Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παιδιά τι γνώμη έχετε για τα εργαλεία χειρός dexter pro του leroy ;
Είπα να εκμεταλλευτώ την προσφορά για δωρεάν μεταφορικά που έχει σήμερα και να πάρω τίποτα ψιλοπράγματα.
Κάτι τρυπανια μπετού, μια πένσα και κάτι bits για το παλμικό δεν έχω παράπονο, έχουν βγει καλά μέχρι τώρα.
Κατά την γνώμη μου είναι vfm
Τα πενσοειδή έχουν και 5 χρόνια εγγύηση!

Είπα να εκμεταλλευτώ την προσφορά για δωρεάν μεταφορικά που έχει σήμερα και να πάρω τίποτα ψιλοπράγματα.
Προφανώς παίζει ρόλο τι εργαλείο θα πάρεις.
Έχω πάρει ένα ψαλίδι λαμαρίνας κι έχει βγεί καλό, αν και δεν έχει «γράψει» χιλιόμετρα.
Ένα μέτρο που έχω, δεν με ξετρελαίνει...
Αν μιλάς για ηλεκτρικά είναι σχετικά καλά. Έχω αλλάξει τρία τριβεία δέλτα και έχω και μια σέγα. Είναι στο ίδιο σκαλοπάτι με τα όποια «κινέζικα» (Lidl, Bulle κ.λ.π.) . Φθηνά, στα αλλάζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα αν είναι στην εγγύηση, δεν θα τα ερωτευτείς αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις με αξιοπρεπή αποτελέσματα. Δυστυχώς ακολουθούν την τάση των καιρών και αν χαλάσουν πιο εύκολα τα πετάς και παίρνεις άλλο παρά το επιδιορθώνεις.
Το pro μην σε ψαρώνει. Δεν είναι και τόσα σκαλοπάτια παραπάνω από τα απλά.

Πλαγιοκόφτης δοκιμασμένος για περίπου 4 χρόνια έχει βγάλει δουλειά χωρίς να παρουσιάσει ουσιώδη φθορά. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στην παραγωγή, η σειρά αυτή είναι καλή σε εργονομία και ποιότητα.

Εδώ και αρκετά χρόνια (10+) είχα αγοράσει ένα φτηνό σιδηροπρίονο χειρός του ΙΚΕΑ (IKEA Kvartal), το παρακάτω:
Το εν λόγω χρησιμοποιήθηκε 10-15 φορές όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς σε μια από τις τελευταίες χρήσεις του, προ 4-5 μηνών, από το ζόρισμα των απανωτών κινήσεων για να κόψω ένα έλασμα ράγισε και σχεδόν έσπασε (έχει φουσκώσει το πλαστικό) η πλαστική λαβή στο άνω μπροστά μέρος της, εκεί που μπαίνει μέσα της το μεταλλικό πλαίσιο στήριξης/συγκράτησης της λάμας.
Αποτέλεσμα το σιδηροπρίονο να είναι πρακτικά άχρηστο.
Ψάχνω λοιπόν για κάποιο μοντέλο αντικατάστασης, όχι ιδιαίτερα ακριβό (μάλλον προς το κάτω εύρος τιμών θα έλεγα) αφενός γιατί η χρήση που κάνω είναι σπάνια κι αφετέρου γιατί το συγκεκριμένο θα χρησιμοποιείται από εδώ και πέρα σαν δεύτερο.
Με δεδομένη την εμπειρία από σιδηροπρίονο με πλαστική λαβή και συνολική σχεδίαση ανάλογη εκείνης του αντίστοιχου του ΙΚΕΑ, θα ήθελα γενικά να αποφύγω αυτή την ας πούμε κλασική σχεδίαση με την πλαστική λαβή εντός της οποίας μπαίνει το πίσω μέρος του μεταλλικού πλαισίου του εργαλείου.
Ποιον τύπο σιδηροπρίονου θα μου προτείνατε, με βάση τα παραπάνω; Κάτι τέτοιο πχ:

είναι πρακτικό για εργασία ή λόγω (τυχόν) κακής εργονομίας της λαβής να το αποφύγω;

αλλα η διαφορα που κανει η καθετη λαβη ειναι μεγαλη...προσπαθησε να βρεις ενα που να εχει μεταλλο και στα δυο ακρα (σχημα Π, και οχι Γ σαν το δικο σου) Και η λαβη να το αγκαλιαζει
κατι σαν αυτο

• Like
Reactions: lazarefa
Έχετε να προτείνετε κάποιο σετάκι με γερμανικά/γερμανοπολύγωνα κλειδιά καλής ποιότητας;

Έχω μια φθηνή σειρά την οποία έχω σκοπό να την αφήσω στο νησί και να πάρω μια άλλη σειρά για μονιμη χρήση εδω.
Έριξα μια ματιά στα facom αλλά οι τιμές ξεφεύγουν ειδικά στα γερμανοπολύγωνα καστάνιας.
Ξέρω οτι υπάρχουν αρκετες γερμανικές μαρκες που είναι αξιόλογες και ποιοτικές αλλά δεν τις γνωρίζω πέραν της Gedore, Wera.
Εξαιρετικά τα wera Joker αλλά η τιμή τους είναι για... κοσμηματοπωλείο

Για δώστε μου τα φωτα σας παρακαλώ

Αριστη ποιοτητα μεταλλου σε λεπτα γερμανικα κλειδια και γερμανοπολυγωνα βγαζει και η Proxxon (slim line σειρα). Και σε παρα πολυ βολικες θηκες για τον τοιχο η αλλου.
Απο 27 εως 45 ευρω αναλογα το σετ/ειδος.

Γερμανοπολυγωνα καστανιας εχει και το Leroy με εικοσι ευρουδακια, καποτε τα ειχε προσφορα στη μιση τιμη.

Εξαιρετικα Μιχαλη.
Και με 10ετη εγγυηση ακομα και για επαγγελματικη χρηση.
Αγγελε θα βγαλω προς πωληση μια σειρα Proxxon πολυγωνα που εχω αχρησιμοποιητη.

Γιωργο εξαρταται που θες να φτασεις....νομιζω ενα νουμερο της ταξεως 40-60 ευρω βρισκεις μια χαρα σετ για ερασιτεχνικη/ημιεπαγγελματικη χρηση..

Μιχάλη αν θεωρήσουμε επαγγελματικά τα εργαλεία που έχουν τα μαστόρια τότε μιλάμε για Parkside στην καλύτερη περίπτωση.
Οι περισσότεροι μάστορες αγοράζουν ότι φθηνότερο βρούνε ενώ είναι λίγοι αυτοί που επενδύουν σε ποιοτικά εργαλεία και αναλώσιμα.
Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι για τον καθένα.

Πάντως έχει άλλη γλυκά να πιάνεις στα χέρια το ποιοτικό, το ανώτερο, το εξειδικευμένο, το super εργαλείο, σε φτιάχνει, νιώθεις όμορφα ακόμη κι αν σφίγγεις απλά μια βίδα βρε παιδί μου.

Γιώργο νομίζω ότι δεν ισχυει στις περισσότερες περιπτωσεις και ότι εν έτει 2021 το 70-80% παιρνει εργαλεία πρώτης γραμμής...
Να έχει και δεύτερης ποιοτητας ως καβατζα να το δεχτώ...
Βέβαια θα συμφωνήσω ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά που με ότι βρει μπροστά της κάνει δουλειες...Είναι λίγοι όμως...

Το λέω γιατί ενω η δουλειά μου δεν έχει τόσο ανάγκη για τόσο καλά εργαλεία εν τούτοις το να πάρεις κάτι ποιοτικό σε αναβαθμίζει, βοηθάει και σε διευκολύνει στο τέλος..συμμεριζοντας 100%
την σκέψη την δική σου και του Μιχάλη...

Εγω θα προτεινω και τα σκετα πολυγωνα καστάνιας, οπου καθε κλειδι εχει 2 διαστασεις και ετσι με λιγα τεμαχια αποκτας πολλα νουμερα. Υπαρχει και η περιπτωση 4 σε 1 οπου σε ενα και μονο κλειδι εχεις 4 διαστασεις, αλλα ειναι αρκετα παχυ στον δακτυλιο.
skroutz
YATO 4 σε 1
BGS 4 σε 1

Εγώ πάλι..... με ότι κλειδιά έχω μαζέψει πάνω από μισό αιώνα τώρα....κάνω άνετα ότι δουλειά μου έχει παρουσιαστεί. Μάρκα δεν έχω κοιτάξει τι είναι....το νούμερο με ενδιαφέρει και αν ταιριάζει στο παξιμάδι.... :cool: