Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.
Καλησπεροκαλημερα και καλό μήνα!!!
Εχει ή γνωρίζει κανεις τι λέει
αυτο ή
αυτό ??? Όσον αφορά την ταχύτητα κοπης, την ποιότητα κοπής (κυρίως μελαμίνες), την ευκολία χρήσης σε σχεση με την κοινή σεγα, το πάχος της λαμας (άρα και υλικού που αφαιρει), κλπ, κλπ...
Νικο εχω αυτη την αλυσοσεγα, αλλα στην εκδοση με 12βολτη μπαταρια.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11250
Αν και εργαλεια για λιγο διαφορετικες εργασιες, το κοψιμο παραμενει το ιδιο αρα θα σου απαντησω τα εξης σε σχεση με μια κοινη σεγα:
-Η ταχυτητα κοπης ειναι μεγαλυτερη. Επισης η ικανοτητα 'βυθισης' της αλυσολαμας ειναι πολυ χρησιμη.
-Η ευκολια χρησης ειναι επισης μεγαλυτερη με εξαιρεση τις καμπυλες κοπες που δεν γινονται με το αλυσοπριονακι.
-Το παχος της λαμας ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο μιας λαμας σεγας. Δηλαδη 2.25μμ παχος εχει η αλυσιδα, 1.30μμ μια λαμα fine cut.
-Η ποιοτητα κοπης ειναι χειροτερη (απο την μια πλευρα) σε σχεση με μια λαμα για μελαμινες.
-Υπαρχει ανταλλακτικη αλυσιδα με υψος κοπης 65μμ, αν χρειαζεται καποιος μεγαλυτερο υψος κοπης.
Και καποιες φωτο που μολις εβγαλα, παρολο που εχω μπλεξει με μια σπασμενη πολυθρονα που εχω ξεκοιλιασει για να την φτιαξω

)
Η μπροστινη μερια της μελαμινης. ( η λαμα της σεγας ειναι για clean cut αλλα υπαρχει και η extra clean cut της Βοsch).
Eδω η πισω πλευρα της μελαμινης οπου ειναι εμφανης η διαφορα ποιοτητας κοπης, υπερ της κλασσικης σεγας.
Εδω μια συγκριση της αλυσολαμας με την extra clean cut της Bosch. To παχος της αλυσολαμας ειναι 2.25μμ και της λαμας 1.30μμ
Τα 4μμ που αναφερονται για την αλυσολαμα ειναι η αποσταση του ενος (σετ) δοντιου απο το αλλο.
Αν υπαρχουν αλλες αποριες σε σχεση με αυτο το πρωτοποριακο μινι αλυσοπριονοσεγακι, please let me know