Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ρε παιδια οι γυψοσανιδας ειναι.
Εχουν περιεργη κοπη σπειρωματος πιο αιχμηρη και οταν τις βιδωνεις σε ξυλο ειδικα σκληρο τσιριζουν.
425850371_01_22.jpg

Το διαμανταρισμα που αναφερεις ειναι η αντιοξειδωτικη βαφη τους.

Και εδω η πολυ οξεια κοπη του σπειρωματος που ειναι υπευθυνη για το τσιριγμα.
bida-gypsosanidas-akifix-35x35mm-1000tem.jpg
drywall-screws-250x250.jpg

Εχω δικιο μαστροχαλαστη?

ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο! :)
Ακριβως αυτες ειναι.
Αρα ειναι για γυψοσανιδα, ε; Γιατι εχουν τετοιο αντισκωριακο και οχι το κλασσικο που εχουν οι γαλβανιζε;

Ισως ειναι για περιορισμο του κοστους.
Γενικοτερα δεν ενδυκνυνται για βιδωμα σε ξυλο και μαλιστα σε σκληρα ξυλα καθως δεν εχουν καμια ελαστικοτητα και τεινουν να σπανε.

Επισης επειδη τελικα σκουριαζουν παρα την απικαλυψη συνιστωνται για εσωτερικη χρηση και σε γυψοσανιδες μονο.

Δοκιμασε να αφησεις μια γυψοσανιδας και μια ξυλοβιδα εκτεθημενες εξω και θα δεις πως θα σκουριασει πολυ πιο γρηγορα.

Έχω την εντύπωση ότι οι γυψοσανιδοβιδες είναι αρκετά καλές για mdf, ίσως καλύτερες από τις κλασικές νοβοπανοβιδες.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ρε συ Αγγελε γυψοσανιδας ελεγες...;

Nα ναι καλα ο Κυρικος που εβαλε φωτο και λυθηκε το "μυστηριο"...

Γενικος οι βιδες γυψοσανιδας δεν ενδεικνυονται για ξυλο καθως η κατασκευη τους ειναι τετοια ωστε να αντεχουν στην υγρασια για αυτο και ειναι αντιξοιδοτηκες και να τρυπουν λεπτες μεταλλικες επιφανιες...οπως ορθωστατες,περιμετρικους οδηγους οροφης και στρωτηρες....για αυτο και τριζει η βιδα στο ξυλο....

Τα ειδη βιδας ειναι 2...με μυτη,σαν αυτες που εβαλε ο Κυριακος,που ειναι κυριος για βιδωμα γυψοσανιδας με μεταλλο και οι τρυπανοβιδες που ειναι για ενωση μεταλλου με μεταλλου....
http://www.xromata-drosos.gr/index.php/vides/121-trypanovides

Παντως υπαρχουν ειδη και ειδη βιδων..απο αυτες που εχω αγορασει oι πιο σκουριασμενες ηταν τις Fιsco ενω τις FFman οχι τοσο.....την ιδια κανουν παντως...αλλα το ποιες απο τις 2 αντεχουν περισσοτερο δεν το εχω εξακριβωσει πληρως....

Δε ξερω αν ειμαι στο σωστο νήμα (αν οχι ας το αλλάξει καποιος) αλλα πρόσφατα ειδα κατι καλούς σφιγκτηρες σκανδαλης (μαύροι με πορτοκαλί αν βοηθάει)σε ενα συνάδελφο και απο ότι με ενημερωσε ειχε γινει ομαδική παλαιότερα απο ελληνικο καταστημα σε πολυ καλη τιμη και δη φθηνότερα απο λιντλ.ωστοσο μαλλον λογω γήρατος δε θυμόταν λεπτομέρειες.μηπως καποιος θυμάται κατι περισσοτερο;

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δε ξερω αν ειμαι στο σωστο νήμα (αν οχι ας το αλλάξει καποιος) αλλα πρόσφατα ειδα κατι καλούς σφιγκτηρες σκανδαλης (μαύροι με πορτοκαλί αν βοηθάει)σε ενα συνάδελφο και απο ότι με ενημερωσε ειχε γινει ομαδική παλαιότερα απο ελληνικο καταστημα σε πολυ καλη τιμη και δη φθηνότερα απο λιντλ.ωστοσο μαλλον λογω γήρατος δε θυμόταν λεπτομέρειες.μηπως καποιος θυμάται κατι περισσοτερο;

Ακριβως αυτο το σχημα και κατασκευη εχουν.
https://www.skroutz.gr/s/16836326/Pasco-Σφιγκτήρας-Έξυπνος-2-Λειτουργιών-Quick-Grip.html
Ονομασια δεν θυμαμαι, πρεπει να κατεβω εργαστηριο αλλα δεν νομιζω να υπαρχουν πλεον. Ξεπουλησε ο μαγαζις :flipout:

Χμμμ.. Κρίμα.. Αρα παμε για του λιντλ και ας σφίγγουν λιγοτερο!εκτος κ αν παρω απο κάποιον αλλο τους δικούς του.. Αχαχαχα.. Να προσέχει αλλη φορα να μη μου τους δείχνει!

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ε ναι ντε
Αυτοι ηταν αλλα σε κοκκινο.
Ρε Νεκ εγω γτ θυμαμαι πως τους ειχαμε παρει λιγότερα χρήματα απο καπου απο τη Λάρισα?

Οι πορτοκαλι ηταν του μετρου.

To 3/8" αντιστοιχει μονο στο μηκος της συρραφιδας οχι στην συνολικη διασταση, αρα μπορει να μην κανουν.

Αυτο που πρεπει να τσεκαρεις ειναι το πλατος. Το prebena γραφει 10.6μμ πλατος οποτε δες τι πλατος εχουν οι δικες σου συρραφιδες και πραξε αναλογα.

Δε το γραφει πουθενα στα δικα μου και δε τα εχω να τα μετρησω κιολας.

Βεβαια το Τ50 Τ25 κλπ κλπ ειναι τυπος δλδ στανταρ σειρων καρφωτικων γιαυτο και ευελπιστω να κανουν.
Καλεσα τον Καραγιαννη αλλα δυστυχως δεν ξερει να μου πει με σιγουρια.

Νομιζω ειναι οκ.

Τωρα 1,25 με 1,27 ειναι πρακτικα το ιδιο.
p021-l.jpg

Και η επιβεβαιωση απο την ιδια την PREBENA.

51Azn7ifMcL.jpg

To γραφει και το κουτι του Καραγιαννη αλλα δε φαινεται στην φωτο που εχουν ανεβασει....

Εδω σε καλυτερη αναλυση απο τον Χρήστου.
261PF09-o3_2.jpg

Last edited by a moderator:
Ο δισκος γραφει οτι διαρκει 30 φορες περισσοτερο απο τα κοινα δισκακια. Τα απλα δισκακια μεταλλου της Dewalt κοστιζουν 8-9 ευρω η δεκαδα και ειναι πολυ καλα.

Επειδη το λεει η Dewalt και οχι ο πωλητης, δεν θα το αμφισβητησω.

Μου αρεσει που ο δισκος ειναι μεταλλικος και 1.3μμ παχος αρα και πιο ανθεκτικος οχι μονο στην φθορα αλλα ισως και να συγχωρει καποιες αγαρμπες κινησεις του χρηστη.
Το μονο θεμα ειναι ποσο πιο αργα θα κοβει λογω μεγαλυτερου παχους (1.3mm vs 1mm) σε σχεση με τα καλα απλα επωνυμα δισκακια κοπης μεταλλου.

Μια δοκιμη θα μας πεισει, οπως παντα :))

Η διαφορά χρονου στο κόψιμο δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη,αν και
σε στα πολλά κοψίματα το καταλαβαινεις,αλλά στην ποιότητα κοψιματος,που είναι το κύριος ζητούμενο,και η διάρκεια αντοχής.
Έχω έναν ανάλογω ξηράς κόπης εδώ και 6 χρόνια της Bosch και δεν έχει πάθει τίποτα..
Οπότε θα τον πάρω οποτε βρεθω στα περιξ,γιατι τον εχει και καλη τιμη,να τον δοκιμάσω..

Έχεις κάνεις άποψη για τις μπαλαντεζες του Χαραλαμπιδη. ;

https://www.skroutz.gr/s/11902341/Χαραλαμπίδης-Μπαλαντέζα-Καρούλι-Πλαστικό-Μεγάλο-3x2-5mm-25m.html

Θέλω μια 25μ η 30μ και είμαι ανάμεσα σε αυτήν και στην SAS..

https://www.kafkas.gr/proionta/ilek...tpofeio-3x2-5-30m_88716/?affid=4&skuId=152026

Αν και μια φορά την πέρνεις εντούτοις ξέρω ότι γενικότερα κάποια πράγματα που εείναι ελληνικής κατασκευης έχουν ποιοτητα. ..Για αυτό και ρωτάω.