Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κύριοι ερώτησης...
το σκαπτικό που είχε φέρει λίγο μετά το Πάσχα το Lidl, αξίζει το κόπο για να σκαφτούν γραμμές για αλλαγή στα ηλεκτρολογικά;
Λογικά δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί ως σκαπτικό για τέτοια δουλειά. Δηλαδή one time only...

ΥΓ
Για να προλάβω το Νεκτάριο...τα ηλεκτρολογικά θα τα κάνει φίλος ηλεκτρολόγος, απλά ως εξοικονόμηση χρόνου δικού του, γιατί δουλεύει σε εργοστάσιο, λέω να κάνω εγώ το σκάψιμο των γραμμών.

Οποιοδηποτε δραπανο ρευματος ονομαζομενο 'σκαπτικο' θα μπορουσε να ανοιξει αυλακι καλωδιων σε τοιχοποιια. Και του Parkside.
Υπαρχουν επισης ειδικα SDS καλεμια για αυτη τη δουλεια τα λεγομενα καναλοκάλεμα. Δυστυχως δεν εχει τυχει να τα δουλεψω να σου πω τι να προσεξεις αλλα ειναι απλο πραμα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αυτες οι μαυρες οι κ@λοβιδες, που γυαλιζουν, σαν να εχουν μικρα διαμαντακια μεσα στο μεταλλο, τι σαταναδες ειναι; Για να πιανουνε πιο καλα;
Κανουν τρελο θορυβο! Ξυπνησα ολη την πολυκατοικια γμτ. 

giphy.gif

Οποιοδηποτε δραπανο ρευματος ονομαζομενο 'σκαπτικο' θα μπορουσε να ανοιξει αυλακι καλωδιων σε τοιχοποιια. Και του Parkside.
Υπαρχουν επισης ειδικα SDS καλεμια για αυτη τη δουλεια τα λεγομενα καναλοκάλεμα. Δυστυχως δεν εχει τυχει να τα δουλεψω να σου πω τι να προσεξεις αλλα ειναι απλο πραμα.
Τα έχω δει αυτά Μιχάλη...
Αυτά κάνουν σχεδόν όσο το σκαπτικό...!!!

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τα έχω δει αυτά Μιχάλη...
Αυτά κάνουν σχεδόν όσο το σκαπτικό...!!!

Αν ειχες παρει bosch ομως θα ηταν σε κλασμα της τιμης του...:afro:

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν ειχες παρει bosch ομως θα ηταν σε κλασμα της τιμης του...:afro:
Αν είχα πάρει Bosch δεν θα σκεφτόμουν τα 20-30 του καλεμιού...

Έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για άλλο είδος...εγώ (προφανώς κι ο Νεκτάριος) μιλάμε για τα παρακάτω...

https://www.skroutz.gr/c/3147/kalemia-velonia-skaptikwn.html?keyphrase=καναλοκαλεμο+sds+plus

που έχουν και διάφορες διαστάσεις καναλιού νομίζω...

Ακριβως το ιδιο ειδος καλεμιων ειναι Γιαννη. Ολα αυτα ανοιγουν αυλακια για τον ιδιο σκοπο.
Η κοψη του καλεμιου του δικου μου αλλα και αυτου στο λινκ που εβαλα ειναι ~22μμ. Ειναι πολυ κοινο μεγεθος αλλα ισως θελεις εσυ θελεις μεγαλυτερο.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Oχι απαραιτητα, υπαρχουν και φτηνα και καλα, αν ψαξεις. Εχω παρει εγω ενα της Draper σαν και το παρακατω με ελαχιστα ευρω, δεν θυμαμαι απο που, μπορει και απο amazon.
https://www.amazon.co.uk/Faithfull-...coding=UTF8&psc=1&refRID=SZCC00ZJ0GV1AJATV4R4
Αυτα ειναι για λαου λαλυ σκαψιμο αυλακιου με λεπτομερεια.

Έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για άλλο είδος...εγώ (προφανώς κι ο Νεκτάριος) μιλάμε για τα παρακάτω...

https://www.skroutz.gr/c/3147/kalemia-velonia-skaptikwn.html?keyphrase=καναλοκαλεμο+sds+plus

που έχουν και διάφορες διαστάσεις καναλιού νομίζω...
Αυτα ειναι για βρουταλ καταστασεις αλλα θελουν δυνατο μηχανημα που σε sds plus σπανιο και το παρκσιντ δεν νομιζω να μπορει να το δουλεψει. Θα πεσει πολυ ζορι!

H μονη διαφορα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι τα μεν ειναι Βοsch και ακριβα, ενω τα αλλα ειναι bugdet και φτηνα.
Τα άλλα που έβαλα στο λινκ έχουν και στα πλάγια κάτι "φτερά" που προφανώς βοηθούν να μην σκάψεις σε "λάθος" βάθος.

Υποθέτω πάντα...

Το σκαπτικο του Lidl μέσα στην κασετίνα έχει πλακέ 4ποντο sds πλακέ καλεμι....
Άμα διαγραμμιστει που θέλει σκάψιμο, πάνω από 2-3 πόντους πλάτος δεν χρειάζεται, σκαβεις πανω κατω και τελειωσες...γιατί να αγοραστεί αυτό εξειδικευμένο καλεμι....;Εκτός και εάν το χρειάζεσαι γενικότερα...οποτε παω πασο. .
Εχω ανοίξει τέτοια λουκια/χαντρωμα ουκ ολίγες φορές έτσι σχετικά ευκολα

παιδια αναζητω καποιο υλικο να περασω πανω στα φαναρια του αυτοκινητου αφου τα ξεθαμπωσω. (το εχω ξανακανει αλλα ωψρις προστασια μετα)
Και αν ειναι δυνατον να μπορω να το περασω και μετα απο την περιποιηση γρατσουνιων στο βερνικι του κυριως σωματος.
Κατι μεταξυ κεριου και κανονικου βερνικιου δηλαδη.
Υπαρχει?

Εδώ δες:

Α, οχι. Κανονικες βιδες ειναι κατα τα αλλα. Το μονο αλλο "διαφορετικο" ειναι οτι η κεφαλη ειναι για PH, οχι για PZ οπως οι περισσοτερες βιδες πλεον.
Απλως εχουν αυτη τη πολυ περιεργη επιστρωση (που κανει και πολυ και στριγγο θορυβο οταν βιδωνεται σε ξυλο). Εκτος απο μαυρη και ματ, φαινεται να εχει και πολυ μικρα "διαμαντακια" μεσα.
Θα κοταξω να βαλω φωτο, αλλα δε νομιζω να διαφωτισει και πολυ.

Ρε παιδια οι γυψοσανιδας ειναι.
Εχουν περιεργη κοπη σπειρωματος πιο αιχμηρη και οταν τις βιδωνεις σε ξυλο ειδικα σκληρο τσιριζουν.
425850371_01_22.jpg

Το διαμανταρισμα που αναφερεις ειναι η αντιοξειδωτικη βαφη τους.

Και εδω η πολυ οξεια κοπη του σπειρωματος που ειναι υπευθυνη για το τσιριγμα.
bida-gypsosanidas-akifix-35x35mm-1000tem.jpg
drywall-screws-250x250.jpg

Εχω δικιο μαστροχαλαστη?