Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Διαμαντή δεν θα αφήνεις ποτέ μπουκάλα πάνω και πάντα θα το κλείνεις με λίγη δύναμη και όχι κάργα και θα είσαι οκ.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημήτρη επειδή με ενδιαφέρει και εμένα δώσε καμια προταση για αγορά.

Παρα πολυ καλο σετακι.
Τα πολυ χρησιμα αυτα νουμερα (6,8 και 10μμ) τα εχω συμπληρωσει και με ενα επισης τετρακοπο τρυπανακι των 5mm που το αγορασα ξεχωριστα.

Απλα να πω οτι υπαρχουν και τα αντιστοιχα τρυπανια Βosch x5 σε μεγαλυτερα μηκη.

Κοιταξε να δεις πανω απο 10εκ,αυτα που σου προτεινω σε σετ συν τα 5mm, η και 15εκ οφελιμο μηκος τρυπηματος μεχρι και 12mm διαμετρου τρυπανι δεν θα σου χρειαστει εκτος και εαν κανεις διαπερες τρυπες σε ντουβαρια οπου θες απο 300mm και πανω οφελιμο μηκος σε καθε διαμετρο...
Εχε υποψιν σου οτι τα μικρα τρυπανια εξυπηρετουν σε δυσκολα σημεια και στην αποφυγη να μην παει βαθια το τρυπανι,αν και αυτο ελενχεται με τον μετρητη βαθους...

Για να καταλαβεις το οφελιμο μηκος τρυπηματος δες την παρακατω φωτο με την ονομασια L1..
https://www.bosch-professional.com/...918x1078/o104384v82_plus-5_Masszeichnung.webp

Εαν θες την γνωμη μου παρε το σετ αυτο,2 ακομη των 8mm και 10mm σε 150mm οφελιμο και αργοτερα προσθετεις μεγαλυτερα τρυπανια....

Εχω παρει 2 τετρακοπα Bosch τρυπανια Φ8 και 12μμ των 30εκ μηκους που ειναι οκ σαν μηκος για τις περισσοτερες εργασιες σε μεσοτοιχιες, εξωτερικους τοιχους και πλακες οροφων.
Δεν μου εχει χρειαστει μεγαλυτερο παχος ουτε μηκος σε τρυπανι σε σπιτικες δουλειες.

Ο Μιχαλης εχει ενα δικιο για την αγορα τρυπανιων που θα βολευουν σε μια μεση συνολικα κατασταση...εγω το βλεπω και απο την επαγγελματικη σκοπια καθως εχω 2-3 σε καθε μεγεθος μεχρι τα 12mm...
Παρακατω σου βαζω συγκεντρωτικα ολες τις διαστασεις σε 5Χ....και παρε οτι σε βολευει....

Διαμετρος - Οφελιμο μηκος τρυπηματος
-------------------------------------------
5 mm - 50(mm)
6 mm - 50, 100, 150, 200(mm)
7 mm - 100, 150(mm)
8 mm - 50, 100, 150, 200, 250, 300, 400(mm)
10 mm - 100, 150, 200, 250, 300, 400(mm)
12 mm - 100, 150, 200, 250, 300, 400(mm)
14 mm - 100, 150, 200, 250, 300, 400(mm)
15 mm - 100(mm)
16 mm - 150, 200, 250, 300, 400(mm)

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

το φτηνο δεν εχει συγκρατηση φλογας, θα πρεπει να το καρτας συνεχως αλλιως θα σβησει. Συν οτι αλλες λεπτομερειες εχει.

Δημήτρη επειδή με ενδιαφέρει και εμένα δώσε καμια προταση για αγορά.
Από Ελλάδα τα πιο αξιόπιστα είναι τα turbotorch και συγκεκριμένα το stk 9.

Απλά για μια στο τόσο ίσως να μην αξίζει τα λεφτά του.

Επίσης για pvc σωλήνες που νομίζω έγραψε ο Διαμαντής καλύτερα με θερμοπιστολο για εμάς τους ερασιτέχνες αφού είναι πολύ πιο σταδιακό και δεν σου κιτρινίζει και η σωλήνα.

Από Ελλάδα τα πιο αξιόπιστα είναι τα turbotorch και συγκεκριμένα το stk 9.

Απλά για μια στο τόσο ίσως να μην αξίζει τα λεφτά του.

Επίσης για pvc σωλήνες που νομίζω έγραψε ο Διαμαντής καλύτερα με θερμοπιστολο για εμάς τους ερασιτέχνες αφού είναι πολύ πιο σταδιακό και δεν σου κιτρινίζει και η σωλήνα.

Απαγορεύεται η φλόγα στα πλαστικά, ακόμα και για τους επαγγελματίες.
Τώρα αν είναι να κάνεις καμιά πατέντα κλαιν, αλλά στα υδραυλικά, όταν περνάς αποχετευσεις είναι κανόνας : μόνο θερμοπιστολο στο πλαστικό

Συμφωνώ αλλά ξέρω μόνο έναν υδραυλικό που χρησιμοποιεί θερμοπιστολο όλοι οι άλλοι φλόγα.

Κι εγώ με αυτόν που δουλεύω τώρα, φλογιστρο χρησιμοποιεί, το θέμα όμως δεν είναι να αναπαράγουμε το λάθος, αλλά να προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό.

Η σωληνα για να ζεσταθει με θερμοπιστολο θελει ωρα παντως για αυτο χρησιμοποιουν φλογιστρο..ειναι θεμα χρονου..
Το λεω γιατι το εχω κανει...αλλα γινεται σωστα και με ασφαλεια...και αυτο ειναι το κυριως ζητημα..
Το φλογιστρο βεβαια ειναι για αλλες δουλειες κυριως...