Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Παρη εμενα με βολευει αυτος ο τυπος.
View attachment 214469
Ενδεικτικα:
Τετοιο σχημα θελω αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να ειναι inox. Για καποιο λογο σε μπετον εχω δει πως βαζουν αλουμινιου η μαγνησιου.

Ξεκινας φινιρισμα αμεσως η περιμενεις να τραβηξει λιγο το νερο σε μπετο;

Για φινιρισμα μπετου τι εργαλειο χρειάζεται.;
Δε θελω κατι ακριβο οπως αυτο πχ https://www.thedian.gr/katastima/plani-mpetou-bullfloat-1219x203mm/ αλλα κατι μικρο
πχ
https://www.drill-tools.gr/site/product/TOTAL-ΕΠΑΓΓ--ΣΠΑΤΟΥΛΑ-ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ-ΓΙΑ-ΛΕΙΑΝΣΗ-ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ-400-Χ-80mm--THPTM40801-?prdId=055962&extLang=

. Με απλη inox σπατουλα κολλάει

Δε ξερω που να ψαξω σε τι μαγαζια
Αν και η πάνω είναι σοβαρή δουλειά και να βγάζεις μέτρα εντούτοις και η δεύτερη κάνει...
Έχω δύο από τις δεύτερες,60 και 50,και η δουλειά γίνεται μια χαρά...
Για να στρωθεί καλά θέλει νερό να έχει η επιφάνεια είτε η σπάτουλα....ειδάλλως και κολλάει η σπατουλα και δεν στρώνει...

Που κίνησε για να σου πω που να ψάξεις...;

Αν και η πάνω είναι σοβαρή δουλειά και να βγάζεις μέτρα εντούτοις και η δεύτερη κάνει...
Έχω δύο από τις δεύτερες,60 και 50,και η δουλειά γίνεται μια χαρά...
Για να στρωθεί καλά θέλει νερό να έχει η επιφάνεια είτε η σπάτουλα...ειδάλλως δεν στρώνει...
Τι εννοείς 60 / 50. Είναι μαγνησίου; Πάντως δε ξέρω ποσο ευκολα θα βρω κυριως εχουν για κολλα/σοβα. Δε θελω κατι μεγαλο ετσι και αλλιώς, εξάλλου είναι αδύνατο 1 ατομο να φτιαξει μεγαλη ποσότητα μπετου. Θα βάλω και ρευστοποιητη που εχω ισως βοηθήσει

Τι εννοείς 60 / 50. Είναι μαγνησίου; Πάντως δε ξέρω ποσο ευκολα θα βρω κυριως εχουν για κολλα/σοβα. Δε θελω κατι μεγαλο ετσι και αλλιώς, εξάλλου είναι αδύνατο 1 ατομο να φτιαξει μεγαλη ποσότητα μπετου. Θα βάλω και ρευστοποιητη που εχω ισως

Εννοω 50 και 60 πόντους...κανονική..
Δεν ξέρω από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι θέλεις οπωσδηποτε μαγνησίου σπατουλα για αυτήν την δουλειά...Ποιος σου το είπε.. ;
Σε γεμίσματα δαπέδων και εξομάλυνση με γαρμπιλη μια χαρά μου γίνεται το αποτέλεσμα..

Εννοω 50 και 60 πόντους...κανονική..
Δεν ξέρω από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι θέλεις οπωσδηποτε μαγνησίου σπατουλα για αυτήν την δουλειά...Ποιος σου το είπε.. ;
Σε γεμίσματα δαπέδων και εξομάλυνση με γαρμπιλη μια χαρά μου γίνεται το αποτέλεσμα..
Δεν ειπα οπωσδηποτε δηλαδη κανω και τη δουλεια μου το κλασικο.
Απλα για καποιο λογο σε πολλες χωρες του εξωτερικου που εχω ψαξει για καποιο λογο λενε οτι αφου το ισιωσεις με πηχη (οπως εδω ακριβως) μετα κανουν float με μαγνησιου/ξυλο/αλουμινιο και μετα σε τριτο βημα αφου εχει φυγει το πολυ νερο το κανουν με ατσαλι.
Πχ αυτη η μαρκα που υπαρχει και εδω δεν εχει καν steel για αυτο το σκοπο του floating

Από τα λεγόμενα τους η σπατουλα με υφή μαγνησίου δεν αφήνει κενά αέρος και στρώνει πολύ καλά το υλικό..οκ..αλλά δεν αναφέρει αν και σε τσιμετοκονια με μπετο πετύχετε αυτό..Αυτό που γνωρίζω και ξέρω είναι ότι στην Αμερική το μπετο δεν είναι σαν το δικό μας,καθώς δεν περιέχεται πέτρα στα κονίαμα τους...
Οπότε μάλλον σε τσιμετοκονια απλη θα εννοουν...

Αυτό που γνωρίζω είναι πρακτικό...
Μια ανοξείδωτη η μεταλλική σπατουλα μπορεί να κάνει πολυ καλο στρώσιμο εποιτα από πηχαρισμα σε μπετο αλλά πλήρη εξομάλυνση /φινιρισμα λείο δεν πετυχενεται με σκέτο μπετο εξαιτίας της πέτρας που υπάρχει μέσα...
Πριν στεγνωσει πληρως το μπετο ριχνεται τσιμέντο από πάνω με το χερι και ρίχνεται λίγο νερό και με μια ανοξείδωτη η σιδερένια σπατουλα γίνεται μια χαρά...
Αυτά για μικρές επιφάνειες μερεμέτια...
Οι 2 σπατουλες που σου αναφερω είναι της Kubala που θεωρητικά από τις καλύτερες στο χώρο και το αποτέλεσμα.στο φινιρισμα τους ειναι πολυ καλο...
Σαν αυτή..

Εάν έχεις πολύ μεγάλη επιφάνεια τότε η χρήση της πολύ μεγάλης σπατουλας που έβαλες στο πρώτο ποστ είναι μονόδρομος καθώς εκτός ότι στρώνει ομοιόμορφα βγάζει και μέτρα..

Εσυ τι θες να κάνεις ακριβώς που και ποσο δεν μας λες..;

Από τα λεγόμενα τους η σπατουλα με υφή μαγνησίου δεν αφήνει κενά αέρος και στρώνει πολύ καλά το υλικό..οκ..αλλά δεν αναφέρει αν και σε τσιμετοκονια με μπετο πετύχετε αυτό..Αυτό που γνωρίζω και ξέρω είναι ότι στην Αμερική το μπετο δεν είναι σαν το δικό μας,καθώς δεν περιέχεται πέτρα στα κονίαμα τους...
Οπότε μάλλον σε τσιμετοκονια απλη θα εννοουν...

Αυτό που γνωρίζω είναι πρακτικό...
Μια ανοξείδωτη η μεταλλική σπατουλα μπορεί να κάνει πολυ καλο στρώσιμο εποιτα από πηχαρισμα σε μπετο αλλά πλήρη εξομάλυνση /φινιρισμα λείο δεν πετυχενεται με σκέτο μπετο εξαιτίας της πέτρας που υπάρχει μέσα...
Πριν στεγνωσει πληρως το μπετο ριχνεται τσιμέντο από πάνω με το χερι και ρίχνεται λίγο νερό και με μια ανοξείδωτη η σιδερένια σπατουλα γίνεται μια χαρά...
Αυτά για μικρές επιφάνειες μερεμέτια...
Οι 2 σπατουλες που σου αναφερω είναι της Kubala που θεωρητικά από τις καλύτερες στο χώρο και το αποτέλεσμα.στο φινιρισμα τους ειναι πολυ καλο...
Σαν αυτή..

Εάν έχεις πολύ μεγάλη επιφάνεια τότε η χρήση της πολύ μεγάλης σπατουλας που έβαλες στο πρώτο ποστ είναι μονόδρομος καθώς εκτός ότι στρώνει ομοιόμορφα βγάζει και μέτρα..

Εσυ τι θες να κάνεις ακριβώς που και ποσο δεν μας λες..;
Εγώ θέλω να λειανω επιφάνεια το πολυ 1m πλατος. Δε νομίζω πως νοείται μπετο χωρις πετρα αλλα έχω την εντύπωση πως έχουν άλλη κομομετρια στην Αμερική στα αδρανή. Ίσως πάρω μια πιο φαρδια οπως λες.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εγώ θέλω να λειανω επιφάνεια το πολυ 1m πλατος. Δε νομίζω πως νοείται μπετο χωρις πετρα αλλα έχω την εντύπωση πως έχουν άλλη κομομετρια στην Αμερική στα αδρανή. Ίσως πάρω μια πιο φαρδια οπως λες.
Αμα εχεις 1μ μόνο κατά μηκος να πάρεις την μεγαλύτερη σε μηκος που υπάρχει και θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου...γιατί δεν τι λες τόση ώρα.. ;:D

Στην Αμερική μπορεί όντως η κόκκομετρια να είναι πολύ μικρότερη και στρογγυλή που να επιτρέπει την καλύτερη εξομάλυνση.

Αμα εχεις 1μ μόνο κατά μηκος να πάρεις την μεγαλύτερη σε μηκος που υπάρχει και θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου...γιατί δεν τι λες τόση ώρα.. ;:D

Στην Αμερική μπορεί όντως η κόκκομετρια να είναι πολύ μικρότερη και στρογγυλή που να επιτρέπει την καλύτερη εξομάλυνση.
Μαλλον γιατι οταν ειχα δοκιμασει να κανω μπετο με αναλογιες εξωτερικου ηταν πετρες σκετες σχεδον

To ιδιο εμενα μου το βγαζει σε τιμη....
Αυτο ΔΕΝ ειναι απο 3mm...

Exω καταληξει πιο θα παρω απλως περιμενω να πεσει λιγο η τιμη...

Αυτο ΔΕΝ ειναι απο 3mm...
Δεν το γράφει αλλά με το μάτι κάπου εκεί πρέπει να ξεκινάει. Εντωμετξύ, είναι οπτικά ίδιο με του αμαζον (και 3 φορές κάτω σε τιμή).

• Like
Reactions: enduras1
Δεν το γράφει αλλά με το μάτι κάπου εκεί πρέπει να ξεκινάει. Εντωμετξύ, είναι οπτικά ίδιο με του αμαζον (και 3 φορές κάτω σε τιμή).
Το ρισκαρεις με αυτους ..;

παντως αυτο που εβαλες κωστη απο αλι, ειναι απο 3 μμ και ειναι μιση τιμη απο το αμαζον
11.30+1.29 €
τωρα αν λενε ψεματα δεν ξερω αλλά οπτικα δειχνει ολοιδιο με του αμαζον

παντως αυτο που εβαλες κωστη απο αλι, ειναι απο 3 μμ και ειναι μιση τιμη απο το αμαζον
11.30+1.29 €
τωρα αν λενε ψεματα δεν ξερω αλλά οπτικα δειχνει ολοιδιο με του αμαζον
Αυτο με τα 11.30 ναι το γραφει και φενeται οντως ιδιο με του amazon και εχει σχεδον μιση τιμη.......αυτο με τα 5,31 δεν το γραφει...
To Αli δεν εμπιστευομαι τι θα φερει...!!!

• Like
Reactions: nickolas
Πολλά πράγματα τα φτιάχνει ένας και τα πουλάνε πολλοί, άλλοι χωρίς μάρκα και άλλοι βάζουν μια και καλά "μάρκα". To καταλαβαίνεις από τις φωτογραφίες που καμιά φορά είναι και ακριβώς οι ίδιες.
Saipor δεν είναι μάρκα εργαλείων - το όνομα του πωλητή στο Amazon είναι, ο οποίος πουλάει τα ίδια που βλέπεις σε ebay, BG, aliexpress. ως Saipor χωρίς να έχει μπει και στα έξοδα να τυπώσει την μάρκα πάνω τους.
Εγώ θα χτύπαγα το φτηνότερο εκτός αν σκεφτόμουν για επώνυμο εργαλείο.

Πολλά πράγματα τα φτιάχνει ένας και τα πουλάνε πολλοί, άλλοι χωρίς μάρκα και άλλοι βάζουν μια και καλά "μάρκα". To καταλαβαίνεις από τις φωτογραφίες που καμιά φορά είναι και ακριβώς οι ίδιες.
Saipor δεν είναι μάρκα εργαλείων - το όνομα του πωλητή στο Amazon είναι, ο οποίος πουλάει τα ίδια που βλέπεις σε ebay, BG, aliexpress. ως Saipor χωρίς να έχει μπει και στα έξοδα να τυπώσει την μάρκα πάνω τους.
Εγώ θα χτύπαγα το φτηνότερο εκτός αν σκεφτόμουν για επώνυμο εργαλείο.
Απλα, αυτος ο πωλητης του amazon, συνεχιζει να κανει την πολυ προσοδοφoρα δουλεια του μεσαζοντα ... οτι γινοταν πριν απο 15 χρονια στο ebay

• Like
Reactions: nickolas and newbie