Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δυστυχως δεν εχω ιδεα απο μαγαζια στην Αθηνα, ομως σιγουρα καποιο παιδι θα γνωριζει.

Απο περιεργεια, σε τι κατασκευη χρησιμοποιεις ραβδους καλαϊ?

Στα βιτρό δεν χρησιμοποιούμε πολύ καλάι ??????

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δυστυχως δεν εχω ιδεα απο μαγαζια στην Αθηνα, ομως σιγουρα καποιο παιδι θα γνωριζει.

Απο περιεργεια, σε τι κατασκευη χρησιμοποιεις ραβδους καλαϊ?

θελω να επικευασω ενα τεποζιτο μηχανης που εχει τρυπες απο σκουρια και καποιες λακουβες και το προτιμω αντι του μπρουτζου λογω της χαμηλοτερης θερμοκρασιας που δε κανει ζημια στη λαμαρινα.

Καλησπεροκαλημερα και καλό μήνα!!!

Εχει ή γνωρίζει κανεις τι λέει αυτο ή αυτό ??? Όσον αφορά την ταχύτητα κοπης, την ποιότητα κοπής (κυρίως μελαμίνες), την ευκολία χρήσης σε σχεση με την κοινή σεγα, το πάχος της λαμας (άρα και υλικού που αφαιρει), κλπ, κλπ...

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα κόβεις μελαμίνες με λάμα αλυσσοπρίονου;

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα κόβεις μελαμίνες με λάμα αλυσσοπρίονου;

Για ξύλο ειναι Μπάμπη δεν ειναι για κουτσουρα στο τζακι...την εχεις να μου πεις? :guitarist: Δεν την εχω δει απο κοντα για αυτο ρωταω...

Νίκο, ούτε εγώ την έχω δεί απο κοντά, είναι σχετικά πολύ καινούριο εργαλείο.
Σίγουρα δεν κάνει για μελαμίνες, και γενικά ξεχνάς τις καθαρές κοπές μ´ αυτό το εργαλείο. Αν θες να κόβεις ξύλα γρήγορα και εύκολα νομίζω είναι καλό αλλά όταν διαβάζω "βάθος κοπής 50mm" δεν ενθουσιάζομαι.
Ίσως βέβαια να μην είναι τόσο χοντρή η λάμα απ´ όσο υποθέτεις βλέπωντάς την και η κοπές να είναι περίπου όπως σε μια κανονική σέγα αλλά βλέπωντας το βίντεο δεν μπόρεσα να καταλάβω ακριβώς. Δεν είναι βέβαια αλυσσοπρίονου αλλά σε σχέση με τη σέγα τί λέει;
Όλα αυτά πιυ σου λέω βέβαια είναι υποθετικά, το μηχάνημα, όπως σου έγραψα, όχι μόνο δεν το έχω δουλέψει αλλά ούτε καν το έχω δεί.

Last edited:

Νίκο, ούτε εγώ την έχω δεί απο κοντά, είναι σχετικά πολύ καινούριο εργαλείο.
Σίγουρα δεν κάνει για μελαμίνες, και γενικά ξεχνάς τις καθαρές κοπές μ´ αυτό το εργαλείο. Αν θες να κόβεις ξύλα γρήγορα και εύκολα νομίζω είναι καλό αλλά όταν διαβάζω "βάθος κοπής 50mm" δεν ενθουσιάζομαι.
Όλα αυτά πιυ σου λέω βέβαια είναι υποθετικά, το μηχάνημα, όπως σου έγραψα, όχι μόνο δεν το έχω δουλέψει αλλά ούτε καν το έχω δεί.

Καθαρη κοπή σε μελαμινη και απο τις 2 πλευρες δεν θα εχεις...απο την μία θα εχεις σιγουρα (υπαρχουν και βιντεακια). Εδω καθαρη κοπη (απο την μια μπαντα) εχει ο τροχος (και της dremel που ειναι υπερπολυστροφος). H λαμα ειναι λεπτη αλλα δεν μπορω να καταλάβω πόσο (θεωρω πιο παχια απο μια λαμα σεγας....αλλα και αυτη τι κοπή δίνει??).

Οι 5 ποντοι γιατι δεν σε ενθουσιαζουν οταν δεν θα παρεις μελαμινη/mdf/παγκο κουζινας πανω απο 2-3 εκατοστα?? Εχει λίγα δοντια αλλα μεγαλη μεγαλη ταχυτητα που δεν μπορω να συγκρινω με την παλινδρομηση της σεγας...

Anyway,,,θα μαθουμε...καποιος μας (και εγω μεσα) θα την παρει να πει... :HTEHETH63:

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ, τι κοπή να δίνει σε σχέση με μια normal σέγα.
Διαβάζω στην περιγραφή αυτό:
"Η ομαλά κινούμενη αλυσίδα με μικρά δόντια πριονιού 4 mm γλιστρά ξεκούραστα και ευθεία μέσα στο υλικό. Εντελώς χωρίς την ενοχλητική παλινδρομική κίνηση".
Τα 4 mm υποθέτω είναι το μέγεθος των δοντιών, δεν μπορεί να είναι το πάχος του κοψίματος... Ελπίζω δηλαδή.
Τα 50mm δεν με ενθουσιάζουν σε σχέση με μια normal σέγα που κόβει αρκετά παραπάνω.
Τώρα θα μου πείς οτι μπορεί να κόβει αρκετά παραπάνω αλλά άντε να κόψεις ίσια. Καθόλου εύκολο, κι αυτό το μηχανάκι δείχνει οτι κόβει πιο ομαλά.
Δεν ξέρω, τι να πώ; Όπως και να έχει πάντως δείχνει ενδιαφέρον εργαλείο, μακάρι να το δοκιμάσει κάποιος και να μας πεί.

Τα ιδια θεωρω και εγω...για αυτο λεω αν το εχει δοκιμασει κανεις...για μενα ειναι ενδιαφερον αλλα τσιμπημενο σε τιμή...Ιδωμεν!!!

Εχει ή γνωρίζει κανεις τι λέει αυτο ή αυτό ??? Όσον αφορά την ταχύτητα κοπης, την ποιότητα κοπής (κυρίως μελαμίνες), την ευκολία χρήσης σε σχεση με την κοινή σεγα, το πάχος της λαμας (άρα και υλικού που αφαιρει), κλπ, κλπ...

Τό έχει ο Μιχάλης (χιώτης) στήν έκδοση 12 volt Νίκο,περίμενε νά σου απαντήσει.
Τήν είχα δουλέψει μιά φορά στό εργαστήριο του,σέ δοκιμή όμως σέ μασίφ ξύλο,τό είδα έκοβε πιό γρήγορα από σέγα,αλλά δέν θυμάμαι τήν καθαρότητα τής κοπής.

Νικο εχω αυτη την αλυσοσεγα, αλλα στην εκδοση με 12βολτη μπαταρια. https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11250

Αν και εργαλεια για λιγο διαφορετικες εργασιες, το κοψιμο παραμενει το ιδιο αρα θα σου απαντησω τα εξης σε σχεση με μια κοινη σεγα:

-Η ταχυτητα κοπης ειναι μεγαλυτερη. Επισης η ικανοτητα 'βυθισης' της αλυσολαμας ειναι πολυ χρησιμη.
-Η ευκολια χρησης ειναι επισης μεγαλυτερη με εξαιρεση τις καμπυλες κοπες που δεν γινονται με το αλυσοπριονακι.
-Το παχος της λαμας ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο μιας λαμας σεγας. Δηλαδη 2.25μμ παχος εχει η αλυσιδα, 1.30μμ μια λαμα fine cut.
-Η ποιοτητα κοπης ειναι χειροτερη (απο την μια πλευρα) σε σχεση με μια λαμα για μελαμινες.
-Υπαρχει ανταλλακτικη αλυσιδα με υψος κοπης 65μμ, αν χρειαζεται καποιος μεγαλυτερο υψος κοπης.

Και καποιες φωτο που μολις εβγαλα, παρολο που εχω μπλεξει με μια σπασμενη πολυθρονα που εχω ξεκοιλιασει για να την φτιαξω :))

Η μπροστινη μερια της μελαμινης. ( η λαμα της σεγας ειναι για clean cut αλλα υπαρχει και η extra clean cut της Βοsch).
40258195795_555c52fbb1_c.jpg

Eδω η πισω πλευρα της μελαμινης οπου ειναι εμφανης η διαφορα ποιοτητας κοπης, υπερ της κλασσικης σεγας.
41110339652_efff418a48_c.jpg

Εδω μια συγκριση της αλυσολαμας με την extra clean cut της Bosch. To παχος της αλυσολαμας ειναι 2.25μμ και της λαμας 1.30μμ
40441608654_48bf662e95_c.jpg

Τα 4μμ που αναφερονται για την αλυσολαμα ειναι η αποσταση του ενος (σετ) δοντιου απο το αλλο.

Αν υπαρχουν αλλες αποριες σε σχεση με αυτο το πρωτοποριακο μινι αλυσοπριονοσεγακι, please let me know :)

Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ. Κατατοπιστικότατος όπως πάντα :grinning-smiley-043 . Μου φαινεται ότι έχει καθαρότερη κοπή στην μία επιφάνεια και πολύ χειρότερη στην άλλη (πάντα σε συγκριση με την σέγα). Από ταλάντωση λάμας κατά την κοπή πώς πάει (δηλ. κατα τον άξονα κοπής έχει πολύ "κουνημα"/σταβοκόψιμο όπως μία κοινή λάμα ή κατεβαίναι "αλφαδιά") ?

Ελπίζω να πετύχει η εγχείρηση και ο ασθενής (πολυθρόνα) να ανανήψει σύντομα :BDGBGDB55:

χαχαχα, η εγχειρηση μολις τελειωσε και πετυχε, ομως τωρα πρεπει να βρω νοσοκομα για το ραψιμο :))

Tαλαντωση Νικο δεν εχω διαπιστωσει καθως η αλυσολαμα ειναι σαφως πιο στιβαρη (και πιο πλατια) απο τις σεγολαμες αλλα και η κοπη μιας κατευθυνσης βοηθα.

Και ποσες κοπες μπορει να βγαλει αυτη η λαμα?

Την βοήθειά σας για εξαγωγή βίδας.

Προφανώς έχουν φαγωθεί οι γωνίες της (6) και δεν μπορώ με τίποτα να την ξεβιδώσω με αποτέλεσμα να αχρηστεύει καπάκι λεκάνης τύπου soft close αξίας 120 ευρώ.
Τι εξολκέα να αναζητήσω προς αγορά;
20180403_182216.jpg
[/url][/IMG]

Αν δεν ειναι πολυ φρακαρισμενη με αναποδο κολαουζο, αν νομιζεις οτι μπορεις να τρυπησεις κεντρο. Αν το περιμετρικα του κεφαλιου δεν σε ενδιαφερει, και με σφυροκοπιδο βγαινει (εγκοπη στην περιμετρο και χτυπημα εκει).

Δεν ξερω κατα ποσο το σημειο δεχεται ενα ελαφρυ σφυροκοπημα οπου θα μπορουσες να δοκιμασεις να σφηνωσεις το επομενο μεγαλυτερο torx με δυο τρεις σφυριες και μετα να το ξεσφιξεις. Μπορεις να δοκιμασεις να σφηνωσεις και ενα ισιο κατσαβιδι και να ξεβιδωσεις.

Πριν απ'ολα αυτα αξιζει να ριξεις λιγο WD40 και να το αφησεις κανα δεκαλεπτο. Κοπανησε και την βιδα λιγο μηπως να χαλαρωσει.

Θα βάλεις την μικρή πλευρά από ένα καινούργιο κλειδί Allen μέσα ελαφρώς χτυπητό στην άλλη μακρυά πλευρά θα προσαρμόσεις ένα σωληνάκι ή κάτι άλλο για προέκταση ...θα του δώσεις μία απότομη και μπορεί να ξεκολλήσει. Αν όχι πάμε σε ποιο σύνθετο τρόπο (βόλτες με βιδολόγο στην τρύπα εξάγωνη βίδα με κόντρα παξιμάδι κλειδί και ξέσφιγμα)
Και το ίσιο κατσαβίδι που προτείνει ο Μιχάλης κάνει δουλειά αν πάει σφηνωτό και το γυρίσεις με τσιμπίδα υδραυλικού.

Περα απο ολα οσα ειπαν και οι συνάδελφοι μηπως να ριξεις και λιγο viakal μηπως εχει στηνωσει απο αλατα;

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Θα τα δοκιμάσω όλα γιατί μου έχει βγάλει την πίστη κυρίως γιατί είναι δύσκολη η προσέγγισή της αφού σε κοντινή απόσταση και ακριβώς απέναντι βρίσκεται ακόμα μία που δεν μου αφήνει χώρο να κινηθώ.