Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

θα βρεις...οι πλεχτες καρεκλες εχουν ξανα εμφανιστει...

διαφορετικα -αν και ψιλο- μπορεις να βαλεις σχοινι μπουγαδας. Εχει σκετο πλαστικο στρογγυλο (μονοκλωνο)

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σε ειδη αλιείας ρώτησες;

https://www.google.com/search?clien...35i39j33i10.J4FS3P12BVA#imgrc=o1EKobai90vpGM:
Ίσως μπορεί να σε βοηθήσει αυτός που τις πουλάει
Επίσης πιθανόν να ξέρουν αυτοί που επισκευάζουν η ανασκευαζουν ραταν.
40 χρόνια πίσω με πήγες βρε Κυριάκο. Δεν πίστευα ότι υπάρχουν πια.

https://www.google.com/search?clien...35i39j33i10.J4FS3P12BVA#imgrc=o1EKobai90vpGM:
Ίσως μπορεί να σε βοηθήσει αυτός που τις πουλάει
Επίσης πιθανόν να ξέρουν αυτοί που επισκευάζουν η ανασκευαζουν ραταν.
40 χρόνια πίσω με πήγες βρε Κυριάκο. Δεν πίστευα ότι υπάρχουν πια.

Ναι ειναι οντως πισω στο χρονο!
Γιαυτο θελω να ταν ξαναφτιαξουμε μαζι με τον παππου!
Δυστυχώς δεν βρηκα κατι στο σαιτ αυτο.
Και δε βλεπω να βρισκω στα ψαρικα εδω στο νησι.

Αν το ήξερα νωρίτερα θα σου εύρισκα εδώ.

Τις προαλλλες συζητουσατε για διδυμους τροχους γυαλισματος... Σκεφτηκα αν παρω το καταλληλο εξαρτημα για το εκκεντρο θα μπορεσω να κανω την ιδια δουλεια με δαυτο, χρησιμοποιοντας την αναλογη αλοιφη, σε μεταλλα?

Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα δισκοπρίονο χειρός και το δίλημμα μου είναι το εξής.Μπαταρίας ή ρεύματος?

Στα 80 βρίσκω ένα B&D 18v χωρίς τις μπαταρίες αλλά έχω ήδη δύο μπαταριες 18v από δραπανοκατσάβιδα.Στα ίδια χρήματα βρίσκω και αρκετά πιο δυνατά ρεύματος.

Η χρήση του θα είναι αραιή,δλδ καμιά 30 φορές το χρόνο το πολύ.Σκεφτόμουν ότι μπορεί να χρειαστεί να κόψω τίποτα δοκαράκια αλλά από την άλλη έχω ήδη παγκοπρίονο,οπότε 99% θα το δουλεύω σε νοβοπάν,mdf και κόντρα πλακέ max 30 χιλιοστά.

Οπότε όποιος έχει εμπειρία σχετικά με τα επαναφορτιζόμενα,την δυναμή τους και το πόσο κρατάει η μπαταρία τους κυρίως ας με βοηθήσει.

Eνα 18βολτο δισκοπριονο μπαταριας δεν θα εχει κανενα απολυτως θεμα στα συγκεκριμενα υλικα και εως 30μμ που θελεις. Ουτε σε θεμα δυναμης ουτε σε θεμα διαρκειας μπαταριας.
Η διαρκεια της μπαταριας εξαρταται απο το παχος και την σκληροτητα του ξυλου. Νομιζω οτι αξιζει να παρεις δισκοπριονο μπαταριας για τις δουλειες που περιγραφεις.

Καλημέρα, καλή εβδομάδα. Έχετε άποψη για τα παρακάτω δραπανοκατσάβιδα;
https://www.e-shop.gr/kroystiko-dra...-li-ion-2x-13ah-tsanta-fmc626c2s-p-TLS.060839
https://www.e-shop.gr/drapanokatsab...-li-ion-15ah-2-taxytiton-bdchd18-p-TLS.020584

Καλησπέρα φίλε μου !! Πια θα είναι η χρήση του;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τις προαλλλες συζητουσατε για διδυμους τροχους γυαλισματος... Σκεφτηκα αν παρω το καταλληλο εξαρτημα για το εκκεντρο θα μπορεσω να κανω την ιδια δουλεια με δαυτο, χρησιμοποιοντας την αναλογη αλοιφη, σε μεταλλα?

Νομιζω πως οχι, θα αργει πολυ και δεν θα παρεις το αποτελεσμα που θες.
Το γυαλισμα ειναι πιο αποτελεσματικο οταν υπαρχει περιστροφη οπως στους αλοιφαδορους και στους αντιστοιχους τροχους.

Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα δισκοπρίονο χειρός και το δίλημμα μου είναι το εξής.Μπαταρίας ή ρεύματος?

Στα 80 βρίσκω ένα B&D 18v χωρίς τις μπαταρίες αλλά έχω ήδη δύο μπαταριες 18v από δραπανοκατσάβιδα.Στα ίδια χρήματα βρίσκω και αρκετά πιο δυνατά ρεύματος.

Η χρήση του θα είναι αραιή,δλδ καμιά 30 φορές το χρόνο το πολύ.Σκεφτόμουν ότι μπορεί να χρειαστεί να κόψω τίποτα δοκαράκια αλλά από την άλλη έχω ήδη παγκοπρίονο,οπότε 99% θα το δουλεύω σε νοβοπάν,mdf και κόντρα πλακέ max 30 χιλιοστά.

Οπότε όποιος έχει εμπειρία σχετικά με τα επαναφορτιζόμενα,την δυναμή τους και το πόσο κρατάει η μπαταρία τους κυρίως ας με βοηθήσει.

Ντομ αριγκατο!
Να το παρεις να το παρεις!
Θα πάθεις πλακα απο την ευκολια χρησης!!
Εχω το dewalt 18volt και δε το αλλαζω με κανένα!

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα σε όλους.

Είχε ένας φίλος 2 τέτοια δυσκοπριονα και πήραν φωτιά πριν χρωνησουν !!! Το e-shop του έστειλε τα λεφτά πίσω την δεύτερη φορά να φανταστείς ... και μια μάτια στα comments στο Amazon θα δεις κριτικές των άκρων... εγώ προσωπικά έχω για κοπές μέχρι 25μμ το bosch to 12v και τώρα πήρα και το parkside . Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω λόγο ότι έχεις της μπαταρίες ... αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα .. αν δεν θες να πας παραπάνω σε χρήματα εγώ στην θέση σου θα επέλεγα ρεύματος και μάλιστα καλούτσικη μάρκα για να μην αλλάζω και δίσκο !!! ( ο δίσκος του b&d ούτε για στολίδι δεν κάνει μου είπε ο φίλος μου)

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα, καλή εβδομάδα. Έχετε άποψη για τα παρακάτω δραπανοκατσάβιδα;
https://www.e-shop.gr/kroystiko-dra...-li-ion-2x-13ah-tsanta-fmc626c2s-p-TLS.060839
https://www.e-shop.gr/drapanokatsab...-li-ion-15ah-2-taxytiton-bdchd18-p-TLS.020584

Δεν νομιζω να εχει δοκιμασει ακομα καποιος το stanley, το οποιο ειναι πιο ισχυρο και μου φαινεται πιο καλοφτιαγμενο. Ερχεται και με δυο μπαταριες και θηκη.

Καλησπέρα φίλε μου !! Πια θα είναι η χρήση του;

Καλησπέρα.
Οικιακές εργασίες, τρύπημα για καμιά ούπα, βίδωμα και τέτοια.

Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα.
Οικιακές εργασίες, τρύπημα για καμιά ούπα, βίδωμα και τέτοια.

Άκρος προσωπική μου άποψη ! Αν δεν βιάζεσαι περίμενε το parkside !! Σταξε το και αν δεις πως το χρειάζεσαι το δραπανοκατσαβηδο πολύ μετά το parkside πας σε κάτι πιο δυνατό . Αν ξεκινούσα τώρα να αγοράζω εργαλεία αυτό θα έκανα ... εγώ ξεκίνησα με ένα κρουστικο δραπανοκατσαβηδο της b&d 160 euro . Και το μετανιώνω μέχρι και σήμερα . Καλύτερα ρεύματος στα 100
Για χρήση αρεα και που... προσωπική μου άποψη