Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μη τσιμπάτε ρε σείς σ’ό,τι κόλπο σκαρφιστεί το marketing της κάθε εταιρίας.
Ποιόν απο μας νοιάζουν, πραγματικά όμως, τα 20” δευτερόλεπτα αλλαγής δίσκου;
Συγουρα δεν αφορα το μεσο ορο....
Αλλα πανω στη δουλεια και σε δυσκολα σημεια οπου η ευκολια ειναι το παν για να τελειωσεις νομιζω οτι σε/μας νοιαζει..
Ξερεις ποσες φορες μου εχει χρειαστει πανω σε σκαλωσια αλλαγη δισκου μεταλου η καμπανα βουρτσας...;..κατεβα παρε το κλειδι που παντα δεν εχεις μαζι, και πολλα αλλα....
Λες να ειναι μονο 20'..;
Tωρα οσο αφορα εαν ειναι marketing το κολπο αυτο δεν το νομιζω...ειναι καινοτομια.....το οτι απευθυνεται σε λιγο κοσμο να το δεκτω....

Νικο 5 εχω..αυτο κανω..αλλα το ζητημα στην προκειμενη δεν ειναι αυτο.....ειναι θεμα ασφαλειας περισσοτερο και ευκολιας...

Last edited:
  • Like
Reactions: nickmanak
Μπάμπη ως συνήθως έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις!
Όχι ότι το ζήλεψα το x-lock αλλά η τιμή για τον τροχό είναι ομολογουμένως πολύ καλή.

Παλια οι σεγες επαιρναν λαμες που χρειαζοταν κλειδακι για να τις αλλαξεις και να τις σφιξεις/ξεσφιξεις.
Μπορεις να φανταστεις τον εαυτο σου να αλλαζει λαμες στη σεγα με αλλενακι την σημερον ημερα? Αδυνατον θα πουμε, ας μας επαιρνε μισο λεπτο να την αλλαξουμε.

Ετσι θα πουμε αν ηδη εχουμε χρησιμοποιησει τετοιο εργαλειο σημερα, η οποτε τυχει στο μελλον να χρησιμοποιησουμε τροχους, πολυεργαλεια και αλλα εργαλεια που αλλαζουν αναλωσιμα με απολυτη ασφαλεια, αμεσα και χωρις εργαλεια. Αργα η γρηγορα ολοι οι τροχοι και τα αντιστοιχα εργαλεια, ετσι θα φτιαχνονται, toolless blade changing is the future :)

Ετσι ειναι...καθε νεα καινοτομια εποιτα απο χρονια φενεται ποσο καλη ειναι...
Η Bosch,αλλα και αλλες εταιριες, τοσα χρονια καινοτομουν....αρκει να δει κανεις στο χρονο τις αλλαγες υπηρξαν σε διαφορους τομεις οπως αυτη που λεει ο Μιχαλης..
Οπως και απο το απλο δραπανο περασαμε στο sds για το τρυπημα πριν απο πολλα χρονια...

Στιγμιότυπο οθόνης (102).png

• Like
Reactions: cyclades
Παιδιά συμφωνώ μαζί σας αλλά...
Αν το έχεις τον τροχό αυτόν σήμερα και πας στο χρωματοπωλειο της γειτονιάς να πάρεις δίσκους δυστυχώς δεν θα βρεις x-lock και δεν μπορείς να κάνεις δουλειά με διαφορετικό δίσκο.
Επίσης απ'οτι είδα τα λοιπά αναλώσιμα είναι ελάχιστα για την ώρα. Επιπλέον, είσαι δέσμιος μιας μόνο εταιρείας για τα αναλώσιμα, τουλάχιστον για την ώρα.
Νομίζω η dewalt έχει ένα σύστημα ασφαλείας με ειδικό παξιμάδι Μ14 σε τροχό το οποίο δεν χρειάζεται εργαλείο για το σφίξιμο/ξεσφίξιμο και χρησιμοποιεί κλασικά αναλώσιμα, ίσως αυτό να είναι πιο αποτελεσματικό.

• Like
Reactions: Σωφρον
Ετσι ειναι...καθε νεα καινοτομια εποιτα απο χρονια φενεται ποσο καλη ειναι...

Ακριβώς… μετά από χρόνια.
Όταν θα ξεμείνω από δίσκο στη Βόνιτσα και θα πάω στο μαγαζί να ψωνίσω… και θα βρώ.

Αν περιμενα να βρω αναλωσιμα πχ. της Ρroxxon/Dremel -και γενικως την πλειονοτητα των αναλωσιμων που χρησιμοποιω- στο χωριο μου, δεν επρεπε να εχω το 80% των εργαλειων που εχω :)

Eδω δεν μπορω να τα βρω τα περισσοτερα στη γειτονια μου στην Αθηνα και καποια πουθενα στην Ελλαδα...

• Like
Reactions: cyclades and KOSSTV
Καποια στιγμη ολοι οι σοβαροι κατασκευαστες εκει θα πανε, το συστημα ειναι απλα τελειο.

Accessories_Comp_R2C.png

Προσωπικά για μένα είναι η εξυπηρετεί η όχι...εάν είναι λειτουργικό η οχι...
Θεωρώ όσα αναφέρενται οτι και ειναι σωστα και λαθος σε θεωρητικη βαση και εχει να κανει με το πως σκεφτεται καποιος....περαν του οικονομικού...που εκει εαν δεν μπορεις να το παρεις ειναι αλλο ζητημα..
Από την στιγμή που βοηθάει λειτουργικά ,είναι ασφαλές και φυσικά μπορεί να μπει στο στολο των εργαλείων σου και θα ψάξεις να βρεις το ανταλλακτικό και θα πάρεις στοκ για να υπάρχει/εχεις...
Οι καινοτομίες αυτές θα μπουν στην άκρη εαν δεν τις προωθήσουν οι εταιρίες...νωρίς είναι ακόμη μην βιάζεστε...
Σε όλα τα εργαλεία πάντα θα υπάρχει εξέλιξη και όταν πιάσουμε κάτι καινούργιο δυσκολα γυρίζουμε πίσω..
Τουλάχιστον για μένα υσχιει. .

• Like
Reactions: cyclades
Nωρις δεν ειναι, ηδη η Βοsch και η Μakita χρησιμοποιουν το συστημα X-lock.

Mην ξεχναμε οτι τις καινοτομιες του SDS στα δραπανα, του T-Shank στις σεγες και και το Starlock στα πολυεργαλεια, ολα τα λανσαρε η Bosch...

• Like
Reactions: KOSSTV
Παιδιά τι γνώμη έχετε για τα εργαλεία χειρός dexter pro του leroy ;
Είπα να εκμεταλλευτώ την προσφορά για δωρεάν μεταφορικά που έχει σήμερα και να πάρω τίποτα ψιλοπράγματα.

Σχετικά με τα x-lock, έψαχνα για αντάπτορες αλλά μόνο ένας Ρώσος είδα να έχει φτιάξει
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Έχετε δει πουθενά αλλού? Bangood και Ali δεν έχουν

Παιδιά τι γνώμη έχετε για τα εργαλεία χειρός dexter pro του leroy ;
Είπα να εκμεταλλευτώ την προσφορά για δωρεάν μεταφορικά που έχει σήμερα και να πάρω τίποτα ψιλοπράγματα.
Kατι τρυπανια μπετου απλα και SDS καθως και πενσοειδη για πλακακια που εχω παρει εχουν βγει καλα, ειμαι ευχαριστημενος.

Οι λαμες για ξυλο της σεγας και της σπαθοσεγας ιδιες μου φαινονται, αντε να ειναι πιο παχιες οι λαμες τις σπαθοσεγας καποια δεκατα του χιλιοστου.