαφορετική τιμολογιακή πολιτική.
Και επιπλέον λόγω της " αυξημένης μακροζωίας" των Mac αναγκάζονται και διατηρούν στόκ μνημών για παλαιότερα μηχανήματα που αναβαθμίζονται, μιας και ζητούνται για G3 , G4, e-mac κλπ δηλαδή για μηχανήματα ΠΟΛΛΩΝ ετών πίσω - κάτι που δεν συμβαίνει στα PC όπου συνήθως μετά από 2 - χρόνια δεν αναβαθμίζεις αλλά πετάς...

Με την έλευση των Intel δεν αποκλείεται στο μέλλον αυτό να αλλάξει - αν και αν δείς τις μνήμες των MacPro θα δείς ότι είναι εντελώς διαφορετικές και ...δυστυχώς πανάκριβες.

Θα μιλήσω μόνον από την τεχνική πλευρά της μνήμης όσον αφορά τους Mac. Περί της οικονομικής ή παρασκηνιακής πολιτικής που μπορεί να ακολουθείται από τις εκάστοτε εταιρίες, δεν μπορώ εκφέρω άποψη, διότι δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. Δυστηχώς μέχρι πρότινος (PPC εποχής), δεν ήταν όλες οι μνήμες συμβατές ή αξιόπιστες παρόλο που τα στοιχεία τους ήταν ακριβή. Αν ψάξει κανείς λίγο στο Apple Discussions που είναι το επίσημο support forum της Apple, θα βρεί εκατοντάδες αναφορές στο αυτό πρόβλημα. Μη συμβατή μνήμη μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, από kernel panics, speedballs of death, και κρεμάσματα του συστήματος, μέχρι και να μην "μπουτάρει" καθόλου μέχρι να αφαιρεθεί η μνήμη. Γι'αυτό λοιπόν οι χρήστες κατέληξαν σε συγκεκριμένες μάρκες μνήμης που ήταν 100% βέβαιον ότι θα παίξουν απροβλημάτιστα. Εξού και η αναμβισβήτητα κορυφαία Crucial, δημιούργησε σχετικούς οδηγούς ώς προ την σωστή επιλογή της μνήμης για κάθε μοντέλο Mac, με εγγύηση ότι plays for sure! με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά. Ολα αυτά βέβαια επί PPC εποχής όπου τα χαρακτηριστικά της μνήμης δεν άλλαζαν κάθε λίγο και λιγάκι. Ακόμη είναι νωρίς να ξέρουμε τι γίνεται με τους intel επεξεργαστές και αν μεγαλύτερη γκάμα κατασκευαστών μνήμης ανταποκρίνονται απροβλημάτιστα. Ο χρόνος θα δείξει. Εγώ πάντως, προτιμώ Crucial, και για τους Mac μου με intel επεξεργαστή, αφού προτιμώ να πληρώσω κάτι παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Επιπλέον, το μηχανάκι μου θα πεθάνει με αυτή την μνήμη όπου φροντίζω πάντοτε να τον εφοδιάζω με την μέγιστη δυνατή τιμή, οπότε μερικά ευρώ παραπάνω δεν κάνουν την διαφορά. Η νοοτροπία σκέψης περί Mac είναι εντελώς διαφορετική από το PC. Οπως είπε και ο Θεοθάν υπάρχουν ακόμη χρήστες, με μηχανήματα G3, G4 οπότε στην τελική το πιθανότερο είναι ο Mac σου να γεράσει μαζί σου. Το ίδιο θέλεις να κάνει και η μνήμη σου!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

ΘΕΟΘΑΝ said:
Το Mac-Intel όταν bootάρει Windows και δουλεύει σαν PC....είναι πολύ καλύτερο PC από τα PCιά.... :grinning-smiley-043
Είναι απόλυτα λογικό τα προσεκτικά διαλεγμένα και ταιριασμένα εξαρτήματα των Intelomac να δουλεύουν καλύτερα από τα no name PC.
Αυτά τα τελευταία αποτελούν ένα συνοθύλευμα διάφορων εξαρτημάτων διαφορετικών κατασκευαστών των οποίων η συνέργεια επαφίεται στον σεβασμό των διάφορων βιομηχανικών standards (κοινά πιασε το αυγό και κούρευτο).
Αν πρέπει να συγκρίνουμε με κάτι τα mac, αυτό θα ήταν επώνυμα PC (Dell, HP κλπ) διαφορετικά η κάθε σύγκριση είναι άνιση. Σε μία ατέτοια περίπτωση δεν είμαι σίγουρος ότι θα λέγαμε με τόση ευκολία οτι τα winmac είναι ταχύτερα απο τα αντίστοιχα PC.

Καταρχήν δεν θέλω να δημιουργήσω κακές εντυπώσεις φίλε ΘΕΟΘΑΝ, ειδικά γνωρίζοντας ότι κ εσύ είσαι άνθρωπος που ασχολείται με το εμπόριο των Mac στην Ελλάδα.
Δεν έρχομαι να κατηγορήσω κανέναν κ σίγουρα ξέρω πολύ καλά τι γίνεται με τα Apple εδώ, αλλά προσωπικά πάντα μιλώντας κοίταξα την τσέπη μου με την αγορά φθηνής κ καλής μνήμης από το εξωτερικό κ αυτό είναι η αλήθεια, δεν το κρύβω κ το λέω.
Αν αργότερα χαλάσει τότε θα χτυπάω το κεφάλι μου κ σίγουρα θα έρθω εδώ κ θα το πω.
Το μίνι δεν το θέλω για επαγγελματική χρήση, όπως κ πολλοί άλλοι σιγά-σιγά εδώ κ λίγα χρόνια, οπότε τώρα ειδικά με τα intel, τα πράγματα είναι σαφώς πιο καλά κ μπορούν να παίξουν μνήμες που δεν είναι ειδικά φτιαγμένες για Mac.
Από εκεί κ πέρα, τι μάρκα θα μου έδινε η αντιπροσωπεία εδώ δλδ ? Είχα ρωτήσει κ μου έλεγαν για μνήμη Apple ή για μνήμη Samsung με περισσότερα χρήματα.
Τέλος πάντων, μέχρι στιγμής μια χαρά το μίνι μου με την μνήμη αυτή κ χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό.

Μιχάλης Κορ. said:
Καταρχήν δεν θέλω να δημιουργήσω κακές εντυπώσεις .
.
.
.
Τέλος πάντων, μέχρι στιγμής μια χαρά το μίνι μου με την μνήμη αυτή κ χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό.

Δεν τίθεται θέμα εντυπώσεων...Προς Θεού..Συζήτηση κάνουμε και μάλιστα γύρω από ένα θέμα που απασχολεί πολλούς και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο αφού σχετίζεται με χρήματα...

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι για το ίδιο θέμα υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες...

Αλλιώς το βλέπει ένας ερασιτέχνης χρήστης-χομπίστας που ψάχνει όλη την αγορά για να βρεί την φθηνότερη λύση στο πρόβλημά του και τολμά να ρισκάρει προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, αλλιώς ο επαγγελματίας χρήστης που χρησιμοποιεί καθημερινά το Mac του για εργασία και που η αξιοπιστία είναι η πρώτη του προτεραιότητα (γιαυτό αγόρασε Mac άλλωστε...), αλλιώς ένα ιντερνετικό μαγαζί που πουλάει οτιδήποτε χωρίς πιστοποίηση θεωρώντας 100% ευθύνη του πελάτη την επιλογή του προιόντος, και αλλιώς ο έμπορος-πληροφορικάριος που πέρα από το να πουλήσει μια μνήμη είναι υποχρεωμένος να υποστηρίζει τεχνικά και να καλύπτει με εγγύση on-site τις λύσεις που προτείνει ...

Γράφτηκε κι αλλού...Η φιλοσοφία αγοράς και χρήσης Mac είναι διαφορετική από τα Πι-σι...
Απλά τα τελευταία χρόνια που τα consumers Apple (ipod -miniMac - iMAC) έχουν κατακτήσει πολλούς ερασιτέχνες - χομπίστες και έχουν εισβάλλει σε μια νέα κατηγορία χρηστών, τείνει να δημιουργηθεί μια διαφοροποίηση.
Μια κατηγορία οι επαγγελματίες με τα G5 ή τα MacPro που έχουν ασπαστεί από χρόνια την φιλοσοφία και τις ιδιαιτερότητες της επιλογής τους, και μια κατηγορία αυτή των ιδιωτών-χομπίστων που ναι μεν εκτιμούν την διαφορετικότητα ενός Mac, αλλά προσπαθούν να το εντάξουν στην φιλοσοφία που έχουν διαμορφώσει από την προηγούμενη εμπειρία τους από το Πι-σι...
Σε κάποιες περιπτώσεις τα καταφέρνουν με θαυμαστή επιτυχία (βοηθούμενοι όντως και από την νέα κατασκευαστική δομή των mac) και μάλιστα πιο μεγάλη από αυτή των "επαγγελματιών" που δεν μπορούν να αφιερώσουν απίστευτες ώρες για να ψάχνουν το κάθε τι, ούτε επιτρέπεται να πάρουν ρίσκα, και σε κάποιες όχι...

Φιλικές σκέψεις-συμπεράσματα που βγαίνουν από την εμπειρία και από το γεγονός ότι λόγω θέσης μπορώ να δω όλες τις οπτικές γωνίες παραθέτω, ελπίζοντας ότι η συζήτηση θα φανεί χρήσιμη σε αρκετούς χρήστες ή υποψήφιους χρήστες.... -bye-

Πράγματι η συζήτηση αυτή μαζί σου ΘΕΟΘΑΝ είναι πολύ ενδιαφέρουσα κ εποικοδομητική. :grinning-smiley-043
Ελπίζω να συνεχισθεί.:award:

Πριν λίγο τελείωσα την εγκατάσταση των Windows XP Home SP2 αυθεντικά. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το bootcamp που κατέβασα από την Apple κάνει όλη την δουλειά. Το τρέχεις πρώτα στο mac osx, φτιάχνει 2ο partition, κ ξεκινά την εγκατάσταση τους. Εγώ έδωσα 8gb στα ΧΡ, αν χρειαστώ παραπάνω τότε θα παίξω με τον εξωτερικό δίσκο.
Αφού έτρεξα το bootcamp, μου έφτιαξε ένα cd με όλους τους οδηγούς του μηχανήματος για τα ΧΡ. Αφού τελείωσε η εγκατάσταση τότε έτρεξα αυτό το cd κ έβαλε οδηγούς για bluetooth, wifi, intel motherboard, intel graphics card. Το παράδοξο είναι τα ΧΡ αναγνώρισαν την κάρτα γραφικών με 128mb μνήμη...! Έτρεξα για αρχή το Colin McRae 4 αλλά κάτι γίνεται με το DirectX κ δεν παίζει σωστά το παιχνίδι, ενώ φορτώνει απίστευτα γρήγορα. Αύριο βράδυ θα δοκιμάσω Warcraft 3, Age of Empires 3, Pro Evolution 5, Call of Duty 2, Battlefield 1942. Θα σας κρατώ ενήμερους.
Πάντως μέχρι στιγμής 1ες εντυπώσεις με ΧΡ στο μίνι είναι απόλυτα θετικές. Παίζουν 'σφαίρα' τα ΧΡ. -bye-

Ρε παιδιά, εγώ δε θέλω να τρέχει συνεχώς σε windows, απλά να μπορεί όταν θέλω να τρέξει το πρόγραμμα του φαρμακείου. Αν γίνει καμία στραβή με το PC να μην έχω μια πισινή. Εγώ το θέλω κυρίως για ιντερνετ και φωτογραφία.

daskalakis marios said:
Ρε παιδιά, εγώ δε θέλω να τρέχει συνεχώς σε windows, απλά να μπορεί όταν θέλω να τρέξει το πρόγραμμα του φαρμακείου. Αν γίνει καμία στραβή με το PC να μην έχω μια πισινή. Εγώ το θέλω κυρίως για ιντερνετ και φωτογραφία.

Την στιγμή που το εμπορικό σου τρέχει στο PC κάτω από winXP κατά 95% θα τρέχει κανονικότατα στο Intel-Mac όταν θα bootρεις winXP...

Απολύτη εξασφάλιση (100%) στο ερώτημά σου μάλλον δεν θα βρείς αν δεν δοκιμάσεις, εκτός αν σταθείς τυχερός και κάποιος συμφορουμίτης έχει τρέξει στο iMac ακριβώς την ίδια εφαρμογή...
Γράψε ποιο εμπορικό είναι μήπως σταθείς τυχερός και γνωρίζω κάτι...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις/Απαντήσεις για Mac γενικά...

ΘΕΟΘΑΝ said:
.
.
Γράφτηκε κι αλλού...Η φιλοσοφία αγοράς και χρήσης Mac είναι διαφορετική από τα Πι-σι...
Απλά τα τελευταία χρόνια που τα consumers Apple (ipod -miniMac - iMAC) έχουν κατακτήσει πολλούς ερασιτέχνες - χομπίστες και έχουν εισβάλλει σε μια νέα κατηγορία χρηστών, τείνει να δημιουργηθεί μια διαφοροποίηση.
Κοίτα, αποδέχομαι πλήρως την διαφοροποίηση των αναγκών μεταξύ των επαγγελματιών και των ιδιωτών χρηστών (αλλως τε και για μένα ο Η/Υ είναι εργαλείο δουλειάς) αλλά μην τα βάζουμε όλα σε ένα κουβά επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα με τα Apple είναι όπως είναι.
Τα Apple σαφώς και δεν έχουν κοινό και δεν απευθύνονται μόνο στους επαγγελματίες και μάλιστα κυρίως (αν όχι μόνο) σε αυτούς που ασχολούνται με DTP και γραφιστικές εργασίες γιατί έτσι είναι η κατάσταση εδώ.
Στην Αμερική κυρίως αλλά και στην Ευρώπη, οι ιδιώτες χρήστες έχουν εξίσου ή και μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις της Apple (Δες και την σειρά της Apple. 1 desktop και 1 μόνο laptop καθαρά επαγγελματικά) . Οι λόγοι της μη εμπορικής επιτυχίας της Apple είναι άλλοι, και μάλιστα εύκολα ταυτοποιήσημοι αφού η εμπορική ανάταση της εταιρίας είναι πολύ πρόσφατη.
Κατά συνέπεια η Apple δεν εισέβαλε σε καμιά νέα κατηγορία, απλά σιγά σιγά εδραιώνει την θέση της και αυξάνει το μερίδιο της.
Όλα τα παραπάνω τα γράφω μόνο και μόνο για να τονίσω την διαστρέβλωση της Ελληνικής αγοράς που έχει προέλθει από την συρρίκνωση του κοινού των Apple μόνο στους «εγκλωβισμένους» επαγγελματίες και τους αρεσκόμενους στην διαφοροποίηση ιδιώτες (ένας εκ των οποίων και εγώ).

Χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας παρά μόνο για την συζήτηση

Φιλικά

Θάνος