Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μετά την ηλεκτροσυγκόλληση , συνέχεια έχει το καρφωτικό. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο:
https://www.xristoueshop.gr/karfwtiko-hlektriko-bareoy-typoy-stanley-typoy-g-6-tre550.html?skr_prm=WyI4ZDAyMjczYS0xZjY0LTQwNTAtYmM2OC1jZjFjY2Q1ODlmODAiLDE2MTI4NTgwMzIwMzcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

και

https://www.xristoueshop.gr/ergaleia-mhxanhmata/reymatos/karfwtika/hlektriko-karfwtiko-pollaplwn-xrhsewn-5-se-1-fatmax-stanley-fmht6-75934.html

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο και δοκιμασμένο σε αυτές τις τιμές ή ένα από αυτά θα με καλύψει..φυσικά κοιτάω και την αξιοπιστία του κάθε μηχανήματος που θα αγοράσω.
Ευχαριστώ....

σε περιπτωση που θελεις κι αλλες προτασεις,
εχω το parkside ρευματος με 23 ευρω αν θυμαμαι καλα και ειμαι οκ. μεγαλα διχαλα, μεγαλα καρφια, καλη λειτουργια.
εξαιρετικο ειναι παντως απο οτι λενε (και πολυ πρακτικο), το μεγαλο μπαταριας του λιντλ, ενα εργαλειο "must" αν μπορεις να ανεβεις στα 60 ευρω (με μπαταρια) το οποιο ομως ειναι παμφθηνο σε σχεση με ανταγωνιστικα.

η αληθεια ειναι οτι το καρφωτικο ειναι απο τα εργαλεια που το καλωδιο ρευματος δυσκολευει την δουλεια καθως χρειαζεται να δουλευεις σε διαφορες στασεις αλλά και σε διαφορα μερη και αντικειμενα.
για αυτο τα μπαταριας ή τα χειρος βολευουν.
για χειρος, παμφθηνο και εξαιρετικο το kraft&dele με 6 ευρω! παρτο, θα σου χρειαστει ως βοηθητικο για τα συνηθη καρφια και διχαλα
μου βγηκε πολυ καλο και πολυ πιο βολικο και φτηνο απο το μικρο στανλεη χειρος

αν παλι σε βιαζει καποιος ογκος εργασιας και δεν μπορεις να περιμενεις το λιντλ (παρα του οτι ολο και καποιο καρφωτικο θα φερει εδω κοντα) ουτε σε βολευει το κραφτ χειρος και τα συν'αφτο, απο οτι ελεγαν καποια παιδια και εδω στο φορουμ, το skill ειναι αστερι.

Τελικα σκεφτομαι να αξιοποιησω το θηριο των 1150 watt DEWALT D26501K που εχω και καθεται και να υλοποιησω κατι οπως το ακολουθο.

Ετσι και αλλιως με ενδιαφερει να γωνιαζω την στενη ακμη των μαδεριων.

https://www.youtube.com/watch?v=XXT2x6-n29I

Ναι εκει θα καταληξω μου φαινεται.
Ετσι και αλλιως το φαρδυ κομματι το κανω με κολπο στον ξεχονδριστηρα.
Το στενο ειναι που απομενει.
Μπορει να γινει με sled στο παγκοπριονο βεβαια αλλα να μην καθεται και το κτηνος.

Μετά την ηλεκτροσυγκόλληση , συνέχεια έχει το καρφωτικό. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο:
https://www.xristoueshop.gr/karfwtiko-hlektriko-bareoy-typoy-stanley-typoy-g-6-tre550.html?skr_prm=WyI4ZDAyMjczYS0xZjY0LTQwNTAtYmM2OC1jZjFjY2Q1ODlmODAiLDE2MTI4NTgwMzIwMzcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

και

https://www.xristoueshop.gr/ergaleia-mhxanhmata/reymatos/karfwtika/hlektriko-karfwtiko-pollaplwn-xrhsewn-5-se-1-fatmax-stanley-fmht6-75934.html

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο και δοκιμασμένο σε αυτές τις τιμές ή ένα από αυτά θα με καλύψει..φυσικά κοιτάω και την αξιοπιστία του κάθε μηχανήματος που θα αγοράσω.
Ευχαριστώ....

Εχω το πρωτο.. κανει μια χαρα και εξαιρετικα την δουλεια του....
Εαν γυριζα τον χρονο πισω για επιλογη θα πηγαινα στο δευτερο εχοντας περισσοτερες επιλογες σε ευρος καρφιων...

Κυριακο ωραια σκεψη...

Μετά από ψάξιμο και την γνώμη του Κωστή πήρε κι εγώ το φθηνό της stanley που δείχνεις και δεν έχω παράπονο μέχρι τωρα. Εάν ψάξεις το είχα κάνει παρουσίαση στο φόρουμ πρι 3-4 μήνες περίπου.
Όμως εάν έχεις Κομπρεσέρ ή πρόκειται να πάρεις θα σου έλεγα να σκεφτείς ένα αέρος.
Επειδή όμως σε βλέπω πως σε ότι αγοράζεις διαλέγεις το κατι παραπάνω σε κόβω για το ακριβό τελικά :silly:

Κυριάκο βάλε τον ξεχονδριστηρα για πούλημα και πάρε το dewalt που τα κάνει όλα στο 1000ρικο που σου προτείνει ο σύντεκνος!

Last edited by a moderator:
Αν ψάχνεις μπαταρίας και δεν μπορείς να περιμένεις του Λίντλ δηλαδή το PARKSIDE 20V PAT 20 - LI A1 μπορείς να πάς στο επίσης δυνατό μπαταρίας BULLE 18 V το οποίο καρφώνει και συνδετήρες αλλά και καρφιά στα 32 το έχω εγώ και είμαι ικανοποιημένος .Δεν έχω δουλέψει όμως το πρώτο και δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτό αν και πιστεύω ότι μπορεί να είναι καλύτερο..

:

Κυριάκο βάλε τον ξεχονδριστηρα για πούλημα και πάρε το dewalt που τα κάνει όλα στο 1000ρικο που σου προτείνει ο σύντεκνος!

Οχι φίλε καθώς τα 330 χιλιοστά του Dewalt δε το πιανει κανένα και μου εχουν χρειαστεί πολλες φορες.

Ναι εκει θα καταληξω μου φαινεται.
Ετσι και αλλιως το φαρδυ κομματι το κανω με κολπο στον ξεχονδριστηρα.
Το στενο ειναι που απομενει.
Μπορει να γινει με sled στο παγκοπριονο βεβαια αλλα να μην καθεται και το κτηνος.

Κυριάκο, εγώ με σλεντ στο παγκοπρίονο θα το έκανα. Η πλάνη/ιδιοκατασκευή αυτή έχει το μείον ότι δεν μπορείς να ρυθμήσεις ύψος, οπότε αναγκαστικά την βάζεις μόνιμα κάπου χαμηλά και κάνεις πολλά περάσματα. Επίσης πιάνεις χώρο στο εργαστήρι με ένα επιπλέον εργαλείο. Θα μου πεις και το σλεντ πιάνει χώρο - ναι, αλλά είναι χρήσιμο και για άλλα (φάλτσες κοπές κατά μήκος).

Εαν γυριζα τον χρονο πισω για επιλογη θα πηγαινα στο δευτερο εχοντας περισσοτερες επιλογες σε ευρος καρφιων...
και εγώ για τον δεύτερο λέω, αλλά μας πρόλαβε το νέο λοκνταουν

Last edited by a moderator:
παιδες μια ερωτηση
ειναι γνωστα τα αεροκοπιδα που πανε στο κομπρεσερ και κοβουν μεταλλα, βιδες σωληνες κλπ με μικρο σχετικα κοστος. φυσικα κανουν και την δουλεια του πιστολετου ρευματος

το πιστολετο πχ της parkside θα μπορουσε να κανει την ιδια δουλεια?
εστω και με διαφορετικα καλεμια απο τα δικα του?
μπορει να υπαρξει προβλημα στο πνευματικο πιστολετο ρευματος?
το εχει δοκιμασει κανεις ή τουλαχιστον εχετε υποψη σας κατι τετοιο? δεν βρηκα κανα σχετικο βιντεακι

Η λογική λέει ότι ένα εργαλείο αέρος έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια ζορίσματος από ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό χωρίς να αστοχήσει. Στη θέση σου δεν θα το δοκίμαζα με ηλεκτρικό πιστολέτο, ειδικά του Lidl που είναι της budget κατηγορίας (εκτός βέβαια αν είσαι εντός εγγύησης και δεν σε πειράζει να τρέχεις στο σέρβις αν γίνει καμιά στραβή, ή έστω να μείνεις χωρίς το συγκεκριμένο ηλεκτρικό πιστολέτο, επειδή πχ έχεις και δεύτερο για να κάνεις τη δουλειά σου).

κι εγω αυτο σκεφτομαι, για 25 ευρω δεν αξιζει να μπω σε τετοια βαβουρα, ποσο μαλιστα που τα αεροκοπιδα συνοδευονται απο εξειδικευμενα κοπιδια.
ομως ειναι καποια σημεια- δουλιες που δεν μπορεις να κουβαλας μαζι το κομπρεσερ και θα βολευε το ηλεκτρικο, ποσο μαλλον ενα μπαταριας.
το επιφοβο ειναι μηπως στραβωσει κανας αξονας και μετα το πιστολετο δεν ειναι ευθυβολο στα τρυπηματα.
δεν ειδα κανενα βιντεακι στο γιουτουμπ με πιστολετο ρευματος που να το εχουν βαλει για τετοια δουλια, οπότε μαλλον ειναι καλυτερα να κατσω στα αυγα μου ;)

Νικολα η ιστορια ειναι το κοψιμο για μικρες βιδες,μεταλλα και χαλκοσωληνες...;...γαιτι ακριβως δεν μπορω να καταλαβω τι θες να κανεις...

δεν θελω να κανω κατι συγκεκριμενο, απλα σκεφτομουν την δυνατοτητα κοπης ή τεμαχισμου σε σημεια που δεν μπορει να παει η σεγα ή ο τροχος οπως στο εσωτερικο κοιλοδοκων, σωληνων κλπ, ακομα και η χρηση του ως σφυριου ή και για ξεκολλημα ή καθαρισμο ακομα!

ο,τι περιπου ειναι το πιστολετο για τα οικοδομικα, ειναι και το αεροκοπιδο για τα σιδερα (και παραπανω)
ετσι σκεφτομουν μηπως το πνευματικο πιστολετο μπορουσε να κανει στα μεταλλα παρομοια δουλεια με το αεροκοπιδο

αλλά μαλλον δεν...

Παιδια εχετε καμια ιδεα πως μπορεις να συρραψεις καμια 500αρια φυλλα Α4;
Τωρα ειναι συρραμενα με κατι σαν διχαλα καρφωτικου.
Αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ηλεκτρικο καρφωτικο (σε λογικη τιμη, τουλαχιστον) που να πιανει τοσο πολλα. Μιλαμε για 50mm περιπου).