Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Γιωργο, εχω και τη σεγα αυτη και 2-3 διαφορετικες λαμες bosch. Μαλιστα, αν εισαι κοντα (στα Β.Π.), ελα μια μερα να τις δοκιμασεις.
Παντως, θα σου προτεινα να πας καπου που εχει διαφορες να τις δεις (π.χ. leroy) και να παρεις πρωτα καποιες σχετικα φτηνες, π.χ. του leroy ή parkdide, ή εστω τις πιο φτηνες bosch και να τις δοκιμασεις. Αν δεν σου κανουν, κοιτας και για πιο ακριβες π.χ. αυτες που εβαλε ο Κωστης ή αλλες, οπως οι "top for wood" (εχει μεγαλη γκαμα η bosch).
Ισως δεις οτι, με λιγο τριψιμο μετα, μια χαρα δουλεια σου κανουν οι φτηνοτερες, και ισως και πιο γρηγορη.
Τωρα, για την αντοχη τους...ειναι αλλη ιστορια. Οπωσδηποτε οι bosch θα κρατανε πιο πολυ, εστω και οι φτηνες.

Άγγελε τα σετ λαμες για σεγες της Bosch έχουν από 5-10 ευρώ το πολύ για κοπες καθημερινότητας...ειναι σχετικα φτηνο αξεσουαρ ... οπότε δεν ξέρω εαν αξίζει να δαπανήσει σε κάτι φτηνό και άγνωστο ενώ υπάρχει ξεκάθαρη διάφορα και ποιοτητα.

Γιωργο εαν ειναι κοντά σου το ΚέντροΒιδας να πας από εκεί καθώς έχει μεγάλη γκάμα σε Bosch...
Είδαλως εάν είσαι νοτια vidakatsavidi και Toolplanet έχουν και αυτά...

Ευχαριστώ παιδιά!
@mastroxalastis εκτιμώ ίδιαίτερα την πρόσκληση σου για δοκιμή.

Επειδή βρίσκομαι ΝΠ και ειδικά τα δυο παραπάνω μαγαζιά βρίσκονται πολύ κοντά μου κάποια στιγμή θα περάσω απο εκεί.
Πήρα βέβαια μαζί με τη σέγα και ενα πακετάκι απο το λιδλ αλλά επειδή έχω διαβάσει κατ'επανάληψη για τις bosch και σε αντίστοιχη περίπτωση με την σπαθοσέγα βοήθησε αρκετά γι'αυτό ρωτάω και τώρα.
Απο το λερου που έριξα μια ματιά χάθηκα με διαφορες λάμες που έχει σε διαστάσεις κλπ

Απλως Γιωργο πριν αγορασεις δες τι κοπες θα κανεις για να παρεις τις αναλογες....

Επισεις το μικρο βημα οδοντωσης ειναι εξισου σημαντικο για καθαρη κοπη...απο την άλλη το μεγάλο βήμα κοβει ευκολότερα σκληρή ξυλεια...
Εγώ έχω καταληξη σε αυτα μικρής οδοντωσης καθώς εαν εχω κατι σκληροτερο μπαινει το δισκοπριονακι της Bosch..
Οποτε Γιωργο τα 2-3 διαφορετικα σετ για να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου μαλλον θα τα χρειαστείς εκτός και είσαι στην ίδια μοίρα με μένα...

Last edited by a moderator:
Aν ειναι να κανεις καθαρες κοπες σε μαλακο ξυλο (απο ελατο και πευκο μεχρι mdf και κοντρα πλακε) να παρει τις φτηνες bosch, clean for wood, ειναι μια χαρα.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6429#perigrafi
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9818#texnika

Eαν θελει να κανει καμπυλες κοπες/σχεδια, πρεπει να παρει και καποιες στενες λαμες.

Ευχαριστώ Κωστή και Μιχάλη

Επειδή το κάθε σετ bosch έχει απο 5 λάμες, μήπως ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος για να τις μοιραστούμε;

Κωστή, ποια είναι η μοίρα σου δηλαδή; :hmmmm2:

Γιώργο έννόώ στήν ίδίά μόίρά ότι εάν έχέίς μικρό δίσκόπρίόνάκί όπώς έγώ κάί τότε θές μόνο λάμές μικρής όδόντώσής κάθε ξέμπέρδέψές πρόβλημα άφόρά της έύθέίές κοπες.
Θά δώ τί λάμές έχω πάρέί κάί θά σόύ πώς μήπώς τά μόίράστόύμέ..

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

ρε συ Κωστα, πως το δουλευεις ετσι το πολυτονικο συστημα :drummer:

Επειδή το κάθε σετ bosch έχει απο 5 λάμες, μήπως ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος για να τις μοιραστούμε;

Κωστή, ποια είναι η μοίρα σου δηλαδή; :hmmmm2:

δεν ειναι αναγκη να παρεις και τις 5 λαμες του σετ, πολλα μαγαζια τις πουλανε μεμονωμενες

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παντως, αν παρετε λαμες ειδικες για καμπυλες κτλ, θα ψηνομουν κι εγω για 1-2.

Πάρε εσύ 2 να πάρω εγώ τις υπόλοιπες 3.
Τις έχεις βρει σε κάποιο μαγαζί;

Λες οι basic for wood να ειναι οι καλυτερες για καμπυλες, Κωστη;
Αν ναι, σχεδον σιγουρα τις εχει στο leroy, μπορω να πεταχτω αυριο.
Μεσα, Γιωργο. Το μονο ειναι που θα βρεθουμε να στις δωσω.

Αυτες ανεβασα Μιχαλη...
Ειναι κυριος για παχη 0.4χιλ εως 15 χιλ παχος...αυτα δηλαδη που δουλευεις εσυ στα σχεδια σου...
Εαν καποιος θελει για πιο παχια ξυλεια τοτε παει στις δευτερες...

Edit :
Οι καμπυλωτες λαμες που εχω και κοβουν καλα ειναι αυτες..

https://postimg.cc/kRqTYbVS

Λοιπόν, το toolplanet και το vidakatsavidi είναι κοντά στο σπίτι μου οπότε μπορώ να πάω απο εκεί και να πάρω λάμες.
Επίσης το leroy Βασ. Σοφίας είναι κοντά στη δουλειά μου και μπορώ να πεταχτώ να ψωνίσω απο εκεί.

Επειδή γυρίζω αρκετά μέσα στην ημέρα θα τηλεφωνηθούμε και θα βρεθούμε κάπου που θα βολεύει, κινούμε κατα κύριως στο κέντρο και νότια.

Άρα καταλήγουμε σε αυτές https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&product_id=194406 για καμπύλες σε ξύλο <15mm για να μοιραστώ με τον mastroxalastis

Ποιές άλλες χρειαζόμαστε για να το κλείσουμε;

Κώστα το δευτερο link που έδωσες για μέχρι 5cm έχει πολλους κωδικούς, ποιον απο όλους θέλεις;

Γιωργο, νομιζω δεν αξιζει τον κοπο να τις μοιραστουμε, αν προκειται για τις basic for wood.
Ειναι πολυ φτηνες, εχει παντου και...ειμαστε στην αλλη ακρη της Αθηνας 😛
Παρε 5, να σου μεινουν :)
Ευχαριστω για την προταση, παντως.

Καλημερα μαστορες.
Διαβαζω για τα "σιλεροχαρτα", που ειναι καλυτερα να χρησιμοποιουνται με σιλερ (sealer) ξυλου, μαλλον γιατι δεν στομωνουν ευκολα κτλ.
Ωστοσο, δεν εχω καταλαβει, τελικα, αν ειναι τα κλασικα "κοκκινα" γυαλοχαρτα ξυλου, ή κατι αλλο.
Σε χρωματοπωλειο που ζητησα, μου εδειξαν αυτα τα κλασικα, που εχει και το leroy και ολοι οι αλλοι.
Υπαρχει καποιο διαφορετικο, ειδικο σιλεροχαρτο;

Αν δεν με απατάει η μνήμη μου είναι τα καφέ ανοιχτόχρωμα της smirdex.

Ναι, κι εγω με αναζητηση στο νετ, βλεπω αυτα τα ανοιχτοχρωμα καφε της smirdex ως επιλογη.
Απλως, αναρωτιεμαι, γενικα, αν ειναι τα κλασικα γυαλοχαρτα ξυλου (που συχνα ειναι κοκκινα,οχι παντα βεβαια), ή καποια αλλα.