Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν έχεις φορτιστή αυτοκινήτου από αυτούς που έχουν αναλογικό αμπερόμετρο μπροστά βάλε την δεν εχει θέμα.
Αν έχεις συντηρητή επίσης βάλε την.
Ηλεκτρονικό φορτιστή αυτοκινήτου ξέχνα τον δεν την βλέπει.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ακριβως οπως το ειπες.
Οπως του αυτοκινητου.

ρίξε ρε συ μια ματιά στα specs της μπαταρίας και του φορτιστή (τα βρίσκεις και στο νετ), να βρεις με πόσα ampere φορτίζει ο φορτιστής και ποιό είναι το max για τα ampere που φορτίζει η μπαταρία. Αν ο φορτιστής δίνεi λιγότερα από το max της μπαταρίας είσαι οκ, αν περισσότερα γίνεται ζημιά.
Και μιας και θα διαβάσεις τα specs του φορτιστή, τσέκαρε ότι κάνει για φόρτιση του συγκεκριμένου τύπου που γράφει πάνω η μπαταρία (πχ lead acid 12V)

Ο του αμαξιού ούτε που την βλέπει.
Θέλει το δικό της,χαμηλής έντασης φορτιστή,είτε συναγερμού είτε ups.

Αν έχεις φορτιστή αυτοκινήτου από αυτούς που έχουν αναλογικό αμπερόμετρο μπροστά βάλε την δεν εχει θέμα.
Αν έχεις συντηρητή επίσης βάλε την.
Ηλεκτρονικό φορτιστή αυτοκινήτου ξέχνα τον δεν την βλέπει.

Εχω φορτιστη αυτη τη γκουμουτσα με το αναλογικο οργανο. Παρηγγειλα ομως φορτιστη σαν κινητου καταλληλο για τετοιες μπαταριες, αν καταλαβα καλα.

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εχω φορτιστη αυτη τη γκουμουτσα με το αναλογικο οργανο. Παρηγγειλα ομως φορτιστη σαν κινητου καταλληλο για τετοιες μπαταριες, αν καταλαβα καλα.

Eπειδή ξέρω ότι σού αρέσει καί εσένα η πχιότητα,δώσε άν μπορείς τό κάτι παραπάνω να αγοράσεις ένα φορτιστή CTEK MXS 5 ότι καλύτερο κυκλοφορεί στήν αγορά,καί νά μήν ξαναασχοληθείς μέ τό θέμα φόρτισης μπαταρίας μολύβδου καί όχι μόνο,τό μόνο μέ 5 χρόνια εγγύηση,καί μπορείς να φορτίζεις μπαταρίες μολύβδου μικρές καθώς καί ιχ,γιατί έχει δυό σκάλες φόρτισης 0,8 Α ρεύμα γιά μικρές μπαταρίες μολύβδου,καθώς καί ρεύμα 5 Α γιά κανονικές μπαταρίες ιχ,επίσης φορτίζει μπαταρίες GEL,καί έχει διάφορα άλλα καλούδια κ.τ.λ.

https://www.batterypro.gr/ell/product/CTEK_MXS_5

mpat10.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Eπειδή ξέρω ότι σού αρέσει καί εσένα η πχιότητα,δώσε άν μπορείς τό κάτι παραπάνω να αγοράσεις ένα φορτιστή CTEK MXS 5 ότι καλύτερο κυκλοφορεί στήν αγορά,καί νά μήν ξαναασχοληθείς μέ τό θέμα φόρτισης μπαταρίας μολύβδου καί όχι μόνο,τό μόνο μέ 5 χρόνια εγγύηση,καί μπορείς να φορτίζεις μπαταρίες μολύβδου μικρές καθώς καί ιχ,γιατί έχει δυό σκάλες φόρτισης 0,8 Α ρεύμα γιά μικρές μπαταρίες μολύβδου,καθώς καί ρεύμα 5 Α γιά κανονικές μπαταρίες ιχ,επίσης φορτίζει μπαταρίες GEL,καί έχει διάφορα άλλα καλούδια κ.τ.λ.

https://www.batterypro.gr/ell/product/CTEK_MXS_5

mpat10.jpg

Όντως είναι αξιόπιστος και με πολύ καλό πρόγραμμα φόρτισης, τον έχω από το 2013 και από τότε έχει δουλέψει πάρα πολύ.

Παιδιά καμμιά πρόταση για σεγα στα 100 ευρώ ?

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν δεν βιαζεσαι θα σου προτεινα την Parkside που φερνει κατα καιρους το λιντλ. Ειναι πολυ καλη και δυνατη.
Αλλιως θεωρω οτι η πρασινη Bosch PST universal ειναι μια χαρα εργαλειο. https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1745

Παιδιά καμμιά πρόταση για σεγα στα 100 ευρώ ?

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εαν εισαι Αθηνα, σεγα lidl πιθανοτατα να βρεις LIDL νεα ιωνια / μαραθωνα / γερακα.

30 euro

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μαστορες συνεργαλειοκατοχοπορωμενοι, θελω να κανω δυο δουλιτσες.
Καταρχην θελω να τσεκαρω τις τροχαλιες τις κορδελας αν κυλανε αριστα, λογικα χρειαζομαι ενα εργαλειο με ρολοι που μετραει αποσταση. Θα κανω δουλεια?

Επισης θελω να φτιαξω ενα φωτεινο κουτι/επιγραφη. Εσωτερικες κοπες μονο με σεγα παγκου ή cnc? Αλλη λυση για ποιοτικο αποτελεσμα?

Μαστορες συνεργαλειοκατοχοπορωμενοι, θελω να κανω δυο δουλιτσες.
Καταρχην θελω να τσεκαρω τις τροχαλιες τις κορδελας αν κυλανε αριστα, λογικα χρειαζομαι ενα εργαλειο με ρολοι που μετραει αποσταση. Θα κανω δουλεια?

Επισης θελω να φτιαξω ενα φωτεινο κουτι/επιγραφη. Εσωτερικες κοπες μονο με σεγα παγκου ή cnc? Αλλη λυση για ποιοτικο αποτελεσμα?

Με το ρολόι γράφτη μπορείς να τσεκάρεις μόνο την κάτω τροχαλία, η πάνω είναι φτιαγμένη για να παίρνει κλίσεις. Με πατέντες θα τα καταφέρεις αλλά θα σε παιδέψει.
Για κοπές, αν μιλάμε για πάχη μέχρι 4 mm περίπου τις ποιοτικότερες κοπές θα ις πάρεις με laser.

Με το ρολόι γράφτη μπορείς να τσεκάρεις μόνο την κάτω τροχαλία, η πάνω είναι φτιαγμένη για να παίρνει κλίσεις. Με πατέντες θα τα καταφέρεις αλλά θα σε παιδέψει.
Για κοπές, αν μιλάμε για πάχη μέχρι 4 mm περίπου τις ποιοτικότερες κοπές θα ις πάρεις με laser.

Οπα οπα! Η πανω εχω δει πως παιρνει κλισεις κατα τη ρυθμιση, αλλα εννοεις πως και κατα τη λειτουργια αλλαζει θεση?
Για το laser, το cnc δεν ειναι αυτο? Τα 4mm, σε λτιδηποτε ξυλο?

Ωπα, Ωπα.
Άμα σου αλλάξει θέση η όποια τροχάλια (πάνω ή κάτω) κατά την λειτουργία είσαι για νέα παραγγελία κορδέλας στο "Τροχείο" γιατί θα την κάνει μαλλιά κουβάρια.

Οπα οπα! Η πανω εχω δει πως παιρνει κλισεις κατα τη ρυθμιση, αλλα εννοεις πως και κατα τη λειτουργια αλλαζει θεση?
Για το laser, το cnc δεν ειναι αυτο? Τα 4mm, σε λτιδηποτε ξυλο?

Νόμισα οτι ήθελες να ρυθμίσεις χωρίς την κορδέλα.
Ακόμα και με την κορδέλα όμως μόνο η κάτω είναι σταθερή, η επάνω μια μικρή κλίση σπάνια να μην την έχει.
Μπορείς να τις ελέγξεις να δείς αν β€œψαρεύουν” αλλά για την καθετότητα μόνο την κάτω.
Άλλο το CNC που κόβει με κοπτικό (φρέζα) κι άλλο το laser που κόβει με ακτίνα. Ειδικά σε ευαίσθητα ξύλα μόνο με laser θα είσαι σίγουρος οτι θα πάρεις εξαιρετική ποιότητα κοψίματος, η φρέζα του cnc ενδέχεται να πετάξει σκλήθρες.
Το laser κόβει όλα τα ξύλα όπως και πλαστικά. Aν θές αλουμίνιο μόνο μεγάλα επαγγελματικά μηχανήματα.

Νόμισα οτι ήθελες να ρυθμίσεις χωρίς την κορδέλα.
Ακόμα και με την κορδέλα όμως μόνο η κάτω είναι σταθερή, η επάνω μια μικρή κλίση σπάνια να μην την έχει.
Μπορείς να τις ελέγξεις να δείς αν β€œψαρεύουν” αλλά για την καθετότητα μόνο την κάτω.
Άλλο το CNC που κόβει με κοπτικό (φρέζα) κι άλλο το laser που κόβει με ακτίνα. Ειδικά σε ευαίσθητα ξύλα μόνο με laser θα είσαι σίγουρος οτι θα πάρεις εξαιρετική ποιότητα κοψίματος, η φρέζα του cnc ενδέχεται να πετάξει σκλήθρες.
Το laser κόβει όλα τα ξύλα όπως και πλαστικά. Aν θές αλουμίνιο μόνο μεγάλα επαγγελματικά μηχανήματα.

Να δω αν εχουν πιθανο παλαντζαρισμα σκεφτηκα, ψαρεμα οπως το ειπες σε οποια κλιση και να εχουν.
Για το αλλο θεμα, παει μακρυα νομιζω η βαλιτσα. Laser ή cnc δυσκολα να προμηθευτω, ειδικα για μια κοπη που θελω. Θα δω μηπως και βρω καποιο εργαστηριο να μουβτο κανει.

Θα βρείς, φτηνά είναι. Ρώτα τον Παύλο η ψάξε που κόβουν οι αερομοντελιστές.
Μιά ταύλα 90Χ30 περίπου στοιχιπζει λιγότερο από 10 ότι σχήματα κι αν έχεις κι όσα κομμάτια χωράνε στην επιφάνεια αυτή.
Αλλού είναι η δυσκολία, χωρίς σχέδιο δεν κάνεις τίποτε, όπου και να παπς, ότι και να θές να κόψεις, θα σου ζητήσουν σχέδιο συμβατό με το πρόγραμμα του μηχανήματος.

Θα βρείς, φτηνά είναι. Ρώτα τον Παύλο η ψάξε που κόβουν οι αερομοντελιστές.
Μιά ταύλα 90Χ30 περίπου στοιχιπζει λιγότερο από 10 ότι σχήματα κι αν έχεις κι όσα κομμάτια χωράνε στην επιφάνεια αυτή.
Αλλού είναι η δυσκολία, χωρίς σχέδιο δεν κάνεις τίποτε, όπου και να παπς, ότι και να θές να κόψεις, θα σου ζητήσουν σχέδιο συμβατό με το πρόγραμμα του μηχανήματος.

+1

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Να δω αν εχουν πιθανο παλαντζαρισμα σκεφτηκα, ψαρεμα οπως το ειπες σε οποια κλιση και να εχουν.
Για το αλλο θεμα, παει μακρυα νομιζω η βαλιτσα. Laser ή cnc δυσκολα να προμηθευτω, ειδικα για μια κοπη που θελω. Θα δω μηπως και βρω καποιο εργαστηριο να μουβτο κανει.

Ξέρω τον Δικαιούλια στα πατήσια που κόβει με laser σε μπαλσες και κοντρα πλακε μέχρι 6mm και για πιο δύσκολα με cnc.
Η τιμή πάει με την ώρα που δουλέυει το μηχάνημα.
περίπου 10 είναι για μπάλσες.

Σχέδιο μην μασας, θα στο φτιάξω εγώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσι

Σχέδιο μην μασας, θα στο φτιάξω εγώ.

Τι δηλαδη θα φτιαχνεις και τα δικα μου σχεδια ... οταν με το καλο το φτιαξω :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Ανα

Τι δηλαδη θα φτιαχνεις και τα δικα μου σχεδια ... οταν με το καλο το φτιαξω :BDGBGDB55:

Εσυ θα πληρώσεις ..... με αίμα :P :P

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Ανα

... οταν με το καλο το φτιαξω :BDGBGDB55:
Σκέφτεσαι να φτιάξεις CNC ?

Σκέφτεσαι να φτιάξεις CNC ?

Εννοείται. και cnc και laser και ξεσκονιαστρα :P