Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

βρηκα αυτο το κελειδι στο σπιτι της αδερφης μου.
αν επρεπε να μαντεψω τι ειναι θα ελεγα κλειδι για φιαλη υγραεριου?

Attachments

• web-wrench.jpg
    web-wrench.jpg
    43.2 KB · Views: 200
Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

βρηκα αυτο το κελειδι στο σπιτι της αδερφης μου.
αν επρεπε να μαντεψω τι ειναι θα ελεγα κλειδι για φιαλη υγραεριου?

Τις πλακας κλειδι απο καποιο εργαλειο ανατολικης προελευσης ή επιπλου.

Nαι, συνοδευτικο κλειδι για καποιο εργαλειο η μηχανημα/συσκευη. Μπορει να ειναι και κλειδι ποδηλατου.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κάνω μια κατασκευή από οξιά που θα παρουσιάσω λογικά από βδομάδα. Έχω μια απορία... Από λάθος κατά τη διάρκεια κοπής με το παγκοπρίονο πίεσα προς τα πλάγια το κομμάτι με αποτέλεσμα να αφήσει αυλάκι στην επιφάνεια, βάθους περίπου 2 χιλιοστών. Κάλυψα το αυλάκι με στόκο Mercola απόχρωσης οξιάς. Το θέμα είναι όταν τρίφτηκε έχασε το χρώμα που είχε και προσομοίαζε αυτό της οξιάς κι έμεινε άσπρος. Δείτε τη φωτογραφία από το σημείο:

oxya.jpg

Η απορία μου είναι, από τη στιγμή που γίνεται άσπρος κι αυτός όπως ένας "τυπικός" στόκος που είναι άσπρος από την αρχή, γιατί να τον προτιμήσω; Κάτι δεν έκανα καλά; Η κατασκευή θα βαφτεί καρυδιά σκούρα. Θα καλυφθεί ικανοποιητικά λέτε ή θα φαίνεται αντίστοιχα ένα ημικύκλιο πιο ανοικτού χρώματος σε σχέση με το υπόλοιπο;

Λογικά όταν βραχεί με το χρώμα θα σκουρίνει περισσότερο απ´ ότι το ξύλο.
Τωπρα αν θα φαίνεται και πόσο δεν μπορώ να ξέρω, μακάρι να φαίνεται ελάχιστα. Σπάνια περίπτωση να εξαφανιστεί ο στόκος, το οτι η απόχρωση θα είναι καρυδιά σκούρα βοηθάει νομίζω.

Η αποχρωση του στοκου ειναι σωστη. Αν το περασεις λαδι θα σκουρυνει.
Αν ειχες αποφασισει να βαψεις την οξυα σε χρωμα σκουρης καρυδιας, ισως επρεπε να αγορασεις τον αντιστοιχο σκουρο στοκο.

Εχω την εντυπωση ομως οτι εαν περαστει με 3 χερια σκουρο βερνικι κρουστας, δεν θα φαινεται. Ενδιαφερον προτζεκτακι φαινεται :)

Σε κανα δυο σημεία που είχα γραμμές από κοπές ή σημαδάκια, τα εξαφάνισα με τρίψιμο. Τώρα σε κάποιες ενώσεις, όπως πάνω δεξιά δεν με πειράζει να έχει διαφορετικό χρώμα. Το σημάδι αυτό είναι μεγαλούτσικο και είπα να μην επιχειρήσω να το φάω σιγά σιγά με τα τριβεία. Μιχάλη ακριβώς αυτή είναι και η απορία μου με το χρώμα του στόκου. Και σκούρα καρυδιά να έβαζα (πήρα) πάλι άσπρος θα γινόταν! Εγώ θεώρησα ότι θα μείνει στο αρχικό χρώμα της πάστας, όπως το πέρασα πάνω στο ξύλο, που ήταν σχεδόν πανομοιότυπης απόχρωσης με το ξύλο μου.

Γιαννη δεν ειναι λογικο αυτο, αν ο στοκος με αποχρωση σκουρης καρυδιας ανοιγει τοσο πολυ, υπαρχει θεμα με τον στοκο.

Σε κανα δυο σημεία που είχα γραμμές από κοπές ή σημαδάκια, τα εξαφάνισα με τρίψιμο. Τώρα σε κάποιες ενώσεις, όπως πάνω δεξιά δεν με πειράζει να έχει διαφορετικό χρώμα. Το σημάδι αυτό είναι μεγαλούτσικο και είπα να μην επιχειρήσω να το φάω σιγά σιγά με τα τριβεία. Μιχάλη ακριβώς αυτή είναι και η απορία μου με το χρώμα του στόκου. Και σκούρα καρυδιά να έβαζα (πήρα) πάλι άσπρος θα γινόταν! Εγώ θεώρησα ότι θα μείνει στο αρχικό χρώμα της πάστας, όπως το πέρασα πάνω στο ξύλο, που ήταν σχεδόν πανομοιότυπης απόχρωσης με το ξύλο μου.

Όταν τον πέρασες ο στόκος ήταν υγρός, γί αυτό ήταν και πιό σκούρος.
Θα ξανασκουρίνει όταν τον βάψεις αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι δεν θα φαίνεται.
Αν σε παίρνει πάντως η καλύτερη διυλειά είναι να το γυαλοχαρτίσεις. Με χοντρό στην αρχή, για να φύγει το σημάδι.

Ναι Μπάμπη αυτό θα κάνω μάλλον, σ' ευχαριστώ. Θα χάσω λιγάκι ως προς την επίπεδη επιφάνεια, αλλά θα μπορεί να το καταλάβει κανείς μόνο αν το χαϊδέψει, ενώ έτσι θα πηγαίνει εκεί το μάτι κατευθείαν.

Κακως τον περασες Γιαννη με στοκο αποχρωσης οξιας οταν το τελικο φινιρισμα θα το κανεις με βερνικι καρυδιας.
Στοκο καρυδιας πρεπει να επιλεξεις.
Εγω παντως στην θεση σου θα προσπαθουσα να εξομαλυνω οσο γινεται τις ακμες και θα το αφηνα αστοκαριστο ειδικα αν παει σε σημειο που δεν θα φαινεται πολυ το κομματι αυτο.

Θεώρησα Κυριάκο, ότι αν η βάση είναι ίδια (χρώμα οξιάς παντού) τότε και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κοντινό μετά το βάψιμο. Κι αυτό γιατί περίμενα -κακώς εκ του αποτελέσματος- ότι θα πάρει το χρώμα του ξύλου. Το κομμάτι θα φαίνεται, οπότε ο κύβος ερρίφθη! Θα δοκιμάσω μεν σε ένα ρετάλι τους δυο στόκους με το χρώμα που έχω επιλέξει, αλλά έτσι κι αλλιώς θα το τρίψω κι άλλο το σημάδι ώστε να χρειαστεί το λιγότερο δυνατό στοκάρισμα

Επειδη ο στοκος και η αποροφητικοτητα του σε χρωμα κατι που καθοριζει και την τελικη αποχρωση δλδ, απεχει μακραν την αποροφητικοτητα του ξυλου, γιαυτο επιλεγουμε στοκο στην τελικη αποχρωση που θελουμε!
Αυτο ισχυει στο 100% στα βερνικια εμποτισμου και λιγοτερο στα βερνικια κρουστας.

Σ' ευχαριστώ πολύ Κυριάκο, ξεκαθάρισαν πολλά τώρα. Έπρεπε να ρωτήσω από πριν, γιατί ξεκίνησα με λάθος συλλογισμό τελικά! Ευτυχώς τουλάχιστον μου 'κοψε και ρώτησα πριν το ολοκληρώσω και ξεκινήσω το βάψιμο!

Παιδιά βοηθεια!!!
Θελω να βρω αυτο το υλικο για να φτιαξω με τον παππου μια καρεκλα καφενειου που ειχε φτιαξει προ 40 χρονια!!!
Ποιος γνωριζει απο που μπορω να το προμηθευτώ?
20180817_173631.jpg

Καζίλια τα λέγαμε εμείς αυτά και υπήρχαν σε πάρα πολλά χρώματα και 2-3 διαφορετικές διατομές.
Επειδή τα χρησιμοποιούν και οι ψαράδες στα δύχτια ρώτα τους που τα ψωνίζουν.
Θα βρείς εύκολα νομίζω.

Παιδιά βοηθεια!!!
Θελω να βρω αυτο το υλικο για να φτιαξω με τον παππου μια καρεκλα καφενειου που ειχε φτιαξει προ 40 χρονια!!!
Ποιος γνωριζει απο που μπορω να το προμηθευτώ?
20180817_173631.jpg

https://www.vougioukas.gr/-chairs-spare-parts/9308-antallaktika-kareklvn-kordoni.html

Αυτά είναι πλαστικά σχοινιά...

Μποντζιόρνο Πάνο... -bye-