Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν γνωρίζω πόσο αντέχει.
Εγώ έχω καρούλι 30 μέτρων 2,5άρι και δουλεύω ηλεκτροκόλληση 160 Α (ερασιτεχνικά πάντα ) χωρίς πρόβλημα.
Αν μπορείς χρηματικά να πάρεις με τέτοια διατομή δεν είναι άσχημα. ίσα ίσα, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Εγώ το μόνο που ξέρω με σιγουριά να σου πω είναι ότι ποτέ να μην έχεις την μπαλαντέζα τυλιγμένη στο καρούλι, είτε είναι 10 ή 15 ή εν πάσει περιπτώση όσο μήκος καλωδίου και αν είναι. Πάντα να την ξετυλίγεις και να την απλώνεις κάτω γιατί άμα είναι τυλιγμένη δημιουργείται πηνίο και θα γίνει ζημιά. εκτός κι αν η εργασία είναι πολύ σύντομη αλλά και πάλι δεν είναι σωστό.
Σωστος ο Γιωργος....

Ναι, το θυμαμαι αυτο.
Νομιζω γυρω στα 2.500w αντεχει το 1,5. Αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι με.περιθωριο ασφαλειας ή οχι. Π.χ. το αλυσοπριονο που ειναι 2,2 μπορω κατα 99% να περιμενω οτι δεν θα εχει προβλημα ή πρεπει να παω σε 2,5 που ειναι πανακριβο το ατιμο;

Για αυτο και προτεινα μια της SAS που σοβαρη εταιρια και εχεις το κεφαλι σου υσηχο....

http://www.sas.com.gr/el/electrical_products/25-Power-Cable-Reels/48-Plastic-Cable-Reels-open-type

2.5 καλωδιο θες μονο για ηλεκτροκολληση ...απο εκει και περα μονο εαν δουλευουν ταυτοχρονα τα παραπανω θα εχεις θεμα...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ρεαλιστικα, με 1,5mm μπαλαντεζα, ποσα watt μηχανημα μπορεις να δουλεψεις χωρις θεμα;

Ναι, το θυμαμαι αυτο.
Νομιζω γυρω στα 2.500w αντεχει το 1,5. Αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι με.περιθωριο ασφαλειας ή οχι. Π.χ. το αλυσοπριονο που ειναι 2,2 μπορω κατα 99% να περιμενω οτι δεν θα εχει προβλημα ή πρεπει να παω σε 2,5 που ειναι πανακριβο το ατιμο;

Δέν υπάρχει ρεαλιστική απάντηση σε αυτό τό ερώτημα,αλλά χαρτί-μολύβι καί υπολογισμός.
Τό βασικό είναι τό φορτίο σέ Αmper πού τραβάει ρεύμα ένα εργαλείο,σέ συνάρτηση μέ τήν Ισχύ Watt τού μηχανήματος,καί τό μήκος τού καλωδίου,άν έχεις πολύ μακρύ καλώδιο,η μικρή διατομή (η καί τά δυό μαζί),καί μεγάλο φορτίο δημιουργείτε πτώση τάσης καί λόγο χαμηλής τάσης τροφοδότησης τού μοτέρ μπορεί νά τού δημιουργήση πρόβλημα.
Υπάρχει τύπος γιά τήν πτώση τάσης ανάλογα τού φορτίου καί τά μέτρα τής μπαλαντέζας,πές μου τήν ισχύ τού μηχανήματος σε watt,η τό ρεύμα σέ Amper πού γράφει επάνω,καί πόσα μέτρα μπαλαντέζα χρειάζεσαι,καί θά σού πώ άν πρέπει να βάλεις καλώδιο 1,5 mm η 2,5 mm η 4 mm .Η πτώση τάσης δέν πρέπει νά είναι πάνω από 4 % δηλαδή 220 volt τάση - 4% = 211 volt.

Για αυτο και προτεινα μια της SAS που σοβαρη εταιρια και εχεις το κεφαλι σου υσηχο....

http://www.sas.com.gr/el/electrical_products/25-Power-Cable-Reels/48-Plastic-Cable-Reels-open-type

2.5 καλωδιο θες μονο για ηλεκτροκολληση ...απο εκει και περα μονο εαν δουλευουν ταυτοχρονα τα παραπανω θα εχεις θεμα...

SAS έχω κάτι πολύμπριζα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. το καταλαβαίνεις από την εμφάνιση και μόνο. Το ποιοτικό όμως το πλερώνεις !!
οπότε θα πω κι εγώ..

Σωστός ο Κωστής ! -bye-

Χαίρομαι για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ανοίξαμε και έφτασε και στο επίπεδο των υπολογισμών της πτώσης τάσης από το μήκος του καλωδίου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δέν υπάρχει ρεαλιστική απάντηση σε αυτό τό ερώτημα,αλλά χαρτί-μολύβι καί υπολογισμός.
Τό βασικό είναι τό φορτίο σέ Αmper πού τραβάει ρεύμα ένα εργαλείο,σέ συνάρτηση μέ τήν Ισχύ Watt τού μηχανήματος,καί τό μήκος τού καλωδίου,άν έχεις πολύ μακρύ καλώδιο,η μικρή διατομή (η καί τά δυό μαζί),καί μεγάλο φορτίο δημιουργείτε πτώση τάσης καί λόγο χαμηλής τάσης τροφοδότησης τού μοτέρ μπορεί νά τού δημιουργήση πρόβλημα.
Υπάρχει τύπος γιά τήν πτώση τάσης ανάλογα τού φορτίου καί τά μέτρα τής μπαλαντέζας,πές μου τήν ισχύ τού μηχανήματος σε watt,η τό ρεύμα σέ Amper πού γράφει επάνω,καί πόσα μέτρα μπαλαντέζα χρειάζεσαι,καί θά σού πώ άν πρέπει να βάλεις καλώδιο 1,5 mm η 2,5 mm η 4 mm .Η πτώση τάσης δέν πρέπει νά είναι πάνω από 4 % δηλαδή 220 volt τάση - 4% = 211 volt.

:worshippy::worshippy::worshippy: αστέρι ο γείτονας !!

Απ ότι κατάλαβα πάντως ηλεκτρικό αλυσοπρίονο των 2,500 W θα δουλεύει αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο απαιτητικός θα γίνει στο μέλλον..

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου. Αλλα ας πουμε για 10μ καλωδιο, απο ποσα watt και πανω χρειαζεσαι 2,5mm?

Δέν πάει έτσι Κωστή,άν έχει 100 μέτρα μπαλαντέζα 3 Χ 1.5 mm καλώδιο,μέ φορτίο 2.2 KW,στό μοτέρ θα φτάνει τάση μόνο 197,4 volt από 220 volt δηλαδή θά έχει πτώση τάσης 22.6 volt,καί τό μοτέρ σέ λίγες ώρες θά πάει γιά τήν ανακύκλωση.

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου. Αλλα ας πουμε για 10μ καλωδιο, απο ποσα watt και πανω χρειαζεσαι 2,5mm?

Γιά 10 μέτρα καλώδιο από 2,3 - 2,5 ΚW καί πάνω χρειάζεται καλώδιο 3 Χ 2.5 mm.

Last edited by a moderator:

Γιά 10 μέτρα καλώδιο από 2,3 - 2,5 ΚW καί πάνω χρειάζεται καλώδιο 3 Χ 2.5 mm.

Ευχαριστω πολυ.
Αρα να φανταστω οτι για 20-30μ μεχρι περιπου 2kw μαξ;

Ευχαριστω πολυ.
Αρα να φανταστω οτι για 20-30μ μεχρι περιπου 2kw μαξ;

:a0210:
Ακριβώς μέχρι 30 μέτρα μπαλαντέζα 3 Χ 1.5 mm είσαι οριακά μέχρι 2 ΚW,καί πάντα όπως πολυ σωστά σού είπαν οι συνάδελφοι,τήν μπαλαντέζα θά τήν έχεις απλωμένη,όχι μισή απλωμένη καί η άλλη μισή σέ κουλούρα,γιατί έτσι αυξάνεται η πτώση τάσης λόγο απωλειών,καί άς έχεις μεγάλη διατομή καλωδίου.

:worshippy::worshippy::worshippy: αστέρι ο γείτονας !!

Stay tuned tirelles George stay tuned :flipout:-bye-

Ρεαλιστικα, με 1,5mm μπαλαντεζα, ποσα watt μηχανημα μπορεις να δουλεψεις χωρις θεμα;
Μέχρι 1.5kw δεν έχεις πρόβλημα

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ειναι ερωτηση για αναλωσιμο αλλα παρουσιαση ενος που ειναι πραγματικα εντυπωσιακο.

Τα Βύσματα DuoPower της Fischer.

Αποτελείται από δύο ξεχωριστά σώματα που προσαρμόζονται ανάλογα το υλικό.

fischer-duopower.jpg

Το πρόσθετο σώμα εξασφαλίζει μεγάλη εκτόνωση παρέχοντας στήριξη σε μεγαλύτερα φορτία

Σε τοιχοποιία μπετού - τούβλου λειτουργεί η διόγκωση και η εκτόνωση

Σε υλικά όπως η γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα κλπ λειτουργεί η αναδίπλωση και η δημιουργία κόμπου

Η συνδυαστική λειτουργία εκτόνωσης, κρατήματος και η δημιουργία κόμπου επεκτείνουν το φάσμα εφαρμογών

Τα ειδικά αντιολισθητικά πτερύγια δεν επιτρέπουν την περιστροφή του βύσματος μέσα στην τρύπα κατά το βίδωμα

Η ενσωματωμένη ροδέλα δεν επιτρέπει το γλίστρημα του βύσματος μέσα στην τρύπα κατά το βίδωμα

https://youtu.be/3xAexD2hOkg

Σε κράτημα είναι η μέρα με την νύχτα από τα άλλα στο πορτοκαλοτετοιο κουτί.
Ένα ακόμα συν είναι η πατούρα που έχουν. Και λάθος να έχεις κάνει στο βάθος δεν θα κυνηγάς το ουπα στην τρύπα.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν ειναι ερωτηση για αναλωσιμο αλλα παρουσιαση ενος που ειναι πραγματικα εντυπωσιακο.

Τα Βύσματα DuoPower της Fischer.

Αποτελείται από δύο ξεχωριστά σώματα που προσαρμόζονται ανάλογα το υλικό.

fischer-duopower.jpg

Το πρόσθετο σώμα εξασφαλίζει μεγάλη εκτόνωση παρέχοντας στήριξη σε μεγαλύτερα φορτία

Σε τοιχοποιία μπετού - τούβλου λειτουργεί η διόγκωση και η εκτόνωση

Σε υλικά όπως η γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα κλπ λειτουργεί η αναδίπλωση και η δημιουργία κόμπου

Η συνδυαστική λειτουργία εκτόνωσης, κρατήματος και η δημιουργία κόμπου επεκτείνουν το φάσμα εφαρμογών

Τα ειδικά αντιολισθητικά πτερύγια δεν επιτρέπουν την περιστροφή του βύσματος μέσα στην τρύπα κατά το βίδωμα

Η ενσωματωμένη ροδέλα δεν επιτρέπει το γλίστρημα του βύσματος μέσα στην τρύπα κατά το βίδωμα

https://youtu.be/3xAexD2hOkg

Ειναι κορυφη! Μεχρι στιγμης ειχα τα αντιστοιχα ακριβα της spit, αλλα δοκιμασα αυτα και εντυπωσιαστηκα. Αξιζουν τα λεφτα τους.
Προσωπικα μαυρα απλα χρησιμοποιω μονο σε εφαρμογες μπετου με οχι ιδιατερες απαιτησεις. Ειδαλλως παω σε spit, tox και πλεον και fischer.

Παρα πολυ καλο φενεται το συγκεκριμενο ουπα της Fisher...

Εγω κολλαω εδω...

Αρκετα συμαντικο κατα την εργασια σου..

Το θεμα ειναι η τιμη....ξερει κανεις...;