Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν εχεις αδικο Λαζαρε επι της αρχης, αφου η φτηνη ποντα για τα μαλακα μεταλλα θελει γυρω στα 10 κιλα για να ενεργοποιηθει.

Εαν λοιπον η ποντα για τους χαλυβες θελει 18 κιλα, πολυ λογικη η εκτιμηση σου, το εργαλειο ουσιαστικα καθισταται αχρηστο λογω δυσχρησιας.
Ειναι ομως ετσι τα πραγματα? Η μηπως οι εταιρειες εχουν βρει καποια μοχλευση που ελλατωνει την απαιτουμενη πιεση ενεργοποιησης. Το βρισκω δυσκολο να μην εχει προβλεφθει.

Υπαρχει και το version με πλατυ χερουλι που προφανως ειναι βολικοτερο https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B00DBVSCUA/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Εμένα πάντως παιδια, που έχω την αυτόματη και ρυθμιζόμενη της Force (που βάλατε πιο πάνω), δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα εδώ και χρόνια που την έχω με χρήση σε λαμαρίνες και στραντζαριστά. Το μόνο που με χαλάει λίγο, είναι το ψιλό πάτημα/ίχνος που αφήνει. Θα το προτιμούσα πιο παχύ...αλλά δυστυχώς δεν βγαίνει σε άλλη διάσταση από όσο γνωρίζω.

Εμένα και τα 10 κιλά πολλά μου φαίνονται.
Σε ανοξείδωτη λαμαρίνα για παράδειγμα μπορείς να σπρώξεις με 10 κιλά δύναμη και να μή σου φύγει η μύτη?
Γενικά σε πολύ λείες επιφάνειες νομίζω είναι ριψοκίνδυνο.

Γι'αυτό η κλασσική με το σφυρί είναι η καλύτερη...

Σωστός ο μαστρο-Κυρ !!! αλλά που να κουβαλάς σφυριά και βαριές...με την αυτόματη ξεμπερδεύεις Κυριάκο :grandpa:

Και εδώ ένα μικρής δύναμης αλλά ντιζαϊνάτο :smash: Σαν θραύστης παραθύρου δίνεται, αλλά μια χαρά πόντα είναι για μαλακά μέταλλα.

baseus-2in1-sharp-tool-safety-hammer-dark-gray.jpg

Παιζεται αν σπαει παραθυρα αυτοκινητου ομως.
Καποια φτηνα που ειχα παρει πριν χρονια, και τα ειχα δοκιμασει, δεν εκαναν δουλεια και μαλιστα κατω απο ιδανικες συνθηκες εργαστηριου.
Φαντασου κατω απο συνθηκες πανικου!

Καλυτερα το σφυρακι εκει..

η Baseus είναι καλή κινέζικη εταιρία (εφάμιλλη της Xiaomi με την οποία συνεργάζεται σε κάποια προϊόντα) και την εμπιστεύομαι. Το "ποντάκι" έχει δύναμη τσεκαρισμένο σε μέταλλα αλλά δεν τόλμησα να το δοκιμάσω στο παρμπριζ του ΙΧ μου :HTEHETH63:

Μέχρι και χάλυβα ck60 δουλεύουν αρκετά καλά και οι σχετικά φτηνές πόντες.
Σπάνια κάποιος απο μας θα δουλέψει πιο σκληρά μέταλλα.

Ολο και κατι μαθαινουμε. Ευχαριστω, Βασιλη.
Φανταζομαι οτι τα πλεονεκτηματα της αυτοματης ειναι οτι δεν χρειαζεσαι σφυρια κτλ, αλλα (?) και οτι δεν κινδυνευεις να χασεις το σημαδι.
Για τζαμια αυτοκινητου (αν και καθεται σπιτι) εχω ενα πολυ ωραιο εργαλειο, με λαβη κτλ, και με μια μυτη απιθανη. Την χτυπαγα με ολη μου τη δυναμη πανω σε σιδερα και δεν ελεγε να στομωσει. Ηταν απο φορτηγο/πουλμαν, για αυτην τη δουλεια ακριβως.

Δεν νομιζω να υπαρχει ουσιαστικη διαφορα oπως ειχαμε πει και παλαιοτερα. Και εγω εχω προτιμησει τα 5χ.

Στις περιγραφες που δινει η Bosch αναφερει τα 7χ σαν πιο ανθεκτικα λογω λιγο διαφορετικου σχηματος κεφαλης του bit.
Το πλεονεκτημα των 5χ ηταν οτι μπορουσε να ανταπεξελθει καλυτερα οταν βρει σιδερο στο μπετον.

-Βοsch SDS 5x https://www.bosch-professional.com/gr/el/τρυπάνια-sds-plus-5x-2593293-ocs-ac/
-Bosch SDS 7x https://www.bosch-professional.com/gr/el/τρυπάνια-sds-plus-7x-2593271-ocs-ac/

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν νομιζω να υπαρχει ουσιαστικη διαφορα oπως ειχαμε πει και παλαιοτερα. Και εγω εχω προτιμησει τα 5χ.

Στις περιγραφες που δινει η Bosch αναφερει τα 7χ σαν πιο ανθεκτικα λογω λιγο διαφορετικου σχηματος κεφαλης του bit.
Το πλεονεκτημα των 5χ ηταν οτι μπορουσε να ανταπεξελθει καλυτερα οταν βρει σιδερο στο μπετον.

-Βοsch SDS 5x https://www.bosch-professional.com/gr/el/τρυπάνια-sds-plus-5x-2593293-ocs-ac/
-Bosch SDS 7x https://www.bosch-professional.com/gr/el/τρυπάνια-sds-plus-7x-2593271-ocs-ac/
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη

Και μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τα περιστροφικά πιστολέτα ...Τα τρυπάνια SDS-PLUS, μπαίνουν στο σαντίστοιχο τσοκ. Στο "Quick Change" αυτόματο τσοκ 13mm, που έχουν επιπλέον στην συσκευασία τους, μπορούμε να τα βάλουμε ή όχι;
Και τα τρυπάνια SDS-PLUS, πρέπει να τα λιπαίνουμε κάθε φορά πριν τα χρησιμοποιήσουμε ή μόνο την αρχική φορά;

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Και μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τα περιστροφικά πιστολέτα ...Τα τρυπάνια SDS-PLUS, μπαίνουν στο σαντίστοιχο τσοκ. Στο "Quick Change" αυτόματο τσοκ 13mm, που έχουν επιπλέον στην συσκευασία τους, μπορούμε να τα βάλουμε ή όχι;
Και τα τρυπάνια SDS-PLUS, πρέπει να τα λιπαίνουμε κάθε φορά πριν τα χρησιμοποιήσουμε ή μόνο την αρχική φορά;

Nαι μπορεις να τα χρησιμοποιησεις αλλα να σιγουρευτεις οτι θα ειναι ευθυγραμμισμενα. Ομως δεν εχει ιδιαιτερο νοημα καθως εχεις αγορασει πολυ καλα hex τρυπανια.

Μια στο τοσο βαζω γρασσο στην ουρα του bit. Δηλαδη οποτε το θυμαμαι και χαιρομαι. Kανονικα βαζεις λιγο γρασσο πριν απο καθε χρηση.
Αυτο γινεται για να αυξηθει το οριο ζωης του bit αλλα και του τσοκ καθως αναπτυσσονται σημειακα μεγαλες θερμοκρασιες απο την κρουση και το γρασσο βοηθαει.

Εαν βαλεις γρασσο στην ουρα του bit εισαι οκ γιατι εκει γινεται εκ των πραγματων η κρουση, αρα εκει υπαρχει και η αναγκη λιπαντικου.

Mεσα στο μανουαλ καθε εργαλειου υπαρχει το κομματι της συντηρησης, που μαζι με τις υπολοιπες οδηγιες χρησης του εργαλειου, πρεπει να διαβαζονται ευλαβικα :)

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευχαριστώ Μιχάλη....:ernaehrung004:

Οχι δεν μπορείς να τα βάλεις και δεν έχει και νόημα.
Αμέσως όχι!! δεν πρόκειται να τα βάλω ποτέ, δεν έχει όντως νόημα, απλά να ξέρω ρε αδερφέ..πες ότι δεν είχα πάρει απλά τρυπάνια μαζί μου(έχω ένα σετ, σε κάθε εργαλειθήκη). Αφού τα τσοκ 13mm σφίγγουν το τρυπάνι με αυτά τα "ελάσματα" που έχουν, ενώ τα sds κουμπώνουν.

μια ερωτηση για τα καρυδακια αερος
ειναι πιο αντοχικα απο τα απλα?, χρησιμοποιουνται σε αεροκλειδα και αντεχουν μεγαλυτερη ροπη?
στην ιδια τιμη ειναι προτιμοτερο να παρεις καρυδακι αερος απο το κλασικο ή καπου χανει?