Aυτο το μαραφετι που εχω ειναι τσιπικο, υπαρχουν και καλυτερα οπως το παρακατω που αρχιζουν απο τα 3 χιλιοστα και ειναι και πιο ανθεκτικα στη φθορα. Ειναι ομως ακριβοτερα.
Μια εναλλακτική, με καλύτερο αποτέλεσμα και από το συγκεκριμένο αξεσουάρ, είναι να βάλεις την βίδα/ντίζα στο τσωκ του δραπάνου και όπως γυρνάει να το τροχίζεις με γωνιακό ή ντρεμελ. Βέβαια δεν είναι για καταστάσεις με 100 βίδες που ενδιαφέρεται ο Κωστής. Το εφαρμόζω σε κοντές βίδες που δεν φτάνουν στο βάθος της "καμπάνας".Για λιγες φορες τον χρονο δεν χρειαζεται ουτε το τσιπικο.
Yπαρχουν πολλοι εναλλακτικοι τροποι για μια στο τοσο, οπως λιμες, γυαλοχαρτα, dremel, διδυμοι τροχοι και τριβεια οπως ταινιολειαντηρες, κυκλικα τριβεια κλπ.
Για λιγες φορες τον χρονο δεν χρειαζεται ουτε το τσιπικο.
Yπαρχουν πολλοι εναλλακτικοι τροποι για μια στο τοσο, οπως λιμες, γυαλοχαρτα, dremel, διδυμοι τροχοι και τριβεια οπως ταινιολειαντηρες, κυκλικα τριβεια κλπ.
Δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κανείς γιατί είδα 3 σελίδες και έχω περιορισμένο χρόνο,
μετά το κόψιμο της βίδα με τον τροχό λιμάρεται πλάγια την άκρη και τρώει/καθαρίζει τα γρέζια όπως ακριβώς το εξάρτημα που είδα πιο πίσω
Ειναι αληθεια οτι θεωρω αυτο το γκατζετακι χρησιμο μονο για εργαστηριο οπου θα υπαρχει δραπανο και ενδεχομενως μεγγενη.
Και θα το έχεις ξεχάσει στο εργαστήρι στην Αθήνα....Το αντίθετο ακριβώς εννοώ.
Φορεμένο πάνω στο δράπανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως λέει κι ο Κωστής παραπάνω, σε πάρα πολλές περιπτώσεις μακριά απ’ τη βάση σου.
Σε ένα οργανωμένο εργαστήριο θα βρείς 15 διαφορετικές λύσεις για να κάνεις τη δουλειά σου, στο χωράφι όμως πχ θες κάτι μικρό φορητό και αποτελεσματικό.
Και θα το έχεις ξεχάσει στο εργαστήρι στην Αθήνα....
πριν 1 εβδομάδα 6 ντίζες (>Μ10) που βάλαμε σε ταράτσα πάντως με 5" στην κάθε μία ήταν έτοιμη και πέρασαν τα παξιμάδια πανεύκολαΔεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κανείς γιατί είδα 3 σελίδες και έχω περιορισμένο χρόνο,
μετά το κόψιμο της βίδα με τον τροχό λιμάρεται πλάγια την άκρη και τρώει/καθαρίζει τα γρέζια όπως ακριβώς το εξάρτημα που είδα πιο πίσω
Όντως ψάχνουμε από 3mmΔεν διαφωνω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και εκτος, αλλα με την προυποθεση οτι εκτος εργαστηριου πρεπει να εχεις και μεγγενη και δραπανο. Δεν μπορεις δηλαδη να κρατας την βιδα με το ενα χερι και να την λειαινεις με το αλλο, που κρατα το δραπανο.
Τελικα αυτα τα κινεζικα μαραφετια ειναι για βιδες, ντιζες και διαφορα αξονακια διαμετρου απο 8μμ και πανω, το τσεκαραμε σημερα με τον Κωστη.
Για βιδες/ντιζες με διαμετρο απο 3 εως 8μμ+ πρεπει να πας σε λιγο διαφορετικο εξαρτημα οπως αυτο:
![]()
Εργαλείο Λοξοτομής και Αφαίρεσης Γρεζιών από Βίδες 3-19mm για Δράπανο Bluespot 20515 - Ergaleiogatos.gr
Εργαλείο Λοξοτομής και Αφαίρεσης Γρεζιών από Βόδες 3-19mm για Δράπανο Bluespot 20515,Εργαλεία Τσοκ Μανέλες Ροδέλες Γκροβερ Παξιμάδια Γερμανοπολύγωνα Τρυπάνια, Κατσαβίδια Άλλεν Torx Μπίλιας Καρφιά Βύσματα Βιδοθυλιά Γκριπ Γαλλικά Κλειδιά Γερμανικά Κλειδιά Πολύγωνα Κολαούζα Ταινίες Στήριξης Duct...www.ergaleiogatos.gr
Δεν διαφωνω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και εκτος, αλλα με την προυποθεση οτι εκτος εργαστηριου πρεπει να εχεις και μεγγενη και δραπανο. Δεν μπορεις δηλαδη να κρατας την βιδα με το ενα χερι και να την λειαινεις με το αλλο, που κρατα το δραπανο.
Ισχύει μάλλον αυτό που λες..Δεν διαφωνω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και εκτος, αλλα με την προυποθεση οτι εκτος εργαστηριου πρεπει να εχεις και μεγγενη και δραπανο. Δεν μπορεις δηλαδη να κρατας την βιδα με το ενα χερι και να την λειαινεις με το αλλο, που κρατα το δραπανο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.