Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Eνας που εχει σταθερο χερι καταργει τον ταινολειαντηρα και βαζει γωνιακο τροχο για να το φερει εκει που θελει......ειδικα εαν βαλει τετοια βαση κανει παπαδες..
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9633
Ειναι ενα απο τα εργαλεια που εχει φαει εξωση τα τελευταια χρονια απο τις δουλειες μου...Βεβαια τα παντα ειναι θεμα χειρισμου,διευκολυνσης και εξαρτηματων που βολευουν τον καθενα...

Δυστυχώς ταινιολειαντήρα, πλανη κλπ δεν διαθέτω.
Τα διαθέσιμα εργαλεία είναι το έκκεντρο και ο τροχος 125mm μπαταρίας με ρυθμιζόμενες στροφές (ο γνωστός parkside).
Με αυτά μπορώ να κινηθώ για την ώρα

Εγω οταν κατεργαζομαι ανωμαλες επιφανειες (μπετο, σιδερο, ξυλο) χρησιμοποιω ελαστικο δισκο με μικρο τροχο χωρις ρυθμιση στροφων.
Με γρηγορες κινησεις και μικρη πιεση ξεμπερδευω σε χρονο dt.
Εαν στη συνεχεια θελω επιπεδωση, χρησιμοποιω tank και μετα εκκεντρο

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δυστυχώς ταινιολειαντήρα, πλανη κλπ δεν διαθέτω.
Τα διαθέσιμα εργαλεία είναι το έκκεντρο και ο τροχος 125mm μπαταρίας με ρυθμιζόμενες στροφές (ο γνωστός parkside).
Με αυτά μπορώ να κινηθώ για την ώρα

Για τον γωνιακο ομως αν δεν εχεις βαση θες μια...
Ειτε περνεις σαν αυτη που λεει ο Θανασης ειτε μια πιο φτηνη απο αυτην που ανεφερα πιο πανω....(η οποια καποια στιγμη θα την παρω γιατι το πολυρεθανικο της υλικο ειναι πολυ ευκαπτο και δειχνει να κανει δουλεια)...
https://b.scdn.gr/images/sku_images/033957/33957099/20200804104353_03c7a10b.jpeg

οι βασεις που δεχονται γυαλοχαρτα με velcro ειναι λιγο προβληματικες, γιατι στην πιεση τα γυαλοχαρτα αρχιζουν να πετουν στον αερα.

Η βαση που προτεινα δεν εχει κανενα θεμα, τα γυαλοχαρτα μενουν επανω μεχρι να φτασεις στο χαρτι

Θαναση εχω αντιμετωπισει αυτο το πρόβλημα μονο οταν η βαση ειναι 115 και βαλεις 125mm velcro γυαλοχαρτο λογω του μικρου κενου και σε αντιθεση με την ιδια διαμετρου βαση και γυαλοχαρτο δεν ειχα ποτε θεμα..

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγω οταν κατεργαζομαι ανωμαλες επιφανειες (μπετο, σιδερο, ξυλο) χρησιμοποιω ελαστικο δισκο με μικρο τροχο χωρις ρυθμιση στροφων.
Με γρηγορες κινησεις και μικρη πιεση ξεμπερδευω σε χρονο dt.
Εαν στη συνεχεια θελω επιπεδωση, χρησιμοποιω tank και μετα εκκεντρο

Ωπ, δεν το ήξερα αυτό το μαραφέτι. Δηλαδή κατεβάζεις το ξύλο με λαστιχένιο τροχό; Κάτι δεν κατάλαβα καλά ίσως;

Θαναση, νομιζω εχω μερικα τετοια γυαλοχαρτα, αλλα οχι την λαστιχενια βαση.
Και επειδη μαλλον δεν προκειται να ασχοληθω να βρω βαση, αν τα θες, μπορω να στα δωσω τα γυαλοχαρτα.
(Μετα την καραντινα, προφανως, κερναω και καφεδακι :) )

Ωπ, δεν το ήξερα αυτό το μαραφέτι. Δηλαδή κατεβάζεις το ξύλο με λαστιχένιο τροχό; Κάτι δεν κατάλαβα καλά ίσως;

Νικ πηρες απαντηση

Θαναση, νομιζω εχω μερικα τετοια γυαλοχαρτα, αλλα οχι την λαστιχενια βαση.
Και επειδη μαλλον δεν προκειται να ασχοληθω να βρω βαση, αν τα θες, μπορω να στα δωσω τα γυαλοχαρτα.
(Μετα την καραντινα, προφανως, κερναω και καφεδακι :) )

Αγγελε σε ευχαριστω για την προσφορα ... μεχρι να βρεθουμε, ξανασκεψου τη χρηση τους γιατι κανουν καλη δουλεια και εχουν αντοχη
καφε θα πιουμε σιγουρα

Εγω ειχα παρει τα γυαλοχαρτα και μολις (την ιδια μερα) πηγα να παρω τη βαση, ειχε τελειωσει.
Βαρεθηκα να τα επιστρεψω και μου μεινανε.
Με δεδομενο οτι εχω ενα σκασμο γυαλοχαρτα και βασεις κτλ, δεν βλεπω να τα χρησιμοποιω συντομα. Ειδικα αν δεν πετυχω καπου ευκαιρη μια βαση.
Οποτε...η προσφορα μου ισχυει.
Ε, τωρα, αν ειναι να ερθει κι εκεινος ο περιεργος, με τα μηχανηματα του διαβολου που φτιαχνουν πυραυλους...τι να κανουμε; 😛

Εγω επιμενω οτι βαση σαν αυτη του βιντεο Γιωργο ειναι η ιδανικη...ακομη και για τελικο φινιρισμα αμα ξερεις να το δουλευεις...

Eγω πριν απο διαστημα ειχα τριψει καποιες καρεκλες βεραντας/κηπου και χρησιμοποιησα ρυθμιζομενο γωνιακο τροχο με βαση velcro,οπου δεν ηταν και η καλυτερη,ως αρχικο σταδιο καθαρισμου...
Θα καταλαβεις απο τις φωτο...

https://postimg.cc/G98zMjS4
https://postimg.cc/k2cyVYDp

οχι δεν κανει

το παξιμαδι ειναι κωνικο
222.00.jpg

δες εδω