Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Για κατσαβιδια ακριβειας τι προτεινεται...;σε λογικο κοστος...για ρολογια,οπτικα και συναφη το θελω...
Κατι τετοιο μου κανει..;
https://www.skroutz.gr/s/15020019/Stanley-Κατσαβίδι-με-Μύτες-Ακριβείας-STHT0-62633-17τμχ.html

Αν δεν σου κάνει το άλλο σετ που σου έγραψα, θα σου πρότεινα αυτό της XIAOMI/WIHA
20180530124741_xiaomi_katsavidi_me_mytes_akriveias_mi_screwdriver_kit_25tmch-650x650.jpeg

όρμα Κωστή και είμαι σίγουρος ότι θα σε "εξιτάρει" :drummer:

Σε πολλά βίντεο στο youtube σε κατασκευές με παλέτες έχω δει να χρησιμοποιούν ενα δίσκο στον τροχό προκειμένου να τρίψουν την ξυλεία απο τις παλέτες που είναι αρκετά άγρια.
Έχετε να προτείνετε κάτι;;
Εναλλακτικά νομίζω οτι αν χρησιμοποιήσω το παλμικό ακόμη και με 60αρι γυαλόχαρτο θα γίνει η δουλειά αλλά θα το καταστρέψω σχετικά σύντομα.

Ναι αλλά αν ο τροχός έχει ρυθμιζόμενες στροφές μπορείς να τις μειώσεις εώς έναν βαθμό

δεν ξερω τι ακριβως ελπιζεις να κανεις, αλλά γιατι δεν χρησιμοποιεις ενα δισκο με φτερα? αφου εχεις γωνιακο και ρυθμιζομενο μαλιστα αν καταλαβα καλα.
εγω στα πολυ αγρια το πλακωνω με την πλανη του λιντλ (30Ε) συνηθως με βαθος κοπης στο 1.5 mm και μου το βγαζει γουλι ;)
μετα βαζεις οτι θες. απο δισκο με φτερα μεχρι το πλαστικο που λες ή και εκκεντρο τριβειο κλπ
αν και η πιο λογικη κινηση ειναι μετα την πλανη να το περναγες με ενα ταινιολειαντηρα με ψιλο γυαλοχαρτο (τον οποιο ακομα δεν διαθετω)
ετσι θα κρατουσε ευκολα την επιπεδοτητα του καθως ο γωνιακος μπορει να σου ξεφυγει λιγο και να του αρχισεις τα βαθουλωματα σε καποια σημεια.
παντως εμενα μετα την πλανη, το αποτελεσμα με ικανοποιει σε καποια αγρια ξυλα που μου ετυχαν. παλετες δεν εχω δουλεψει ακομα και ισως να κανω λαθος σε αυτο που λεω.

Για παλετοξυλο και εγω συμφωνω για πλανη αλλα οχι σε 1.5mm. Μαλλον 0.5 ειναι καλυτερο και μετα μια σειρα γυαλοχαρτα ξεκινωντας πρωτο με νουμερο που να καθαριζει περιπου 80% της επιφανειας. Μετα με 1-2 νουμερα ακομα θα εχει γινει απολυτως λειο με πολυ λιγη φυρα.

Κυριάκο αντι για τροχό με velcro και 60αρι γυαλόχαρτο την ίδια δουλειά δεν θα κάνω με το εκκεντρο και 60αρι;
Τι είναι ο δίσκος με φτερά για δώσε πληροφορίες;
Δυστυχώς πλάνη δεν διαθέτω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Για παλετοξυλο και εγω συμφωνω για πλανη αλλα οχι σε 1.5mm. Μαλλον 0.5 ειναι καλυτερο και μετα μια σειρα γυαλοχαρτα ξεκινωντας πρωτο με νουμερο που να καθαριζει περιπου 80% της επιφανειας. Μετα με 1-2 νουμερα ακομα θα εχει γινει απολυτως λειο με πολυ λιγη φυρα.

εβαλα πολυ ε? ;)
ειχα βρει κατι τακους παλιους στην αποθηκη και κατι καδρονια αγρια. που ειχαν φαει και βροχες.
λογικα θα εχεις δικιο για τα παλετοξυλα, εμενα στο 1 mm ηθελε κι αλλο. τα περασα ομως αργα και μου τα εκανε καθρεπτη!

παντως αν οι παλετες ειναι ευροπαλετες (κατεργασμενο ξυλο) και μονο το εκκεντρο τριβειο, μια χαρα δουλεια θα κανει νομιζω
σε ταβλες απο κρεβατι παντως , και σε πηχακια τελαρων, επειδη ησαν λεπτα, δεν εβαλα πλανη, μονο το εκκεντρο. απλα μου πηρε χρονο
ελπιζω οτι ο ταινιολειαντηρας που καποια στιγμη θα παρω, θα με γλιτωσει απο κοπο χωρις να φοβαμαι για την επιπεδοτητα

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κυριάκο αντι για τροχό με velcro και 60αρι γυαλόχαρτο την ίδια δουλειά δεν θα κάνω με το εκκεντρο και 60αρι;

ειναι οι δισκοι με φλαπς. τους βρισκεις σε ολα τα μαγαζια. να σαν αυτους
https://www.banggood.com/100mm-Flap...rt_middle_products&ID=519005&cur_warehouse=CN

λογικα ο γωνιακος επειδη εχει πολυ περισσοτερη δυναμη αν και παρομοιες στροφες, θα τελειωσεις πολυ πιο ευκολα και γρηγορα απο ενα εκκεντρο.
το εκκεντρο ειναι για πιο λεπτομερεια

Γιώργο αν με το εκκεντρότητα κανεις ένα λεπτό για κατεργασία ενός μέτρου ξυλου με το άλλο σε ενα λεπτό θα κάνεις δέκα μέτρα!
Σε βαθμό που θα θες ελάχιστη κατεργασία με το εκκεντρότητα μετά.

Ολα ειναι θεμα του ποσου θελεις να φας το ξυλο...
Εαν συζυζηταμε για φαγωμα πανω του μισου ποντου η πλανη ειναι το πρωτο εργαλειο μας και εποιτα το εκκεντρο η το παλινδρομικο φτιαχνει το τελικο μας φινίρισμα...
Εαν μιλαμε για φαγωμα ισιωματος σε σχεση με αλλα σημεια τοτε ενας ρυθμιζομενος γωνιακος τροχος με βαση velcro(αυτες με το σφουγγαρακι ωστε να παταει μαλακα)και αναλογω γυαλοχαρτο(απο 60 εως 120) θα μας κανει εξ αρχης την δουλεια αλλα και παλι χρειαζεται φινιρισμα με εκκεντρο η παλινδρομικο...
Εαν μιλαμε για λειανση επιφανειας τοτε κατεθιαν με εκκεντρο η παλινδρομικο...

Ενδιαμεσο του εκκεντρου και του τροχου ειναι ο ταινιολειαντηρας. Θα κανεις γρηγορα τη δουλεια και με καλα αποτελέσματα

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk