Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παιδια εχετε καμια ιδεα πως μπορεις να συρραψεις καμια 500αρια φυλλα Α4;
Τωρα ειναι συρραμενα με κατι σαν διχαλα καρφωτικου.
Αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ηλεκτρικο καρφωτικο (σε λογικη τιμη, τουλαχιστον) που να πιανει τοσο πολλα. Μιλαμε για 50mm περιπου).

Τρύπησε τα και δέστα με βίδες βιβλιοδεσίας

Παιδια εχετε καμια ιδεα πως μπορεις να συρραψεις καμια 500αρια φυλλα Α4;
Τωρα ειναι συρραμενα με κατι σαν διχαλα καρφωτικου.
Αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ηλεκτρικο καρφωτικο (σε λογικη τιμη, τουλαχιστον) που να πιανει τοσο πολλα. Μιλαμε για 50mm περιπου).

σπιραλ ... ελα να σου δωσω μηχανημα

Θυμάμαι σαν χτες που στο σχολείο είχα τρυπήσει το βιβλίο της γραμματικής με πρόκες, και το είχα ράψει με σπάγγο....

τοσο πολυ σου αρεσε η γραμματικη !

Τρύπησε τα και δέστα με βίδες βιβλιοδεσίας

δεν ειναι ευκολες οι τρυπες να τις κανει μονος του

Τι εννοείς μόνος του; Με διακορευτή θα τις κάνει.

θα πρεπει να ανοιξει συνολικα 2000 τρυπες (4 σε καθε σελιδα) ... και μετα ολες οι σελιδες θα εχουν 4 τρυπες στο ιδιο ακριβως σημειο? ... λιγο δυσκολο!

Αυτο του Μπαμπη μου αρεσει. Το εχω δει σε κυριλε σημειωματαρια και κατι τετοιο σκεφτομουν και εγω. Αλλα, για τις τρυπες δεν ξερω. Να γινονται με τρυπανι, αραγε, ή θα γινει χαμος.
Τωρα ειναι δεμενα με κατι σαν διχαλα καρφωτικου, τεραστια. Μηπως εχουν γινει με μεγαλο καρφωτικο αερος;
Σπιραλ σε βιβλιοπωλειο/δετειο ειναι μια λυση, αν δεν φωναξει ο πελατης, αν και δεν ξερω αν κανουν τα μηχανηματα που εχουν οι περισσοτεροι στα μαγαζια.

https://www.skroutz.gr/s/19482639/Περφορατέρ-LEITZ-5138-4mm-Μαύρο.html
εχω ενα παρομοιο της λειτζ αγορασμενο 30 χρονια πριν. με κοκκινο χερουλι .
δεν εχω μετρησει το διακενο του, ισως παιρνει περισσοτερα απο 40
και με αριστο οδηγο που δεν χανει σε επαναληψεις

εχει τρυπησει δεκαδες χιλιαδες φυλλα, τρυπαει ακομα σαν καινουριο.
απο τα εργαλεια που τα αγοραζεις μια φορα και τα εχεις μια ζωη!
ακαμπτο και οσα φυλλα κι αν του βαλω στο διακενο του, και να τα στριμωγνω, τα τρυπαει χαλαρα

Πάντως θυμάμαι ένα παλικάρι στο πανεπιστήμιο που έφτιαξε διπλωματική με τον εξής τρόπο.

Εξώφυλλο, στη ράχη θερμοκολλα κι έβαλε μέσα τις σελίδες...
Δε ξέρω πόσο θα κρατήσει - αυτό έγινε το 2004.

Παιδες καλημερα, μηπως ξερετε που μπορω να βρω εναν ιμαντα μεταδοσης κινησης για το κολωνατο του πατερα μου?

Ay0A4JI.jpg

Νομιζω οτι ολα αυτα τα κοινα κολωνατα παιρνουν τον ιδιο ιμαντα 24εκ. διαμετρου.

παντου! ;)
ιμαντες κινησης, ολων των ειδων και διαστασεων και σε αλεξανδρη και σε παπακωνσταντινου και πολλους αλλους
bando, mitsuboshi, dunlop, continental, pirelli και πολλοι αλλοι
ο ιμαντας πανω του εχει ενα νουμερο, ενα κωδικο. ειναι κοινος για ολους. π.χ. κατι σαν Α23 κλπ. αναζητησε τον δικο σου με τον κωδικο του
προτιμησε bando, πολυ καλοι και σε καλες τιμες