Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Nαι, αυτο με τα Dewalt το εχω ακουσει και απο αλλους. Φιλάσθενα και ευπαθή εργαλεια δυστυχως.

Το λινκ με την χαμηλη τιμη ειναι πολυ ενδιαφερον. Το μαγαζι απο το Αργος πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλο, φαινεται οτι εχει πολλα εργαλεια και μεγαλη ποικιλια.

Καλορίζικο να είναι και καλές δουλειές μαζί του
..!!

Όσο αφορά την επέκταση της εγγύηση κάνεις ένα τηλ στην εδώ αντιπρωσοποια...Σε κάθε περίπτωση η εγγύηση είναι πανευρωπαικη και όπου να το δηλώσεις θα πρέπει λογικά να υσχιει...
Σε καθε φτηνό η ακριβό εργαλείο θα πρέπει να δηλώνεται η επέκταση για μπορείς να την επωφεληθείς και αχρειαστει ας είναι...

Και εγω εχω καμμια 50αρια Ryobi και ποτε δεν ετυχε να εχω κανενα προβλημα. Και τι λεει αυτο? Οτι δεν υπαρχουν ελαττωματικα Ryobi?
Οπως επισης δεν εχω επιστρεψει ποτε καποιο Parkside, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα Parkside ειναι καλα.

Περαν της πλακας, κατα την γνωμη μου τα πλεον αξιοπιστα επαγγελματικα εργαλεια ειναι τα Μακιτα και τα Βοsch (ισως τα μακιτα να βρισκονται ενα κλικ παραπανω σε καποια εργαλεια) και επονται τα Dewalt.
Για τα Μιlwaukee δεν εχω αποψη παντως την Αμερικη βρισκονται παντα μπροστα στις προτιμησεις απο τα Dewalt.

Αυτα ολα σε γενικες γραμμες καθως υπαρχουν και πολυ καλα εργαλεια Dewalt που ξεχωριζουν απο τον ανταγωνισμο. Mπορω να θυμηθω το ηλεκτρικο εκκεντρο τριβειο, το παγκοπριονο και την σεγα παγκου.

Κυριακο και εγω εχω πολλα dewalt εργαλεια και δεν εχω παραπονο.Τα θεωρω εξαιρετικα εργαλεια,ανταξια της τιμης τους.Μου ετυχε μια φορα ενα ελλατωματικο δισκοπριονο παγκου στο οποιο δεν ξεβιδωνε το παξιμαδι που συγκρατει τον δισκο κοπης..
Αυτο δε σημαινει οτι ειναι αναξιοπιστα εργαλεια,ουτε αλλαξε η αποψη μου γι αυτα..
Παντως απο εκεινο που δεν εμεινα ικανοποιημενος ειναι απο το σερβις τους.Σιγουρα περιμενα καλυτερη εξυπηρετηση..
Δεν εχουν ουτε τηλεφωνο να επικοινωνησεις μαζι τους..

Νομίζω πως η dewalt τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υποφέρει απο αντιπροσώπευση, καθώς αν δεν απατώμαι υπάρχουν δύο επίσημοι retailers που πολεμούν μεταξύ τους λυσσαλέα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Και εγω εχω καμμια 50αρια Ryobi και ποτε δεν ετυχε να εχω κανενα προβλημα. Και τι λεει αυτο? Οτι δεν υπαρχουν ελαττωματικα Ryobi?
Οπως επισης δεν εχω επιστρεψει ποτε καποιο Parkside, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα Parkside ειναι καλα.

Περαν της πλακας, κατα την γνωμη μου τα πλεον αξιοπιστα επαγγελματικα εργαλεια ειναι τα Μακιτα και τα Βοsch (ισως τα μακιτα να βρισκονται ενα κλικ παραπανω σε καποια εργαλεια) και επονται τα Dewalt.
Για τα Μιlwaukee δεν εχω αποψη παντως την Αμερικη βρισκονται παντα μπροστα στις προτιμησεις απο τα Dewalt.

Αυτα ολα σε γενικες γραμμες καθως υπαρχουν και πολυ καλα εργαλεια Dewalt που ξεχωριζουν απο τον ανταγωνισμο. Mπορω να θυμηθω το ηλεκτρικο εκκεντρο τριβειο, το παγκοπριονο και την σεγα παγκου.

Ωραια αν ελεγα και εγω Φιλασθενα και ευπαθη εργαλεια τα Ryobi, ασε δε τα μπλε Bosch ειναι για τα μπαζα.
Πως θα ακουγοταν?

Πως γινεται να κατηγορησω μια εταιρεια χωρις να ξερω περισσοτερα.
Διαφωνω καθετα.

Επισης δεν εχω συναντησει, παρα ενα η δυο συνεργεια οποιασδηποτε φυσης εργασιας με μπλε Bosch.
H MAKITA θα εχουν η Dewalt.

Αποψεις αποψε θα μου πεις αλλα καποια πραγματα ειναι ασχημα να ακουγονται χωρις να στοιχειοθετουνται.

Κυριακο και εγω εχω πολλα dewalt εργαλεια και δεν εχω παραπονο.Τα θεωρω εξαιρετικα εργαλεια,ανταξια της τιμης τους.Μου ετυχε μια φορα ενα ελλατωματικο δισκοπριονο παγκου στο οποιο δεν ξεβιδωνε το παξιμαδι που συγκρατει τον δισκο κοπης..
Αυτο δε σημαινει οτι ειναι αναξιοπιστα εργαλεια,ουτε αλλαξε η αποψη μου γι αυτα..

Αυτη η αποψη μαλιστα.
Παντως απο εκεινο που δεν εμεινα ικανοποιημενος ειναι απο το σερβις τους.Σιγουρα περιμενα καλυτερη εξυπηρετηση..
Δεν εχουν ουτε τηλεφωνο να επικοινωνησεις μαζι τους..

Ευτυχως μεχρι τωρα δεν το εχω χρειαστει.
Εδω παντως εχει τα παντα με τηλεφωνα και διευθυνσεις.
http://service.dewalt.gr/DEWALT/GR/el-GR/AgentLocator/SearchAgentLocators

Δεν υπάρχουν εταιρίες που είναι σε όλα καλές ,Κυριάκο.
Στα εργαλεία Ξύλου η Dewalt είναι κορυφή . Στα υπόλοιπα υπερτερούν οι άλλοι ,π.χ. στα μικρά 12v η Bosch δεν νομίζω ότι έχει ανταγωνισμό . Στα τριβεία είναι η Roupes και …….οι άλλοι , και πάει λέγοντας . Προσωπικά όλα τα εργαλεία Ξύλου που έχω είναι Dewalt λόγω Elu . Τα ρούτερ της τα θεωρώ καλύτερα και από της Festool .Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι δεν βγάζουν πολύ καλά προιόντα , π.χ. το GOF 1250 της Bosch . Το θέμα είναι να μην σου βγάζει προβλήματα ,και εκεί δεν είναι θέμα μάρκας αλλά και τύχης.
Από αντιπροσωπεία εγώ ξέρω ότι μια έχουν στην Ελλάδα , που βρίσκεται στην Γλυφάδα μαζί με την B&D.

Καλημέρα,

Να κάνω μια ερώτηση. Ψάχνω flush trim bit για ρούτερ στα 8mm με το ρουλεμαν πάνω και ισόπεδο κάτω μέρος. Αλλά εκτός και αν δεν ψάχνω σωστά έχω βρει μόνο αυτό https://www.bosch-professional.com/gr/el/%CF%86%CF%81%CE%AD%CE%B6%CE%B5%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-expert-for-wood-laminate-2592914-ocs-ac/ , το οποίο μου φαινεται ολίγον πανάκριβο. Εχετε υπόψη σας κάποιες εναλακτικές στην Ελληνική αγορά ή θα πρέπει να κοιτάξω εξωτερικό. Η χρήση που προορίζεται είναι καθαρα ερασιτεχνική.

Ευχαριστώ πολύ.

Ωραια αν ελεγα και εγω Φιλασθενα και ευπαθη εργαλεια τα Ryobi, ασε δε τα μπλε Bosch ειναι για τα μπαζα.
Πως θα ακουγοταν?

Πως γινεται να κατηγορησω μια εταιρεια χωρις να ξερω περισσοτερα.
Διαφωνω καθετα.

Επισης δεν εχω συναντησει, παρα ενα η δυο συνεργεια οποιασδηποτε φυσης εργασιας με μπλε Bosch.
H MAKITA θα εχουν η Dewalt.

Αποψεις αποψε θα μου πεις αλλα καποια πραγματα ειναι ασχημα να ακουγονται χωρις να στοιχειοθετουνται.

Ο,τι θες μπορεις να πεις πατριωτακι για τα bosch και τα Ryobi, δεν θα ενοχληθω καθολου γιατι απλα δεν σημαινει οτι επειδη εχουμε καποια μαρκα, αυτη ντε και καλα ειναι η καλυτερη. Απο την αλλη, οταν ακουω προβληματα για τα Dewalt περισσοτερο απο αλλες επαγγελματικες μαρκες μεσα μαλιστα στο δικο μας φορουμ, δεν χρειαζεται ιδιαιτερη τεκμηριωση για να αποκαλεσω τα εργαλεια αυτα ευπαθη και φιλασθενα ..με μια δοση χιουμορ προφανως :)

Σωστη τεκμηριωση ομως θα ηταν να υπηρχε μια βαση δεδομενων με προβληματα ανα μαρκα, οπως στα αυτοκινητα που υπηρχαν στατιστικα απο τα συνεργεια για την καθε μαρκα. Δυστυχως αυτη δεν υπαρχει οποτε βασιζομαστε σε αυτα που ακουμε και διαβαζουμε φιλτραροντας τα μεσα απο την εμπειρια μας και την λογικη μας.
Aπο την αλλη, δεν θεωρω σωστη τεκμηριωση εαν δω μονο 2 συνεργεια στην Ελλαδα να χρησιμοποιουν Bosch. Kαι αν δω παραπανω συνεργεια να χρησιμοποιουν Parkside, τι θα μου πει αυτο ακριβως?

Αυτο που λεω λοιπον με την δικη μου εμπειρια και θεωρηση των πραγματων περι εργαλειων ειναι οτι -γενικα μιλωντας- τα Bosch και τα Μακιτα ειναι πιο αξιοπιστα απο τα Dewalt. Εαν καποιος με ρωτησει σε ποια μαρκα να επενδυσει, θα του προτεινα Μακιτα η Βοsch και οχι Dewalt. Αυτη ειναι η αποψη που εχω σχηματισει για καποιους λογους και αιτιες.
Eπισης πιστευω οτι τα Dewalt ειναι πιο αξιοπιστα απο τα Ryobi και τα Black and Decker αλλα οχι απο τα Milwaukee.

Εαν υπαρχει τεκμηριωμενη αποψη περι του αντιθετου των παραπανω , θα ανακαλεσω αμεσα :)

Εγώ πάντως οποίον μάστορα έχω φέρει στο σπίτι έχει Makita και DeWalt .... Μάλιστα ένας με άφησε να παίξω με το 12v παλμικό της DeWalt . Και ο σπιτονοικοκύρης μου που διαλύει και επισκευάζει φορτηγά έχει DeWalt . Πραγματικά δεν έχω δει Bosch πουθενά . Σίγουρα έχω δει Parkside ...

Μήπως είναι και θέμα πακετων-προσφορων;

Ο γαμπρός μου όταν δούλευε στο μετρό είχαν μόνο Hilti.

Για αναλώσιμα Bosch ούτε για αστείο στα μέταλλα μου έχει πει ο γαμπρός μου . Μου έφερε ένα τρυπάνι αγνώστου μάρκας που τα παίρνουν με το κιλό στη δουλειά γιατί δεν μπορούσα να τρυπήσω 4mm τρύπα σε 3mm ατσάλι με το Bosch και άνοιξε την τρύπα σε 5 δευτερόλεπτα χωρίς ζόρι ενώ με το Bosch δεν είχα καταφέρει να φτάσω μέχρι την μέση ...

Εξακολουθω να διαφωνω αλλα δεν μπορω να κανω και τπτ να σου αλλαξω αποψη.

Mπορεις καλλιστα, δεν εχω κολλημα με μαρκες, εαν σταματησεις ομως να μου λες σαν μοναδικο επιχειρημα οτι στα συνεργεια δεν βλεπεις εργαλεια Bosch.. :))

Αν και η Bosch γενικά δεν με ενθουσιάζει, θα παραδεχθώ πως ειδικά τα μπλέ κρουστικά δράπανα ρεύματος αυτά των 1000-1500βατ όπου έχουμε δουλέψει με συνεργεία ή σε παραγωγή για πάνω από 20 χρόνια που τα βλέπω σε συνθήκες ταλιμπάν αντέχουν πολύ ξεζούμισμα.

Λόγω δουλειάς έρχομαι χρόνια σε επαφή με κατασκευαστικές, αλουμινίου και σιδήρου. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν εργαλεία dewalt και makita, κυρίως όμως dewalt. Για βαριά εργαλεία παίζουν πολύ τα metabo. Σπάνια βλέπεις κάποιο Bosch κι αυτό θα είναι κάποιο δράπανο για τοίχο.