Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

ναι Μιχάλη. Καμιά δεκαετία παλαιότερα, έπαιρνα ένα πολύ καλό αλλά δεν το θυμάμαι πλέον (ασπροκόκκινο μπουκάλι ήταν) για έντονη χρήση σε μηχανήματα ήχου αλλά μετά το έχασα (χάθηκε από την αγορά). Μετά δοκίμασα διάφορα και κατέληξα στο WD40. Βέβαια πλέον δεν ασχολούμαι μανιακά με μηχανήματα/κονσόλες/στούντιο...αλλά κάνω μια χαρά την δουλειά μου.

Καλησπέρα.
Spray επαφών χωρίς λάδι, τι προτείνετε;

Κορυφαιο σπρει επαφων απο μια κορυφαια εταιρεια στο ειδος της, αλλα δεν το βρισκεις ευκολα.
Tuner 600 σε πολυ καλη τιμη σε σχεση με το εξωτερικο!!! (το μαγαζι δεν το ξερω).
παλια σε στουντιο ηχου ηταν το πρωτο που επιανα, και εαν αυτο δεν εκανε δουλεια τοτε ξεκιναγε το κατσαβιδι

Κορυφαιο σπρει επαφων απο μια κορυφαια εταιρεια στο ειδος της, αλλα δεν το βρισκεις ευκολα.
Tuner 600 σε πολυ καλη τιμη σε σχεση με το εξωτερικο!!! (το μαγαζι δεν το ξερω).
παλια σε στουντιο ηχου ηταν το πρωτο που επιανα, και εαν αυτο δεν εκανε δουλεια τοτε ξεκιναγε το κατσαβιδι

Ότι καλύτερο.

Το λάδι μαζεύει σκόνες.

Μιας και έτυχε να δω ένα βιντεάκι στο youtube για τη λίπανση του γωνιακού https://www.youtube.com/watch?v=1NQurPL7-cw
μου ξαναγεννήθηκε η απορία για το ποιο γράσο είναι καταλληλότερο για αυτή τη δουλειά και για την ποσότητα που χρειάζεται.
Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ αδιάβροχο μπλε γράσο για τον τροχό, μιας και αυτό είχα πρόχειρο, αλλά παρατήρησα οτι η κεφαλή ζεσταινόταν αρκετά ίσως γιατί είναι αρκετά πηχτό. Δε ξέρω.
Γενικά γι αυτές τις δουλείες που θέλουμε να λιπάνουμε για συντήρηση γρανάζια από τροχούς, δράπανα κτλ τι προτείνετε;

Εχει κανα δυο λειτουργικοτατους τροχους ο πατερας μου πανω απο 20 χρονια ο καθενας, ισως και πανω απο 30, και δεν τους εχει γρασσαρει ποτε.

Τι γραφουν τα μανουαλ για την συντηρηση αυτων των εργαλειων?

Κατα προτιμηση γρασο με γραφιτη και οχι μεγαλη ποσοτητα, με τις θερμοκρασιες ενα φρεσκο γρασο κυκλοφορει παντου.
Θεωρω οτι στο video εβαλε πολυ γρασο. Το ποιο σημαντικο ειναι οι πληροφοριες που δινει για το δεσιμο του εργαλειου
Εχω τροχους 20 ετων και δεν τους εχω βαλει γρασο, μονο σε εναν εβαλα οταν αναγκαστικα αντικατεστησα το γραναζι του μοτερ.

τουλαχιστον βρες ενα "οικονομικο" γρασο υψηλων θερμοκρασιων
να βαλεις γρασο, το πολυ, μεχρι το υψος του ρουλεμαν που φωλιαζει το μεγαλο γραναζι

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έφαγα ολόκληρη την αγορά για να βρω γράσο με γραφίτη αλλά τζίφος.
Τελικά πήρα σωληνάριο με γράσο για γωνιακή χορτοκοπτικού. Φαντάζομαι να κάνει.
Βρήκα και γράσο της durostick https://www.skroutz.gr/s/15637535/Γράσο-Μακράς-Διαρκείας-Durostick-1kg.html'
Είναι άραγε καλό;
Το καλύτερο είναι αυτό για τις γωνιακές κεφαλές που πήρες, στο σωληνάριο. Συνήθως είναι μόλυβδου το οποίο είναι καλύτερο από του γραφίτη. Όσο αφορά την ποσότητα που πρέπει να βάλεις, κοιτώντας εσωτερικά τη σκάφη που θα το βάλεις, λογικά θα υπάρχει περιμετρικά μια πατούρα περίπου στο μέσο της σκάφης (όσους έχω ανοίξει εγώ έχουν όλοι). Συνήθως πάει μέχρι αυτό το ύψος, μπορεί και ένα χιλιοστό χαμηλότερα. Για να δεις τι γίνεται αφού βάλεις το γράσο και χωρίς να έχεις γρασαρει τα γρανάζια, κλείνεις το καπάκι και βάλε μόνο μια βίδα. Γύρνα τον άξονα μερικές φορές με το χέρι και άνοιξε το πάλι για να δεις αν λιπάνθηκαν τα γρανάζια. Αν είναι όλα οκ το κλείνεις και είσαι έτοιμος. Παρεπιπτόντως, αν δεις ότι την ώρα που τον πατάς να πάρει μπρος, ζορίζεται, τον σταματάς και αφαιρείς λίγο γράσο (λίγο).

με αφορμη το δισκοπριονο που ξαναφερνει το λιντλ (σε αυξημενη τιμη αυτη τη φορα) ηθελα να ρωτησω, ποια η διαφορα στην πραξη μεταξυ κλασικων και βυθιζομενων
ειναι πιο ακριβα απο τα κλασικα, και απο τα λιγα που εχω δει ισως και πιο ακριβη στις μεσουρες τους (γωνιες,βυθιση)
υπαρχει διαφορα υπερ αυτων στην ποιοτητα κοπης? ή /και καπου αλλου?

Μάστορες τα φώτα σας παρακαλώ

Τις προάλλες επεσα πάνω στον παρακάτω δισκο και τον αγόρασα για το radial του lidl
[url=https://postimg.cc/BLfMq5rF][/URL]

Όμως σήμερα που πήγα να τον τοποθετήσω διαπίστωσα ότι το βελάκι περιστροφής του νέου δίσκου δεν ταιριάζει με αυτόν που είχε το μηχάνημα από το εργοστάσιο όπως θα δείτε στη φωτογραφία
[url=https://postimg.cc/SYq8PDwZ][/URL]

Μήπως μπορώ να τον χρησιμοποιήσω εαν τον τοποθετήσω από την άλλη πλευρα του ώστε το βελακι να ταιριάζει με βαση την περιστροφή του μηχανήματος ή δεν κάνει για το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Edit: ξέχασα να αναφέρω ότι οι δίσκοι έχουν τις ίδιες διαστάσεις ακριβώς, το μόνο που αλλάζει είναι τα δοντάκια όπου ο νεος εχει 48 δόντια, τα διπλάσια από τον παλιό, και πάχος 2,4 αντι 2,6 του παλιού.

"Μήπως μπορώ να τον χρησιμοποιήσω εαν τον τοποθετήσω από την άλλη πλευρα του ώστε το βελακι να ταιριάζει με βαση την περιστροφή του μηχανήματος"

η απαντηση ειναι: ναι μπορεις

Μια ειναι η σωστη τοποθετηση του δισκου στο παγκοπριονο σε σχεση με το υπο κοπη τεμαχιο ξυλου.

table-saw-feed-direction-answer.gif

Να κάνω μια ερώτηση:

Την επόμενη Παρασκευή φέρνουν τα Lidl ένα δισκοπριονο στα 40

Πιστεύεται πως αξίζει αυτή η αγορά για το συγκεκριμενο, η να κοιτάξω κάποιο άλλο δισκοπριονο σε παρόμοια τιμή με αυτή;

Σίγουρα δεν θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση. Κυρίως για DIY. IMG_20200920_172713.jpg

Προσωπικα, λιγο που το εχω χρησιμοποιησει, μια χαρα μου εκανε δουλεια.
Και νομιζω οι περισσοτεροι εδω μεσα το εχουν σε εκτιμηση (για τα λεφτα του, παντα).