Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δε το κατάλαβα αυτό για το Bosch.
Η Shell έχει τραγική εικόνα η το εργαλείο?
Ουτε το εργαλείο, ουτε η Shell.
To all smart ειναι μια on-line εταιρια που συνεργαζεται η shell.
Πουλαει ποικιλια προιοντων στα οποια ο αγοραστης
μπορει να εχει εκπτωση αναλογη με τους "ποντους" που εχει μαζεψει
απο την βενζινη που βαζει στα βενζιναδικα της shell.
Δλδ αρχικα βγαζεις μια καρτα σε ενα βενζιναδικο της shell
και μετα καθε φορα που βαζεις βενζινη σου πιστωνουν με την καρτα "ποντους".

Εκτός από το Bosch που αναφέρθηκε, καλή περίπτωση πιστεύω ότι είναι και το αντίστοιχο Metabo, που με 2 2άρες μπαταρίες έρχεται στα 95 ευρώ από αξιόπιστα καταστήματα.
Δε νομίζω ότι υστερεί σε κάτι από το Bosch, ενώ στα χαρτιά έχει και λίγο μεγαλύτερη ροπή (34ΝΜ αντί 30).
Προσωπικά θα το προτιμούσα πάντως.
Να προσθέσω και σαν δυνατότητα του Metabo ότι έχει υποδοχή για bits (μύτες), εκτός του τσοκ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βιδώματα, δυνατότητα που αν δεν κάνω λάθος το Bosch που αναφέρθηκε δεν την έχει.

Και ένα σχετικά αναλυτικό τεστ ανάμεσα στο Metabo και το Bosch (επιλέγοντας τους υπότιτλους μπορείς να το παρακολουθήσεις, καθώς ο reviewer είναι Ρώσος):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βλέποντας το εν λόγω τεστ θα συμφωνήσω με τον Ρώσο, ότι το Metabo (πέρα από την ευκολία της υποδοχής για μύτες) φαίνεται μισό κλικ καλύτερο σαν σύνολο από το Bosch, αλλά το Βosch ενδείκνυται να προτιμηθεί εφόσον κάποιος σκοπεύει μελλοντικά να επεκταθεί στην πραγματικά τεράστια γκάμα εργαλείων 12V της Bosch.

• Like
Reactions: nikfor and skysound

ο σωκρατης νομιζω οτι αγορασε ετσι σε εκπληκτικες τιμες τα bosch του και ηταν ολα μια χαρα

• Like
Reactions: skysound
Μωρέ το ξέρω και το χρησιμοποιω καιρό.
Που κόλλησες δεν έχω καταλάβει.

• Like
ο σωκρατης νομιζω οτι αγορασε ετσι σε εκπληκτικες τιμες τα bosch του και ηταν ολα μια χαρα
Ναι αλλα δεν θελω να ξυνομαι στη γκλιτσα του τσομπανη. Ειμαι και max γκαντεμης στις αγορες μου.

Μωρέ το ξέρω και το χρησιμοποιω καιρό.
Που κόλλησες δεν έχω καταλάβει.

Αν ριξεις μια ματια στις κριτικες του all smart στο σκρουτζ θα καταλαβεις.

Δεν ρίχνω καν.
Αν θέλεις την δικιά μου εμπειρία ειναι μια χαρά απλά περιμένεις καμία εβδομάδα για να έρθει στο πρατήριο το δέμα σου και να πας να το πάρεις.
Αν το έχεις βρει σε καλή τιμή η έχεις αρκετους πόντους να το πάρεις αν δεν έχεις θέμα να περιμένεις την εβδομάδα που σου αναφέρω ενδεικτικά.

• Like
Reactions: skysound and KOSSTV
Ναι αλλα δεν θελω να ξυνομαι στη γκλιτσα του τσομπανη. Ειμαι και max γκαντεμης στις αγορες μου.

Αν ριξεις μια ματια στις κριτικες του all smart στο σκρουτζ θα καταλαβεις.
3 εργαλεία αγόρασα από εκεί.Η μικρή καθυστέρηση στην παράδοση-μόνο στο πρυσόμενο μπορντουροψάλιδο- ίσως είναι μέσα στο πρόγραμμα,αλλά από την άλλη δεν είχα ξεκινήσει και τίποτα εργασίες και περίμενα με αγωνία πότε θα έρθουν τα εργαλεία.Είτε έκαναν 2 ημέρες είτε 25,ένα και το ίδιο μου έκανε.Τώρα αν κάποιος είναι κρεμασμένος στην σκάλα ή στο μπαλκόνι και περιμένει το δραπανοκατσάβιδο για να ξεκινήσει να τρυπάει,ας προτιμήσει άλλο τρόπο αγοράς.

Όλες οι αρνητικές είναι για καθυστέρηση στην παραλαβή.Αν δεν βιάζεσαι και η τιμή είναι συμφέρουσα κάνοντας χρήση των πόντων,παραγγέλνεις.
Εννοείται ότι η τελική τιμή θα πρέπει να απέχει αρκετά από την φθηνότερη του skroutz,διαφορετικά περιμένεις ή κάποιες προσφορές που βάζει στις οποίες διπλασιάζει τους πόντους σου (όπως εγώ) ή κάνει σημαντική έκπτωση στην αρχική τιμή.

• Like
Γι αυτο το ξανασκεφτομαι.
Tο δινουν 100 που μαλλον ηδη ειναι φτηνα, εχω και μειον 20 ευρω απο ποντους.
Τώρα πήρα χαμπάρι το λινκ που είχες βάλει παραπάνω.Το φθηνότερο στο skroutz ξεκινάει στα 119 ευρώ και εσένα σου στοιχίζει 80...και το σκέφτεσαι.Θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι γιατί μπορεί πχ σε 3 ώρες από τώρα να το δεις στο AllSmart 120,130,140.
Εκτός αν αύριο-μεθαύριο πρέπει να το έχεις στο γιαπί για το μεροκάματο :ROFLMAO:

Last edited:
Γι αυτο το ξανασκεφτομαι.
Tο δινουν 100 που μαλλον ηδη ειναι φτηνα, εχω και μειον 20 ευρω απο ποντους.
Νομίζω ότι καλα κάνεις και το σκέφτεσαι..
Διότι το εργαλείο είναι το παλιό 12v Gsr της Bosch και από ότι βλέπω το έχουν μόνο 3 μαγαζια...
Αρα υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην το φέρουν εξαιτίας ελειψης του προϊόν και όχι εάν έχει καθυστερήσεις στις παραδωσεις τo AllSmart...

Νομίζω ότι σου κλείνει το μάτι το Gsb.. !!!!:giggle:

Νομίζω ότι καλα κάνεις και το σκέφτεσαι..
Διότι το εργαλείο είναι το παλιό 12v Gsr της Bosch και από ότι βλέπω το έχουν μόνο 3 μαγαζια...
Αρα υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην το φέρουν εξαιτίας ελειψης του προϊόν και όχι εάν έχει καθυστερήσεις στις παραδωσεις τo AllSmart...

Νομίζω ότι σου κλείνει το μάτι το Gsb.. !!!!:giggle:
Στο μυαλο μου μεσα εισαι. Μονο τρια μαγαζια και παλιο, δυσκολα τα πραγματα
ασε δλδ που το μοντελο δεν υπαρχει καν στο site της ελληνικης Bosch.
Εαν με πιασουν τα χουβαρδαλικια ετοιμος ειμαι να παω στο GSB.
Αλλοιως θα την βολεψω με κανενα black and decker απο Leroy merlin.

Δεν μου λετε βρε παιδια, εσεις που τα εχετε δουλεψει,
ποσο χρησιμο ειναι να μπορει να κλειδωνει ο αξονας
για την αλλαγη εξαρτηματων? Γιατι εγω το βλεπω πολυ χρησιμο
και γενικως τα φθηνοτερα εργαλεια νομιζω οτι δεν διαθετουν κλειδωμα.

διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες, μου δημιουργήθηκαν απορίες: θεωρώ μίνιμουμ να έχει κανείς ένα τρυπάνι (ιδανικά κρουστικό) και ένα για βίδωμα. Ο βιδολόγος κάνει μόνο για βίδωμα όπως λέει και το όνομά του ή και για άλλες δουλειές? Ψάχνω στο νετ αλλά για "βιδολόγος" έχουν πολλές διαφορετικές εικόνες.
Τέλος έχω ένα Parkside 12V PBSA (με αποσπώμενο τσοκ). Αυτό ποια χρήση εξυπηρετεί συνήθως? Προφανώς το δουλεύω για βίδωμα/τρύπημα σε ξύλο αλλά η θεωρητική του χρήση ποια είναι?
Επειδή είμαι σε φάση αγοράς ενός κρουστικού δραπανοκατσάβιδου, ψάχνομαι μην μου λείπει κανένα ακόμα εργαλείο και δεν το έχω πάρει χαμπάρι!!!
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα...

Τέλος έχω ένα Parkside 12V PBSA (με αποσπώμενο τσοκ). Αυτό ποια χρήση εξυπηρετεί συνήθως? Προφανώς το δουλεύω για βίδωμα/τρύπημα σε ξύλο αλλά η θεωρητική του χρήση ποια είναι?
Δεν ξέρω ποια είναι η "επίσημη" χρήση του , εγώ πάντως το 12V PBSA το χρησιμοποιώ στο 95% των περιπτώσεων και για τα πάντα. Για το υπόλοιπο 5% έχω και ένα κρουστικό ρεύματος, πιο δυνατό (800W) που το χρησιμοποιώ
-για τρύπες σε τοίχους
-για ανακάτεμα υλικών
-όπου εξυπηρετεί να δουλεύεις με σταθεροποιημένο τρυπάνι επειδή έχει τον στάνταρ λαιμό των 43mm και στερεώνεται εύκολα
-στα δύσκολα τρυπήματα (μεγάλη διάμετρος) που δεν μπορούν να γίνουν στο κολωνάτο δράπανο.
Για μεγάλες βίδες τύπου στριφώνια 8 χιλιοστά και πάνω που τα χρησιμοποιώ πιο σπάνια, βάζω τα χειροκίνητα μέσα (καστάνιες, μανέλες κλπ).

Έχω παρόμοιους προβληματισμούς σχετικά με τα 20βολτα δράπανα και αν πραγματικά χρειάζομαι κάποιο.

Οταν αφαιρεθει το αποσπωμενο τσοκ του PBSA υπαρχει υποδοχη εξαγωνη (hex) που παιρνει ολα τα bits βιδωματος τα οποια εχουν (σχεδον) ολα εξαγωνο στελεχος.
Με φορεμενο το τσοκ (αυτο που σφιγγει) το εργαλειο ειναι ετοιμο για διατρησεις καθε ειδους με τα αντιστοιχα τρυπανια που συνηθως εχουν στρογγυλο στελεχος.
Eιναι ενα πληρες εργαλειο που τρυπαει και βιδωνει με τα δυο ειδη τσοκ που εχει. Δεν ξερω αν εχει κρουση η οποια ειναι χρησιμη σε σκληρα δομικα υλικα.

Με ενα κρουστικο δραπανο παντως και εναν βιδολογο (screwdriver) η κατι παρομοιο με το parkside PBSA το οποιο διαθετει (και) εξαγωνο τσοκ, καλυπτονται οι βασικες αναγκες DIY. Σε δευτερο χρονο ειναι πολυ χρησιμο να υπαρχει καποιο παλμικο κατσαβιδι (impact driver) το οποιο κανει το βιδωμα και ιδιως το ξεβιδωμα παιχνιδακι. Eιναι στην ουσια ενας ενισχυμενος βιδολογος με μηχανισμο κρουσης.

Αυτο με το κλειδωμα του αξονα για την αλλαγη εξαρτηματων που αναφερεται παραπανω δεν το καταλαβα.
Αν εννοειται το τσοκ που σφιγγει το bit, αυτο ειναι ιδανικο για διατρησεις με τρυπανια. Το τσοκ που ειναι εξαγωνο ειναι ιδανικο για βιδωματα με μυτες, δεν ειναι τοσο σταθερο οσο το τσοκ που σφιγγει, αλλα εχει συνηθως μαγνητη που κραταει το bit στη θεση του. Ουτως η αλλως η αναγκη για ακριβεια στο βιδωμα δεν ειναι επιτακτικη οπως ειναι στο τρυπημα οπου εκει χρειαζεται συνηθως το κλασσικο τσοκ που σφιγγει.

Εαν υπαρχουν ερωτησεις, μην διστασετε καθολου!!
Καλο θα ειναι να περιγραφονται ομως και οι αναγκες του καθενος, κυριοι λογοι χρησης, γιατι πιθανως καποια εργαλεια να μην ειναι απαραιτητα, αλλα και το αντιθετο.