Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Από Ελλάδα τα πιο αξιόπιστα είναι τα turbotorch και συγκεκριμένα το stk 9.

Απλά για μια στο τόσο ίσως να μην αξίζει τα λεφτά του.

Επίσης για pvc σωλήνες που νομίζω έγραψε ο Διαμαντής καλύτερα με θερμοπιστολο για εμάς τους ερασιτέχνες αφού είναι πολύ πιο σταδιακό και δεν σου κιτρινίζει και η σωλήνα.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα Benzomatic που παλιότερα κυκλοφορούσαν ευρέως στα ελληνικά καταστήματα αλλά εδώ και αρκετά χρόνια (10+) έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την εγχώρια αγορά, λένε τίποτα σε σχέση με τα turbotorch;
https://gasexpress.gr/thiki-me-flogistro-ts-8000-2-fialidia-400g-map-gas-pro-bernzomatic

Turbotorch αν λέγεται έτσι το έχω 25 Χρόνια και δεν έχει κάνει κιχ ποτέ. Για σωλήνες pvc κανονικά δεν θέλει φλόγα να τους ζεστάνεις αλλά θερμοπιστολο. Πολλοί το κάνουν όμως. Καλημέρες.

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα λεβέντες και καλό μήνα.
Αυτό είναι το black and decker, που κληρονόμησα από ξεσκαρτάρισμα αποθήκης. Ένας φίλος που το έχει λέει ότι ήταν επαγγελματική κατηγορίας. Αυτός έχει μαγαζί στο Περιστέρι.
Εχω απορίες για τον επιλογέα του. Είναι μια λάμα περιστροφική και έχει πάνω στα λατινικά στην μια μεριά το Ι και στην άλλη το ΙΙ, μάλλον είναι η επιλογή ταχύτητας
Κρουστικό να είναι; έχει μια εγκοπή εκεί που περιστρέφεται, στην κάτω μεριά. Τι να είναι; το ξέρει κανείς;
IMG-20210301-110514.jpg

IMG-20210301-110540.jpg

IMG-20210301-110554.jpg

IMG-20210301-103636.jpg

Παντως, μοιαζει πολυ με το πρωτο b&d που ειχε ο πατερας μου, μιλαμε για αρχες 10ετιας 80. Νομιζω ΗΤΑΝ κρουστικο.

Κι εμένα ο πατέρας μου είχε ένα τέτοιο.. Δυστυχώς ήταν στα εργαλεία που μου φάγανε πριν ένα 10μηνο..

Μαλιστα, δηλαδη με αυτο το B&D θα κανεις τις απλες καθημερινες τρυπες πχ ενα ουπα στον τοιχο
Εαν δουλευει σωστα ... ειναι δυσχρηστο, βαρυ κλπ
Με την πρωτη ευκαιρια, δωσε τουλαχιστον 20 ευρω και παρε το κρουστικο ρευματος του lidl για να κανεις δουλεια.

Να πω μια συμβουλή και μιλάω εκ πείρας.
Ήταν το πρώτο τρυπάνι που είχε ο πατέρας μου και το χρησιμοποιούσα και εγώ συχνά.

Αυτό το B&D να το πετάξεις για ένα πολύ απλό και σοβαρό λόγο. Το σώμα του είναι μεταλλικό (εκτός αν δεν βλέπω καλά και είναι νεώτερο πλαστικό μοντέλο).
Αν κάτσει καμιά στραβή και πέσεις πάνω σε καλώδιο ρεύματος καθώς θα τρυπάς έναν τοίχο, θα πάθεις σοβαρή ηλεκτροπληξία αφού θα κάνεις μια χαρά γείωση μέσω του μεταλλικού περιβλήματος του B&D (το οποίο μάλιστα θα κρατάς και γερά καθώς θα τρυπάς και θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα).

Για αυτό τα κατάργησαν αυτά τα μεταλλικά σώματα (αν δεν κάνω λάθος) και τα αντικατέστησαν με πλαστικά.

Διαμαντή απ'οτι είχες αναφέρει έχεις και ενα μπαταρίας οπότε δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς το "επαγγελματικό" B&D
Προσωπικά στο συγκεκριμένο θα έκανα μια ωραία αναπαλαίωση και θα το έκανα έκθεμα στο εργαστήριο

Οταν εχει τη ροδέλα πίσω απ το τσοκ,τότε έχει κρούση.
Ειναι επαγγελματικο,είναι σκύλος αντοχής, δεν έχεις θέμα ρευματος γιατι το πίσω είναι πλαστικο και με αυτό δεν χρειάζεσαι αναδευτήρα...

Ίσως χρειαστεί μια μπρούτζινη φωλια πίσω,στο τέλος του ροτορα.

Διαμαντή απ'οτι είχες αναφέρει έχεις και ενα μπαταρίας οπότε δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς το "επαγγελματικό" B&D
Προσωπικά στο συγκεκριμένο θα έκανα μια ωραία αναπαλαίωση και θα το έκανα έκθεμα στο εργαστήριο
+ 1000
Ειναι λογικο εν ετη 2021 να μην ειναι καθολου ευχρηστα τετοια εργαλεια συν οτι ειναι βαρυ...
Το συγκεκριμενο μονο για κολωνατο,κι εαν μπορει να χρησιμοποοηθει σωστα και μονο,θα το χρησιμοποιουσα...

Το ότι το πάτε για πεταμα όλοι με ξεπερνά.

Είπαμε υπάρχουν σύγχρονα τρυπάνια αλλά οποίος δεν έχει κάνει μια τρυπα με αυτό είναι σαν να μην έχει γράψει με στυλο...

Ο παππους μου έφτιαχνε σαμαρια έχοντας το συγκεκριμένο και με προσαρτημα γινόταν και δισκοπριονο αλλά και σεγα.
Όλα αγορασμενα από το τότε ΜΙΝΙΟΝ...

Όποτε hold your horses gents.

Το συγκεκριμένο πρεπει να στολιστείς όχι επειδή δεν είναι ικανό αλλά επειδή πλεον είναι κειμήλιο.

Αυτα τα B&D γινονταν και τορνος ... ηταν πρωτοποριακο και για το λογο αυτο το δραπανο ειναι συνυφασμενο με την B&D
Οτι και να ηταν δεν παυει να ειναι ενα παλιο τρυπανι, που σημαινει οτι δεν ειναι ικανο να τρυπησει ισια και με ευκολια οπως ενα συγχρονο τρυπανι.
Το γεγονος οτι ειναι τοσο παλιο του δινει μια ιδιαιτερη αξια για να κοσμει σε ενα ραφι και οχι στην εργαλειοθηκη.

με ενα τετοιο του θειου μου αρχισα να "γραφω"

Οταν εχει τη ροδέλα πίσω απ το τσοκ,τότε έχει κρούση.
Ειναι επαγγελματικο,είναι σκύλος αντοχής, δεν έχεις θέμα ρευματος γιατι το πίσω είναι πλαστικο και με αυτό δεν χρειάζεσαι αναδευτήρα...

Ίσως χρειαστεί μια μπρούτζινη φωλια πίσω,στο τέλος του ροτορα.
Ακριβώς το ίδιο έχουμε, μόνο ο επιλογέας αλλάζει...
Παιδιά το επεξεργάστηκα σήμερα και το καθάρισα λίγο.
Λοιπόν, το Ι και ΙΙ θέσεις του επιλογέα, δεν είναι αργό γρήγορο... Και στις δύο θέσεις,ίδια ταχύτητα περιστροφής παρατήρησα απλά όταν τον γυρίζω στην ΙΙ, κάνει ένα θόρυβο σαν κομπρεσέρ ντρρρρρ.
Αυτά!!! Πιθανότητα είναι κρουστικό.
Εντύπωση μου κάνει το καλώδιο τροφοδοσίας του, είναι σαν μπαλαντεζας και πολύ μακρύ...
Άλλο διακόπτη από αυτό το περιστροφικό λαμακι επιλογέα, δεν έχει..
Θα το δουλεύω και αυτό κατά περιόδους. Δεν με ενοχλεί το βάρος του.
Edit : Κυριάκο το έχει ολόιδιο ένας φίλος μου επαγγελματίας στο Περιστέρι ο Γιάννης που έχει το Ruote 4X4 και αυτό δουλεύει μόνο. Μου λέει Διαμαντή είναι επαγγελματικό εργαλείο..