Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Και τα δυο ειναι εξαρτηματα για δραπανοκατσαβιδα, οποτε μην ανησυχεις, θα δουλεψουν μια χαρα, και οι ρασπες και οι φρεζες.

Απλα λεω οτι εμενα προσωπικα, για τις αναγκες μου, οι ρασπες δεν με βολευουν πανω στα δραπανα λογω λιγων στροφων.
👍👍👍👍👍

Παρατηρωντας τον καταλογο της Fisher με τα ουπατ ειδα ενα νεo τυπο ουπατ,τα DuoSeal,που εχει κατα την κατασκευη του ενσωματωμενη πλαστικη ροδελα που δεν αφηνει το ουπατ να παει πιο μεσα πραγμα που θεωρω οτι ειναι πρακτικο και βολικο..Θα παρω ενα πακετο για δοκιμη....

https://ugfds005.blob.core.windows....tures/W1_A_I_05_DUOSEAL-BETON_SALL_AQQ_V1.jpg

https://ugfds005.blob.core.windows....ischer/W2_P_G_DUOSEAL-6-CGI_F_SALL_AQQ_V1.jpg

Παρατηρωντας τον καταλογο της Fisher με τα ουπατ ειδα ενα νεo τυπο ουπατ,τα DuoSeal,που εχει κατα την κατασκευη του ενσωματωμενη πλαστικη ροδελα που δεν αφηνει το ουπατ να παει πιο μεσα πραγμα που θεωρω οτι ειναι πρακτικο και βολικο..Θα παρω ενα πακετο για δοκιμη....

https://ugfds005.blob.core.windows....tures/W1_A_I_05_DUOSEAL-BETON_SALL_AQQ_V1.jpg

https://ugfds005.blob.core.windows....ischer/W2_P_G_DUOSEAL-6-CGI_F_SALL_AQQ_V1.jpg
.... Θα περιμένουμε εντυπώσεις

Μα, ολα τα σχετικα ποιοτικα ουπα δεν πλαταινουν στην ακρη; Ακριβως για να μην μπαινουν πιο μεσα.
Υπαρχουν και τα πιο φτηνα που δεν εχουν, αλλα νομιζω π.χ. τα φισερ εχουν ολα.

Και τα Duopower της Fischer που εχεις, oυτε αυτα πανε μεσα.
Παντως αυτα δεν τα ηξερα, πρεπει να ειναι καινουρια, να σαι καλα για την ενημερωση Κωστη :)

Aυτα τα νεα ουπατ, τα Duoseal, ειναι λεει για μερη με υγρασια και προστατευουν την βιδα απο το να σκουριασει.
https://www.fischer-international.com/en/products/innovations/duo-line/duo-seal

Banner-Neu-im-Sortiment-fischer-DuoSeal_800x800.jpg

Κανενα απο τα ουπα που εχω παρει ως τωρα,και δεν ειναι λιγα, δεν εχει πλατιασμα ακριβως στο κεφαλι του ουπατ,δηλ σαν ροδελα,ουτε και τα duo power..ειναι αλλο πραγμα αυτο που λετε Αγγελε περι πλατιασματος στο τελος του σωματος του ουπατ που οντως εχουν τα περισσοτερα...θα ελεγα να κοιταξετε καλυτερα τις φωτο γιατι δεν ξερω εαν υπαρχουν αλλα τετοια....

Προστατευουν οντως την βιδα απο υγρασια Μιχαλη εξαιτιας αυτης της αλλαγης στο κεφαλι καθως δεν εισερχεται απο τα πλαινα του περιμετρικου χειλους του ουπατ νερο η να δημιουργειται κενο αερος για εστια υγρασιας...και αυτη ειναι η καινοτομια..

Last edited by a moderator:
Η καινοτομια και η διαφορά τους απο τα αλλα δεν ειναι οτι δεν πανε μεσα στον τοιχο, αυτο ειπα, καθως και αλλα ουπατ δεν πανε μεσα εστω και αν εχουν μικροτερο 'γεισο' απο τα duoseal.

Η καινοτομια οπως σωστα λες ειναι οτι προστατευουν την βιδα απο την υγρασια.
Και την προστατευουν οχι μονο λογω της πλατυτερης κεφαλης αλλα και λογω του 'αεροστεγους' σωματος που προφανως δεν αλλοιωνεται οταν βιδωνεται η βιδα ωστε να δημιουργει κενα και σχισιματα. Απλα το ουπατ διαστελλεται οταν βιδωνεται πανω του η βιδα χωρις να διαρρηγνυεται.

Αν υπαρχει υγρασια απο μεσα οντως δεν γινεται τιποτα Αντωνη αλλα συζυταμε,χησιμοποιωντας αυτα τα ουπα,το αντθετο...δηλαδη να μην ισχωρησει....

Η καινοτομια και η διαφορά τους απο τα αλλα δεν ειναι οτι δεν πανε μεσα στον τοιχο, αυτο ειπα, καθως και αλλα ουπατ δεν πανε μεσα εστω και αν εχουν μικροτερο 'γεισο' απο τα duoseal.

Ποια ειναι τα αλλα ουπατ που δεν πανε πιο μεσα εφοσον δεν εχουν "γεισο" οπως αυτα...;..γιατι δεν γνωριζω καποιο εγω..ολα μεσα πανε εστω και λιγο οταν τα χτυπας για να κατσουν "προσωπο" με την επιφανια....

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εαν εχει τρυπηθει σωστα με το τρυπανι,δηλ π.χ. θες 6 ποντους βαθος και κανεις 6 ποντους,τοτε ναι δεν θα παει πιο μεσα....σε αντιθετη περιπτωση που εχεις κανει πιο βαθεια την τρυπα απο οσο ειναι το ουπατ τοτε εμενα τουλαχιστον παει πιο μεσα καμια φορα χτυπωντας το...
Ποσοι απο εμας μετραμε το βαθος για το τρυπημα..;..προσωπικα απο σπανια ως καθολου..αν και ειναι λαθος αφου υπαρχει ο μετρητης...

Μα στις περισσότερες των περιπτωσεων η βιδα ειναι μεγαλυτερη απο το ουπατ οποτε θα τρυπηθει πιο μεσα αμα παει με το ματι και οχι με μετρητη βαθους..εκτος και εαν ειναι ιδια σε μηκος και τα 2...οπως ανεφερα πιο πριν...
Τεσπα...το σημαντικοτερο ειναι σφιξει καλα μεσα το ουπατ στο τοιχο η στο μπετο...

Βίδωσα πρόσφατα δύο ηχεία σε κολώνα σπίτι και επειδή δεν ήθελα να ανέβω σε πάχος και βάθος πήγα στη μάντρα δίπλα μου και βρήκα αυτά τα ούπα σαν καλύτερα απο του κιλού που έχω.
https://www.fischer.gr/el-gr/products/γενικά-στηρίγματα/νάιλον-βύσματα/νάιλον-βύσμα-sx

Μου άρεσε που είχαν το δαχτυλίδι και έτσι με το χτύπημα ήρθαν πρόσωπο με τον τοίχο.
Σημάδεμα με χαρτοταινία επάνω στο ηχείο, κόλλημα της χαρτοταινίες στο σωστό σημείο στον τοίχο αλφαδιασμένη, προ-τρύπημα με μικρότερο τρυπάνι, τρύπημα με το σωστό νούμερο και οι βίδες μπήκαν με ακρίβεια +/- χιλιοστού.
Τέλος, βίδωμα της βίδας τόσο ώστε όταν κουμπώνει το ηχείο να σφηνώνει στον τοίχο.

Χάρηκα τη διαδικασία.
Παρόλο που ο βοηθός γιός μου τράβηξε το καλώδιο μέσα στον τοίχο και έπρεπε να το ξαναπεράσω με ατσαλίνα η δουλειά έγινε μία ωραία εμπειρία με τα κατάλληλα εργαλεία (βλ. CYL-5 τρυπάνια).

ΥΓ. έπρεπε να μπεί και στην ευθεία της πρίζας οπότε στο τρύπημα/βίδωμα βρήκα το σπιράλ που περνούσε το καλώδιο, αλλά με προσοχή δεν έγινε ζημιά στο καλώδιο

Κωστή και τα duopower έχουν δακτυλίδι με αποτέλεσμα να μην εισχωρουν στην τρύπα εφόσον έχει τη σωστή διάμετρο.
Βέβαια αν το χτυπήσεις με σφυρί τσαλακωνεται και μπαίνει πιο μέσα αλλά με σωστή χρήση δεν μπαίνουν στην τρύπα
Σίγουρα το δακτυλίδι σε αυτά που έβαλες είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος αλλά νομίζω ότι δεν είναι για να μην εισχωρουν στην τρύπα αλλά για τη προστασία από την υγρασία όπως αναφέρθηκε

Εχουν ενα μικρο δακτυλιδι οντως και τα duopower αλλα εαν προσεξεις αριστερα/δεξια εχουν κατα μηκος ενα μικρο ραμφος που οταν μπει στην τρυπα αλλοιωνεται και συνεπερνει και το δακτυλιδι...εγω παντως δεν εχω παρατηρησει αντισταση απο αυτο για να μην μπει μεσα...και εχω χαλασει αρκετα πακετα...
Στο duoseal ειναι σκετο το δακτυλιδι,φενεται μεγαλυτερο και θαρρω πως δεν μπορει να αλλοιωθει...
Ενδεχομενος ομως να ειναι περισσοτερο για την υγρασια παρα για κοινο τρυπημα...
Σε καθε περιπτωση θα παρω ενα πακετο για δοκιμη...και το ξανασυζυταμε...